S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 22
Criss75 spune:
Scuza-ma dar mi se pare cel putin ciudata aceasta expresie.
Criss si Alex (11.05.2003)
Stanescu spune:
Iti da seama ce plictiseala pe astia 3 in Rai! Ca restul sunt numa suflete - io cre ca 2 joaca sah si al treilea arbitreaza.
fdoina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Intrebare: Dumnezeu are trup? Nu Isus, nu Ilie. Dumnezeu. Creatorul. Tatal. |
eu ma uitai de jur imprejur si nu reusii sa-mi dau seama pe cine intrebi
ca sa stim si noi carecum raspundem
AmethystRain spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ham Chiar as fi curios cum arata un loc unde cativa oameni (cu gura, ficati, foame, par si unghii care cresc, in fine, cu tot ceea ce inseamna un corp uman, cu necesitati omenesti) se-nvart printre suflete si n-au parte de nimic material. |
Raspund doar la asta ( e adevarat, neintrebata, dar e postata pe forum): tu crezi ca un trup transfigurat (am vorbit in trecuta postare calitatile lui materiale si nemateriale, asa cum sunt prezentate in Scriptura, dupa Inviere) are asemenea "probleme" si ca functioneaza dupa legile biologice (aparute dupa cadere)?
Nu mai vreau sa fac alte comentarii pe ce ai scris.(Doar ca si heruvimii pe care insusi Dumnezeu Tatal i-a cerut lui Moise in Iesirea25-26, 18-20 -si care prefigureaza icoanele- vor fi fiind, dupa parerea ta, tot idoli)
AmethystRain spune:
Da, am fost botezata ortodox.Marilena(un user care a postat pe pagina anterioara) mi-a spus ca bine au facut ai mei,ca daca muream doame feri copil fiind infundam iadul...no,ok parerea ei.
DD m-ar fi trimis fara drept de replica sa ´´ard in foc´´...asa,copil nestiutor.Ma rog....
Si aici, pe DC, a fost un articol, despre botezul in rit ortodox, unde se mentiona si despre sit asta nefericita (nu reusesc, insa, sa copiez linkul) Din cate am citit eu, nu merg nici in Rai (nefiind botezati), dar nici in Iad (neavand vina). Daca vrei mai multe info, cauta ce a scris parintele Cleopa despre copii care, din diferite motive, mor nebotezati
Cum spuneam, da,teoretic sunt ortodoxa.Irina,un alt user mi-a spus ca biserica nu se dezice de oameni ca mine,mai rataciti asa, si ca spera in ´´reabilitarea´´ pacatosului. Din acest motiv zic ca-s ortodoxa
Ft bine, vietile sfintilor sunt pline de exemple de pacatosi care si-au schimbat viata. Necredinta, teama (de noi insine, mai mult), ignoranta, dezinteresul...sunt piedici pe care ni le punem singuri pe calea de "reabilitare", dar Hristos n-ar vrea sa piara nici macar unul dintre noi. Acuma, numai tu stii daca daca te intereseaza cu adevarat sa intelegi religia careia ii apartii( prin botez, cel putin si dincolo de etichetarile care i se pun datorita unor exemple UMANE negative) sau e numai un hobby de seara
Am crescut cu invatatura multa,ortodoxa.Pana cand am ajuns sa ma intreb si eu ca un om normal(zic eu) una si alta si mi s-a spus,vorba lui Ham, ´´incurcate-s caile domnului´´ sau´´ pentru ca asa e´´ sau ´´nu pacatui prin necredinta,ca Toma´´
Raspunsuri gasesti la teologi in viata sau in carti.
Asa ca eu mai citesc,mai intreb pe altii ceva mai destepti ca mine..mai cercetez...e pacatul meu,fiecare cu pacatele lui.
[/quote]
Alexia27 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
eu ma uitai de jur imprejur si nu reusii sa-mi dau seama pe cine intrebi ca sa stim si noi carecum raspundem |
Intreb pe carecum stie raspunsul. Sau trebuie neaparat cu adresa?
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AmethystRain
Raspund doar la asta ( e adevarat, neintrebata, dar e postata pe forum): tu crezi ca un trup transfigurat (am vorbit in trecuta postare calitatile lui materiale si nemateriale, asa cum sunt prezentate in Scriptura, dupa Inviere) are asemenea "probleme" si ca functioneaza dupa legile biologice (aparute dupa cadere)? Nu mai vreau sa fac alte comentarii pe ce ai scris.(Doar ca si heruvimii pe care insusi Dumnezeu Tatal i-a cerut lui Moise in Iesirea25-26, 18-20 -si care prefigureaza icoanele- vor fi fiind, dupa parerea ta, tot idoli) |
Se poate o descriere?
Cam CE implica acea transfigurare (are corp, da' nu mai are foame, sete, nevoi rusinoase, dureri si placeri fizice?!?)???
CE sa faca cu corpul in rai, unde sunt suflete?
Corpul foloseste vietii lumesti, cu placerile si durerile ei vinovate dar sanatoase.
Nu are sens.
Iisus s-o intrupat in embrionul din pantecul Mariei, pentru a se putea arata pamantenilor.
Ce rost ar fi avut sa mearga intre turma de suflete din rai ca trup uman?
Dumnezeu n-are trup, nume, forma, nu este fiinta supusa celor de mai sus- placeri, dureri, sentimente, etc
Este acel CEVA ce a creat universul dupa reguli de El stiute, reguli eterne si de neschimbat.
hannen spune:
Nu stiu "conceptul" crestin despre "life after"(de fapt sunt confuza,unii cred in Rai si Iad,altii doar in Rai,fiecare cum ii place/cade mai bine)
Noi credem clar in ambele,logica fiind ,asa cum exista rasplata pt. bine,trebuie sa existe si pt. rau.
Stiind ca facind rau(nu neaparat rau,e de ajuns sa nu crezi in existenta lui DD,sau sa nu i te supui,sa nu-ti "amintesti" de EL in "your daily life") mor si gata nu mai stiu nimic-how convenient!!!
In Coran scrie clar ca noi toti ,incepind de la primul om pina la ultimul care a existat pe pamint,vom fi readusi la viata!Cu acelasi corp...Asa ne vom infatisa in ziua judecatii.
Cu aceste corpuri vom "trai" vesnicia de dupa.Vom fi capabili in ziua judecatii sa ne vedem "filmul vietii" iar cei care au pacatuit vor dori ca intre ei si raul facut sa fie o distanta maaare,iar ochii nostri(privirea noastra) vor vrea sa se intoarca (asa cum facem acum cind vedem ceva ce ne displace)dar ochii nu ne vor asculta!
Nimic din ce posedam(maini,picioare) nu ni se vor mai supune.Nu vor putea sa se prosterneze in ziua judecatii cei care nu s-au prosternat cit au fost in viata!
In rai,nu vom defeca,nu vom uri,nu vom invidia...nimic rau si dizgratios nu va exista.vom fi capabili sa ne bucuram de frumos,sa vorbim,vom poseda blindete,bunatate,iubire,calm,vom fi capabili sa ne delectam si simturile olfactive si papilele gustative cu mirosuri si alte bunatati.
"Reziduurile" le vom elimina prin transpiratie,o transpiratie frumos mirositoare!
Multe din cele care acum nu au sens,intr-o zi vor avea!
Pacatele nu se platesc toate la fel,iar ideea ca pruncii nebotezati,sarcinile pierdute si bb-ii avortati merg in iad sau nu au voie niciunde ...ma ingrozeste!
Daca sunteti credinciosi,daca credeti cu adevarat in destin,in incercari ale vietii,in ceea ce DD a hotarit,veti intelege ca EL,cel care a hotarit un lucru,nu va opri acel lucru /suflet nevinovat de la Rai.Si nu va fi atit de nedrept incit un suflet nevinovat,abia nascut(si nebotezat) sau nenascut inca sa mearga in Iad .Cum puteti sa-L acuzati de o asa cruzime pt. ceva ce EL a hotarit?El a decis un timp pt. o sarcina,si tot EL a decis un termen pt. ea si viata fatului/copilului.
Daca copilul moare la nastere,el merge in IAD????????DE CE???
Sau e oprit de la Rai?DE CE???
Nu DD e cel care i-a hotarit destinul?(ma adresez doar persoanelor credincioase)
"Un om poate face un pacat care sa-l "duca" in Rai,iar altul poate face un bine care sa-l "duca" in Iad.Cel care a pacatuit se caieste si se gindeste zilnic la pacatul lui si cere iertare.Acest lucru il va face sa intre in Rai.Iar cel care a facut bine ,se lauda si se mindreste iar acest lucru il va face sa intre in Iad"
Alexia,nimeni nu l-a vazut pe DD.Nu avem de unde sti daca are trup sau nu si( daca are ,ce fel de trup are, si daca n-are cum este,cum arata....)Poate intr-o zi vom fi dintre fericitii care vor afla!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai