S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 21
ladyJ spune:
BeLuci, legat de pacate..nu ma mai pronunt ca oricum nu are sens si nu icnerc sa conving pe cineva ca e asa cum ´´cred´´ eu.
Pana si omul,in prostia si nemernicia lui face diferente de pedepse intre´´´pacate´´.Gravitatea difera..dar ma rog.Daca asa spui tu ca zice biblia, asa o fi..
Legat de rai si iad. Eu am zis ce cred...iadul cu foc si diavoli cu furci e ok pentru cei cu o imaginatie bogata, eu consider ca nu este ATAT DE SIMPLU. Pur si simplu,nu poate fi asa simplu...
Nu te-ai gandit ca ´´coborarea lui IIsus in IAD sa deschida portile´´ a fost efectiv venirea Lui pe pamant? A deschis ´´ o alta poarta´´ cea a mantuirii prin invatatura si jetfa sa?Are sens pentru tine ce spun eu aici?
Cum a ´´deschis IIsus portile iadului´´? Prin moarte a indeplinit, a savarsit IADUL iar prin inviere a aratat calea...spre rai,adica sus undeva, alta poveste,alta lume,alta dimensiune.
Din iadul pamantesc, ajungi altundeva, sa-i spunem RAI.Acolo adica unde s-a dus IIsus.
De unde a venit Iisus? Din Rai, presupun doar. Si a coborat voit in iad...ca sa ne spuna ca nu asta e totul,urmeaza altceva.
Uite ca ti-am explicat de ce cred eu asa, chiar si pe baza crestina, ca sa nu zici ca mi-am format parerile doar din..laici.
Ce interpretare pagana, nu-i asa?
BeLucci spune:
Lady, nu e gandire pagana. E o gandire diferita, toti invatam. Eu sunt falimentara in alte parti.
Isus a venit din cer. Isus cand sa inaltat la cer si nu numai a spus ca merge sa ne pregateasca un loc. Adica raiul. Deci daca exista rai...exista si iad. Se spune si depre rai si depre iad in Biblie.
Prin jerfa lui Isus noi suntem mantuiti. Cei care-l aleg pe Dumnezeu ca slujitor.
Isus este exemplul pe care noi trebuie sa-l urmam. Ca in ziua judecatii sa nu zica nimeni..."Doamne nu am stiut" "Doamne nu a fost nimeni fara pacat, ca sa am exemplu" etc. In ziua judecatii nu va avea nimeni nici o scuza. Pt ca fiecarui om macar odata in viata i se spune adevarul. Daca vrei accepti daca nu...nu e vina nimanui pt alegerea ta.
Nici eu nu incerc sa convig pe nimeni doar imi spun si eu parerea mea.
Da noi ca oameni asa gandim ca sunt pacate mari/mici. Dar eu ti-am spus cum le considera Dumnezeu nu eu. Iti dai seama ca in fata mea, un pedofil sau un mincinos, e o diferenta de la cer la pamant. Dar in fata lui Dumnezeu sunt = daca nu isi cer iertare pt fapta lor si daca in suflet nu regreta faptele lor. Sper ca acuma m-am facut mai inteleasa, ma gandesc ca nu am explicat ok.
AmethystRain spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ BeLuci, legat de pacate..nu ma mai pronunt ca oricum nu are sens si nu icnerc sa conving pe cineva ca e asa cum ´´cred´´ eu. Pana si omul,in prostia si nemernicia lui face diferente de pedepse intre´´´pacate´´.Gravitatea difera..dar ma rog.Daca asa spui tu ca zice biblia, asa o fi.. Legat de rai si iad. Eu am zis ce cred...iadul cu foc si diavoli cu furci e ok pentru cei cu o imaginatie bogata, eu consider ca nu este ATAT DE SIMPLU. Pur si simplu,nu poate fi asa simplu... Nu te-ai gandit ca ´´coborarea lui IIsus in IAD sa deschida portile´´ a fost efectiv venirea Lui pe pamant? A deschis ´´ o alta poarta´´ cea a mantuirii prin invatatura si jetfa sa?Are sens pentru tine ce spun eu aici? Cum a ´´deschis IIsus portile iadului´´? Prin moarte a indeplinit, a savarsit IADUL iar prin inviere a aratat calea...spre rai,adica sus undeva, alta poveste,alta lume,alta dimensiune. Din iadul pamantesc, ajungi altundeva, sa-i spunem RAI.Acolo adica unde s-a dus IIsus. De unde a venit Iisus? Din Rai, presupun doar. Si a coborat voit in iad...ca sa ne spuna ca nu asta e totul,urmeaza altceva. Uite ca ti-am explicat de ce cred eu asa, chiar si pe baza crestina, ca sa nu zici ca mi-am format parerile doar din..laici. Ce interpretare pagana, nu-i asa? |
O "clasificare" a pacatelor se face in Levitic unde,functie de gravitatea lor, erau rascumparate prin anumite jerte de sange.
Jertfa lui Hristos a inlaturat "regula" rascumparatoare Leviticului. Sigur ca trebuie sa regretam fiecare pacat, pentru ca "nimic necurat nu va intra in Imparatia Cerurilor". Am scris intr-o postare trecuta temeiurile spovedaniei dar nu vreau sa se interpreteze ca monopolizez acum dialogul.
Lady, tu crezi numai in existenta Raiului,doar pentru ca iadul ti se pare prea "comun",prea simplu...Vreau sa te intreb ceva si te rog sa o iei ca atare, nu e nici jignire, nici apropos: esti cumva botezata de ai tai in rit ortodox? Daca da, de ce nu cauti sa vezi "cu ce se mananca" religia ta, inainte de a ajunge la convingeri "personal-originale" ale caror repere numai tu stii daca si pe unde exista ?(daca intrebarea asta e prea personala poti sa nu raspunzi, e ok)
ladyJ spune:
BeLuci,nu mi-ai raspuns la intrebare dar nu-i bai. Sa inteleg ca interpretarea mea nu e ok din punctul tau de vedere?Intreb doar
Amethyst,si raiul si iadul sunt pentru mine cu glilimelele de rigoare.
Am explicat in mesajul adresat lui Nikol...´´iadul´´ biblic e aici unde suntem noi,adica pe pamant, printre suferinte si pacate iar ´´focul´´ biblic e constiinta noastra.La unii extrem de grea...
´´Raiul´´ e cealalta dimensiune.O eliberare,la care ajungem dupa ce ne-am ´´ispasit´´ ca sa zic asa.Evident,ajunge ´´acolo´´ cel care merita sa ajunga.Nu mai reiau.. cred ca intelegi cam cum imi imaginez eu.Vezi ce am scris mai sus cu IIsus si portile ´´iadului´´ Mie mi se pare tare clar(deocamdata)
Da, am fost botezata ortodox.Marilena(un user care a postat pe pagina anterioara) mi-a spus ca bine au facut ai mei,ca daca muream doame feri copil fiind infundam iadul...no,ok parerea ei.
DD m-ar fi trimis fara drept de replica sa ´´ard in foc´´...asa,copil nestiutor.Ma rog....
Cum spuneam, da,teoretic sunt ortodoxa.Irina,un alt user mi-a spus ca biserica nu se dezice de oameni ca mine,mai rataciti asa, si ca spera in ´´reabilitarea´´ pacatosului. Din acest motiv zic ca-s ortodoxa
Am crescut cu invatatura multa,ortodoxa.Pana cand am ajuns sa ma intreb si eu ca un om normal(zic eu) una si alta si mi s-a spus,vorba lui Ham, ´´incurcate-s caile domnului´´ sau´´ pentru ca asa e´´ sau ´´nu pacatui prin necredinta,ca Toma´´
Asa ca eu mai citesc,mai intreb pe altii ceva mai destepti ca mine..mai cercetez...e pacatul meu,fiecare cu pacatele lui.
ham spune:
BeLucci, eu stiu ca la Dumnezeu NU ajung trupurile; la fel ca lui Iisus, lui Enoh si Ilie nu li s-au gasit trupurile; concluzia- au inviat (exista chiar exprimarea cu rapirea, de care faceai tu caz mai demult)!
Concluzie trasa de oameni, fiindca descrierea raiului arata ca acolo sunt suflete, nu corpuri de oameni nascuti din femeie.
Chiar as fi curios cum arata un loc unde cativa oameni (cu gura, ficati, foame, par si unghii care cresc, in fine, cu tot ceea ce inseamna un corp uman, cu necesitati omenesti) se-nvart printre suflete si n-au parte de nimic material.
IMPOSIBIL!
Legile date de Dumnezeu corpului uman cer aer, apa, hrana, etc
De ce ar inalta Dumnezeu niste corpuri, ce nu folosesc la NIMIC fizic?
CE sa faca in rai cu ele?
Povestile nici nu-s credibile, nici n-au logica!
Stiu deja raspunsu'- "Nebanuite-s caile Domnului!"
