S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Lady, mi-ai starnit o mare curiozitate, daca vrei raspunzi daca nu
...e dreptul tau...cum vezi lumea de dincolo?in RAI si Iad, nu crezi, totusi ce intelegi tu prin...moarte?unde ne ducem?

eu daca ma apuc sa zic ce cred, imi inchid moderatorii contul, sa mi se interzice trecerea pe la asta sectiune

"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

In iadul cu foc si raiul cu salcami cu siguranta nu cred. In primul rand pentru ca trupul meu va ramane aici, nu va putea arde in focul cel de veci.Iar suflet sa arda, eu nu imi pot imagina.
Apoi,mai am o problema cu cuvantul ´´vesnicie´´ Ce inseamna asta? De unde stim noi ca cea ce consideram noi acum a fi vesnic, se aplica dupa moarte? Adica..stii tu,timpul cu cele 24 de ore..etc

Nu stiu cu siguranta ce va fi dupa...poate o alta dimensiune.
Cred ca iadul biblic e aici si acum, pe pamant.Iar focul de care se vorbeste este constiinta noastra.Altii o au mai incarcata, altii mai putin.Altii sufera mai mult, altii mai putin.

Raiul biblic tind sa cred ca este efectiv cea ce e dupa moarte.Cand sufletul se ´´elibereaza´´ de trupul pamantesc, de ´´inchisoarea´´ asta.De ce spun inchisoare? pentru ca suntem limitati.

Nu putem gandi mai mult de bariera care nu s-a impus.Nu putem trai in alta parte,decat pe pamant.Nu avem dreptul de a sti ce e dincolo.
Suntem limitati si incuiati.
Pai nu e asta iadul?

Ne dam in cap, ne mintim, ne furam...caci nu exista om fara pacat.Pacatul e aici printre noi, nu in stiu eu ce foc cu michiduta.

Uneori tind sa cred ca noi suntem cu totii pe pamant pentru a indeplini ceva.Daca reusim sa fim buni in iadul asta, ajungem ´´pe veci´´ in rai´´(adica cealalta dimensiune).Daca nu, ne intoarcem si mai trecem odata prin toate cele, insa ni se sterge din minte absolut toata experienta anterioara.

Asta ar fi unul din crezurile mele..ca am mai multe variante
Deci ma zbat al naibii...sa inteleg si uite ca nu reusesc.

Un lucru e cert: Mi-e imposibil sa cred ca DD ne-a creat si ne-a pus pe pamant ca intr-un ring de lupta, apoi face selectia si zice ´´tu in rai tu in iad´´.
Explicatia asta mi se pare mult prea...omeneasca.

Lady,trupurile noastre nu vor ramane aici,am scris deja mai sus.Dumnezeu a intrebat pe cei care nu cred "ce a fost mai grea,facerea voastra dintai,sau readucerea voastra la viata?"
Adica EL,ne-a facut din nimic,nu existam!Iar noi il credem incapabil sa ne readuca la starea initiala (de om) chiar si la citeva mii de ani de la moartea noastra?
cu timpul iar ai dreptate!Timpul nostru de 24 de ore nu se aplica universului(rog stiinta sa-si spuna cuvintul)
Pt. Dumnezeu ,o zi, inseamna in timpul nostru 1000 de ani!Auch!Sa vezi acolo vesnicie!

Aceasta (viata) este testul nostru pt. ce urmeaza!Acesta nu este iadul!
Iadul nu are cum sa fie constiinta noastra,pt. ca unii oameni chiar nu poseda asa ceva!Cu ei cum ramane??
E adevarat ca suntem limitati si ca pamintul este pt. noi ca o inchisoare,dar intr-o zi va veni si libertatea binemeritata!!

Si iar ai dreptate cind zici ca pacatul nu este in foc cu michidutza.Nu,acolo este Iadul,rasplata pt. pacat!
Nici un om nu este fara de pacat!
Dumnezeu a zis "daca oamenii nu ar pacatui,as face altii care sa pacatuiasca!"
De ce?Pt. ca daca omul ar fi corect,perfect,ar face numai bine,n-ar mai avea nevoie de Dumnezeu.Nu si-ar mai aminti de EL.
Dar gresind ,cei cu constiinta ,sau credinta,vor zice "doamne am pacatuit,iarta-ma!"Vezi?Pacatuind ne aducem aminte de EL!
Cind suntem la nevoi si ne simtim slabi,ne aducem aminte de EL.
Putini sunt cei care isi aduc aminte de EL cind le este bine!

