Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (97)
Raspunsuri - Pagina 16
tzuna spune:
Hello!
Am pus pana la urma joculetul dar nu am mai verificat daca merge. daca nu merge voi cauta o alta modalitate de-a vi-l da ca maria cel putin e f incantata de el. Si pentru ca acolo sunt ci chestii zgomotoase de care ea se speria (masina de tuns-aia din joc e pt oi ce-i drept, ciocan etc) .. sunt f incantata ca acum imi spune singura sa i le arat si e mai putin sensibila la zgomote.
In rest suntem bine dar ffff ocupate.
Cadouri de Craciun: eu am inceput sa fac listele. pentru Maria inca nu stiu ce sa iau. Vreau sa fie ceva care s-o incante cu adevarat. vazusem in Cora un bebelus cu fata de silicon care se incrunta cand ii luai suzeta... i l-am aratat si i-a placut. Costa totusi 100 si ceva de lei deci as vrea sa ma asigur ca nu se plictiseste imediat. Mama ar vrea sa-i cumpere o masinuta cu acumulatori dar si telecomanda s-o pot plima eu intr-o prima faza. Nu stiu cat de mult am putea folosi asa ceva. mariei sigur i-ar placea. ea e topita si dupa tricicleta....
elpower spune:
Merge joculetul! Multumim Tzuna!
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Crina_mio spune:
Buna fetele,
Tzuna – multumim pentru joculet, abia astept sa i-l arat wk. asta Mayei, sper sa fie incantata.
Lauramar – bine ai revenit printre noi
Arriana blondina si cretulina.
Carmen- si Maya a avut o perioada in care tot incerca sa bea apa din cada, dar acum ii dau de cateva ori sa bea apa inainte de a o baga la baitza si vad ca nu mai are intentia de a bea din apa de spalat sau s-o fi prins si ea ca apa nu e ana ca tot e nascuta in aceeasi zi cu Alex
.
Kitty – foarte faine pozele de la zoo, dar cele de la lac si mai ales cea dedicata special Roxanei e f.f frumoasa. Frumoase si cuvintele la adresa mamei tale, sigur i-ai mostenit sensibilitate
. Iar papuselele sunt grozave, sper sa se gaseasca si pe la noi ca vreau si io, o albinutza ![]()
In wk. am avut-o pe Maya la mine, de fapt de miercuri seara. A fost suuuuper, i-am cantat, am dansat, ne-am plimbat, i-am aratat si ei si lui tati poze cu puiutzii din stup si am ramas fara grai la filmuletele Mariei, sotul ma tot intreba sigur are doar 1 an jumatate? Felicitari mami
si mai ales felicitari pui mic. Cat poate sa fie de cominicativa la o asa varsta
.
In ultima perioada Maya este cam constipata, face kaku zilnic, dar e f. tare si deshidratat, iar sambata avea si un firisor de sange in el, asa ca m-am speriat si m-am dus la dr. Din pacate nu l-am gasit, dar i-am explicat la tel. si mi-a zis sa-i dau sanzyme. Zilele cat am avut-o la mine am remarcat ca de fapt ea asta ne arata, ca face kaku si probabil o durea. Ea bea destul de multe lichide (apa si ceai de musetel), mananca aproape zilnic ciorbitza sau supa, miscare face destula, si totusi.... Ea intotdeauna a avut un tranzit mai lent. A avut perioade cand facea la 2 zile, dar era de consistenta normala. Luni a facut de doua ori, tot tare, dar mama a zis ca nu mai parea asa deshidratat, asa ca sper sa o ajute siropelul. Joi sau vineri as vrea sa-i iau o proba si sa-i duc pentru copro. Fetele care ati facut asta, trebuie luat dintr-o singura zi sau din 3 zile consecutiv? Eu parca citisem de 3 zile, dar la tel. dr. mi-a zis ca o singura proba. Destul despre kaku, mai bine va arat niste poze noi
Crina & Maya Georgia
15 luni
madybulancea spune:
ela tre sa dou tot jos???tate alea din doc "farm"???
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
Crina_mio spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madybulancea ela tre sa dou tot jos???tate alea din doc "farm"??? Poze Razvanelu vechi poze razvanelu noi varsta nazdravanlui Razvan |
nu ma cheama ela
Crina & Maya Georgia
15 luni
martutza spune:
buna seara
nu pot vedea filmul cu Caterina si nici pozele Otiliei 
in schimb vazut poze muuulte de la Kitty cu minunata ei familie,pe Veve si pe Maria minunata vorbareata bilingva.
Victor a facut buba si sunt ff ingrijorata...a cazut de pe scara aia nenorocita din casa socrilor
...eram la baie si am auzit bufnitura in conditiile in care era cu 3 adulti langa el..tasu si parintii lui (bunicii paterni.Nu si-a pierdut cunostinta,nu a vomat dar de azi dimineata e cam agitat.Nu vreau sa va spun cum am iesit din baie si l-am vazut p epenultima treapta de sus in jos plangand si f rosu la fata..a cur sputin sange din gurita dar nu m-a lasat sa vad dac a de la dinte sau buza.Mananca normal dar eu sunt tare panicata.Oare trebuie sa ii fac RMN???
Rugati-va pentru el sa nu fie nimic grav ca simt ca-mi pierd mintile.
Dupa ce ca singura mea raza de soare e el mai pateste si asa ceva.
Mi sa parut indmisibila remarca socrului"a pus piciorul gresit"si a soacrei:"vezi daca nu te tzii de bara?"Are doar 1 an si 7 luni ....
nu era normal sa-l tina cineva de mana cand cobora?De ce trebuia sa stea in urm alui si nu langa el? Oare sunt eu paranoica pentru ca il feresc? Oare nu e normal sa previi? De ce mi se intampla mie toate astea?
editez:cazatura a fost duminica seara si nu are vanatai pe nicaieri si nici cucui desi sa rostogolit vreo 6 trepte.
Numai scriu ca va intristez.
Multa sanatate si iubire sa aveti.
Copro din 3 locuri din kk si eventual repetat la 2-3 zile pt ca unii virmusi nu ies fix din prima.
Diana69 mergi si al biserica pentru ca nu strica.Ma ingrozit faza cu spatula la dr.La noi are de unica folosinta din plastic altfel nu o lasam sa ii bage lu fimiu in gura oricat de sterile ar zice ele ca sunt.Sanatate buburuzei.
Matei dragule iti doresc sa te adaptezi la cresa,sa nu iei viroze si mami sa stea linistita.
Cuvinte ciudate: zo-zo sau zo-zou ?????
ti
chechel
Noapte bune si numai bucurii tuturor.
la tot stupul
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
tzuna spune:
Buna seara!
Da jocultetul e ala de acolo tot(12 fisiere parca)... Nu degeaba mi-a luat o ora sa-l descarc. Bine ca merge macar.
MARTUTZA- nu cred ca esti exagerata, adica poate esti la unele chestii ca asa suntem noi mamele dar la capitolul scari nu esti. In strainatate prima cauza a mortii la copii mici o reprezinta piscinele si scarile. la noi nu prea sunt case cu scari in interior si de aceea nu vedem cat de mare e pericolul. In acelasi timp cred ca Victor nu are nimic. Nu stiu dc ar tb sa-i faci RMN. Eu zic sa nu. Mai bine te duci cu el la un control si-ti va spune dr daca i se pare ceva ciudat. daca nu a fost inconstient, nu a vomitat, nu e apatic si nu pare sa-l doara rau cred ca-i va trece in curand. Intre timp ne gandim la voi si ne rugam la Dumnezeu sa fiti bine.
CRINA_MIO- eu i-am dat Mariei sanzyme cand era in greva foamei. Cica ajuta la digestie si da o senzatie mai profunda de foame. de mancat nu a mancat mai bine dar Maria s-a constipat rau de la el si nu i-am mai dat deloc de atunci. Mie dr imi spusese ca se poate constipa asa ca nu inteleg de ce tie ti l-a dat tocmai pt constipatie. Mai bine incerci lass baby (nu are efect imediat dar e bun) sau intreaba pediatrul dc-i poti da putina lactuloza (asta are efect imediat) si-i dai o singura data doza de pe cutie (parca 5 ml) si apoi o data rezolvata problema incerci sa o ajuti prin alimentatie sa nu se mai constipe( ii dai pere,cereale integrale, eviti morcovul stii tu). Pupici si sa-i fie bine.