Caile catre ce?
Iisus a fost intrupat intr-un embrion, sadit in Maria (ante-tehnologia in vitro).
Isi face datul pe Pamant.
Apoi, nu poate sa se desparta de corpul omenesc, supus legilor naturii- Iisus imbatranea ca toti oamenii- si si-L ia cu El in Rai.
DE CE?
Citind care-i fisa posturilor in rai, corpul nu face decat sa incurce!
Pe de alta parte, daca raiul este pe pamant, un loc MATERIAL, cum este scris la Facere, are sens, dar multe altele nu mai au...
Oricum, revenind la titlul topicului, sa consideri sfant un corp fara suflet, ba mai grav, bucati din el, pe care sa vrei sa-l atingi, sa-i ceri favoruri, sa te rogi lui, in loc de Dumnezeu este NECRESTIN!
8. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a celor ce sunt sus in cer, sau jos pe pamant, sau in apa si sub pamant.
9. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti, caci Eu Domnul Dumnezeul tau sunt Dumnezeu zelos, Care pedepseste vina parintilor în copii pana la al treilea si al patrulea neam pentru cei ce Ma urasc.
Mumiile (chit ca le spunem moaste), crucile, icoanele, statuile, etc sunt infatisari a celor ce sunt pe pamant, noi le consideram sfinte (fiindca niste oameni au hotarat ca sunt sfinte, oameni care nu-s credibili, macar fiindca traiesc din exploatarea lor), ne inchinam lor, le slujim intru-cinstire, iar daca porunca este corect transcrisa, vom suferi pana la a 4 generatie, fiindca Dumnezeu considera acestea ca semne de ura fata de El.
Stefanna spune:
Va rog frumos vreau si eu un verset biblic unde spune ca sufletul este nemuritor.Multumesc anticipat.
BeLucci spune:
Lady interpretarea ta din pct de vedere Biblic nu e ok. Dar asta iti vei da seama dupa ce o vei citi tu singura. Degeaba iti spun eu ceva ca nu are rost, tu oricum tot asa vei gandi. Asta vad si dupa ce ai scris mai jos.
As vrea sa zic cateva si despre botez...dar nu mai zic...ca sa nu primesc bice...
Nu exista oameni destepti.:)):)):))
Ham, da ai dreptate intr-un fel. Dar...
Daca te vei uita tot in Biblie vei vedea ca plata pacatului este moartea. Adica pt ca Adam si Eva au mancat din pomul cunostintei binelui si raului, asta e pedeapsa lor si aintregii omenirii. Moartea. Ei daca ramaneau in gradina nu mureau niciodata.
Dar pt ca Isus a fost fara pacat si Fiul lui Dumnezeu, si Enoh si Ilie au fost neprihaniti si dupa inima lui Dumnezeu, nu au murit. Asa a cosiderat El ca ei nu trebuie sa guste moartea. Dumnezeu face minuni...de ce nu?
Da Ilie si Enoh au fost rapiti.
Ham ai vazut ca nu sti raspunsul?
Ham cati iezi avea capra cu trei iezi??Da de ce avea 3? Dar de unde sti ca Lupul ia mancat pe 2 din 3?
Nu vreau sa-mi bat joc de tine. Pe bune. Doar ca tu trebuie sa citesti"poveste". Pt ca detaliile importante sunt acolo. Daca tu doar ma intrebi pe mine dar tu nu cauti, eu nu-ti pot da toate raspunsurile. Pentru ca nu le stiu pe toate. Dar tu daca citesti altfel putem discuta, pentru ca de multe ori trebuie sa iau Biblia de la Genesa, pana la Apocalipsa, ca sa dau raspuns...si tot in zadar.(sper ca nu):)(nu mi-o lua in nume de rau ca nu vreau sa te jignesc). Eu trebuie sa citesc capra cu 3 iezi daca vreau sa stiu detaliile(ce-a gatit capra, daca era facut foc sub lup...etc)...tu doar poti sa-mi spui: capra avea 3 iezi si i-a mancat lupul. Intelegi?Esentialul nu se afla in 2 fraze principale.
Criss75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci ... Da Ilie si Enoh au fost rapiti. ... Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
De catre cine???
Doar nu de catre extraterestri.
Criss si Alex (11.05.2003)
BeLucci spune:
Criss, de Dumnezeu au fost rapiti. Chiar nu am crezut ca trebuie sa specific din moment ce vorbim despre Biblie si Dumnezeu. Dar ma rog.