Pepenasi de iulie-august 2008 (24)
Raspunsuri - Pagina 17
bobitamica spune:
BUFI...iti spun exact ce am inteles eu ...ca de la 1 ian. toate mamicile beneficiaza de 85% indiferent daca si-au depus dosarul la 1 ian. 2009 sau in cursul anului 2008. Dar pentru mai multa siguranta eu il vpoi depune in ian.2009,desi postnatalul meu se termina acum pe 3 nov. Din 4 nov. insa,voi duce la servicu concedii medicale pentru colip si pentru mine. daca e nevoie. Ideea este ca poti sa depui dosarul in 60 de zile dupa expiratea concediului postnatal si eu m-as incadra la limita,dar de ce sa stau fara nici un ban astea 2 luni,mai ales ca avem o gramada de bani de dat pe vaccinurile astea.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.
DIARUX...ti-am spus ...ce ai scris tui acolo,m-a impresionat terbil. Adica cine ne invata copii sa vorbeasca corect romaneste nu-si permite sa isi cumpere un frigider. Mi se pare umulitor. Inca o data iti spun ca te apreciez foarte mult.
GINI....e groaznic cand nimeni nu-ti spune nimic. Stiu. Eu am avut mare noroc cu medicul meu ginecolog. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!!
El mi-a spus ca fetita e bine din toate puncetele de vedere doar ca e mai micuta. El mi-a spus ca stia ca a avut restrictie de crestere ,dar nu mi-a spus nimic sa nu grabeasca nastrea,ca pana la urma eu am nascut la 38 de sapt.dupa mine neimplinite. Dar au fost vreo 3 masuratori ca sa zic asa. Una dupa ecograf,una dupa dr ginecolog si una dupa mine.Cand am vazut-o prima data dezbracata ,am plans 3 ore fara sa ma opresc. Era atat de slabuta ...nici nu stia sa planga. M-am dus sa o vad dupa 12 ore,dupa ce mi-am revenit si eu putin. Si m-a luat o tipa acolo;"acum se vine mamico??nu stiai ca tb sa alaptezi???" si eu eram vai de mine.cand mi-a aratat-o era impachetata ca o sarmaluta si am zis :ce micuta e...dar nu stiam ca e atat de mica. Si atunci a venit dr si mi-a spus:" ce ai facut draga in timpul sarcinii de ai facut un copil atat de mic?" am inceput sa plang instantaneu...iti dai seama...si de atunci a inceput drama mea....dar nu era cazul sa ma ingrijorez asa,dar cu sistemul nervos nu se poate pune nimeni. Hai ca ti-am facut capul calendar.
MA duc un pic la pitica mea ca vad ca doarme destul de mult si ultioma data a mancat doar 80 de ml,asta la ora 8 dimineata...Nu stiu de ce nu mananca. Deja sunt ingrijorata.
VA pup
Caprioara spune:
Ziua buna si de la noi.
Dr_Anca, care e diferenta intre coprocultura si coprocitrograma? Ce arata fiecare? Sanatate Sarei!
Io azi am trimis la laborator kk la ambii copii, insa am cerut doar antigen giardia. Maine dupa 2 avem rezultatele.
Violeta, sa va traiasca mica crestina! Poze?
Alina, te-ai descurcat cu pozele din contul comun de pe picasa?
Ankule, cu tine seamana Erika
. Super poza din chiuveta, dar si restul. Iar Eliza e o scumpa! Ce misto jucati sotronul! Pune mai si pozele cu scaunelul, sa vaz si io... Poate ma decid sa iau si trebe sa-i spun repede Carmenelei.
Tiberica, vazut si pe Francesca ta rotunjoara! E asa haioasa printesa
, sa o mananci, nu alta! Ce tare e poza din baloane! Caruselul vostru e f.f misto, si eu am cochetat cu el cand am luat saltelutza de joaca de la ei, la targ, dar l-am ales pe celalalt pentru ca avea telecomanda si mai multe melodii. Pe site la Tiny Love mai e unul, cel mai nou, foarte misto si cu telecomanda, insa la noi nu se gaseste inca
. Bafta cu magazinul! Si poate reusesti sa aduci si la noi in timp real jucariile astea faine, ca io asa m-am ofticat cu caruselul...
Dma, spor la treburile cu casa. Mie nu mi-a venit cm, dar eu alaptez exlusiv, deci e normal.
.
Am fugit.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
tiberica spune:
Capri multumim, acum vroiam sa intru sa ma laud ca am reusit sa pun poze dar mi ai luat o inainte.
Mada multumesc o sa ma uit.
Bufi, nici eu nu stiu cum dar daca vrei adresa mea de emaill este maneatiberica@yahoo.com, daca vrei sa o trimiti, te rog.
Sper ca nu am omis sa scriu ceva, revin , oricum, am vazut pozele bb ilor, nu dau nume pt ca toti sunt superbi!Sa ne traiasca!
Caprioara spune:
Diarux,
profesoara mea preferata. Ce bine ar fi sa fie majoritatea ca tine si ce rau imi pare ca nu se apreciaza performanta! In alta ordine de idei, vezi la poezica lui MaryB, Anka ne-a anuntzat, io doar am sugerat sa nu uiti de poezica
. Asa ca Anka ar trebui sa apara acolo, nu io
.
Maryb, inca o data, sa-ti traiasca cupilu si sa fiti sanatosi! Vezi ca noi am incedput cu uratu de cand ne-a anuntat Anka
.
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
ankalaura spune:
GABI - morcovul se poate pastra foarte bine si congelat. E mai bine in nisip, daca ai conditii, dar la rece, cum ar fi in beci. Din cate am experimentat eu, doar cartoful congelat se face ca naiba, si capsunele. Capsunele congelate sunt bune doar asa, de oha, pentru prajituri. Altfel sunt nasoale, moi si flescaite, indiferent cum le congelezi. Elizei ii faceam suc din morcovi din aia de import care sunt dulci si iarna, plus ca sunt netezi si nu trebuie sa scobesc la ei.
Cat despre magazine, si la noi e un lux de vreo 5 ani, de cand e Eliza, motiv pentru care m-am reprofilat si totul se desfasoara electronic, de la platit facturi pana la cumparaturi (mai putin alimente)
LAREMI - pai la noi asa e... Ca la nimenea... Preturi de Miami si viata de jungla...
XENA - si la fie-mea am constatat ca nu se mai prea satura si cere mancare mai multa si mai des... Zic asta pentru ca am ajuns sa ii dau mai multa formula.... Cu nasa voastra ai discutat? Ce te-a sfatuit? Eu ma mai gandesc cateva zile, si cred ca de la inceputul lui noiembrie incep sa ii dau si eu diversificat. O sa ma uit cu atentie in magazine, sa vad ce scrie pe cereale si ce borcanele sunt. De exemplu am vazut ca sunt borcanele cu piure de fructe, dar de-astea nu voi lua. O sa caut legume. Sau cumpar congelate, nu mi-e clar....
VIOLETA - sa va traiasca micuta crestina! 
SURSU - asa e in schema dr nostru!
Unde ai citit asta cu cele 12 saptamani? Innebunesti nene cu atatea pareri!! Rapelul il vom face la 5 luni (si jumatate, probabil). De asta ai cetit ceva?? 
Cu bibele - mai fetelor, dati-mi voie sa imi zic si eu parerea... Cre' ca sunt eu mai norocoasa, dar fetele mele n-au avut asemenea preferinte, si nici pe la altii n-am auzit, gen veri, verisoare, prieteni.... Ce naiba, bibele astea sunt o sticla cu filet!
Le tii o luna si le arunci. Singurele probleme pe care le-am avut, au fost din cauza tetinelor, nu din cauza sticlelor sau a filetelor. Daca bordura aia de la tetina e groasa (cum e la cele de cauciuc), la un moment dat nu se mai inchide biberonul bine. Cre' ca se depreciaza cauciucul si se deformeaza. Acum folosim tetine de silicon.
Dar la sticlute, mie mi se pare mult 20 de lei pentru un bidonas de plastic.
Avem si sticlute Primii Pasi care costa vreo 3,5 lei, si n-am nici o problema cu ele...
Da' sa nu va suparati pe mine 
BUF - nu prea pricep cum se leagana fie-ta. Daca face asa, cautand cu ochisorii, cand in dreapta sus, cand in stanga, si tot asa, e ok. Linkurile pe care le postasem eu se referau la altceva, si le dadusem pentru cultura generala a tuturor, pentru ca eu sunt de parere cu reclama aia care zice "afla ca esti bine"...
Ei, datul din cap poate fi ingrijorator atunci cand e ca un ceas asa, tac-tac-tac-tac, stanga dreapta, ritmic asa ca o pendula, si de obicei nu vine singur si nu asa de devreme, vine cu ne-stat in fundulet la o varsta la care AR TREBUI sa stea in fundulet, samd...
O sa mai pun o data linkurile.
Cu Redoute-ul tot eu sunt vinovata, am uitat complet... SORRY .
Revin imediat si cu asta...
Mai, cu legea cu 85% - nu trebuie sa intri in CIC dupa 1 ianuarie! Dar nici nu se stiu prea multe lucruri, pur si simplu nu s-au stabilit!
Dar de beneficiat va beneficia toata lumea, dupa schema... cine a intrat inainte, ia 600 de lei pana la 1 ianuarie, iar de la 1 ianuarie ia 85% dupa completarea dosarului cu adeverinta de venit.
Treaba cu medicalele are alt scop:
- eu una nu vreau sa depun inainte de 1 ianuarie ca sa nu fac o mie de drumuri si ca s anu stau la cozi. DAR am timp 60 de zile, care cica sunt lucratoare, dar nu se stie - parerea mea e ca legile se aplica in conformitate cu (ne)stiinta tipei de la ghiseu.
- problema mea e ca 60 de zile se fac pe 2-3 ianuarie, cand e inchis si apoi vine weekendul, deci as putea depune dupa 5 ianuarie, iar daca imi considera ca au trecut cele 60 de zile, pierd banii cu totul, pentru perioada de pana la depunere!
- al doilea scop al medicalelor este ca o mai lungesti nitel cu procent din salariu...
- in cazul meu, care ies din postnatal in noiembrie, chiar daca depun dosarul a doua zi, nu as primi nici un leu pana prin februarie, ca asa dureaza cam 2 luni sa se proceseze dosarul... Si n-am chef sa fac Craciunul cu bani de prin credite! 
Anca mami de Eliza si Erika
dma2007 spune:
anka de la ce farmacie ai luat bibe si jucaria?
stiti cumva daca tetinele nuk merg si la alte sticlute?are mare dreptate anka, e mult prea mult sa dai 20 pe o sticluta
M.A.
de minune ANDREEA MARIA (15.08.2008)http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
Caprioara spune:
Mai, tot uit sa va atrag atentia, fetelor care comandati de pe siteul unguresc si aveti nevoie de asa ceva, merita interfonul de la Philips Avent; cel mai scump de la ei parca era in jur de 2 milioane jumate, iar la noi acelasi produs e patru milioane
!!!
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Didi81 spune:
Capri, Tecky, Flory, GABRIELA, laremi, Ruxandra, Camelia, 
Anka, l-ai facut sa rada si pe Crsti 
Mai, numai Aidei nu ii plac tetinele Avent? Ea e fun Nuk;
Dma, noi avem sdemii de tetine nuk si merg si la biberoane primii pasi sau baby nova. Probabil merg la orice biberoane, dar noi de-astea avem.
Mie nu imi plac deloc biberoanele primii pasi pt ca se infileteaz f greu si de cele mai multe ori mai si curge pe langa ![]()
Didi
de Aida Maria (03.07.2008)
Cura de slabire
kamelya spune:
tiberica
printzesa marinar
bobitamica ce frumos zambeste Irina...eu ma chnui de 2 saptamani s prind un zambet de-al printzesei
ankalaura ce dreapta sta Erika
printzesele frumoase
Sunnnnnnnn???cand revi?
am vrut sa comand si eu de laredoute dar nu mai au trench
Camelia
de Daria Ecaterina 14.07.2008
dana81 spune:
Buna!!!
HELP pana nu o iau razna...cupilu meu ziua mananca la 3 ore, doarme bine...dar de 2 zile noaptea ma termina, mananca la 1.5h sau la 2h plange, baleste, sta cu mainile in gura...nu stiu ce are...la voi se intampla? Daca nu imi raspundeti mooor, ca mi-e teama sa nu fi racit sa fi luat de la mine...cum sa imi dau seama? asta pana dupaamiaza cand ma duc la dr....