Colectia de toamna-iarna 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 17
Morgano spune:
MAYA, la multi ani fericiti! Sa fii santoasa alatuir de sora si parintii tai. Monet, de cate ori vad fetele tale imi creste inima cat sunt de frumoase, cata fericire si dragoste inspira!
Lavi, tie nu iti repet de la telefon, ca inca sunt marcata de povestile pe care i l-eam citit Anei 
Sughit ca ma pomeniti!
1. Ca ma arde demult: pai supa cu 2 morcovi, o ceapa, 2 l de maggi si 1 de knorr face oricine. Eu mai fac ca si compromis ce legume congelate la punga. Tort cu gelfix sau cum naiba ii zice, crema caramel si arome de la dr. oetker sau cum l-o chema face si mama mare. Basca ca sunt de cumparat foi de tort. Idem: bors de la plic, vegeta, condimente pt pui, porc peste.... de 2 ani nu mai am in casa.
Ca si altele, nu fac in casa ce pot cumpara, garantat ok si mai bun. Gen" ciorba de burta", avem la 500m cel mai tare restaurant in ciorba de burta din tara. Cand vrem ciorba de burta merge tati cu oala si cumpara cate portii putem duce. Nu fac paine in casa pt ca s-ar face sotu ca purcelul, si l-am luat silfid.
Dar: nu cumpar margarina, ci unt, nu maggi si vegetale pasate de la plafar, nu condimente pt pui, ci pun frumusel boia, piper, sare, usturoi, poate putin vin la final si iese delicios.
Eu inainte de Ana eram magazin de condimente, efectiv. Si acum mi-e plin un raft de 2 m special pt ele, dar acum sunt doar frunze uscate de 10 feluri, sare cu verdeturi, 5 feluri de piper, usturoi uscat, rosii uscate. Incerc sa nu cumpar nimic de genul" 5 in unul".
Am pus asa pe iarna: dulceata de afine cu merisoare, dulceata de diverse la gramada, zacusa, ardei iuti, sos pt fripturi, sos de usturoi, salata de ceapa cu ardei si castraveti murata. Mi-a luat fix 2 weekend-uri dar am camara plina de chestii 100% naturale ca preparare. Sper si ca origine.
Am eu un singur moft: puiul picant de la KFC. Dar nu servim Mc Donalds ever, ciocolata doar Kinder pt Ana, si asta de la 2 ani, miere de la socru, dulceata a mai adus menajera, facuta in stil unguresc la ceaun fara zahar sau aditivi.
Revin, ma striga Ana a suta oara in 2 ore :((
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
lavi02 spune:
Ripley 
Catutza casa de marcat contine si bani de hartie-plastic, euro. Are si card. Nu zic ca e o jucarie nemaipomenita (precum Lego) dar vorba lui Virgil, mai invata si fetele astea banii. Si, important, de-asta n-aveau. A fost 89 de lei in Victoria.
Aspirator le-a luat bunica-sa, nu s-au jucat prea mult cu el si bobitele alea de polistiren de abia le aduni de prin casa pana la urma.
Pe de alta parte Nati se joaca de 1 an de zile cu bucataria de la "Mos Nicolai", iar Biencutei nu i-a placut. Depinde si de copil.
Apropo de jucarii, m-am socat. Un carucior de papusi, e drept ca arata bine si avea accesorii, 320 RON. La banii astia gasesti si carut de copil 
Morgano spune:
Multa sanatate bolnaviorilor, ca iar s-au strans, si la fel mamicilor greu incercate care acum se lupta cu viruseii.
Bic, eu zic asa: las-o balta efectiv, o vreme. Cu cat te stradui mai mult, cu atat iese mai prost. Si mare atentie la atmosfera din casa, ca cea nu prea ok dauneaza. Ca face pe ea, ca plange noaptea, ca e imposibila ziua... acum zic generic, e de multe ori vina noastra, chiar dc nu o percepem. Si noi ne ciondanim, certam, e normal, mai ridicam tonul, mai mult tati, ca eu ma tot gandesc dc se aude dincolo si strig printre dinti, insa cu cat suntem noi mai detasati acasa, cu atat de mai calm la fete. Mai cred sincer in ceva, 3 ani cu copilul acasa e prea mult pt majoritatea mamicilor. Sunt putine femei total potrivite sa nu mearga la job atata vreme. Iar tu esti inteligenta, voluntara, deschisa, cred ca iti dauneaza, te rog nu te supara, si ii dauneaza si Smarei acest regim de viata. Un job part-time, cat o fi el de naspa, Smara la program regulat de gradi, cred ca va rezolva in timp fte multe 
Morgano spune:
Scuze ca tot dau send, dar imi merge netu aiurea si nu vreau sa pierd din mesaje.
