S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Da, am fost botezata ortodox.Marilena(un user care a postat pe pagina anterioara) mi-a spus ca bine au facut ai mei,ca daca muream doame feri copil fiind infundam iadul...no,ok parerea ei.
DD m-ar fi trimis fara drept de replica sa ´´ard in foc´´...asa,copil nestiutor.Ma rog....

Tin sa te corectez intr-o privinta: nu ti-am spus ca ajungeai "copil mic si nestiutor" in iad, asta facand abstractie ca reproduci foarte diferit de felul cum am spus eu la vremea respectiva. Ci doar mi-am exprimat parerea ca nu te puteai mantui. S-au purtat nspe discutii despre ceea ce se intampla cu copiii nebotezati care mor. Si mereu am sustinut ca Dumnezeu are si cu ei un plan al Lui, si ca nu au cum sa infunde iadul (asa cum te exprimi tu) neavand pacate personale, mai ales cei foarte mici lipsiti de discernamant...
Dar din punct de vedere ortodox ei nu se vor mantui, ci raman intr-o stare de mijloc.
Parintele Cleopa spune asa:
"Stiti voi unde stau copiii nebotezati ? Sa tineti minte, care sunteti aici ! Copiii nebotezati ai crestinilor stau in partea de miazanoapte din ceruri, unde este un fel de ceata, cum este la noi in zori de ziua, cand nu s-a luminat.
Ei au primit de la Mantuitorul un inel; se cheama " inelul nemuririi vesnice ". Ei stau acolo si striga totdeauna impotriva parintilor : " Doamne, n-am vazut lumina soarelui, n-am vazut lumina lunii, n-am vazut stelele, n-am vazut lumina zilei, n-am vazut florile campului, n-am auzit cantand pasarile, n-am vazut frumusetea lumii, de ce ne tii pe noi in intuneric, ca noi nu suntem vinovati !" Iar Hristos le va zice : " Stati acolo, sa vad pocainta parintilor vostri !" Ca, daca cei ce au copii morti neboiezati se marturisesc curat la duhovnic si fac canonul si nu mai fac aceasta urgie, se mantuiesc.

Cand se mantuiesc parintii, atunci si copiii se mantuiesc. Cand se mantuiesc parintii, copiii avortati in clipa aceea primesc botezul nadejdii; cum au avut cei din Vechiul Testament, cei ce mai inainte au nadajduit spre Hristos, zicand : " O sa vina Mesia sa ne scoata din iad !" Primesc botezul nadejdii si odata cu parintii lor zboara la cer. Asta-i soarta copiilor care au murit nebotezati."http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/41_index.html

Ceea ce crezi tu este problema ta, nimeni nu poate obliga pe cineva sa creada in Dumnezeu, fiecare il descopera pe Dumnezeu asa cum doreste, prin mijloacele pe care alege sa le cerceteze...
Doamne ajuta!

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

A, inca ceva. Am folosit un text in care Parintele Cleopa se referea mai cu seama la copiii avortati. Ceea ce am vrut sa scot in evidenta este explicatia despre starea sufletelor copilasilor care mor nebotezati. Sper sa inteleaga toata lumea.

Amina, nimeni nu castiga Raiul asa, neconditionat! Trebuie sa fie vrednic. Ori pentru copilasi, pana la varsta discernamantului raspund parintii si nasii de botez. Si sa nu fii atat de convinsa ca in BO se cere spaga asa, peste tot, sa fim seriosi!

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Hannen, teoria conform careia sufletele copiilor nenascuti/avortati nu ar merge in Rai exista doar la ortodocsi. Noi catolicii nu o impartasim, si pot spune, ca si pe mine ma revolta, deci macar aici :) suntem de acord.Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul
www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalautraieste sanatos
catolicii cred ca nenascutii se duc in rai? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Toti copiii nebotezati se duc in rai. Din punctul de vedere al ortodoscsilor tot ceea ce este nebotezat e pagan.
Eu am intrebat preotul catolic daca-mi boteaza fata pentru ca eu si sotul suntem ortodocsi. Mi-a spus asa; - Toti oamenii sunt bineveniti in fata Domnului indiferent de confesiune sau religie.
Am intrebat cit costa, asta ala final. Mi-a zis asa; Cit vrei tu sau nimic. Nu ca la ortodoscsi. Imi dai atat ca sa te botez, a plus shpaga.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Amina, din cate stiu eu in viziunea catolica copiii de crestini, dar nebotezati, se duc in purgatoriu.Despre ceilalti nu stiu.Cat despre cum e la ortodocsi, noi am botezat copiii nostri, si am fost si nasi o data, si niciodata nu s-a cerut o suma fixa, am dat cat am vrut, la fel si nasii fetelor. Poate ca sunt si exceptii, dar nu e corect sa faci generalizari.
in ortodoxie nu exista o invatatura anume despre copiii nebotezati, exista mai multe presupuneri, de exemplu despre cei avortati se spune ca ar fi mucenici si se mantuiesc, adica merg in rai,dar in principiu ce se intampla cu acesti copii doar Dumnezeu stie.In orice caz nu se spune nicaieri in invatatura ortodoxa ca ei ar merge in iad. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannenCredinta/religia,nu o ajustam sa ni se potriveasca noua.Noi trebuie sa ne ajustam ei.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
absolut de acord Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Belluci,irina,fetele care citesc mai des din Biblie si care pun link-uri pe forum,spuneti-mi si mie cum este descris iadul in Biblie?
Nu inteleg de unde a aparut "cretinta/ideea" pe care unele "secte" crestine o propavaduiesc.aceea cum ca iadul nu exista.
Scrie undeva in biblie,o aluzie ceva care sa poate fi interpretata asa?cu alte cuvinte,au vreun sprijin in biblie pt. ideea asta??Daca nu,asta e pura erezie/inventie!
la toata lumea!Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
habar n-am de unde a iesit pentru unii ideea ca nu exista iad, Hristos vorbeste de multe ori despre el mai mult sau mai putin directeste descris ca un iaz de foc, un loc de chin, un loc pregatit pentru satana si pentru ingerii lui,din pacate n-am timp acum sa dau referinte exacte.In orice caz ideea de iad si rai a existat de la inceput in invatatura bisericii.si fiindca se vorbea de inviere, noi credem ca dupa moarte urmeaza judecata particulara a sufletului, si pana la judecata de apoi, cand toata omenirea de la Adam va invia si cu trupul, sufletele asteapta in rai sau in iad. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Marilena, m-am gandit ca trebuie sa fie vreo neintelegere, legat de ceea ce i-ai spus lui Lady J.( Unde s-au mai discutat subiectele astea, aveti o "istorie" aici?)

Categoric Dumnezeu nu e atat de crud, sa trimita suflete nevinovate in iad. Iata o explicatie si in cazul copiilor care mor dupa nastere:
"Copiii care mor nebotezati, din motive independente de vointa parintilor sau a preotilor, se pot considera partasi la botezul dorintei, ca si dreptii Vechiului Testament, sau prin analogie cu vindecarile facute de Iisus Hristos la rugaciunile parintilor sau ale prietenilor. Caci Dumnezeu nu pedepseste pe cel nevinovat, ci dimpotriva, caci El a creat pe om spre fericire"- tot parintele Cleopa; alta lamurire: "De buna seama ca Dumnezeu nu pedepseste pe cei ce nu cunosc legile si mai ales pe copiii nebotezati. Ba, dimpotriva. ", ei fiind sortiti la o "fericire naturala a existentei", data de Dumnezeu in mod direct si necesar (caci El i-a adus la viata).

Amina, eu pot sa iti arat un preot ortodox care a venit cu masina proprie, pe o distanta considerabila, in traficul din Bucuresti, pentru o slujba acasa si nu a vrut nici un ban (dar a refuzat cu tarie, nu a luat nici un franc) Si are 5 copii acasa. Asa ca, sa nu generalizam.

Mergi la inceput

Amethist, cred ca se poate cauta intr-o arhiva, oricum, nu ma obosesc, stiu concret ca nu i-am spus asa ceva lui Lady, precum ca ar fi mers sa infunde iadul...Aici sunt divergente de opinie, o sa intelegi curand.
Daca poate ar ramane cineva nebotezat multi ani, inclusiv peste varsta la care in mod firesc incepe sa discearna,si atunci ar muri, da, atunci chiar ar exista nesansa sa ajunga in iad! Datorita pacatelor personale.
Dar in fine, cine are in sufletul lui cel putin un strop de credinta, bun si milostiv este Domnul, se va indura sa-i descopere chiar si in ultima sa clipa de viata adevarata cunostinta.

In alta ordine de idei, eu am botezat 3 copii si impreuna cu sotul meu am cununat o pereche de fini. Numai la Cununie preotul si-a permis sa-ne sugereze o suma, la Botez am dat cat am poftit noi, daca am vrut. Si stiu sigur ca nu mi-ar fi fost primiti banii niciodata daca as fi botezat la o anumita biserica din Bucuresti...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Marilena, dar nu pentru asta intrebam de arhiva...as fi vrut doar sa vad ce subiecte s-au mai discutat, ca-s cam noutza pe aici (se vede) si arhiva n-o gasesc. Dar nu e asa important, gasesc altceva de citit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain

Marilena, dar nu pentru asta intrebam de arhiva...as fi vrut doar sa vad ce subiecte s-au mai discutat, ca-s cam noutza pe aici (se vede) si arhiva n-o gasesc. Dar nu e asa important, gasesc altceva de citit.

Draga mea, ai in Meniu, sus in stanga ta, Cautare. Sus pe bara ai Cautare in forum. Cred ca poti gasi despre orice tema discutata, inclusiv topicuri inchise de mult. Pe aici s-au purtat adevarate razboaie pe teme controversate. In fine, Doamne ajuta!

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Belluci,nu ,asta nu este scris in Coran!O stiu din alta sursa.
Ideea este ca noi nu suntem perfecti!Noi oamenii nu avem nici o sansa la perfectiune.Daca am fi fost perfecti,atunci am fi fost ingeri,nu oameni.Ingerii se supun cu totul lui Dumnezeu!
Omul este pacatos,slab si ignorant(cu sensul de cunostinte limitate,ca noi nu intelegem decit ceea ce EL ne-a invatat)!
Dumnezeu stie asta!Stie ca suntem tentati ,stie ca diavolul ne ispiteste.Asta a fost promisiunea lui Satan,ca ne va ispiti !

Dumnezeu a zis ca daca EL ne-ar vrea pe toti credinciosi ...aceasta ar fi un lucru usor pt. EL.
Dar EL ne lasa sa vedem pe cine urmam,pe EL,sau pe Satan!

Dumnezeu nu ne forteaza la credinta!EL ne lasa sa-L cautam noi pe EL.

Despre pacate,doua pacate nu iarta Dumnezeu!
Despre minciuna si crima!Nu sunt egale.Sunt situatii in viata in care o minciuna poate salva o casnicie de ex.Cu alte cuvinte citeodata si minciuna este necesara,minciuna "nevinovata" ,nu cea cu menita sa faca rau sa distruga!
Dumnezeu nu iubeste sa-ti spui pacatele altcuiva decit Lui!Si fapta care agraveaza pacatul,este ca dupa ce ai pacatuit si i-ai cerut sa te "acopere" ,dupa ce EL te-a ajutat si-ai iesit basma curata,tu te duci si faci "publica" fapta ta,adica te apuci de marturii ,la prieten sau sot sau altcineva!

"Dar cat despre fricosi, necredinciosi,scarbosi, ucigasi,curvari, vrajitori, inchinatori la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doaua."Apocalipsa 21:8(asta este doar un paragraf unde se vb despre iad). Nu stiu cine a mentionat ca nu exista iad, eu nu-mi amintesc. Oricum eu am sustinut existenta iadului si raiului.
Mei draga Hannen nu stiu cat de clare sunt legile in coran, dar in Biblia mea este scris negru pe alb sa nu minti. Nu scrie poti sa minti ca sa salvezi o casnicie , o prietena ..oo...ooo...ooo. Intelegi? Scrie SA NU! Eu fac ce zice acolo. Nu o dau pe langa colt. Tu fa cum vrei. Credca sunt si alte masuri ca sa nu minti. Dar depinde de fiecare.
E clar ca nu suntem perfecti. Dar nici nu poti sa spui ca si daca nu ar fi fost pacatosii, Dumnezeu i-ar fi creat(sau nush ce aberatie ai spus, Doamne iarta-ma!!!). Si hai te rog ca esti fata desteapta selecteaza si tu ce citesti. Pe bune ca aici....E total absurd. Dumnezeu ia lasat pe Adam si Eva perfecti in Eden, dar pt ca ei au decis sa nu-l asculte pe Dumnezeu e altceva. Nu au pacatuit pt ca El a vrut. Au pacatuit pt ca ei au vrut. La fel si noi, pacatuim in cunostinta de cauza. Si Dumnezeu nu iarta asta. Nu iarta minciuna facuta cu buna stiinta(scrie sa nu minti, nu in ce conditii sa nu minti...te rog sa recitesti asta!)...ca sa salvezi o casnicie. Casnicia o poate salva doar cuplu, si nimeni din exterior. Fiecare decide pt el, oricate sfaturi ar primii.

Mergi la inceput