Colectia de toamna-iarna 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 11
lavi02 spune:
Noki la noi a ramas bona platita ca de obicei, 7 mil/luna 7h/zi dar o chem doar la nevoie. I-am promis ca o tin pana in aprilie; eu cred ca si mai mult, sa vad in fctie de cum merge Nati.
Soacra-mea ma ajuta mult si se ocupa foarte mult de fete, si se iubesc reciproc, dar nu e la dispozitia mea. Cand poate-poate, cand nu-nu. Si nici nu pot sa o chem de azi pe maine la noi ca a facut Nati febra peste noapte. Asa ca tare mi-e teama ca voi ramane forever cu bona.
Desi sincer la bugetul meu 7 + 7 + 2.5 = 16.5 milioane pe luna ingrijirea copiilor - se simte.
Insa nu se simte atat de nasol incat sa renunt la semiinternat pt Silvia. Pentru ea e mai bine asa.
Sper ca totusi forever-ul asta cu bona se va termina la un moment dat.
melku eu zic sa o duci la mama ta pt vreo saptamana-doua dupa ce e vindecata complet, sa se mai inzdraveneasca, si apoi iar la gradi. Daca nu treceti prin imbolnavirilea astea acum treceti la anul si tot asa. Uite ca Nichita care a inceput gradi anul trecut a avut atunci probleme peste probleme si acum e bine.
catutza spune:
Leea , eu sper sa fi gasit un dr bun care sa ii dea de cap constipatiei lui Tudor
In poze sunteti foarte frumosi amandoi
, spune-mi de mini-dvd te rog : cati bani, ce face -adica vezi doar filme pe el sau se poate si juca joculete mici?
Melku , multa sanatate Dariei! sper sa se refaca cat mai repede sa fie ok la ziua ei ![]()
Lavi , si tu daca nu ai nevoie de bona ca e bine Nati, bona nu vine deloc la tine? ma gandesc ca ar trebui sa vina macar pentru curatenie/spalat/calcat daca nu si pt mancare...
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
Noki_Lara spune:
Lavi,
corect punctata de catre Catutza treaba cu bona. Adica chiar asa, ii dai 7 mil/luna si daca nu da pe la tine???? Mi se pare o solutie prea costisitoare. Pe de alta parte stiu ca nu suporti ideea de a-ti face curatenie/mancare.
DAR...dupa perioada asta de acomodare a Nataliei, care probabil va fi mai plina de boli - perioada zic, eu zic sa reconsideri treaba. Adica o varianta ar fi ceva de genul: bun, face Nati febra peste noapte, stai tu cu ea ziua urmatoare, maxim cealalta, apoi vine soacra, ca are timp sa ajunga.Nu?
Poze cu Sarah si mami
1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
bb_alinus spune:
Ce fata buna esti tu Lavi, auzi sa dai bonei si sa o lasi sa stea frumusel acasa! Numai cand ma gandesc cati pantofiori mi-as lua din banii aia....![]()
Una peste alta, vad ca tu platesti pe scoala si dupa scoala tot cat platesc eu pe scoala privata si after school ![]()
camelia_daniela spune:
Melku, sanatate multa Dariei!
Sunt si eu de acord cu fetele care zic sa o lasi pe Daria la mama ta inca vreo saptamana ca sa se puna bine pe picioare si dupa aceea puteti relua gradinita!
Noi nici nu am inceput gradinita si ma gandesc cu groaza la episoadele astea prin care vom trece mai mult ca sigur si noi! Ce sa facem... cu Dumnezeu inainte! Va tinem pumnii si voua!
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.
madau spune:

Miruna e mai bine, tuseste inca si muceste dar macar nu a mai facut febra. In schimb m-a luat pe mine raceala, imi vajaie capul de mor.
In alta ordine de idei am avut un we full...sambata am fost cu niste priteni si cu maimutza la Romexpo, a fost Expo Metro 2008, toate firmele existente in Metro au avut standuri acolo...unul din prieteni era expozant asa ca am avut free acces peste tot. O nebunie, mancare, bautura, tigari, la greu...am mancat de ne-am indopat, se faceau la diverse standuri si demonstratii de gatit..am ajuns acasa cu burtile arhipline de mancarica si cocktailuri
. Iar maimutza a fost vedeta de-a dreptul..s-a ales cu o punga imensa cu ciocolati, biscuiti, cereale, iaurturi si alte nebunii..cand o vedeau astia pe la standuri cum se infige la mancat mureau ![]()
Acu "prestez" niste papanasi, ca tot ati vb de ei sapt trecuta
Am citit si ceva din urma....uram insanatosire grabnica Dariei de MELKU!
Vazut zi admirat Tudor de LEEA 
ALINUSH..macar a ta soacra face ceva, a mea doar fuma si bea cafea toata ziua
..sau cum zicea Marius...cum nu face nimic? Face paguba!![]()
Pupam pe toata lumea
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bianca_mo spune:
pt CRISTINA NEGARA
MA DUSEI LA TARG
ma dusei la targ
si cumparai un pui x2
puiul zice piri, piri, pui ma cheama
mandrulita draga rau m-am insurat
ma dusei...
si cumparai o ra, si cumparai o rata
rata zice rita ta
puiul zice...
ma dusei... si cumparai o gā, si cumparai o gasca
gasca zice ghi ga ga, rata..., puiul...
ma dusei...
si cumparai un porc
porcul zice taie-ma, gasca...
ma dusei...
si cumparai o vaca
vaca zice mulge-ma, porcul......
ma dusei...
si cumparai un cal
calul zice inhama-ma
vaca.,porcul,gasca................
si eu improvizez cu toate orataniile si dobitoacele pamantului...
sper ca toti copiii sunt pe drumul cel bun si depasesc acest val de boli, ceea ce ne dorim si noua...
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban
Bic spune:
Lavi, ca de obicei pe placul meu graiesti in legatura cu mincarea.
Eu, insa, am alta nelamurire si totodata admiratie netarmurita pentru voi. Eu nu am facut in viata mea un tort si nici nu am de gind sa incep din simplul motiv ca torturile care se gasesc chiar la cofetaria din colt sint de vis. Pe aceeasi nota, nu inteleg de ce sa fac in casa ceva daca exista de gata mult mai bun. Sa nu ma intelegeti gresit: in comparatie cu americancele eu inca traiesc in Evul Mediu. La mine supa incepe cu "se ia puiu' se pune in apa, se fierbe"; pe cind la americance supa se face in 15 min. pe principiul "se incalzeste apa si se ameseteca toate ingredientele gata taiate, fierte, etc."
Dar trebuie sa recunosc ca exista unele produse care chiar nu merita sa fie facute in casa, dupa parerea mea. Iar printre ele se numara clar torturile, martzipanul si costumele de Halloween.
Dar tot eu sint cea care tricotez, desi exista lucrurie mult mai frumoase si mai ieftine de gata. Dar recunosc ca de tricotat, o fac din pura placere.
Poate tot din acelasi motiv, vecina mea a stat sa munceasc vreo saptamina ca sa le faca fetelor ei costume de Halloween. De ce mama, cind gem magazinele??? Poate din acelasi principiu din care eu ii voi face Smarandei un pullover. ![]()
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
Bic spune:
Ca ma intreabati ce face fii-mea...
Nu voiam sa spun pt. ca stiu ca nu are nimeni ce sa-mi zica, dar eu NU mai rezist la perioada nesfirsita de tranzitie inspre punctul in care copilul meu va face tot timpul pp la olita.
Am trecut printr-o perioada in care cerea tot timpul, apoi ne-a vazut pe noi certindu-se si a avut un regres. Am lasat-o in pace, si-a revenit, din pacate iar ne-a vazut certindu-ne si a avut clar o perioada de regresie totala. Eu in loc sa fiu calma, pe fondul nervozitatii generale, ma enervam si mai tare... In fine, acum lucrurile sint f. bune intre noi, dar Smaranda tot are in fiecare zi accidente. Innebunesc pentru ca tot timpul trebuie sa am schimburi la mine, pentru ca traiesc tot timpul cu teama ca face pe ea in magazine, in vizite, sau pe unde om mai fi. Si in fond, ma enervez si pentru ca toti copiii in jurul ei par sa priceapa numai ea nu.
Ma regasesc in postura acelor mame care isi masoara competenta in a creste copii prin cit de devreme a invatat copilul lor sa faca la olita. Stiu ca nu e normal si ca invatatul cu olita nu e masura ta ca parinte, dar pur si simplu nu ma pot desprinde de problema.
Inainte facea cind eram acasa, da nu spunea cind eram in oras. ACum e invers: spune in oras, face pe jos acasa.
Nu mai spun ca daca are distractii, cum ar fi ca e la vecina noastra cu multe jucarii noi, uita total.
Efectiv, nu stiu ce sa fac. Am incercat de toate: discutii, recompense, nepasare. Nimic nu pare sa mearga. O intreb: "Smaranda unde se face pipi?" Ea raspunde "La Potty." si tot pe jos face.
Si cu toate astea, mi-am spus ca nu e nici o problema daca ii pun din nou scutece. M-am impacat cu ideea. Dar pe de o parte barbata-miu spune ca i-as arata neincredere daca dac asta, iar de pe alta parte si ea refuza scutecul. 

Si nu in ultimul rind, in fiecare zi sper ca azi va fi ziua in care voi trai fara stresul ca face pe ea. Macar daca ar face tot timpul, stiu o treaba.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
lavi02 spune:
catutza, noki & bb_alinus principiul pe care merg in legatura cu bona si supravegherea copiilor este:
1. sa le fie copiilor bine
2. sa ne fie noua (aprintilor bine)
3. sa convina si partii "adverse" ca sa zic asa.
Ca la o analiza economica facuta de un auditor extern
lucrurile nu par OK, e un semnal de alarma pt mine, dar nu e hotarator.
Problemele din ecuatie:
-eu nu renunt la servici si nici nu prea pot/vreau sa ma invoiesc mereu.
-soacra-mea tocmai si-a deschis un fel de mica afacere. Pe langa asta, a fost solicitata de inspectorat sa tine niste ore in locul unui prof bolnav (ea e profa pensionara) si iara ca omul si-a prelungit concediul medical asa ca si soacra-mea isi prelungeste munca desi s-a saturat, e la un liceu industrial, elevii sunt slabi, nu-i place. Pe de alta parte nu-i strica nici banii. Asa ca nu a putut sa ne viziteze decat un week-end, desi ar fi fost minunat sa stea toata saptamana aici cu fetele. (Silvia tocmai a inceput vacanta intersemestriala de o saptamana)
Ca soacra-mea sa vina la noi in 2 zile dupa ce se imbolnaveste Nati mi-e foarte greu sa cred. Tata facea asa
cand era Silvia mica, dar el una-doua se punea pe tren, ii facea placere sa vina la noi; in plus acasa la el tot era singur.
-pe noi ne irita sa avem pe cineva strain in casa; preferam sa facem noi 2 curatenia, nu e asa mare lucru sa tii curatenia intr-un apartament. Faptul ca ea sa-mi faca curatenia (sau mancare nici atat), ar fi o neplacere pt mine, nu un avantaj.
Asa ca pt mine sunt cele mai fericite zilele in care platesc bona si ea nu vine. Inseamna ca totul e in regula, fetele sunt bine la scoala si la gradi, sau, respectiv, in vacanta la soacra-mea. O platesc ca pe un fel de CASCO, sa stiu ca o am la dispozitie in caz de nevoie.
O platesc oarecum putin fata de pretul actual al pietei, mi-e teama sa nu-si caute alt copil "full time" la 10-11 milioane, dar eu nu pot sa-i ofer banii astia in conditiile date.
Totusi ea s-a atasat de Nati si ii convine si ei ca va avea destul timp liber; chiar a zis ca i-ar fi jena sa vina la noi doar ca sa ia banii. I-am zis ca nu cred ca se va intampla asa prea curand, dar o s-o chem si ca sa mai ies cu Virgil la vreu spectacol, etc.