Pepenasi de iulie-august 2008 (23)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Ankule, noi ii zicem cand Anais cand ciki ciki...

Xena, pune fata la tzitzi.Chiar daca nu simti sanii plini tot timpul asta nu inseamna ca n-ai lapte.Si daca fata suge si nu plange e bine.

Mey care e faza cu biberoanele de antrenament?De pe la ce varsta trebe?

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Mey eu va bat la cap cu ce-mi trebuie pana la un an ca ori mergem noi in Ro ori vine maman aici si sa ne facem aprovizionarea.Aici sunt scumpe scumpe cu nesimtire, tot ce e de import e 100% taxe vamale, dublu pretz cum ar veni.oalele sunt super ieftine dar restul...WOOW.Si vreau sa-mi fac aprovizionarea din Europa...Si poate ma ajutati si cu cateva medicamente pe care trebuie sa le am in casa preventiv pentru bb ca aici la farmacie nici o aspirina nu-mi da fara retzeta.

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

in legatura cu diversificarea, avind in vedere ca bebe e pe lapte praf 97%, din motive tehnice ce au inclus o operatie la o sapt dupa nastere din cauza de epiziotomie ratata si io bocind lung ca prostu' in targ am pierdut lapticul si bebe papa lapte praf io ii mai dau doar maxim 50 ml/zi desi cred ca am incercat tot ce am gasit pe net de crestere/stimulare lactatie - acum ma limitez la homeopate doar..
reiau in legatura cu diversificarea doctorul care a venit acum 2 zile mi-a spus ca pot sa incep cu suc de fructe, portocale, mar si fructul morcov, asta dupa ce facem vaccinul, amanat pana acum ca bebe fu racit, so, ma intereseaza subiectul chiar daca suntem cu 2 luni mai mici ~ o luna

eu ii spun Purci, tatal Maia, eu am visat o Matilda dar nu a placut nimanui numele si tot asa, o sa incep insa sa ii spun pe nume, cred ca Sofi asta ca sa stie lumea despre cine e vorba

noi ne ducem afara sa dormim putin ca acolo ne place cel mai tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Narcisa Eu premergator am cumparat, dar nu l-am folosit, adica am pus-o pe Sonia in el, dar avea picioarele scurte si pana a ajuns ea la pamant cu picioarele in premergator ...mergea deja . Sunt pareri pro si contra despre folosirea lor. Cat despre medicamente eu am cerut asa: Supozitoare cu paracetamol, Smecta, saruri de rehidratare Hidrasec, Debridat, Sab Simplex. In rest am in casa nelipsit Panadol/Calpod/Nurofen. Antibiotice nu am vrut sa cer prefer sa le iau pe reteta ca e periculos sa dai de capul tau.

Madalina, mami de Sonia si bebe Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Narcisa vezi ca in link-urile alea am pus si tipurile alea gen aia de la baby einsteins care a puso Anka, Ari s-a jucat in aia de la leapfrog si i-a placut, era la un playgroup.
Legat de ala de la vtech care l-a pus Boti ala merge cat de repede merge bebe bine se mai intampla si accidente dar depinde de bebe daca il foloseste sau nu.
Premergatorul clasic cum am avut noi de am pus link acolo de la chicco se regleaza pe inaltime are trei pozitii in fct de cat creste bebe deci si daca bebe e micutz poti sa il reglezi sa ajunga cu piciorelele la pamant.
In casa pt copii pana la un an din ce am avut si noi:
-jucarii: puzzleuri de lemn cu animalutze sau alte minunatii din alea usoare, chestii cu mingiutze/bile de bagat scos de undeva, cuburi cu forme geometrice, masinutze/trenuletze micutze si hazlii, chestii cu sunete muzica, chiar si mici instrumente muzicale de bebelusi, pian de copii, chestii vorbitoare/povestitoare care scot tot felul de zgomote de animale canta numara invata formele geometrice etc, chestii care se misca si pot fi urmarite
-medicamente: paracetamol si nurofen sirop, saruri de rehidratare, vaporub din ala mentolat de uns pe spatitz si piept cand e racit, sirop de patlagina pt tuse f f bun, gel pt dintisori, sterimar, picaturi de nas pt bebelusi, ulei mentolat si cam asta tinem noi in casa, nu atibiotice ca nu vreau sa le dau la fete asa aiurea, pt voma aici nu se da nimic gen metroclopramid sau cum ii zice, se dau numai sarurile astea multe lichide si nu il fortezi sa pape, pt diaree iar nu se da nimic gen smecta si etc tot saruri din astea si regim special adik orez, paine prajita chestii uscate care sa nu starneasca stomacelul, ceai de menta.
-ustensile: mai ales pt diversificare babetzici din alea cauciucate care nu trebuiesc spalate ci doar sterse, linguritze mici siliconate pt inceput si mai apoi din plastic, castronel si farfuriutza is de ajuns doua din fiecare, rorbot din ala braun de mana care piseaza/taie/face piure orice, strecuratoare din aia fina mai mare ca sa poti pisa de ex mazare si alte asemenea la care sa dai deopare cojile/semintele, niste recipiente din plastic cu capac pt papitza lui bebe daca sunteti pe drum micutze nu trebe mari ca nu papa ei cantitati industriale, scaun de masa ori din ala mare ori din ala de se pune pe un scaun normal este de la o firma aici care se si inclina ca sa nu stea bebe chiar in funduletz din prima
Acuma legat de biberoanele alea cu manere care sa pregateasca pe bebe pt canitza alea is bune cand bebe incepe sa tina singurel bibele acuma nu mai stiu exact de la ce vrasta dar in genere stiu ca de la 6 luni in sus parca is recomandate, well Ari nici acum nu vrea nici cana nici pahar nimic cu toate ca avem in casa toate modelele de pe piata de chestii din astea.
Mai cam asta mi-am adus aminte ma mai gandesc si mai zic daca imi trece ceva prin cap.

de Ari si Ami

Lupta cu kg

Mergi la inceput

Ariadna, nuuuuu...nu-i dau antibiotice...pentru ce e smecta, saruri de rehidratare si debridat.ca nu stiu.
cu premergatorul am priceput...
pupam

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

smecta, sarurile de hidratare si debridatul sunt pentru burtica si deranjamente gen diaree.

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari - Stefan
Matei - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Smecta e pt diaree e praf si se dizolva in apa, sarurile de rehidratare se folosesc cand bebe vomita sau are diaree de ex cand vomita de multe ori nu poate tine nici apa in burtica si oricat te chinui tu sa il hidratezi nu tine si vomita si dupa o gura de apa asa ca sarurile astea se dizolva in apa aici la noi au gust de fructe si trebuie sa le dai cate o lg la fiecare 5 minute daca bebe vomita de la orice si asa incet incet il rehidrateaza.
Debribat ala nu stiu ce e aici nu este asa ceva. Aici sarurile alea de rehidratare se numesc Dioralyte si is pliculete cu praf la o cutie mare de 6-12-24

de Ari si Ami

Lupta cu kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Si pentru ca mi-e ciuda ca toata lumea are saltele si io nu, ia uite ce a robotit mami in ultima ora

Ankule mai caut si maine ca e zi de iesit in oras si daca nu gasesc nimic iti zic daca ne unim fortele pt Irlanda.

Mai, eu zic la cupil ii zic si pe nume dar si cum imi vine la bot, ultima porecla e "shtirbuca", pt ca ma amuza la culme cum rade ea cu gura aia stirba

Ankule chiar ca ai pus un mare punct pe i cu diversificarea. Io citesc de o saptamana subiectul ala mamut de pe DC si facem antrenamente cu lingurita (rar, cand imi aduc aminte ii pun o babetica si-i dau apa sau ceai cu lingurita dar o scuipa nene de zici ca-i otrava) Ratza stie s-o bage-n gura dar lingurita...

Si de 2 zile primeste bibe cu formula seara pt ca eu vreau sa incep americaneste cu cereale si alea le va servi in bibele de seara. Deci noi suntem doar la capitolul antrenament inca. Cu suculetele cred ca abia la 4 luni jumate o sa ma arunc, ne tinem 2 saptamani de cereale. Asta e planul, sa vedem cum o sa iasa in final...

Ooka vazut pisicanul simpatic, bine ati venit, de ce nu te-ai inscris si tu mai repede? Offf, unii oameni, pana se hotarasc...

Narci tu vb serios, cu 100% mai scumpe jucariile in Brazil? Io de sapt viitoare ma apuc de luat iar diverse, am ochit un scaun de masa la fel ca ala de la Chicco Polly dar la juma de pret, il comand sapt viitoare, apoi o sa iau si jucarii.

Mada exact ce aveti voi ma gandeam si eu sa iau, fara sa-mi zica nimeni, acum sunt sigura ca merg la fix. Premergator Chicco UFO am deja, l-am luat cu 50 de lei de la doamna de la care am cumparat scoica, yeeees.

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Noh, acu m-am prins, pun pe lista si medicamentele.Sarumana Ariadna, Ana-a, Madutz...

Mey Boti da n-ai luat tu saltea din aia de e si centru de activitate?Saltelutza din aia cu apa, hm??Parca eu asa imi amintesc.Si da, toate produsele de import sunt 100% mai scumpe...Cu hainele m-am scos ca aici, la 100 km de noi e al doilea pol textil ca marime din lume.Ieftineala ieftineala.Dar daca ma lansez la un chico sau avent sau tiny love sau fisher price...ioi, ca dau faliment...Imi iasa mai ieftin sa merg pana in Buenos Aires sa cumpar decat sa cumpar de aici

Caruciorul rosu

Mergi la inceput