S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Marilena, eu ma asteptam sa gasesc o arhiva separat, dar acum m-am lamurit, multumesc frumos. Noapte buna si Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Eu nu am pus intrebarea ref la (non)existenta trupului lui Dumnezeu aiurea in tramvai. Pana acum se tot discuta pe aici despre mantuirea sufletului, ca sufletul ajunge in rai/iad, iar acum, aflu ca mai sunt si vreo 3 rataciti pe acolo cu tot cu trup. si mi se pare total aiurea ca din jdemilioane de oameni care au murit doar 3 sa constituie exceptia.
Nu cred ca Dumnezeu are trup, nu e o persoana fizica, cu atribute fizice. Atunci, cum sa ajunga acolo (unde o fi acolo asta) altfel decat Dumnezeu insusi, ce sunt ei mai cu motz sau cum?

Pai in primul rand nu vorbi despre niste oameni neprihaniti ca fiind rataciti. Printre care si Isus. Fi sigura ca nu sau ratacit nici pana acolo, nici pe- acolo
Pai iti dai seama ce pacatosi suntem noi restul?? Asa iti dai seama cat de departe suntem de Imparatia lui Dumnezeu?? Iti dai seama ce sanse avem noi la Rai? Despre Enoh scrie Biblia ca a umblat cu Dumnezeu cat a fost pe pamant. Eu sunt pe departe sa fiu ca Enoh, dar asa ar trebui sa fiu. Tu cum esti?? ca vad ca-i faci pe altii rataciti. Nu e nimeni cu mot. Toti ne nastem =li conteaza doar cum ne traim viata...asta face diferenta. Sti? Nu Dumnezeu ii alege pe cei care sa-l slujeasca toata viata, personal alege fiecare. Nu lasa pe nimeni Dumnezeu cu mot. Si daca Dumnezeu a ales ca ei sa nu treaca prin moartea fizica, eu credca a facut un bine. Nici nu mi se pare corect ca cei neprihaniti sa moara ca pacatosii. De ce? Mai ales Isus care era fara pacat, dar a murit pt pacatele noastre. De ce sa moara ca mine??(adica sa putrezeasca in pamant).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

BeLucci, Tu, EU, Iisus suntem sufletele, constiinta, nu hoitu' primit in folosinta pe o perioada determinata; chiar nu conteaza ce face natura cu materia dupa ce sufletul o paraseste; si sa spunem ca vei fi a 4-a ce merge cu utilaju' numit trup, in rai; cum pui ceva material in ceva imaterial, ca raiul?
Atomii, moleculele, materia nu pot dispare, iar un corp nu este prea dragut ca sa-l pastrezi, dupa ce nu-i mai oferi cele lumesti, necesare intretinerii lui...; Lazar a constatat asta...
In plus ce faci cu el-trupul in rai, la ce-ti foloseste?
N-are sens, si toate cele create de Dumnezeu sunt genial de bine potrivite...

Despre embrionii avortati, considerati cu suflet:

Dupa ce ca muma-sa-i killareste, Dumnezeu ii mai si pedepseste?
Pentru ce, pentru vina mamei?
Foarte dragut si crestineasca gandire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Belluci,eu am explicat cum am putut.Daca tot ti se pare o asa grozavie,n-am sa insist!
Despre minciuna am specificat clar.Normal ca si noi avem aceleasi "reguli",aceleasi porunci.
Sa nu ucizi,sa nu "maninci" pe nedrept averea orfanului,a celor fara "judecata"(copii mici,dezabilitatilor mintal..),sa nu curvesti,sa nu bei alcool,sa nu maninci porc,singele scurs (si nimic din ce a fost omorit fara sa se fi pomenit numele domnului asupra lui,sa nu maninci un animal gasit mort,sunt mai multe reguli cu privire la alimentatie).Sunt interzise jocurile de noroc(de toate felurile) juramintul strimb,facerea de idoli ...etc

Dar sunt si unele reguli "flexibile" sa zic asa.De ex. despre consumul carnii de porc.Cind te afli intr-o situatie de viata si de moarte(caz de razboi,saracie crunta...) ai voie sa consumi,pina gasesti altceva din cele permise.
Despre furat,daca iti mor copii de foame si n-ai alta cale sa faci rost de o bucata de paine,tu ca om credincios normal ca stii ca ai facut un rau si iti pare rau.Normal ca DD te iarta.(desi in alta situatie,printre regulile razboiului este mentionat si faptul ca,chiar fiind invingatori nu avem voie sa luam o cana cu apa ,sau sa mulgem o vita pt. lapte fara sa cerem voie proprietarului!)

De aia zic ca pacatele nu se pedepsesc toate la fel.Si nu exista pacat pe care DD sa nu-l ierte daca exista cainta adevarata si daca el (pacatul) nu se mai repeta.(cu exceptia a doua)

Vor fi oameni care vor plati /se vor curati de pacate (daca ele nu-s asa grave si grele) si apoi vor intra in Rai.

Ham,nu stiu de ce ai ramas ancorat in "hoitu" asta,sau in idee ca DD are ce are cu sufletul,nu cu hoitul.
Probabil ca trebuia sa intreb si daca in Biblie scrie de inviere(de revenirea la viata de dupa moarte).Ceea ce evident se refera la invierea trupului,sufletul fiind nemuritor(nu?)
Acest hoit cum il numesti tu,este darul lui DD pt. noi!Ne-a daruit vazul,auzul...si multe altele.Noi,cu trupul asta am pacatuit.
Mainile,ochii,pielea,picioarele noastre,tot va vorbi impotriva noastra in ziua judecatii!
Nu ni se mai supune noua,ci Creatorului!

Fatza este cea mai frumoasa parte a corpului,de aceea palmuitul peste fata este interzis in islam!(nu zic ca bataia este recomandata,sau ceva bun,din contra!dar cu precizie,fatza este ceva cu care trebuie sa ne purtam cu grija)

A,Belluci ,uitam!Nu ,nu suntem perfecti!N-am fost niciodata!
am zis,suntem slabi,pacatosi si "ignoranti".Dumnezeu stie asta!
Nu vom fi capabili sa fim indeajuns de buni niciodata!De aceea DD si-a prescris siesi Mila si Indurarea!
Si cu riscul sa sune dezamagitor,noi niciodata nu vom intra in rai datorita faptelor noastre bune,ci numai datorita Milei lui DD!
Asa ca tot ce ne ramane este sa fim cit mai buni,sa ne tinem departe de rau cit mai mult,de cele pe care DD nu le place,insa perfecti si fara de pacat nu vom fi!
Daca asta ar fi "standardul" cu siguranta nici unul dintre noi nu va merge in Rai.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Deci sa inteleg ca in viata de apoi mormintele vor ramane fara cadavre care, cum a patit-o Lazar, nu vor fi reconditionate, dar vor fi redate noua spre folosinta?
Fara suparare, nu-s un tip foarte scarbos dar in cazul asta eu vreau in iad!
Sau de data asta cadavrele vor fi reshapate?

Hannen, eu prin inviere altceva inteleg, mai aproape de ideea de reincarnare, dar intr-o altfel de materie, care nu imbatraneste, nu cere de mancare, nu mere la buda, nu are ganduri, egoisme si rautati umane...

Si NU cred in pedeapsa ci in evolutie (in sensul invatarii din expriente/greseli), din mai multe motive, printre care faptul ca asa am fost creati si Atoate-Stiutorul evident stia care va fi parcursul noastru, asa ca orice pedeapsa ar fi dovada de sadism gratuit, fata de niste fiinte care urmeaza un "dat"...
Cred ca viata e un loc unde inveti (inclusiv din greseli) sa folosesti din ce in ce mai bine "datul" Domnului, in primul rand gandirea si liberul arbitru, pentru a fi la sfarsit asemenea Lui cu adevarat (si astfel sa fi acceptat langa El).
Nu vad viata ca o pedeapsa si ceea ce in general e privit ca nesansa/intamplare "rea" eu o vad doar ca o experienta necesara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

BeLucci, Tu, EU, Iisus suntem sufletele, constiinta, nu hoitu' primit in folosinta pe o perioada determinata; chiar nu conteaza ce face natura cu materia dupa ce sufletul o paraseste; si sa spunem ca vei fi a 4-a ce merge cu utilaju' numit trup, in rai; cum pui ceva material in ceva imaterial, ca raiul?
Atomii, moleculele, materia nu pot dispare, iar un corp nu este prea dragut ca sa-l pastrezi, dupa ce nu-i mai oferi cele lumesti, necesare intretinerii lui...; Lazar a constatat asta...
In plus ce faci cu el-trupul in rai, la ce-ti foloseste?
N-are sens, si toate cele create de Dumnezeu sunt genial de bine potrivite...

Fizicul este inferior si se supune spiritualului. De fapt materia este un spirit ceva mai grosier, cu o frecventa de vibratie mai joasa.

O fiinta eliberata poate sa manifeste la vointa un corp fizic sau sa ascensioneze cu tot cu el intr-o forma spiritualizata.

Cand Milarepa un mare yoghin tibetan eliberat (1052-1135) a parasit planul fizic doua grupuri de discipoli se certau pe partea lor de relicve din trupul sau si nu mult a lipsit sa se ia la bataie. Pentru a impaca ambele grupuri o zeitate a aparut si le-a vorbit cu vocea lui Milarepa despre nebunia gestului lor. Dupa ce s-au rugat impreuna pentru pace ambele grupuri au constatat ca aveau fiecare cate un trup al lui si s-au despartit impacate.

Un alt caz de materilizare este relatat de Swami Yogananda in "Autobiografia unui yoghin” unde povesteste aparitia maestrului sau yoghinul Sri Yukteswar intr-un corp fizic dupa ce acesta parasise planul fizic:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4316

Mergi la inceput

Ham,sunt pe fuga(deh,diferenta de fus orar)dar am sa incerc sa explic inca o data.Sa explic,e prea mult zis,de fapt sa expun lucrurile dintr-un alt unghi .

Nu e vorba de cadavre Ham!Vom fi tot noi,aceasi!
DD nu a avut nici o "greutate" in a ne crea "dintai".De ce n-ar fi posila readucerea noastra la viata ?
De ce am fi cadavre?
Da,vom fi capabili de toate (cele bune),numai cele rele ne vor lipsi,si cele dizgratioase,cum ar fi mersul la buda.Vom elimina rezidurile sub forma de transpiratie.De ce zic ca vom fi capabili de altele,cum ar fi mincat,de apreciat cele frumoasa?Pai cum altfel daca Raiul este descris ca ceva de neimaginat in frumusete si in bunatati?Daca n-am fi capabili sa simtim,sa mirosim,sa gustam ,la ce bun toate acestea?

Si ma repet,nu este vorba despre ceea ce "credem " noi!Este vorba despre ceea ce zice DD.Si EL ne indeamna."Eu zic asa,tu zici asa!Atunci adu dovada ta ca ceea ce zici este adevarat!"

Adica EL a descris raiul si iadul intr-un fel.A promis raiul ca rasplata pt. cei care au crezut in EL si care i s-au supus si iadul pt. cei care nu au crezut in EL si nu i s-au supus!
Si noi zicem ca nu-i asa.Ca-i cum "cred" eu,cum imi imaginez eu!
De ce?Ce dovada avem?A lasat DD vreuna?Vreun cuvint care sa ne sustina in ceea ce pretindem?

Ham,viata este un test dar nu unul sa fii asemenea LUI!Este imposibil!
El este perfect!Noi ,nu!Ingerii sunt mult deasupra noastra!Dar ei nu aspira sa devina asemeni Lui!
Creatia nu are cum ajunge asemeni Creatorului!Este absurd!
Atunci care ar mai fi diferenta??De ce Creator si creatie?

Nici eu nu vad pedepse!Ci tot ceva necesar!
De ex. despre ceea ce vedem/credem bun pt noi si DD nu ne asculta dorinta.noua ni se pare o mare nedreptate,dar noi nu stim(in timp ce DD stie) daca ceea ce am cerut este bun pt. noi sau nu!
Iar un rau,noi il consideram cu siguranta rau,o pedeapsa nemeritata.Dar la fel,noi nu stim(in timp ce DD stie) daca raul acela nu cumva ne va aduce un bine!!

Am mai avut ceva idei dar le-am pierdut,graba e de vina.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Bine, BeLucci, fie ei si neprihaniti. Dar cum papucii mei, din toata omenirea asta cata a fost si cata este doar DOI (ca Isus are alt statut) sa fie neprihaniti? Si cu "rataciti" ma refeream rataciti printre sufletele din rai, ei, stingheri acolo cu corpul dupa ei. Nu la alt fel de ratacire.
Si, te rog lamureste-ma tu spuneai :" de ce sa moara ca mine? (adica sa putrezeasca)". Adica tu mori, putrezesti si sufletul se duce in rai, da? Atunci, ce treaba mai are corpul cu asta? De ce nu se duce o data cu sufletul oriunde o fi?
Adica, tu, om "normal" mori si putrezesti, sufletul pleaca; el, om sfant, moare si pleaca cu totul. Din nou: doar 2 oameni sfinti?! M-ai bagat in ceata de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

BeLuc

Despre embrionii avortati, considerati cu suflet:

Dupa ce ca muma-sa-i killareste, Dumnezeu ii mai si pedepseste?
Pentru ce, pentru vina mamei?
Foarte dragut si crestineasca gandire!

Pai de unde ai scos-o dupa atata amar de discutie, ca ii pedepseste Dumnezeu? Citeste si tu tot, ca de cand a picat Lady cu confuzia asta v-a confuzat pe toti. Nu ii pedepseste Dumnezeu, ca nu au ei nici o vina bietii! Dar noi consideram ca nefiind botezati, ei se mantuiesc prin pocainta parintilor. Eu am spus mereu: are Dumnezeu si cu ei un plan bun, daca se indura El de noi, astia pacatosi, apoi cum sa nu se indure de acei mititei care nu au primit o sansa (macar o gura de aer), nici macar de la mama care era datoare sa-i creasca...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Si cu cei nebotezati din lumea asta mare,ce se intimpla?Inteleg ca toata treaba cu mantuirea sau iertarea sta in botez.

Mergi la inceput