Asa cum am zis,noi nu suntem perfecti,nu vom fi niciodata!
nimic din binele pe care il facem noi nu se compara cu binele pe care ni-l face DD in fiecare clipa a existentei noastre!!
Teoria cu aceasta dimensiune in care sa ne intoarcem pina vom fi desavirsiti cade asadar.Noi niciodata nu vom egala binele si darurile Lui.Ar fi nedrept sa ne tot intoarcem si sa incercam,fie si cu toate amintirile sterse!N-am avea sanse!Noi tot vom gresi!
Suntem slabi!

Da,DD ne-a creat pt. un scop!Cu siguranta nu din gluma!Dar cei mai multi ,cind aud motivul se "zburlesc" acuzindu-l pe DD de vanitate,mindrie....cele omenesti!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hannen, teoria conform careia sufletele copiilor nenascuti/avortati nu ar merge in Rai exista doar la ortodocsi. Noi catolicii nu o impartasim, si pot spune, ca si pe mine ma revolta, deci macar aici :) suntem de acord.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul

www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalau

traieste sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Hannen, teoria conform careia sufletele copiilor nenascuti/avortati nu ar merge in Rai exista doar la ortodocsi. Noi catolicii nu o impartasim, si pot spune, ca si pe mine ma revolta, deci macar aici :) suntem de acord.Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul
www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalautraieste sanatos
catolicii cred ca nenascutii se duc in rai? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Hannenin mare parte gandesc ca tine.
In Rai(la mine in Biblie asa scrie), vom avea trupuri de slava. Nu stiu cum sunt, pt mine nici nu este asa important. Mai important este sa ajung acolo.

Citat:
Pt. Dumnezeu ,o zi, inseamna in timpul nostru 1000 de ani!Auch!Sa vezi acolo vesnicie

Pt Dumnezeu ozi este ca 1000 de ani si 1000 de ani ca o zi. Adica asta inseamna ca pt Dumnezeu nu exista timpul.
Citat:
Dumnezeu a zis "daca oamenii nu ar pacatui,as face altii care sa pacatuiasca!"

Asta scrie in Coran? Eu n-am mai auzit asa ceva. Dumnezeu uraste pacatul. Cum sa faca El oameni ca sa pacatuiasca??
Scuza-ma dar e o prostie. Dumnezeu nu a vrut pacat in lume. Nu vrea ca noi sa pacatuim. Pacat inseamna despartit de Dumnezeu adica moarte. Dumnezeu nu vrea asa ceva pt noi copii Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Pacatele nu se platesc toate la fel,iar ideea ca pruncii nebotezati,sarcinile pierdute si bb-ii avortati merg in iad sau nu au voie niciunde ...ma ingrozeste!
Daca sunteti credinciosi,daca credeti cu adevarat in destin,in incercari ale vietii,in ceea ce DD a hotarit,veti intelege ca EL,cel care a hotarit un lucru,nu va opri acel lucru /suflet nevinovat de la Rai.Si nu va fi atit de nedrept incit un suflet nevinovat,abia nascut(si nebotezat) sau nenascut inca sa mearga in Iad .

[

Alexia,nimeni nu l-a vazut pe DD.Nu avem de unde sti daca are trup sau nu si( daca are ,ce fel de trup are, si daca n-are cum este,cum arata....)Poate intr-o zi vom fi dintre fericitii care vor afla!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Hannen, uite pentru asta si pentru cum iti expui parerea si

Eu nu am pus intrebarea ref la (non)existenta trupului lui Dumnezeu aiurea in tramvai. Pana acum se tot discuta pe aici despre mantuirea sufletului, ca sufletul ajunge in rai/iad, iar acum, aflu ca mai sunt si vreo 3 rataciti pe acolo cu tot cu trup. si mi se pare total aiurea ca din jdemilioane de oameni care au murit doar 3 sa constituie exceptia.
Nu cred ca Dumnezeu are trup, nu e o persoana fizica, cu atribute fizice. Atunci, cum sa ajunga acolo (unde o fi acolo asta) altfel decat Dumnezeu insusi, ce sunt ei mai cu motz sau cum?

Cat despre ideea ca bebelusii care mor nebotezati ajung in iad....mda, uite aici justitie divina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Pacatele nu se platesc toate la fel,iar ideea ca pruncii nebotezati,sarcinile pierdute si bb-ii avortati merg in iad sau nu au voie niciunde ...ma ingrozeste!
Daca sunteti credinciosi,daca credeti cu adevarat in destin,in incercari ale vietii,in ceea ce DD a hotarit,veti intelege ca EL,cel care a hotarit un lucru,nu va opri acel lucru /suflet nevinovat de la Rai.Si nu va fi atit de nedrept incit un suflet nevinovat,abia nascut(si nebotezat) sau nenascut inca sa mearga in Iad .

