Colectia de toamna-iarna 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 18
Bic spune:
Ripley, stiu ca mi-ai scris cu cele mai bune intentii
, dar trebuie sa recunosc ca mesajul tau m-a lovit exact unde ma doare. In legatura cu job-ul, sint doua aspecte aici. Problema nu e ca eu NU vreau si nu recunosc ca-mi trebuie un job. Eu VREAU de ani de zile, dar nu s-a putut. Iar acum sansele sa-mi gasesc sint destul de mici, dar sint increzatoare. Serviciu part-time este imposibil cind reincepi ceva. Iar eu din punct de vedere american sint la inceput de careiera, deci part- time este exclus.
In ceea ce priveste faptul ca femeile cu voluntare si inteligente nu sint facute sa stea acasa, trebuie sa-ti marturisesc din nou ca desi inteleg punctul tau de vedere si ce ai vrut sa spui, nu sint in totalitate de acord cu tine. Eu nu privesc cresterea copilului ca pe abdicare de la o viata "normala", ca un sacrificiu in defavoarea profesiei. Eu cred ca a creste un copil este o profesie in sine si oameni, in general femei, foarte inteligenti au facut aceasta alegere cu inima deschisa stiind in ce se baga.
Ideea ca femeile inteligente nu sint facute sa stea acasa nu face decit sa dea apa la moara barbatilor care cred ca a sta acasa, mai ales cu copiii, inseamna a nu face nimic (concept cu care m-am luptat ani de zile si pe care se pare ca in sfirsit l-am abolit la noi in familie. URA!)
Si acum ca am stabilit ce inseamna inteligenta
, imparte-mi si mie te rog din inteligenta ta de bucatareasca desavirsita si spune-mi cum capacesti tu zacusca? Astia aici folosesc un sistem diferit de Romania de pune conserve, adica fierb borcanele ca sa se sigileze. Cum se procedeaza in Romania? Nu stiu daca mai gasesc ingrediente sa fac anul asta, dar poate incerc la anul.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
lavi02 spune:
'neata,
Multumesc inca o data tuturor de urari. Nati e mai bine dar a scos untul din mine ieri pe drum; nu v-am mai povestit ca eram prea obosita si nu voiam sa mai revin asupra evenimentelor.
Leea apoi ti-o cauti si tu cu lumanarea. Ce cautai cu ardeii umpluti in sufragerie?
Ripley naspa chestiile cu bona. Spor la cautari!
Intrebarea nr 2: esti multumita de masina de spalat vase? Spala si oale, vase de Jena in care ai facut fripturi? Ma tenteaza si pe mine dar ma opreste pe moment faptul ca trebuie sa-mi modific mobila de bucatarie ca sa-mi introduc si masina.
Bic imi permit sa-ti raspund eu la faza cu borcanele, chit ca nu-s nici pe departe asa bucatareasa buna ca Ripley dar nu mi s-a stricat niciodata vreun borcan de gem sau de zacusca si pun de vreo 5 ani.
Asadar: le iau din camara curate, le mai spal o data cu detergent si le pun in scurgator cu gura in jos. Le mai scutur din cand in cand, sa fie cat mai uscate cand pun gemul/zacusca.
Gemul/zacusca o pun cat mai fierbinte in borcan. Apoi repede capacul si tot repede la pat cald unde le las 24 de ore dupa care le mut in camara. Camara mea e in interiorul bucatariei, deci sunt vreo 23-25 de grade iarna si nu patesc nimic. Nu pun conservant, aspirina, absolut nimic. Si nici zahar prea mult in gemuri, cam 1kg 1/2 la 5-6 kg de fructe.
Noki_Lara spune:
Mneatza!
Lavi, ce ma bucur ca s-a reparat Nataliciul! Aseara Sarah in bucatarie, in timp ce io ciorbaream, facea "concert", adica alinia cele 6 scaune in rand si se facea ca dirijeaza copilasii care cantau "multi ani traisca".
I-am zis ca e ziua Nataliei si a inceput sa-i cante ei.
Asa ca sa stii ca noi v-am sarbatorit...in avans.![]()
Negara- bine faci ca nu-i dai. Sanatate multa si trompeta uscata!
Delia- deci te-ai decis sa schimbi bona noua?
Leea- aleluia covorului! Si sanatate lui T!
Ma duc la treburi, ca iar s-au strans gramada.
Poze cu Sarah si mami
1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
lavi02 spune:
Noki 
o pupam
pe Sarah.
negaracristina si eu mai faceam asa cu dr de familie si ma duceam cu Silvia la control si zicea: a, e mult mai bine, se vede ca a luat antibioticul.
Si de unde...
Mihaelutat spune:
Vesti bune de pe frontul de Voinesti. Se pare ca fi-miu a dormit si ieri la pranz, banuiesc ca mita a inceput sa isi spuna cuvantul. Se pare ca gena materialista s-a transmis pe linie materna, sa speram ca nu va face o pasiune pentru lucrurile foarte scumpe ca ascendentii lui, sau ma rog, ascendenta lui, adica je. doresc pe aceasta cale sa il informez pe presedintele tuturor romanilor, aka Basescu, ca la noi in familie nu luptam cu coruptia, adica darea si luarea de mita, nu dorim abolirea ei ca altfel nu doarme copilul.
Vestea mai putin buna, dupa linistea din timpul saptamanii voi avea un week-end de foc, sotul pleaca de vineri pana duminica iar vineri se repatrieaza copilul, deci nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Ca sa imi treaca week-endul mai repede planuiesc azi o partida de shopping.
Am vazut idei de cadouri pentru fete va rog si pentru baieti, altceva decat camioane, masini si alte mijloace de locomotie ca am casa plina. Gandind realist nu prea a mai ramas nimic ca la puzzeluri si lego suntem codasi, deci ce a mai ramas?
Mita
Morgano spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bic Ripley, stiu ca mi-ai scris cu cele mai bune intentii , dar trebuie sa recunosc ca mesajul tau m-a lovit exact unde ma doare. In legatura cu job-ul, sint doua aspecte aici. Problema nu e ca eu NU vreau si nu recunosc ca-mi trebuie un job. Eu VREAU de ani de zile, dar nu s-a putut. Iar acum sansele sa-mi gasesc sint destul de mici, dar sint increzatoare. Serviciu part-time este imposibil cind reincepi ceva. Iar eu din punct de vedere american sint la inceput de careiera, deci part- time este exclus. In ceea ce priveste faptul ca femeile cu voluntare si inteligente nu sint facute sa stea acasa, trebuie sa-ti marturisesc din nou ca desi inteleg punctul tau de vedere si ce ai vrut sa spui, nu sint in totalitate de acord cu tine. Eu nu privesc cresterea copilului ca pe abdicare de la o viata "normala", ca un sacrificiu in defavoarea profesiei. Eu cred ca a creste un copil este o profesie in sine si oameni, in general femei, foarte inteligenti au facut aceasta alegere cu inima deschisa stiind in ce se baga. Ideea ca femeile inteligente nu sint facute sa stea acasa nu face decit sa dea apa la moara barbatilor care cred ca a sta acasa, mai ales cu copiii, inseamna a nu face nimic (concept cu care m-am luptat ani de zile si pe care se pare ca in sfirsit l-am abolit la noi in familie. URA!) Si acum ca am stabilit ce inseamna inteligenta Smaranda Ioana, 3.11.2005 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati, www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati, alaptati! Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC |
Bicule draga, eu sincer apreciez mamicile devotate care au facut din cresterea exclusiva a copilului o meserie in sine. E cea mai onoranta din lume, cea de mama full-time. Insa nu se potriveste tuturor, eu cel putin nu as fi rezistat psihic 3 ani acasa. Deci nu am insinuat nimic, sa stii
. Da, e drept ca tu esti in alta tara, si pana razbati prin jungla dupa atatia ani de gol in CV va fi fte greu. Dar sigur vei reusi, de asta ziceam ca tu esti inteligenta si poti ricand sa o iei de la zero. Apropo de femeia care sta acasa, pai ea munceste din punctul meu de vedere mult mai mult decat una care sta la birou. Adica eu dupa 1 zi acasa sunt de 100 de ori mai obosita, nu stau o clipa, gatesc, spal, calc, fac ordine, uneori nici sa mananc nu mai pot. Asa ca a spune ca a fi casnica e o chestiune de lene, mi se pare mizerabil.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Morgano spune:
Acuma cu zacusca, m-ai lovit tu fix in nervii mei intinsi atunci de faptul ca se tot roteau in gol capacele borcanelor si nu se sigilau. Erau 30 de borcane, muncisem enorm, si nu se inchideau cum trebuie, am plans pe ele, le-am regolit, spalat, infierbantat, pus iar zacusca.... iar nu se sigilau, un cosmar a fost. Pana la urma vad ca am reusit, stau perfect, si s-au mancat peste jumate :))
Varianta e cea de mijloc, dau copy de la Lavi, pana unde se potriveste.
"Asadar: le iau din camara curate, le mai spal o data cu detergent si le pun in scurgator cu gura in jos. (Eu le-am spalat si uscat in masina de spalat vase). Le mai scutur din cand in cand, sa fie cat mai uscate cand pun gemul/zacusca.
Gemul/zacusca o pun cat mai fierbinte in borcan. Apoi repede capacul.
Nu pun conservant, aspirina, absolut nimic. Si nici zahar prea mult in gemuri, cam 1kg 1/2 la 5-6 kg de fructe."
Dupa ce pun capacele, care e ideal sa fie fierbinti, pun la dunst borcanele, adica in oala mare, le fierb in apa, si asa cum spui tu, se sigilieaza pt ca se umfla capacul si inelul ala de cauciuc din interior si atunci se fixeaza cum trebe capacele. Deci varianta mea intre Lavi si ce spuneai tu ca se face la voi.
Am mai citit undeva o alta varianta: dupa ce pui zacusca fierbinte, insurubezi capacul si intorc borcanul cu fundul in sus si il lasi sa steie pe capac pana se raceste. Da' n-am avut curajul.
lavi02 spune:
Ripley nasoala aventura la zacusca cu capacele. Cum fac eu: am mare grija sa fie capacul de la borcanul initial. Le pun in ordine pe scurgator asa incat atunci cand iau borcanele sa stiu care capac de la ce borcan a fost.
Le si spal tot in grupe de cate 4 cu capace de culori diferite, ca sa nu le incurc in chiuveta.
Punctul 2, daca un capac nu se mai inchide bine pe un borcan, la gunoi cu el.
La mine cred ca stau pt ca aerul a mai dilatat cand inchizi borcanul, ca e fierbinte. Apoi, pe masura ce se raceste, aerul se contracta si se face un pic de vid, capacul devine afundat si se lipeste. Ca la borcanelele Hipp. Cand il desfac face acel "pac".
La fel si capacul se dilata la caldura si la racire se contracta si se strange mai bine pe borcan. De strans le strange Virgil ca are mai multa forta decat mine.
Morgano spune:
Lavi draga, lua-le-ar naiba de borcane, am cumparat nou-noute pt zacusca, gemuri, muraturi. Vo 100 de borcane de diverse dimensiuni.
Ca cele pe care le aveam de la diverse cumparate, le lua fosta bona la pachet, draga de ea.
Ha, m-am prins si cum fura diverse si totusi nu-mi dadeam seama ca ar avea geanta plina. Cand iesea cu Ana sau cu Iris la plimbare, cum noi nu eram acasa, isi lua pachetul si il punea undeva in curte in spate, ascuns. Cand pleca, naiba se uita pe geam sa vada dc avea geanta mai umflata sau vreo plasa in plus. Si asta pt ca din spatele curtii au mai disparut diverse puse deoparte pt sarmani.
bb_alinus spune:
Neatza fetelor,
Da, cum bine a retinut Meemsulici, am fost la chef aseara cu colegele de birou, a fost un party de adio deoarece contractul meu se termina saptamana asta....si stiti ce? Mi-s tare fericita ca ma intorc la vechile mele obiceiuri de acasa. Si taman bine pica in discutia deschisa: a sta sau nu acasa cu copilul. Eu mentalitatea asta de a lucra cu orice pret pt ca altfel nu se poate am intalnit-o doar la romani - si da, o am si eu inoculata in mine. Nu stiu cum sa explic insa a sta acasa nu inseamna doar facut curat, mancare si jucat cu copilul. Vad aici atatea sotii de expati ( si soti de altfel ) care au ales sau sunt nevoiti sa stea acasa si daca ati stii cate activitati au - de la simple plimbari banale la organizatii non profit.
Eu sunt in mare dilema, nici nu vreau sa intru in amanunte, in a alege sa continui sa lucrez sau nu. Simt ca nu imi gasesc locul intr-o firma acum, simt ca trebuie sa stau mai mult cu miss, simt ca am o sansa in a alege sa fac ceva ( e ciudat cum ma simt de bine cand nu sunt obligata sa fac nimic...) Astea 6 luni mi s-au parut lungi si tare rutinate, si uitasem cum e sa te scoli zilnic la aceeasi ora si sa faci aproape mecanic aceleasi lucruri.... Imi pare rau ca nu reusesc sa ma exprim atat de frumos si concis ca si Bic.
Tania am vazut pozici superbe cu copii superbi. Multa sanatate juniorului.
Roxiutz mama cum reusesti tu sa faci atatea: cu copii mici si bolnaviori ( ce mai face urechiusa buclucasa?) reusesti sa raspunzi la toata lumea? 
Lavi, ei masina spala multe, dar acuma sa nu te astepti la vasele de fripturi sa le spele perfect. Trebuie mai intai data cu mana crusta intarita de pe vas. Dar in rest speli orice, cu grasime sau nu, si in plus e mult mai igienic sa speli la 40 sau 60 grade, adica clar nu mai ramane urma de " microb" decat clasic cu buretele si apa. Eu de cand am vazut o emisiune in care arata cati "microbi" se ascund in buretele de vase am devenit cam maniaca
si deci spal la masina cam 90% din tot ce este vas murdar iar restul de mana dar schimb buretele ( foarte) des ![]()