Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (205)
Raspunsuri - Pagina 15
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ANDREEA11 Am incercat sa-l iau in brate. Face si mai urat, nu vrea sa l ating. Se enerveaza din orice. Azi de exemplu voia sa ridice olita pe mobila si nu reusea, asa ca a inceput sa se enerveze. Se enerveaza cand il imbrac, cand un copil isi vrea jucaria inapoi, cand vreau sa si schimbe directia de mers, cand nu-l las sa muste gardul etc. Chiar sunt coplesita. Imi vine sa nu l mai scot din casa. Nervii lui s-au inmultit de cand merge singurel. Problema e ca se arunca pe spate cand suntem afara, deci se poate accidenta. Deja am inceput sa mi pun intrebari dc nu e ceva in neregula cu el?! De aceea va intreb dc mai e vreun copil care sa se poarte astfel. Va multumesc pentru sfaturi, am recitit dr. Spock si incerc sa ma linistesc. andreea Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante... http://community.webshots.com/user/andreeagogo |
Andreea, am vazut mesajul tau precedent, dar nu am apucat sa iti raspund. Si Lisa a avut un episod din asta foarte urat, tantrum in toata regula. Acum vreo 3-4 saptamani. Se trezise si inca era toropita si se smiorcaia. Am mers la ea calma, zambind si am vrut sa o iau in brate, am vorbit cu ea. Dar s-a aruncat pe spate (era in pat la noi) si a inceput sa planga puternic. Am ajutat-o sa se ridice si i-am zis ca mergem afara. Si s-a aruncat din nou, a inceput sa dea din maini si din picioare, nu reuseam sa o linistesc, ma impingea. Nu am stiut cum sa reactionez, dar nici nu am vrut sa o ignor, pt ca unu, imi era frica sa nu cada din pat si sa se loveasca, iar doi, am citit ca ei nu isi pot controla sentimentele si totul escaladeaza, iar daca tu esti cu calm langa ei rpin toata criza asta si cand isi revin, ii ajuta sa fie mai echilibrati si sa isi dea seama ca nu se intampla nimic daca ceva nu le iese sau daca au sentimente negative si si le exprima. Eu i-am vorbit pe ton calm si i-am zis ca o iubesc, ca vom merge in parc (si am mers), ca inteleg ca e suparata si ca si eu as fi in locul ei etc. Dar pe mine m-a rascolit profund toata treaba.
In perioada respectiva se arunca pe spate cand o puneam sa o schimb, protesta vehement, mi s-a aruncat pe jos prin casa cand i-am zis "nu" la ceva... Insa am luat-o cu calm. La schimbat de scutec ii dau ei scutecul si mi-l desface, ii pup burtica, ii cant, o intreb cum fac diverse animale etc.
Problema lor e ca ei incep sa constientizeze ca sunt persoane individuale si incep sa aiba sentimente duale referitor la asta. Vor sa fie in continuare bebei fara griji si sa se identifice cu tine, dar pe de alta parte vor sa fie independenti si sa foloseasca independenta asta. De asta, uneori la masa dau din cap ca "nu", dar tot mananca. Sau vin la tine sa ii imbratisezi si sa ii iei in brate cand faci altceva, iar cand te duci tu la ei, iti intorc spatele.
Ideea e, cum au zis Sabina si Andreea, ca trebuie sa fii atenta si sa observi ce isi doreste. Asta nu ca sa i le dai pe tava. Ci ca atunci cand vine la tine marait/plangacios, tu sa intrebi ce vrea, sa ii oferi 2-3 solutii si sa o alegeti pe cea corecta. Apoi sa il feliciti ca a reusit sa iti explice atat de bine, desi TU ai fost cu munca de detectiv. Asta il va ajuta sa fie mai putin frustrat de incapacitatea de a comunica exact ce vrea si de neintelegerile si resentimentele amadurora ce decrug din asta.
Nu cred ca sunt probleme de alta natura. Toate "isteriile" astea decurg din frustrarile lui si din dorinta de a-si exersa independenta.
In plus, ai putea sa gasesti compromisuri pe ici, pe colo. Prea multe "nu" la tot pasul pot frustra si pe cei mai calmi adulti! De ex., e normal sa nu il lasi sa muste din gard, dar te poti lasa la nivelul lui si sa ii explici cum e cu gardul, sa il lasi sa puna mana, sa faci vreo paralela cu ceva ce deja stie: o carte de povesti cu poze unde apare vreun gard, gardul bunicilor/matusilor etc langa care s-a jucat, sa ia iarba si sa incerce sa o bage printre sipci etc.
Sincera sa fiu, e normal pt ei sa vrea sa atinga tot. Cum am mai zis, la varsta asta, picii nostri sunt TOTI Christophor Columb si Isaac Newton!!! Exploratori si fizicieni. Daca noi, ca parinti, intelegem asta si le "organizam" expeditiile in asa fel incat sa fie fructuoase pt ei, sa poata sa observe, sa atinga, etc, ei vor invata enorm si vom intelege mai bine lumea, concepte, etc. Si intelegerea asta le va aduce mai mult calma, incredere si vei putea rationa tot mai bine cu ei.
Iar aceasta rationare va ajunge la apogeu doar cand ei vor deveni adulti, deci undeva la 18-20 de ani. Pana atunci, va trebui sa ne obisnuim cu ideea ca vom fi niste patefoane stricate si vom pune aceeasi placa iar si iar. Si frustrarile pot fi evitate sau, cel putin, minimizate.
Si e ok sa vii aici si sa iti exprimi TU frustrarile, pt ca TU esti cea care va trebui sa gasesti solutii pt amandoi.
Mult succes si sa ne zici cum merge, dar sa stii ca nu se intampla peste noapte.
Daca ai nevoie de info suplimentare, zii si incerc sa te ajut.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Roxana_G spune:
Daca tot suntem la cpaitolul sugestii pentru crize, de cateva zile nu mai reusesc sa schimb pampersul lui Bubu nici in mers. Nu vrea sa stea deloc pe spate, ceea ce devine o problema cand trebuie sa ii iau temperatura. Si acum chiar trebuie. Nu stiu ce sa mai incerc.
In plus nu ma lasa nici sa ii sterg nasul si are baloane de muci pe acolo. Nici gand sa ii pun ceva in nas, cu chiu cu vai am reusit 3 persoane sa ii punem putina apa marina.
Asa ca, daca aveti vreo solutie, va rog sa imi impartasiti ca eu ma declar batuta si sunt pe punctul de a abandona incercarile respective desi stiu ca trebuie.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
gabitz78 spune:
ziua buna.
in sfarsit...avem 6 dinti!
cred ca asta era motivul pentru care era asa plagacioasa si nervoasa zilele trecute.
sabinay - scutece folosesc pampers, desi nu ma omor dupa ele...dar din obisnuinta!
lapte acum bea nestle junior cu miere. iaurt folosim danone nutriday sau iaurturi de bebelaci nestle sau humana cu fructe.despre hainutze..eu sunt fan mothercare, desi sunt foarte scumpe, dar sunt de calitate.azi am fost in carrefour si am luat hainutze frumoase pentru eliza...eram fara sotz, asa ca am putut alege linistita!
deocamdata sunt in viata!!!!
pupici dulci tuturor si multa sanatate piticilor bolnaviori.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
moldoveanca spune:
Rox si noi am avut probleme cu schimbatul scutecului,credeam ca innebunesc.Ajunsesem sa-i dau biscuiti in timp ce-l schimbam,stiu ca nu e igienic dar stiam ca daca roade ceva o sa ma lase sa-l schimb.Acum vad ca si-a mai revnit dar tot il apuca nebuniile din cand in cand
teo
Sabina spune:
Roxana, pampers chilotei.
il tii in brate si lugu lugu in joaca i-l pui.
nou ne convin mai mult libero, dar folosim si pampers.Gh nu mai sta demult la scutec normal.
cat despre nas...noi mai facem asa: eu ma asez peste picioarele lui (dar nu sa-l strivesc, intelegi tu) si cineva il tine de manute.
Asta poate fi Sofia, dar ea nu vrea ca cica il chinui si sunt o rea.
la Sofia tot asa faceam, ea nu statea cu niciun chip, era f f razvratita.
Toata chestia e sa o faci cat mai rapid si calm, sa nu te simta ca tu-e mila/frica, mai detasat, dupa care luat in brate si dragalit. In timp ce ii pui ii nas, chiar daca urla, vorbit intr-una cu el.
Adi, ai avut mai multa rabdare ca mine sa explici 
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
mi-a mai venit o idee, cred ca nu mai sta pt ca asociaza statul pe spate cu termometrul.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui luy adi, va sa zica Lisa se viseaza alpinista... Te cred ca ai avut un soc cand ai vazut-o, cred ca si mie mi-ar fi stat inima in loc. Si maimutica mea vrea sa se suie peste tot, am prins-o de 2 ori cum se suia de pe canapea in patut, era cu burta pe marginea patutului, un picior de-o parte si altul de cealalta, daca o lasam ar fi cazut in pat pt ca e prea mare distanta, fireste. Off, mie mi-e frica s-o las singura intr-o camera, chiar si papica i-o pregatesc in multe reprize, ma tot duc la ea, o mai aduc in bucatarie sa fie sub ochii mei... Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts |
Luy, recunosc ca mi-a stat inima in loc. Daaar, faza e ca pe Lisa nu o las singura nicaieri in camera, doar poate ca sa fug la baie, de ex. Masuta de care zic e la parter, in living, iar eu o vad tot timpul. Atunci eram in bucatarie - e deschisa, cu bar si am vazut-o cand m-am intors cu cana de cafea de la cuptorul cu microunde...
Nu imi pot imagina ce ar face daca ar lasa-o singura prin vreo camera.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui Erina Buna! Multumesc pentru mesaje. Papusica mea are gitul foarte inflamat. Ne-a prescris Augumentin pentru a evita o suprainfectie. Pentru ca era simbata nu am putut lua exudat si face antibiograma sa ne lamurim exact despre ce e vorba. Stiu ca ii dau in cap imunitatii cu antibioticul asta dar nu cred ca e vorba de o simpla viroza-daca ar fi asa i-ar trece intr-o saptamina dar imi e frica sa nu il dau pentru ca poate avea o evolutie galopanta in rau. Astazi a mincat destul de putin. Se vede clar ca o jeneaza cind inghite. Muci are f putini, uscati. Ii pun apa de mare sa se inmoaie si o curat cu pompita normala. Sa scapam noi de asta si o sa fac tot posibilul sa ii cresc imunitatea prin metode naturiste. www.dumex.com.my/members/tickers/98308/ticker2.png" target="_blank">Virsta mea |
Erina, multa sanatate Dariei.

Lisa o trage din 5 octombrie, deci de fix 2 saptamani! Acum e mai bine, mucii trec incet-incet, nu mai tuseste asa de des, mai stranuta ici-colo...
O viroza poate persista cu simptome si 4 saptamani. Poate vrei sa vezi antibiograma mai intai...

Lisa
Roxana_G spune:
Sabina, multam. Am incercat si Pampers chiloti si il enerveaza si mai si, ca el nu vrea in brate. Pe celalalt obisnuit il pun in mers, daca ai stii ce dexteritate am capatat. Insa nu pot mereu si cand il prind incepe scandalul. Noi si nadragii ii tragem in mers.
Asa o sa fac insa cu picaturile de pus in nas. Adevarul este ca ma ia pe mine cu rau de cum ma apropii ca stiu cum face. Azi l-a mai pacalit bunicul si eu i-am pus repede, dar cand sunt singura e greeeeeu. Chiar acum asta trebuie sa fac si mi-e groaza. Deci:calm si rapid. Ma duc....
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Sabina mi-a mai venit o idee, cred ca nu mai sta pt ca asociaza statul pe spate cu termometrul. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Exact! Intrebarea mea este ce e in neregula cu termometrul, ca pana acum statea linistit la termometru, ba se si amuza cand bipaia. Or l-a fortat bona sau l-a ranit si de aceea fuge.
Rox ,
Poze

Maria Teodora
( 25 august 2007 )