Iris e ok acum, dar e dupa a2a tura de antibiotice. Ma plang ulterior de noua bona.
Ana e cu mucii pe piept, dar in rest in stare perfecta. Asa ca mergem la gradi pt ca mi-au zis de acolo ca nu are nimic, sa o duc ca se simte bestial la gradi. Si asa este. Desigur ca muceste la greu, ca doar ieri era la ora 5 in fusta la kur si cu ciorapi cu modele si geaca desfacuta pe leagan la max. 12 grade. Asta in conditiile in care o duc de acasa cu ciorapi lungi si blugi, ca dimineata am gheata pe parbriz, si acolo ii dau fustita ca nu merge altfel, dar in dulapior are 3 prechi de pantaloni, 2 de ciorapi grosi, etc.
E asa fericita la gradi de nu-i drept, asa cum presimteam. Mananca de rupe, doarme la pranz de o trezim noi cand o luam la 16.30, a inceput sa ceara chestii in engleza, e bine ingrijita. Sunt incantata, per total de povestea cu gradi.
S-a reglat oarecum si cand ajunge acasa, jonglez cu distras atentia si merge fte bine.
Bona noua a Irisucai e de groaza. Nu cu ea. Pt ca o tine toata ziua in brate, ii canta, o giugiuleste, deja nu mai sta Iris in tarc, numai in brate, e maraita si cu dintii si pt ca e prea solicitata de bona.... nu merge clar. Nu zic ca gasesc casa fix cum o las dimineata. In ordine, dar cu micile chestii nefacute seara la fel de nefacute si a doua zi la 5 dupa-masa. Am ajuns iar sa fug de acasa de povestile bonei, ma terorizeaza cu chestii de tot kktu.
Exemplu: cand schimbi copilul nu ii iei scutecul cu kk de sub fund pana nu ai ridicat copilul. Ei la noi zilnic e prosopul full de kk, mai nou si asternutul meu ca acolo o schimba. E kk pe sapunul klorane, pe cada, peste tot. Pune o tona de crema pe funduc, lasa scutecul unde l-a aruncat in dormitor, murlieste vasele desi trebuie doar sa le puna in masina de spalat vase, nu calca hainele fetelor, casa mea e dezastru. Atat timp cat eu dimineata las ordine maxima. Dar ce frumos se matzaie.....
catutza spune:
Delia , cum sunt vegetale pasate de la plafar ? le pui in mancare ca pe delikat? nu am cumparat niciodata.
Ma bucur ca Ana e bine la gradi si ca acum doarme la pranz.Alta bona nu gasesti? asta pare de goaza!
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
leea_cv spune:
Buna seara!
N-as fi vrut sa fiu cea din urma, dar se prea pare ca asa e, care trimite ganduri frumoase catre Nati si Maya, carora le doresc sa creasca cu suflet curat, cu dragoste inconjurate, sa cunoasca fericiri nenumarate si s-aduca bucurii parintilor si surioarelor!
Roxi n-as fi zis ca esti in lupta cu vreo depresie dupa ce-am citit tratatul despre somn. Scoate-te afara din gaura neagra!
Miha, la noi merge (ref la somn) cu "nu dormi ci doar te odihnesti".
Soso iti multumesc, dar nu, nu mai vorbi cu doctorul respectiv caci am facut programarea la Miu. In schimb am o alta mare rugaciune: am nevoie de un produs care numai la voi in farmacii se gaseste. Si cred ca nu in toate. La noi le-am cutreierat si toata lumea mi-a mi-a ca n-am sanse sa gasesc. E vb de DIOVIT, descoperit de un prof veterinar clujean, Avram parca si cica e f bun in constipatii/diabet.As avea nevoie macar de o cutie pana ajung eu acolo.Sa vad daca nu cumva mi-au scris fetele din Cj unde se gaseste exact, ca sa nu te pun pe drumuri si daca poti,te-as ruga sa mi-l trimiti.Cu ramburs sau iti pun banii intr-un cont,ceva.Dar te contactez pe PM .
Tania trebuie sa fii tare mandra...ai 2 copii superbi.
Rypley inteleg ca bona ta are si bune si rele. Uneori te declari multumita, alteori din contra. Balanta unde inclina?
Joy te compatimesc, zau. Cred ca si io m-as duce pe pustiu daca as avea 2 Tudori.
Ieri a fost o zi neagra pt covorul meu crem. Dimi a facut T pipi in olita singur si-apoi a scapat-o. Mno, covorul e f gros,s-a imbibat urgent,degeaba spalat . Mai pe seara a vomat T in jet, tot pe covor, in alta zona.Iar imbibat, iar frecat degeaba. Peste vreo 2 ore incerc sa-i dau de mancare in camera. Ardei umplut, cu smantana si zeama, facut asa mai lichid, dupa 2 imbucaturi imi da peste mana, varsat pe covor...alti draci. Amu putzim ca dracu.Si-om putzi pana la vara ![]()
crissy77 spune:
Na, ca ma lasara windows-ul in pana si era cat pe ce sa nu apuc sa urez sarbatoritilor:
Natalia si Maya, la multi ani! Fiecare zi din viata voastra sa fie insorita si petrecuta alaturi de cei dragi, cu zambetul pe buze. 
Joi avem in vizita ARACIP-ul,asa ca ma duc sa-mi pun la punct portofoliul si revin cu povesti.
Cristina & Elise-Stefania
crissy77 spune:
Mihaela, dupa renuntarea la suzeta facea scandal monstru cand era vb de nani. Asa ca am ademenit-o cu bomboane la inceput, apoi bomboanelor le-au luat locul pastilutele de vit c cu diverse arome (1/2 pastiluta). Pb e ca s-a invatat momita, rareori uita, dar... asta e! 2 zile pe sapt nu o fi bai. La camin nu cere bomboane :D
Noki, melku, lavi, multumesc de sfaturi. Scriu mai jos ce am hotarat. 
roxi, daca te apuci de ele... nu le mai lasi. Stiu eu ce zic... si cand am facut un calcul cam cat as economisi daca as renunta
. Sper sa o scoti la capat cu Alexia. Elise ne "plimba" cu trenul, ca tot intrebai tu despre ce fac ei la gradinita.
Joy, putere! Incuie si tu usile la baie. Sanatate lui Vlad.
catutza, Elise e in vacanta saptamana asta, asa ca sta acasa cu strabunicii
.
Leea, na, ca n-ai fost tu ultima cu uratura. Si sanatosi sa fim ca (,) covoare gasim de cumparat
.
Antibioticul nu i-l dau inca. Dr. a zis ca vrea sa o mai vada si vineri, o sa vad atunci ce reactie o sa aiba si pe urma hotarasc ce si cum. Ce diagnostic i-a pus...
nu stiu ca reteta a ramas la farmacie si nu mi-a trecut prin bostanel sa o citesc inainte (e reteta compensata, pt antibiotic, nurofen si siropul pt fluidificare am platit 1.5 ron
). Ce mi se pare comic in toata povestea asta e ca Stefan s-a opus sa-i dam antibioticul, el care pana acuma iesea cu scantei cand eu ziceam ca nu-i dau antibiotic si medicul prescria
.
Cristina & Elise-Stefania
tania-z spune:
NATALICI-Cumintzici, LA MULTI ANI fericiti, sa te faci bine cat mai repede si sa ne mai anunti cand "i se pune cuiva pata"
.
LAVI, sa-ti traiasca fetita!
LA MULTI ANI MAYA, fetita scumpa de MONET!
Iti doresc o viata frumoasa si limpede precum ochisorii tai, pe care i-am admirat adesea in poze! MONET, o imbratisare pentru tine! 
Ma bucur ca v-au placut pozele. Din fericire, suntem mai bine si din punct de vedere al sanatatii, sperem sa ne urmeze si alti membrii bolnaviori ai colectiei
.
De asemenea, sper sa ajung si eu, in curand, sa vizionez ceva poze, mi-e dor de cpilasii de colectie. AM vazut doar ultimele doua linkuri, Amalia si Tudor (hehe, un cuplu tare fain, de altfel :))
Superbi copii, missa pusa pe pozat, constienta perfect de frumusetea ei, Tudor, un copil frumos si bun - i se citeste pe chip. Sa dea DD sa-i gaseti hiba cu kk, Leea, ca prea mult ati tras pana acum!
pumba spune:
La multi,Maya si Natalia!
sa fiti fericite ,sanatoase , ca iubite stiu ca sunteti de parinti vostri dragi!
mii de pupici de la noi.