INTREBARE: are cineva masina de facut paine? E folositoare? E greu de folosit? M-ar tenta dar nu vreau sa sfarseasca prin camara alaturi de alte ustensile de astea moderne pe care le folosesc numai din an in pasti.
elpower spune:
Of, of! Fir-ar ale naibii de scari! Eu una am ajuns la concluzia ca daca nu stai in preajma unui copil mic suficient timp, n-ai cum sa ai prea mare grija de el. Adica, nu ii poti anticipa reactiile, pentru ca, de fapt, asta facem noi, mamicile cand puii nostri sunt pe cale sa faca ceva periculos. E drept ca nici noua nu ne reuseste mereu, dar pentru ceilalti e destul de dificil sa anticipeze. Eu ziceam ca n-au cum sa nu aiba timp sa puna mana pe copil cand e pe cale sa cada, dar, din pacate, chiar nu au. Mi s-a intamplat ca Thea sa cada fiind si cu Cosmin si cu tata langa ea. S-a julit, dar bine ca nu s-a intamplat altceva mai rau pt ca la scari erau niste tepi de fiare iesite si...Doamne fereste, ce se putea intampla! Si amandoi foarte speriati si contrariati ca nu au reusit in fractiunea aia de secunda sa faca nimic. Si, nu mai departe de weekendul asta, a cazut Thea, langa sora-mea fiind. Tot asa, n-a avut timp sa reactioneze. S-a lovit destul de serios. La spate o vanataie. Si a mai cazut odata cu mama din leagan. De fapt, si cu mine a cazut odata, dar pt ca nu mi-am dat seama ca era mai mult adormita si am tratat-o ca atunci cand e odihnita. In concluzie, nimeni nu poate avea grija asa cum trebuie de un copil micut. Accidente se pot intampla oricand. Cu toate astea, reactia soacrei tale este cel putin nelalocul ei. Si imi pare tare rau ca nu aveti o alta solutie decat sa il lasati pe Victor la socri.
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
madybulancea spune:
Neatza...martutza sa stii ca ma gandesc la tine,si nu esti deloc exagerata,mai ales in privinta scarilor...sunt sigura k nu a patit nimic,te asteptam cu vesti!!!
haideti ca am facut cafeluta!
v-am rugat sa mai dati si voi idei despre meniu,k eu sunt in pana de idei!!!
tzuna multumim pentru joc!!!
asa...la cadouri m-am gandit la razvi asa la masinuta de-aia de stat pe ea si da din picioare,trenuletul thomas ca m-a terorizat,un ursulet pufos care sa canta dar la acre sa se schimbe si bateiile sa faca nani cu el si cred ca hainute,iat pentru sot vreau un ceas iar pt ceilalti habar nu am!!!!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
Kitty spune:
Buna dimineata!
Tzuna multumim pentru joc, Ane a fost draguta si mi l-a trimis direct.
Si pe mine ma tenteaza masina de facut paine, nu pot sa suport painea asta buretoasa care e peste tot, cumpar in general cu tarate, de secara sau multicereale, dar nu prea am incredere ca e chiar ce spun ei. ASa ca daca are cineva sa ne spuna si noua cum e.
Marta, imi pare rau ca esti atat de suparata, stiu cum e cu socrii (la mine totusi nu se intampla asa ceva ca nu are cand - ca nu stau cu copiii nici un minut macar)...DAR.. ma intristeaza sa vad ca ai ganduri de genul "De ce mi se intampla mie toate astea?" . Stiu, ai trecut prin multe, dar acum e totul bine, toti copiii cad sub ochii parintilor sau ai altora, de ce o iei asa in tragic? Ai un copil frumos si sanatos, ai familia langa tine, poti spera la mai bine din punct de vedere material... Normal ca ne speriem, poate fi periculos...dar ni se intampla tuturor.
(Am incercat sa te incurajez, poate nu mi-a prea iesit.)
Diana69 ma bucur foarte mult ca e mai bine Cezara cu burtica, m-am mai gandit la voi. In privinta bolii luate din cabinetul medical...n-am cuvinte 
Crina asa era si Raul constipat rau si uite Giulia e la extrema cealalta. Si binenteles ca pt amandoi am incercat sa le fac meniul dupa particularitatile lor. La Raul in timp s-a ameliorat situatia. Cand era mic a facut si el uneori cu firisor de sange. Despre copro te-a lamurit Martutza, eu nici nu mai stiu, am facut atatea analize in primavara ca mi se amesteca in minte...probele care trebuiau duse imediat cu altele care trebuiau repetate....
Multumesc pentru aprecierile privind ceea ce am scris despre mama mea. Nu, nu seaman cu ea, nici fizic, nici nu am ambitia si perfectionismul ei, din pacate nici grija pentru infatisarea mea..
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow