S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 20
nikole spune:
Belluci draga, eu revoltata nu voi fi pe niciuna dintre voi, orice mi-ati spune , nu mi-e felul sa ma revolt atat de usor.
Daca as fi avut biblia, direct la ea mergeam si citeam, dra nu o am aici.
In tara am incercat de vreo doua ori sa o citesc, n-am inteles nimic, mi s-a parut f comfuz,poate si varsta era de vina(16, respectiv 20 ani).
Totusi cred ca as avea nevoie si acum de explicatii pe seama a ce as citi.
in orice caz...
Lady, mi-ai starnit o mare curiozitate, daca vrei raspunzi daca nu
...e dreptul tau...cum vezi lumea de dincolo?in RAI si Iad, nu crezi, totusi ce intelegi tu prin...moarte?unde ne ducem?
eu daca ma apuc sa zic ce cred, imi inchid moderatorii contul, sa mi se interzice trecerea pe la asta sectiune
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole Lady, mi-ai starnit o mare curiozitate, daca vrei raspunzi daca nu ...e dreptul tau...cum vezi lumea de dincolo?in RAI si Iad, nu crezi, totusi ce intelegi tu prin...moarte?unde ne ducem? eu daca ma apuc sa zic ce cred, imi inchid moderatorii contul, sa mi se interzice trecerea pe la asta sectiune "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
In iadul cu foc si raiul cu salcami cu siguranta nu cred. In primul rand pentru ca trupul meu va ramane aici, nu va putea arde in focul cel de veci.Iar suflet sa arda, eu nu imi pot imagina.
Apoi,mai am o problema cu cuvantul ´´vesnicie´´ Ce inseamna asta? De unde stim noi ca cea ce consideram noi acum a fi vesnic, se aplica dupa moarte? Adica..stii tu,timpul cu cele 24 de ore..etc
Nu stiu cu siguranta ce va fi dupa...poate o alta dimensiune.
Cred ca iadul biblic e aici si acum, pe pamant.Iar focul de care se vorbeste este constiinta noastra.Altii o au mai incarcata, altii mai putin.Altii sufera mai mult, altii mai putin.
Raiul biblic tind sa cred ca este efectiv cea ce e dupa moarte.Cand sufletul se ´´elibereaza´´ de trupul pamantesc, de ´´inchisoarea´´ asta.De ce spun inchisoare? pentru ca suntem limitati.
Nu putem gandi mai mult de bariera care nu s-a impus.Nu putem trai in alta parte,decat pe pamant.Nu avem dreptul de a sti ce e dincolo.
Suntem limitati si incuiati.
Pai nu e asta iadul?
Ne dam in cap, ne mintim, ne furam...caci nu exista om fara pacat.Pacatul e aici printre noi, nu in stiu eu ce foc cu michiduta.
Uneori tind sa cred ca noi suntem cu totii pe pamant pentru a indeplini ceva.Daca reusim sa fim buni in iadul asta, ajungem ´´pe veci´´ in rai´´(adica cealalta dimensiune).Daca nu, ne intoarcem si mai trecem odata prin toate cele, insa ni se sterge din minte absolut toata experienta anterioara.
Asta ar fi unul din crezurile mele..ca am mai multe variante
Deci ma zbat al naibii...sa inteleg si uite ca nu reusesc.
Un lucru e cert: Mi-e imposibil sa cred ca DD ne-a creat si ne-a pus pe pamant ca intr-un ring de lupta, apoi face selectia si zice ´´tu in rai tu in iad´´.
Explicatia asta mi se pare mult prea...omeneasca.
nikole spune:
Lady, nu as fi zis-o mai bine intr-o mie de existente...cu alte cuvinte subscriu celor spuse de tine.
merci de raspuns
Uite mie, spiritismul, mi-a dat raspunsurile cele mai logice .
Sotul meu este brazilian, si ..poate unii dintre voi ati auzit, stiti, brazilienii , chiar si cei mai inversunati catolici, tind sa creada in doctrina spiritista.
Nu exclud teoria reancarnarii, chiar daca biblia nu vb direct despre asta, am inteles ca sunt pasaje care ar conduce spre credinta ca dincolo de aceasta existenta, ar exista ...o alta,paralela, f asemanatoare planului terestru, si acolo mergem in perioada imediat decesului.In functie de evolutia spirituala a fiecaruia, unii raman in acelasi plan ptr ore, sapt, ani...unii se "ridica", altii nu realizeaza ca sunt "morti" si raman atasati acestei lumi, cu alte cuvinte nu isi gasesc linistea...
in fine, e f complex si mult de spus, deja suntem ff offtopic, poate nici nu intereseaza pe multa lume.
ies ca plange albastrel...
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
ladyJ spune:
citat din mesajul lui nikole Lady, nu as fi zis-o mai bine intr-o mie de existente...cu alte cuvinte subscriu celor spuse de tine. merci de raspuns Uite mie, spiritismul, mi-a dat raspunsurile cele mai logice . Sotul meu este brazilian, si ..poate unii dintre voi ati auzit, stiti, brazilienii , chiar si cei mai inversunati catolici, tind sa creada in doctrina spiritista. Nu exclud teoria reancarnarii, chiar daca biblia nu vb direct despre asta, am inteles ca sunt pasaje care ar conduce spre credinta ca dincolo de aceasta existenta, ar exista ...o alta,paralela, f asemanatoare planului terestru, si acolo mergem in perioada imediat decesului.In functie de evolutia spirituala a fiecaruia, unii raman in acelasi plan ptr ore, sapt, ani...unii se "ridica", altii nu realizeaza ca sunt "morti" si raman atasati acestei lumi, cu alte cuvinte nu isi gasesc linistea... in fine, e f complex si mult de spus, deja suntem ff offtopic, poate nici nu intereseaza pe multa lume. ies ca plange albastrel... "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nikole,
Acum off topic,dar poate intr-o zi vom vorbi pe un topic dedicat despre aceste..pareri.
Nu stiu exact daca Biblia vorbeste despre reincarnare sau nu,dar stiu ca, credinta ortodoxa(cel putin) nu crede in ea.
Desi o alta viata, dupa moarte ne este oarecum descrisa.Insa prea se rezuma la foc si paradis.E codat,daca ma intrebi pe mine
AmethystRain spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ham
Eu sunt tot ortodox! Stiu c-a inviat, stiu ca s-a inaltat; dar CE s-a intamplat cu CORPUL? Sufletul merge la Dumnezeu, trupul, asa cum a venit, prin nastere, tot asa moare si putrezeste; sau n-a murit? Atunci umbla printre noi, fiindca in ceruri nu merge NIMIC material! Ajung doar sufletele! ASTA intrebam. Si nu mai face presupuneri despre religia userilor; eu merg la biserica Sf. Vineri, pe Titulescu (aia cu padure de mumii- Paraschiva, Nicolae, Haralambie si Grigorie Teologu', e drept ca doar bucatele, ca i-au impartit bucatele, "cate putin, s-ajunga la toti", cu se zicea la coada la carne, pe vremea Abuziv-Impuscatului). Avem un preot super-OK, nea Grigore, dar care, nici el n-a stiut sa raspunda la o groaza de intrebari decat cu inacceptabilul "nebanuite sunt caile Domnului"; vinerea oricum, e tare ocupat, mere Sfantu' Maslu, Acatistu' si Privegherea de sfaraie, se fac bani cat in toata saptamana! "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
Sa inteleg ca esti ortodox, dar "ai o problema" (ca sa ma exprim, totusi, soft, desi m-a iritat tonul tau batjocoritor din a doua parte a mesajului) cu moastele, icoanele si crucea? ( Sa deduc ca nu esti de acord nici cu "justificarea" scripturistica si traditionala a lor?) Acestea fac parte din O Credinta (una, nu multe si varia(n)te; stii tu...un Domn, o Credinta, un Botez...Crezul...Nu-mi mai scriu ideile pana la capat, ca stii, deci, despre ce vorbesc)
Din ce postari ale tale am mai citit eu,pari, mai degraba, un FEL de ortodox, care alege ce sa (nu) creada, pe baza unor criterii numai de el stiute...rupt intr-o masura pe care numai tu si Dumnezeu o stiti, de credinta ortodoxa. (Parerea mea-nu ca ar conta-e ca ar fi bine sa te hotarasti)
Daca preotul tau e doar "nea Grigore, super OK", care nu stie sa raspunda intrebarilor tale, de ce nu cauti altul,bun teolog? (Plus ca raspunsurile la intrebarile tale se pot afla si in scrierile unor parinti induhovniciti care au trecut din viata aceasta...Uite ce zice parintele Cleopa-am dat paste de pe un link pe care l-am pus la cealalta sectiune: "...Niciodat#259; nu l-am certat pe un credincios care are îndoieli ; niciodat#259; nu i-am cerut cuiva s#259; cread#259; orbeste. Dac#259; f#259;ceam astfel, ar fi însemnat s#259; dau dreptate tocmai acelora care-i ceruser#259; s#259; creada ca ei , f#259;r#259; s#259;-si mai pun#259; vreo întrebare.
Dimpotriv, am socotit intotdeauna c#259; discutiile, cu idei dintr-o parte si din alta, sunt cât se poate de folositoare , dac#259; sunt purtate cu cinste omeneasc#259; si numai din dorinta de a afla adevarul")
[ Fac o mare paranteza: Acest "nea Grigore" m-a dus cu gandul la "istoria" unui preot batran(poate ca bunicul tau, nu stiu), pe care o citeam zilele trecute (intr-o carte despre suferintele detinutilor din inchisorile comuniste), un preot simplu, de la tara, care nu stia ft multa teolgie, dar liturghisea, facea Molifele Sf Vasile (stii ca nu se fac de catre oricine, asta-i avanatajul cand vb cu un ortodox:) ), se ruga cu rugaciunea inimii atunci cand era chinuit etc. In celula cu el erau inchisi si alti detinuti, teologi de alta religie, care mereu discutau intre ei...Si parintele zice intr-o zi sa il ierte ca indrazneste, el nu stie asa multa teologie...nu vor sa il invete si pe el? Batranul avea o figura atat de luminoasa, incat in celula s-a facut liniste si teologii au putut doar sa spuna -"Acesta este un om sfant". Ma gandesc (dar e ft posibil sa gresesc, pt ca nu am fost la biserica de pe Titulescu), ca si parintele acesta era tot un "nea Grigore" care nu stie sa spuna decat ca "necunoscute sunt caile Domnului"; tu sa nu te superi ca am scris asa mult, ma straduiesc sa imi pastrez mesajele scurte, dar fac exact contrariul...o fi de vina firea feminina, o fi si defect profesional, nu stiu, cred ca n-am sa mai scriu de acum nimic...esti ortodox, ai informatia la indemana, ti-a dat Dumnezeu minte sa o discerni si, in cel mai sigur mod, in scrierile ortodoxe poti gasi cu mult mai multe lamuriri decat sunt eu in stare sa iti dau]
Cu privire la trupul lui Hristos cel rastingnit, inteleg ca ma intrebi ce s-a petrecut pana la Invierea sa.
"În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul #351;i pe scaun împreun#259; cu Tat#259;l #351;i cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce e#351;ti necuprins"-stii troparul din Sfanta Liturghie.
Pentru mine, e limpede ca trupul lui Hristos nu a putrezit. Cu trupul a fost inviat, un trup transfigurat insa cu care nu a inlaturat piatra de mormant si a intrat la ucenici prin usile inchise (imaterial), dar cu care a mancat alaturi de ucenici, si care purta urmele cuielor si a ranii din coasta, pe care Toma si-a pus degetul (deci material).(Nu mai indic versetele, sigur stii despre ce vorbesc) Aceasta transifugurare nu i-a rapit calitatea de trup uman, dar nici nu contrazice invierea lui ca si Dumnezeu. In plus, nu-s de
acord ca in ceruri nu ajunge nimic material. Au ajuns deja Enoh si Ilie, rapiti fiind cu trupurile la cer, care vor "muri omeneste" martirizati de Antihrist, asa cum descrie Apocalipsa.
AmethystRain spune:
Cu trupul a fost inviat,
[/quote]
M-am exprimat gresit: cu trupul A inviat, Dumnezeu fiind (nu L-a inviat nimeni, ca pe Lazar)
PS: Chiar da dependenta DC-ul asta
Marilena12 spune:
citat din mesajul lui nikole Lady, nu as fi zis-o mai bine intr-o mie de existente...cu alte cuvinte subscriu celor spuse de tine. merci de raspuns Uite mie, spiritismul, mi-a dat raspunsurile cele mai logice . Sotul meu este brazilian, si ..poate unii dintre voi ati auzit, stiti, brazilienii , chiar si cei mai inversunati catolici, tind sa creada in doctrina spiritista. Nu exclud teoria reancarnarii, chiar daca biblia nu vb direct despre asta, am inteles ca sunt pasaje care ar conduce spre credinta ca dincolo de aceasta existenta, ar exista ...o alta,paralela, f asemanatoare planului terestru, si acolo mergem in perioada imediat decesului.In functie de evolutia spirituala a fiecaruia, unii raman in acelasi plan ptr ore, sapt, ani...unii se "ridica", altii nu realizeaza ca sunt "morti" si raman atasati acestei lumi, cu alte cuvinte nu isi gasesc linistea... in fine, e f complex si mult de spus, deja suntem ff offtopic, poate nici nu intereseaza pe multa lume. ies ca plange albastrel... "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nicolle, uite un link despre asta, alaturi de cel postat de Doina.
www.sfaturiortodoxe.ro/reincarnare.htm" target="_blank">http://www.sfaturiortodoxe.ro/reincarnare.htm
Marilena
Blogul meu
BeLucci spune:
M-ati terminat cu asta cu pacatele. Pacatul e pacat, evident adica e o greseala in fata lui DD. Dar si greselile astea sunt de mai multe feluri,nu? Una e sa minti si una e sa ucizi....Minti,ok iti poti cere iertare aluia pe care l-ai mintit,dar daca ucizi nu mai ai sansa asta Uite, de aia nu cred eu in iad si rai.Ca se pun laolalta crimele cu minciunile.Este o nedreptate dupa parerea mea. Pana si tu Belucci spui ca,hula adusa lui DD e de neiertat.Deci? E un pacat maaaare.Asta inseamna ca sunt si mari si mici,unele mai grave altele mai usurele asa...nuu? |
Da Lady. Toate pacatele sunt la fel(exceptand hula), daca nu ne cerem iertare de la Dumnezeu, nu mergem in rai. Mergem in iad. Tu crezi ca daca tu minti(ex) sau eu comit o crima , si nu ne cerem niciuna iertare de la Dumnezeu, crezi ca tu mergi in rai ca e pacatul tau mic si eu merg in iad ca am un pacat mai mare? NU. Mergem amandoua in iad. Trebuie sa ne cerem iertare de la Dumnezeu cat si de la persoana caruia i-am gresit(la crima...nu mai ai cui sa ceri iertare poate doar familiei, asta daca nu ti-o iei peste ochi!)
Lady eu din cat am citit Biblia nu am gasit vorbindu-se de pacate mici/mari. Despre hula doar se zice ca nu va fi iertata deloc. Daca tu gasesti scris despre pacate mari/mici...ok nu te contrazic. Doar sa-mi arati si mie!
Belluci draga, eu revoltata nu voi fi pe niciuna dintre voi, orice mi-ati spune , nu mi-e felul sa ma revolt atat de usor. Daca as fi avut biblia, direct la ea mergeam si citeam, dra nu o am aici. In tara am incercat de vreo doua ori sa o citesc, n-am inteles nimic, mi s-a parut f comfuz,poate si varsta era de vina(16, respectiv 20 ani). Totusi cred ca as avea nevoie si acum de explicatii pe seama a ce as citi. in orice caz... Lady, mi-ai starnit o mare curiozitate, daca vrei raspunzi daca nu ...e dreptul tau...cum vezi lumea de dincolo?in RAI si Iad, nu crezi, totusi ce intelegi tu prin...moarte?unde ne ducem? eu daca ma apuc sa zic ce cred, imi inchid moderatorii contul, sa mi se interzice trecerea pe la asta sectiune |
Am citit azi dimineata mesajul tau. Nu mai tin minte exact ce spuneai depsre prietena ta ca a facut(sau ce am subanteles eu!)Te intreb este vorba despre prostitutie(sau gaseste tu alt cuvant). Daca nu e asa sa-mi spui. Nu am timp acuma sa caut in urma ce ai scris.
Daca ti-as fi spus eu ce spune Biblia despre asta ai fi fost revoltata. Pt ca tu ai fi tinut cu ea si nu ai fi fost de acord cu ce zice Biblia. POti sa-ti comanzi o Biblie prin net, daca vrei sa o recitesti. Sau este si online. POti sa o download-ezi.
Apoi,mai am o problema cu cuvantul ´´vesnicie´´ Ce inseamna asta? De unde stim noi ca cea ce consideram noi acum a fi vesnic, se aplica dupa moarte? Adica..stii tu,timpul cu cele 24 de ore..etc Nu stiu cu siguranta ce va fi dupa...poate o alta dimensiune. Cred ca iadul biblic e aici si acum, pe pamant.Iar focul de care se vorbeste este constiinta noastra.Altii o au mai incarcata, altii mai putin.Altii sufera mai mult, altii mai putin. Raiul biblic tind sa cred ca este efectiv cea ce e dupa moarte.Cand sufletul se ´´elibereaza´´ de trupul pamantesc, de ´´inchisoarea´´ asta.De ce spun inchisoare? pentru ca suntem limitati. Nu putem gandi mai mult de bariera care nu s-a impus.Nu putem trai in alta parte,decat pe pamant.Nu avem dreptul de a sti ce e dincolo. Suntem limitati si incuiati. Pai nu e asta iadul? Ne dam in cap, ne mintim, ne furam...caci nu exista om fara pacat.Pacatul e aici printre noi, nu in stiu eu ce foc cu michiduta. Uneori tind sa cred ca noi suntem cu totii pe pamant pentru a indeplini ceva.Daca reusim sa fim buni in iadul asta, ajungem ´´pe veci´´ in rai´´(adica cealalta dimensiune).Daca nu, ne intoarcem si mai trecem odata prin toate cele, insa ni se sterge din minte absolut toata experienta anterioara. Asta ar fi unul din crezurile mele..ca am mai multe variante Deci ma zbat al naibii...sa inteleg si uite ca nu reusesc. Un lucru e cert: Mi-e imposibil sa cred ca DD ne-a creat si ne-a pus pe pamant ca intr-un ring de lupta, apoi face selectia si zice ´´tu in rai tu in iad´´. Explicatia asta mi se pare mult prea...omeneasca. |
Iti inteleg nedumerirea pt ca si eu(desi cat de cat cunosc Biblia) imi pun miiii de intrebari, chiar si asta despre vesnicie. In inconstient noi avem ideea de vesnic. Cel putin eu de multe ori imi doream sa nu se termine un anumit moment, din viata mea. Credca la toti ni sa intamplat asta.
Lady gandeste-te la un lucru. Sportivii ca sa primeasca o medalie olimpica ce fac. Se antreneaza 4 ani incontinu. Antrenamente drastice.Se si accidenteaza unii, unii fac compromisuri, altii renunta la antrenament. In functie de cum se antreneaza ei in acesti 4 ani , primesc medalia cuvenita. Corect? Asa suntem si noi. Suntem aici pentru un timp, si cum ne traim viata aici, primim cununa dincolo. In rai/iad. Nimeni nu primeste medalia inainte de concurs. Logic nu? Asa ca raiul /iadul nu sunt aici. Rasplata ca sa mergem in rai/iad o primim dupa ce terminam cu viata aici.
Ai spus ca nu avem dreptul sa stim cum e dincolo. Chiar te contrazic, Binlia spune cum e dincolo. Cum e in rai/iad. Dar te las pe tine sa gasesti singura. Nu exista reancarnare(Biblic cel putin nu e real). Mi se pare si aiurea. Adica mie nu mi-ar place sa traiesc la infinit pana o sa fiu fara pacat. Absurd. Si a existat om fara pacat. Isus. Il avem exemplu. Cel mai bun.
Dar nu Dumnezeu alege unde sa mergem noi. Noi alegem unde sa mergem. Dupa ce murim, Dumnezeu ne va arata in functie de faptele si credinta nostra, unde mergem. Noi suntem liberi cum sa ne traim viata. Dar ce facem aici va fi taxat dincolo. La bun/rau.
Nikole spiritismul nu este Biblic. UIta-te la Saul ce a patit dupa ce a mers la vrajitoare, pt ca a vrut sa vorbeasca cu sufletul proorocului Elisei.
Ham, Isus sa ridicat la cer cu tot cu trup. La fel si Enoh si Ilie. Poti citii despre ei in Biblie sa vezi.