Colectia de toamna-iarna 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 12
lavi02 spune:
Bic si eu zic sa strangi din dinti (si din pp de pe jos
) si sa nu-i mai pui pampers. Clar se va invata, trebuie doar sa ai multa rabdare (muuuulta) cu ea.
O sugestie, poate ai si aplicat-o: sa nu-i pretinzi altceva in perioada asta. Adica nu-i cere si olita si renuntat la biberon sau altceva. Va focalizati pe olita, pe Smaranda e fata mare si nu mai face pipi pe ea. Bafta! 
Tortul facut acasa - eu prefer sa-l fac daca serbam ziua cuiva strict in familie sau cu musafiri "de-ai casei", care nu se formalizeaza. Niciodata nu-mi ies la fel de frumoase ca cele de la cofetarie dar ies mai bune, mai naturale, unt nu margarina, fructe mai multe, oua mai multe, nuca, samd. Chiar daca nu "stau" la fel.
Am vazut intr-un film american cum "pregatea" mama familiei cina de prin pungi si am crezut ca e prezentat ca o ironie, nu ca ceva obisnuit. Desi tocmai asta citisem intr-un National Geografic: problema obezitatii la americani rezida in faptul ca a (cam) disparut mama de familie care gateste sanatos acasa. Cica mamele americane isi duc mereu copiii la fast-food sau aduc acasa astfel de produse si le servesc pe post de masa.
Alinus eu totusi platesc pt 2 copii, tu pt unul.
Pe de alta parte la noi scoala privata e 35 de milioane pe luna. 
tania-z spune:
Va salutam si noi!
Imi pare rau ca am ratat urarile pentru vajnicii deschizatori ai colectiei, LEXI si KRISZTI. Le spun acum "La multi ani" copilasi scumpi, sa va faceti mari si sa aduceti fericire in casele voastre!
ROXI si MANDY, un mare buchet de 
Noi am fost rau, adik Stefan a fost nasol de tot. Acum o saptamana, vinerea, l-am luat super OK de la gradi si l-am dus sa facem, in sfarsit, vaccinul de 2,5 ani. Pe fondul imunitatii scazute de la vaccin, sambata s-a procopsit cu un virus de laringita, ma rog, faringo-laringita. Asa ca a bagat febra 39-39.2 asa constant, iar noi am stat fara sa inchidem ochii, cu stresul convulsiilor si cu Desitinul la indemana. A fosta rau, ca doua zile nu a cedat febra, era weekend, dr. de familie avea telefonul inchis
, asa ca duminica, la ora 17, cu febra inca peste 39 si doua Desitine luate in utlimele 12 ore, am chemat salvarea. Nu va spun cum era Stefan, ca leguma e putin spus. Mi-era mila de el ca nu isi putea tine ochii deschizi si plangea ca nu poate sta in fundulet. Era de la Desitin, dar nu am avut de ales, decat vreo convulsie cu urmari, mai bine asta... La urgente au depistat boala, au vrut sa il interneze (in spitalul care gemea de full ce era de copii), am refuzat pe semnatura. Mi s-a spus ca pe riscul meu mergem acasa, ca poate face stop respirator pe spasm laringeal. Asa ca, cu stresul cat China, am petrecut o noua noapte, in care am bagat preventiv Aerius+Aerosoli, plus pastile de Prednison la indemana, just in case... Din fericire nu s-a intamplat nimic, dimpotriva, starea lui s-a ameliorat, iar luni l-a vazut dr. de fam si am trecut pe Ceclor.
A lipsit o saptamana de la gradi, a fost cel putin horror. Sa ma fi vazut. Pe Anna am parcat-o la mama, pe soacra am convocat-o sa vina sa stea cu Che (mutre la greu!). Mergeam la ore, ma suna: "Gabi, e jale, nu mananca deloc cu mine, nu ma asculta". Dadeam pauza la studenti, fugeam acasa sa hranesc teroristu', apoi iar fuga la scoala. Si asa am tinut-o. Peisajul cand intram pe usa: Che fugea cu lingura de lemn in gura, soacra-mea gafaia in urma lui, cu ceva mita in mana pentru a-l convinge sa manance!

De azi a fost din nou la gradi, Doamne, ce usurare! Anna a fost incredibil de cuminte, s-a adaptat perfect la maica-mea, manca si dormea la fel de bine, fara nicio problema. E un copil incredibil, cuminte, draguta, marsaluieste toata ziua, isi vede de ale ei, canta, te dragaleste, e asa usor sa ai grija de ea!
Ca sa inchei intr-un ton optimist, din perlele Stefanesti de azi:
Che gaseste o rotita de cauziuc, o priveste o vreme, apoi si-o vara pe deget. "Mama, uite, am verigheta! M-am insorit!" (adik insurat)![]()
tania-z spune:
daca tot mi-am oferit singura o pauza si cine stie cand mai apuc sa intru, am pus si niste poze mai recente.
Poze octombrie
Bic spune:
Tania, uf Doamne prin ce emotii ati trecut.... Multa sanatate si bine ca ati trecut cu bine peste asta. Si eu m-as fi stresat la fel de mult ca si tine.
Lavi, tot voiam sa-i iau suzeta de ziua ei, asa cadou, dar probabil ca o sa mai amin pina nu mai are accidente cu olita.
Iar despre "perioada asta" nu stiu ce sa mai zic, ca dureaza de vreo 4 luni de zile, timp in care sint blocata cu proiectul suzeta, dormit cu mama in pat si altele care isi asteapta rindul dupa olita.
Cit despre gatit, desi e destul de adevarat exemplul cu supa, la mine in oras se intimpla un fenomen invers: mincarea a devenit religie. Cam toata lumea pe care o stiu se preocupa foarte mult si multe mamici gatesc. Dar recurc totusi destul de mult la ingrediente care sa reduca timpul petrecut gatind. Aici exista ingrediente de cea mai buna calitate, de exemplu pui fiert organic sau fasole sau orez organic, etc. Dar eu tot nu am incredere totala in mincare care vine la pachet in plastic, chit ca scrie pe ea "organic."
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
alexandrina spune:
Sa traiasca sa-nfloreasca sarbatoritele de astazi!
Multa sanatate si fericire sa va aduca viata, Nati si Maya!
Tania statusul tau zi si noapte a fost "La ore", apoi de-alea ore? Multa sanatate si multa admiratie din partea mea! Si cand ma gandesc ca nici noi n-avem vaccinul facut inca...
Bic incurajeaz-o in continuare si nu te stresa ca face in deplasari. Schimb-o si o sa treaca. Si noi eram pe punctul de a scapa si de scutecul de noapte si-am regresat pana la a face iar pe el uneori ziua, e drept ca nu in deplasari. Rabdarea e cheia. Fara scutec, fara suparari, cu multa dragoste.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
bianca_mo spune:

LA MULTI ANI, NATI! Sa ai o viata plina de soare, fericire si iubire, sa te bucuri multi ani de familia ta frumoasa! LAVI, sa iti traiasca fetita si sa va dea Domnul sanatate si fericire!
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban
bianca_mo spune:
la multi ani, MAYA! sa fii fericita, cuminte si iubitoare, sa ii bucuri pe ai tai!
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban
roxisialexia spune:
LA MULTI ANI, NATI SI MAYA !
Va doresc sa fiti sanatoase, sa aveti copilarie frumoasa alaturi de surioarele voastre si multe multe bucurii. Sa aveti petrecere frumoasa cu multe jucarii si dulciuri.
camelia_daniela spune:

LA MULTI ANI, NATI!!! Sa cresti mare, sanatoasa, sa ai parte numai de bucurii, noroc mult si iubire din belsug!!!!
Lavi si Virgil, sa va traiasca printesele si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti! 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LA MULTI ANI MAYA !!!Sa iti dea Domnu multa sanatate, bucurii, iubire si noroc!!!
Monet, sa-ti traiasca frumusetile cu ochii albastri si sa iti aduca numai bucurii!
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.