Pepenasi de iulie-august 2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Kamelya facem si noi prezenta!
Uneori reusesc sa citesc ce scrieti dar de multe ori nu!
Am intrat pe ultima suta de metri!Mai am o luna si ne intoarcem in tara cu catel si purcel!Deci eu trebuie sa incep sa imapachetez,sincer nu stiu de unde sa incep.
Alex e un rasfatat!Am pus poze noi pe picasa sa vedeti ce grasi suntem!
Am vazut ca vb de cereale,diversificare etc.
Eu alaptez exclusiv,nu i am dat niciodata apa sau ceai sa bea!Pediatra de aici mi a spus sa nu i dau nimic pana la 6 luni,pe 2 decembrie mergem la control si atunci o sa mi spuna ce pot sa i dau lui Alex in plus sa manance!
Eu sincer habar nu am cu ce sa incep,cu sucuri ,cereale ,fructe sunt total pe dinafara!
Sa va mai spun ce mai face Alex se cearta cu jucariile ,tipa la ele de ma surzeste,se rostogoleste,face ,,boig,, sa va explic il tin im brate si el sara ca pe arcuri,manaca manute si jucarii etc
Despre mine nimic nou ,nu reusesc sa slbesc deloc ,a si ar fi o noutate ,luna trecuta mi a venit ciclu ,acu astept sper sa nu am vreo surpriza
M a duc sa imbrac baiatul si plecam la plimbare!
Pupam pe mamici si bebici!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Vicky pai am zis acolo se incepe cu cereale pt ca nu au gust si se considera cel putin aici ca e de ajuns o experienta noua adik mestecatul ca sa nu mai bagi si un gust nou cum is legumele sau fructele piure.
Uite eu de exmeplu nu sunt de acord cu cereale in biberon pt ca eu asa consider ca scopul diversificarii e sa invete sa mestece deci sa se invete cu linguritza nu numai sa se sature mai bine daca nu se mai satura cu lapte atunci e semn ca tre sa trecem la ceva mai satios, adik papitza. Dar na logic asta e pararea mea si fiecare face cum crede ca e mai bine.
Si legat de cereale nu iti imagina ca va papa bebe un castron intreg de cereale asta mult mai tarziu se va intampla la inceput papa doua trei linguritze nu mai multe si in genere sunt completat cu laptic. Deci sunt de antrenament si eu cred ca se incepe si cu cereale pt ca un bebe de 6 luni care face destul efort si fizic si pshici in fiecare zi are nevoie de enrgie si chiar a fost aici o emisiune cu are our kids eating too healthy unde zicea ca un copil mic are nevoie si de cereale si de grasime si de ciocolata ca el e in dezvolatre si are nevoie de energie logic trebuie si fcute si legume dar si chestii serioase si ca, chestia cu manactul sanatos multe fructe si legume e pt audli nu pt copii si arata cazurile mai multor copii care din cauza ca parintii credeau ca ii invata sa pape sanatos au ajuns sa aiba probleme gen subnutriti sau fara chef de viata si letargici ca nu primeau destul combustibil ca sa sustina creierul si toata activitatea care o depun ei zi de zi.

de Ari si Ami

Lupta cu kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Anka, ai dreptate cu astea no name, eu am un robot de bucatarie destul de no name care isi face treaba bine si mai stoarce tot soiul de fructe multumitor. Si il am de multi ani, pana acum nu s-a stricat nimic la el . Parintii mei au masina de facut paine no name, cand au cumparat-o aveau de ales intre asta si una moulinex parca. Iar asta no name era cam la jumatate de pret dar mai performanta, asa ca nu au stat mult pe ganduri. Si fac paine aproape zilnic la ea, sunt foarte multumiti.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Cura de slabire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

cereale = copil slabut sau care nu ia bine in greutate. copil care ia bine in greutate = supica pt ca e spre 0 caloric

boti nu in bibe de la 6 ca dupa nu mai doarme ca ii da energie. in ala de pranz adica de la 3 e mai bine

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiberica spune:

Didi m ai facut sa rad singura...cam dificil...spuneti iiiii adica intelegi tu, ca si cand te ai forta , eu alta solutie nu stiu.

Dar nici sucuri nu dati ? pt ca eu simt nevoia sa i dau , e pofticioasa, se uita la mine si cand beau apa.

Mergi la inceput

Vicky,Maitreyi, merci

Cura de slabire

Mergi la inceput

Tiberica, da, am inteles ce spui, se noteaza si varianta asta

Cura de slabire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Salutare si de la mine! N-am mai apucat sa scriu nimic, iar azi m-am enervat rau de tot pe o anumita situatie, asa ca m-am gandit sa ma reprofilez, in tara asta nu prea am cum sa fac medicina. Pt. ca, daca ai niste principii si te tii de ele, mori de foame. Eu nici macar indemnizatie nu iau...
Ma scuzati ca m-am plans la voi. Ma gandeam ca e mai rentabil sa ma fac...bona . Are cineva nevoie de bona absolventa de pedagogic si medicina ? Na...ma umfla si rasul acum.

Caprioara, trimite-mi PM cu giardia aia, n-am inteles exact ce si cum, am citit mai pe diagonala.

Maryb, felicitari pt. puiul mic, refacere rapida!

Ooka si Bobitamica, bine ati (re)venit!

Carmenela, m-am emotionat rau de tot! Sa fiti sanatosi!

Vicky, eu stiu ca se incepe cu cereale la copiii slabuti. La cei care au luat in greutate mai mult, se incepe cu legume.

Eu voi urma aceeasi schema ca la Iulia, e logica si relativ simpla. Incep la 6 luni, cu masa de pranz, de legume. Fac piure din cate una si la fiecare 4 zile adaug una noua. In felul acesta detectezi o eventuala alergie. Las copilul sa pape cat vrea din piure. Dupa ce introduc legumele (morcov, pastarnac, dovlecel, cartof) voi baga rapid carnita de pui si galbenusul de ou (pt. aportul de fier). Grasimi - o lingurita de ulei de masline, crud, incorporat intr-un castronel de piure.
Dupa masa - alaptat, daca bebe mai doreste.
Dupa ce masa de pranz este inlocuita, trec la fructe crude, pasate. In fructe se pot pune 1-2 masuri de cereale. A treia masa va fi cu lactate (iaurt/branzica de vaci).
Cam asta e, f. pe scurt.
Ideea e ca bebe sa stea bine in fundulet, sprijinit putin, sa accepte lingurita si sa fie interesat de ceea ce se intampla. Primele mese se recomanda sa fie servite in bratele mamei, cu bebe asezat in poala mamei cu spatele, ca sa se simta in siguranta.
Va mai povestesc la vremea potrivita.

Sterilizat: eu nu mai sterilizez nimic de vreo 2 luni. Bine, nu am avut decat suzetele, biberoane nu am folosit. Iar acum le spal bine bine si atat. Oricum roade toate jucariile pe care le prinde, pumnii, tot. E posibil sa aiba primii dinti in curand.

Noi avem maine vaccin, sunt curioasa cat a luat in greutate ultima luna in care am facut mari eforturi sa mentinem lapticul, iar bebe a mancat mult mai des.

In rest suntem bine, crestem, face intoarceri dar numai cand are chef, nu-i mai place pe burta, zici ca e cel mai oropsit copil cand il pun asa. Imi place de mor cum face de cand si-a descoperit manutele (le impreuneaza, si le frange intr-un anumit fel, numai la bebelusi am vazut asta, sigur ati remarcat si voi ).
Are anumite stiluri de a ma striga, se cearta rau cu jucariile spirale de la patut (am fost tare inspirata cand le-am luat), cauta sa se ridice in fund, desi eu nu-l pun. Si zambeste cu gura pana la urechi de ma topesc toata.

Cam atat despre noi, cred ca mai intru maine dupa ce venim de la vaccin (mai am multe poze de vazut ).

Pupam cu drag pe toata lumea!

Diana, mami de Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

BobitaMica, caruselul e bun pana la 5 luni.Ca dupa aia incepe sa traga de el...Aventul e mai ieftin in Ungaria, aproape juma de pret.Vorbeste cu Carmenela

Anka, nici noi nu mai sterilizam de o saptamana

Serenity, astept poze de la botez

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Vicky da de ce esti asa stresata cu greutatea si Ari la 6 luni avea 9 kg si la 1 an 13 si nu e obeza nu e grasa, e chiar bine ca acuma deja a inceput sa ia in greuatet dar mai incetuc si a mai scazut pe grafic adik a coborat cu o linie mai jos ceea ce e f bine, si copil slabutz nu inseamna neaparat ca incepi cu cereale si nici copil mai grasutz incepi cu supe, fara suparare Maitreyi.
Copilul se regleaza usor usor pe masura ce creste da exista ci bebelusi obezi da is cazuri rare, da eu nu am auzit ca e gras copilul ca mananca cereale.
Acuma eu nu zic ca in uk ei nu au probleme cu obezitatea dar asat nu e din cauza ca la diversificare se incepe cu cereale ci ca mai tarziu nu se pastreaza o dieta care sa contina si cereale si frcute si legume si carne dar si dulciuri ci se hranesc copii cu take away am vazut si la tv copii care nu au mancat in viata lor mancare gatita de casa ci numai take away si etc si care aveau impresia ca kebabul e ceva ce creste in grainda habar nu aveau ces alea legume si fructe. Noh acum depinde si tara in care stai ca in ro e faza cu cerealele in bibe si cu sucurile aici nu e asa in franta o fi altfel chiar care e schema in franta?
Noi la kk zicem kk sau kaki deci sigur tati are un pitic pe acolo pe undeva care trebe alungat.
Ella spor la impachetat si mutare cat mai lina legat de cum sa incepi diversificarea daca laptezi exclusiv eu zic sa nu te grabesti ai sa vezi tu ce si cum cand vine momentul ai increde si in instincte.
Noh plange fata fug revin.
Acuma nu va suparati pe mine ca zic de diversificare si etc zic si eu parerea mea ca toata lumea si pana la urma urmei fiecare face cum crede ca e mai bine.
Oricum dupa experienta cu Ari care v-am zis ca nu a fost great cu diversificarea la noi eu am sa incerc tot la fel si cu Ami daca nu merge asta e incercam si babay led weaning vedem ce iese dar cel mai imp luati-va si dupa voi si dupa copil, cititi cat mai multe variante de divserificari si cat mai multe scheme si vedeti ce vi se potriveste voua.

de Ari si Ami

Lupta cu kg

Mergi la inceput