[

Alexia,nimeni nu l-a vazut pe DD.Nu avem de unde sti daca are trup sau nu si( daca are ,ce fel de trup are, si daca n-are cum este,cum arata....)Poate intr-o zi vom fi dintre fericitii care vor afla!

Hannen, uite pentru asta si pentru cum iti expui parerea si

Eu nu am pus intrebarea ref la (non)existenta trupului lui Dumnezeu aiurea in tramvai. Pana acum se tot discuta pe aici despre mantuirea sufletului, ca sufletul ajunge in rai/iad, iar acum, aflu ca mai sunt si vreo 3 rataciti pe acolo cu tot cu trup. si mi se pare total aiurea ca din jdemilioane de oameni care au murit doar 3 sa constituie exceptia.
Nu cred ca Dumnezeu are trup, nu e o persoana fizica, cu atribute fizice. Atunci, cum sa ajunga acolo (unde o fi acolo asta) altfel decat Dumnezeu insusi, ce sunt ei mai cu motz sau cum?

Cat despre ideea ca bebelusii care mor nebotezati ajung in iad....mda, uite aici justitie divina!

Alexia
Cred ca e cea mai mare tampenie pe care poate sa o spuna un om.
Adica ce ii spui unei mame careia i-a murit bebelusul, "a, pai e un pacatos ca nu l-ai botezat si a ajuns in iad".

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Ham, nu inteleg de ce prezenta lui Enoh si Ilie in Rai (cu trupurile), "luati" ( ca "rapiti" am vazut ca nu place unor urechi de pe aici) de insusi Dumnezeu, iti este tie piatra de poticnire.

Moartea,si toate legile biologice, fiziologice, de transformare, de crestere/cadere (a unghiilor, a parului, dintilor),toate legile dupa care functionam si care se finalizeaza cu moartea trupurilor noastre si intoarcerea lor in pamant, au aparut dupa caderea lui Adam. Inainte de pacatul originar, stii bine ca Adam era cu trupul in Rai, dar nu "functiona" dupa biologie, nemuritor fiind. Trupurile lui Enoh si Ilie isi au locul in Rai, unde nu se mai supun legilor pamantesti de evolutie, moarte etc. Moartea lor trupeasca va veni din mana Antihristului, asa cum spune Apocalipsa.

Cat despre trupul lui Hristos: in primul rand vorbim despre insusi Dumnezeu aici (mai mare decat Enoh si Ilie). Daca tu tii neparat sa faci dihotomia asta si vrei sa te concentrezi pe "corpul" lui...n-ai decat. Ti-am scris despre transfigurarea "trupului" dupa Inviere, asa cum o prezinta Scriptura(cu proprietati materiale si imateriale), acolo e descrierea pe care o ceri. Cu acest trup s-a inaltat la cer, asa cum descriu evangheliile si "astfel va si veni, [precum l-ati vazut mergând la cer]” (Faptele Apostolilor 1, 11).

Tu incerci cu mintea si imaginatia ta de om, limitate, sa cuprinzi "cele ce ochiul n-a vazut si urechea nu a auzit si la inima omului nu s-a suit[...]" (I Cor.2,9) acolo unde "moarte nu va mai fi; nici plangere, nici strigat, nici durere nu vor mai fi, caci cele dintai au trecut" Asa ceva nu e imaginabil (si, apropos de ce s-a mai scris, n-are nici o legatura cu ingerasi rotofei si mai stiu eu ce alta imagine "idilica" sau imaginare copilareasca)

La momentul asta, din ce postezi, mie imi pare ca strecori tantarul si inghiti camila. Te concentrezi pe detalii a caror explicatie biblica nu-ti convine (nu stiu de ce) si atunci incepi sa le supradimensionezi.
Pierzi esenta...Daca eu as fi in locul tau, as cauta sa ma apropii de Hristos,sa ma rog cu sinceritate si sa-I spun nedumeririle mele, as cauta explicatii la oamenii induhovniciti (aceia care si-au petrecut viata in post si rugaciune si-s/au fost cu adevarat intelepti; sunt atatea carti!), as citi explicatiile lor despre jertfa hristica, as citi despre sfinti cu dragoste de Dumnezeu si de lume (poate asa ai si intelege de ce au ajuns sfinti, de ce ii cinstesc oamenii-repet: nu ne inchinam lor ca si lui Dumnezeu)...as cauta sa imi incalzesc sufletul, caci numai prin filiera rationala e imposibil sa Il intelegi.

Dumnezeu te ajuta sa faci alegerea cea adevarata, dar numai daca vrei; peste vointa ta sigur nu trece.

Mergi la inceput

Belluci,nu ,asta nu este scris in Coran!O stiu din alta sursa.
Ideea este ca noi nu suntem perfecti!Noi oamenii nu avem nici o sansa la perfectiune.Daca am fi fost perfecti,atunci am fi fost ingeri,nu oameni.Ingerii se supun cu totul lui Dumnezeu!
Omul este pacatos,slab si ignorant(cu sensul de cunostinte limitate,ca noi nu intelegem decit ceea ce EL ne-a invatat)!
Dumnezeu stie asta!Stie ca suntem tentati ,stie ca diavolul ne ispiteste.Asta a fost promisiunea lui Satan,ca ne va ispiti !

Dumnezeu a zis ca daca EL ne-ar vrea pe toti credinciosi ...aceasta ar fi un lucru usor pt. EL.
Dar EL ne lasa sa vedem pe cine urmam,pe EL,sau pe Satan!

Dumnezeu nu ne forteaza la credinta!EL ne lasa sa-L cautam noi pe EL.

Despre pacate,doua pacate nu iarta Dumnezeu!
Despre minciuna si crima!Nu sunt egale.Sunt situatii in viata in care o minciuna poate salva o casnicie de ex.Cu alte cuvinte citeodata si minciuna este necesara,minciuna "nevinovata" ,nu cea cu menita sa faca rau sa distruga!
Dumnezeu nu iubeste sa-ti spui pacatele altcuiva decit Lui!Si fapta care agraveaza pacatul,este ca dupa ce ai pacatuit si i-ai cerut sa te "acopere" ,dupa ce EL te-a ajutat si-ai iesit basma curata,tu te duci si faci "publica" fapta ta,adica te apuci de marturii ,la prieten sau sot sau altcineva!

Alexia, multumesc!

Mergi la inceput

Lady,nikole,nu este vorba despre cum ne imaginam noi raiul si iadul .
Daca credem in DD,atunci trebuie sa credem tot,nu doar ce ne place noua.
Credinta/religia,nu o ajustam sa ni se potriveasca noua.Noi trebuie sa ne ajustam ei.
Zicind ca eu cred in DD dar nu cred in rai si/sau iad(ori ambele) inseamna ca il acuz de minciuna.
Dumnezeu ne indeamna "aduceti dovada voastra!" (daca aveti o alta opinie despre cele care vi le zic eu).Asadar ,dovediti ca nu exista rai si/sau iad!

Eu nu pot sa dovedesc asta!Ceea ce imi imaginez eu sau ceea ce/cum mi-ar place mie sa fie,nu este o dovada!In plus,nici n-am garantia ca aceasta idee/imagine(tie) este a mea .Cel care ne "pindeste" in dreapta si in stinga,in fata si in spate ca sa ne abata de la drumul catre EL,sopteste neintrerupt in urechile noastre!

Belluci,irina,fetele care citesc mai des din Biblie si care pun link-uri pe forum,spuneti-mi si mie cum este descris iadul in Biblie?
Nu inteleg de unde a aparut "cretinta/ideea" pe care unele "secte" crestine o propavaduiesc.aceea cum ca iadul nu exista.
Scrie undeva in biblie,o aluzie ceva care sa poate fi interpretata asa?cu alte cuvinte,au vreun sprijin in biblie pt. ideea asta??

Daca nu,asta e pura erezie/inventie!

la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Hannen, teoria conform careia sufletele copiilor nenascuti/avortati nu ar merge in Rai exista doar la ortodocsi. Noi catolicii nu o impartasim, si pot spune, ca si pe mine ma revolta, deci macar aici :) suntem de acord.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul

www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalau

traieste sanatos

catolicii cred ca nenascutii se duc in rai?

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Toti copiii nebotezati se duc in rai. Din punctul de vedere al ortodoscsilor tot ceea ce este nebotezat e pagan.
Eu am intrebat preotul catolic daca-mi boteaza fata pentru ca eu si sotul suntem ortodocsi. Mi-a spus asa; - Toti oamenii sunt bineveniti in fata Domnului indiferent de confesiune sau religie.
Am intrebat cit costa, asta ala final. Mi-a zis asa; Cit vrei tu sau nimic. Nu ca la ortodoscsi. Imi dai atat ca sa te botez, a plus shpaga.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput