S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 19
nikole spune:
noapte linistita si tie AmethystRain(frumos nick)
Cat despre forfectat...poate e din cauza oboselii, dar nu am inteles ce ai vrut sa spui...
Noapte buna tuturor
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
ham spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AmethystRain Oricum, ideea este ca nu stiu ce sanse la dialog cursiv avem (fie el si contrar), din moment ce tu consideri ca Hristos a fost un simplu om, care a putrezit in mormant. |
Si cam ce crezi TU ca s-a intamplat cu CORPUL lui Iisus?
BeLucci spune:
Nikole, nu o sa-ti dau eu nici un raspus doar ca sa nu isc un alt scandal. Orice as spune eu, tu vei tine cu prietena ta. Dar daca citesti in Biblie vei vedea care este dreptatea. Ca sa nu spui ca eu spun asa. Tu vei fi revoltata pe mine, dar Dumnezeu a dat legile, chiar daca eu le scriu aici din Biblie.
Am mai scris odata legile din Biblie (spuse de Dumnezeu), si mi-am primit-o peste urechi de numa. Asa ca te las pe tine sa citesti si dupaia te "certi " cu Dumnezeu.
Daca nu iti ceri iertare lui Dumnezeu pt faptele tale, incepand de la minciuna furt, neiertare, crima, vei merge in iad.(nu ma refer la tine,.... in general
kariguld spune:
citat din mesajul lui AmethystRain Scuze pentru replay quote aiurea, se datoreaza grabei...Sper ca se intelege ce am scris. |
dear, amethyst... IO, nu sunt baptista...
expresia ta "sunteti baptiste sau mai stiu eu ce...", denota mult dispret! eu, niciodata nu mi-am declinat apartenenta religioasa, carei denominatii apartin...asa ca....chill out!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery
AmethystRain spune:
Cat despre forfectat...poate e din cauza oboselii, dar nu am inteles ce ai vrut sa spui...
Nikole, stiu ca-s situatii cand asa se simt oamenii care au avut o mare suferinta (asa m-am priceput eu sa descriu starea asta in cuvinte; am scris in graba si-mi pare rau ca n-am fost mai explicita cand m-am adresat tie), fie si atunci cand ceilalti le trimit cu grija un cuvant sincer de mangaiere. Oricum, nu asta e important, ci sa nu deznadajduiesti...Hristos intelege suferinta, tocmai pentru ca a dus de buna-voie una care era peste puterile noastre.
Si cam ce crezi TU ca s-a intamplat cu CORPUL lui Iisus?
Ham,intrebarea ta nu poate fi decat retorica (ori vreun soi de bluffing...tu stii). Cum ai accentuat pe ce cred EU, presupun ca vrei doar raspunsul, nu si motivatia lui scripturala (multipla si de mari dimensiuni,de la "promisiunea" facuta de Dumnezeu in Vechiul Testament, pana in "indeplinirea" ei si marturiile apostolilor din Noul Testament).
Asadar, eu cred, ca orice ortodox,ca Hristos a inviat. Asta s-a intamplat "cu corpul lui".
(Trimis fiind de Dumnezeu Tatal si primind sa se intrupeze, sa sufere si sa moara ca un om,purtandu-ne neputintele, tristetile si platindu-ne pacatele, a inviat a treia zi si apoi S-a inaltat ca un Dumnezeu, doua firi neamestecate in aceeasi Persoana care va judeca lumea).
Oricum, stiai bine ce cred...dar fie ca tine.(Daca vrei sa stii "cam ce cred ortodocsii", pun niste linkuri la "Hrana pentru suflet")
Din partea mea, numai bine.
AmethystRain spune:
[/quote]
dear, amethyst... IO, nu sunt baptista...
Te-am asociat cu BeLucci, din dialogul vostru parand ca imparatasiti cam aceeasi interpretare a Scripturii. Imi cer scuze.
expresia ta "sunteti baptiste sau mai stiu eu ce...", denota mult dispret!
Daca tu asa vrei sa imi interpretezi vorbele, go ahead (eu doar ma refeream la multiplele "posibilitati" oferite de aria np)
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery
[/quote]
BeLucci spune:
Te-am asociat cu BeLucci, din dialogul vostru parand ca imparatasiti cam aceeasi interpretare a Scripturii. Imi cer scuze. |
Dar ce legatura are ca noi avem aceasi parere despre un anume subiect si religia noastra? Uita-te doar in alte pagini sa vezi ca am avut parere identica si cu altii de alte religii...si??ce daca. Conteaza cum gandim . Nu gandim in functie de religia pe care o avem.
Am fost off topic...nah.:))
ham spune:
citat din mesajul lui AmethystRain Si cam ce crezi TU ca s-a intamplat cu CORPUL lui Iisus? Ham,intrebarea ta nu poate fi decat retorica (ori vreun soi de bluffing...tu stii). Cum ai accentuat pe ce cred EU, presupun ca vrei doar raspunsul, nu si motivatia lui scripturala (multipla si de mari dimensiuni,de la "promisiunea" facuta de Dumnezeu in Vechiul Testament, pana in "indeplinirea" ei si marturiile apostolilor din Noul Testament). Asadar, eu cred, ca orice ortodox,ca Hristos a inviat. Asta s-a intamplat "cu corpul lui". (Trimis fiind de Dumnezeu Tatal si primind sa se intrupeze, sa sufere si sa moara ca un om,purtandu-ne neputintele, tristetile si platindu-ne pacatele, a inviat a treia zi si apoi S-a inaltat ca un Dumnezeu, doua firi neamestecate in aceeasi Persoana care va judeca lumea). Oricum, stiai bine ce cred...dar fie ca tine.(Daca vrei sa stii "cam ce cred ortodocsii", pun niste linkuri la "Hrana pentru suflet") Din partea mea, numai bine. |
Eu sunt tot ortodox!
Stiu c-a inviat, stiu ca s-a inaltat; dar CE s-a intamplat cu CORPUL?
Sufletul merge la Dumnezeu, trupul, asa cum a venit, prin nastere, tot asa moare si putrezeste; sau n-a murit?
Atunci umbla printre noi, fiindca in ceruri nu merge NIMIC material!
Ajung doar sufletele!
ASTA intrebam.
Si nu mai face presupuneri despre religia userilor; eu merg la biserica Sf. Vineri, pe Titulescu (aia cu padure de mumii- Paraschiva, Nicolae, Haralambie si Grigorie Teologu', e drept ca doar bucatele, ca i-au impartit bucatele, "cate putin, s-ajunga la toti", cu se zicea la coada la carne, pe vremea Abuziv-Impuscatului). Avem un preot super-OK, nea Grigore, dar care, nici el n-a stiut sa raspunda la o groaza de intrebari decat cu inacceptabilul "nebanuite sunt caile Domnului"; vinerea oricum, e tare ocupat, mere Sfantu' Maslu, Acatistu' si Privegherea de sfaraie, se fac bani cat in toata saptamana!
AmethystRain spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Dar ce legatura are ca noi avem aceasi parere despre un anume subiect si religia noastra? Daca citesti cu atentie, m-am referit la interpretarea comuna a Scripturii (adica am generalizat si i-am explicat de ce am facut-o) nu numai la unul /mai multe subiecte unde parerile v-au coincis. Uita-te doar in alte pagini sa vezi ca am avut parere identica si cu altii de alte religii...si??ce daca. Conteaza cum gandim . Nu gandim in functie de religia pe care o avem. Fireste ca avem SI pareri care coincid. Deunazi am fost de acord cu tine ca, daca facem azi pacate grele si azi murim, ajungem in iad. Dar atat. Daca mergem cu "scenariul" mai departe privitor la iertarea lui Dumnezeu, felul pacatelor etc etc,parerile noastre devin radical diferite...am scris acolo, nu mai reiau Am fost off topic...nah.:)) Ti-ai dat foc la valiza:) Pe mine nu ma deranjeaza ca esti off topic. Doar pe altii deranjeaza, dar -in genere- numai cand scrie un ortodox Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
ladyJ spune:
M-ati terminat cu asta cu pacatele.
Pacatul e pacat, evident adica e o greseala in fata lui DD.
Dar si greselile astea sunt de mai multe feluri,nu?
Una e sa minti si una e sa ucizi....Minti,ok iti poti cere iertare aluia pe care l-ai mintit,dar daca ucizi nu mai ai sansa asta
Uite, de aia nu cred eu in iad si rai.Ca se pun laolalta crimele cu minciunile.Este o nedreptate dupa parerea mea.
Pana si tu Belucci spui ca,hula adusa lui DD e de neiertat.Deci? E un pacat maaaare.Asta inseamna ca sunt si mari si mici,unele mai grave altele mai usurele asa...nuu?