Pepenasi de iulie-august 2008 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
ankalaura spune:
Fetele, ce NU v-a povestit Mada este ca respectivele pachete erau PENTRU MINE, mai precis pentru Eliza, de ziua ei, si saraca fata a trecut prin asa aventura ca sa aiba fie-mea rochii de printese de ziua ei...
Mada si cu ocazia asta, ca nu cred ca altcineva se incumeta la asa ceva 

Cu intorsul la serviciu - eu va pot spune din experienta mea, si pe fiecare in parte va sfatuiesc sa va ganditi FOARTE bine cand anume va doriti sa va reintoarceti, iar decizia sa tina cont si de copil.
Cu Eliza, m-am intors la serviciu cand ea avea 6 saptamani, pentru ca nu am avut de ales. Sefii mei de atunci, care ma plateau la negru ca asa erau vremurile, si anume aveam in cartea de munca MINIM pe eocnomie, mi-au zis ca daca am chef sa stau acasa, nu am decat, dar pe 2 milioane 800... Initial fusese vorba ca voi primi salariul corect timp de 6 luni ca sa pot sta acasa. Intre timp s-au enervat ca a mai ramas una gravida dupa mine...
Si cand spun ca nu am avut de ales, nu ma refer la faptul ca nu mi-as mai fi permis nu stiu ce standard, ci ca am fi pierdut casa, ca aveam rata la apartament 7 milioane, mult la vremea lui 2003, cand salariile noastre abia daca erau de 10 milioane de caciula. Deci nu am fi putut trai dintr-un singur salariu.
Din afacerea asta, singurul lucru minunat a fost ca avem acoperisul asta deasupra capului.
Partea rea a afacerii asteia a fost ca Eliza a suferit mult, iar eu NU AM AVUT HABAR ce inseamna sa ai grija de copilul tau, pana acum. Ca in 2-3 ore pe zi, seara, plus un weekend, nu se cheama ca ai gria de copilul tau. Stiam ce mananca din povestiri, stiam cand si cum face caca tot din povestiri, am avut noroc ca nu a fost un copil bolnavicios, ca altfel....
Poate ca a fost mai complicat la noi, ca nu era nimeni sa ne ajute, a stat mama la noi vreo 7 luni dar atat a putut. Si asa s-a pensionat inainte de a avea vechime suficienta, si are si acum o pensie mizerabila de aproape 500 de lei drept urmare. Iar eu m-am laudat ca o sa facem cumva sa ii cumpletam vechimea, dar nu am reusit pana acum...
Asa ca Eliza mea a fost calita prin 2 bunici, ca a venit si soacra-mea 2 luni dupa mama, soacra-mea care n-avea habar nici pe ce lume traia si ii era frica sa traverseze strada.... Na... am adus-o eu in Bucuresti de la vaful tzurtzudaului de acolo de la ei de la coada vacii, si nu vreau sa fiu rea, dar vreau doar sa spun ca asta e vina mea, pentru ca eu nu am putut sa stau cu copilul meu sa il cresc.
Apoi, prin gradinite. Acum este la a 4-a gradinita. Desigur, private pana acum, ca la stat nu iti tine nimeni copilul mai tarziu de 5, hai 5 jumate, iar eu la ora aia mai aveam destul pana sa termin programul... asta dincolo de vacantele lungi si dese, cheia marilor succese ale sistemului de stat - a propos, tin sa va reamintesc o vorba spusa de o mare trubadura a momentului.... statul inseamna odihna....
Asa ca statul s-a odihnit, eu m-am agitat ca un spray de muste iar copilul meu a crescut fara mine.
Acum abia savurez din plin timpul petrecut cu copiii mei.
Acum nu stau acasa doar pentru cea mica, ci si pentru cea mare.
Careia abia acum ii pun mancare in farfurie la masa de pranz, abia acum ii pot citi seara povesti fara sa adorm cu cartea in mana de oboseala,.... si multe altele.
Abia acum vad cum e sa poti merge cu copilul tau in parc in orice zi, nu doar sambata si duminica, si alea daca nu aveam prea multa teaba, rufe, mancare, ordine, curatenie,...
Desigur, daca ai ajutor e mai simplu. Dar eu tot as vrea sa imi cresc copilul, si nu bunicii. Fiecare stie pentru sine, ce poate sacrifica, pentru cat timp poate sacrifica,.... Atata doar, stiu ca timpul nu se mai intoarce, iar eu era cat pe ce sa ratez primul dinte si primul pas al Elizei. S-a nimerit sa faca primul pas cand eram in concediu, altfel...
Acum putem juca Pacalici in voie, putem picta joia sau martea, nu doar duminica, putem face o gramada de chestii pe care tare mult as fi vrut sa le pot face si cand avea ea 1 an jumate...
Cariera e vax albina, se poate face si mai incolo. Salariul.... hmmm.... desigur, extrem de necesar, si nu e simplu sa strangi cureaua si sa te intrebi daca cei 6 milioane iti ajung pentru pampersi si lapte praf, sau papica de calitate pentru putintel mai tarziu.... O inmultire simpla iti arata ca pentru un copil ai nevoie de mai mult. Si sa traiesti dintr-un singur salariu e al naibii de greu, mai ales cand salariul ala nu are 4 cifre in euro, ci doar 3...
Si din ala sa mai platesti si intretinerea, curentul, telefonul, vreo rata-doua....
Dar copilului nu ii tebuie jucarii de milioane. O sa fie mai degraba interesat de o sticla goala de apa decat de cine stie ce minunatie de jucarie. Il va face fericit o sticluta cu solutie de baloane de 1 leu 50, si nu masinariile sofisticare de la magazinul de jucarii.
Sper sa nu va suparati pe mine, ca nu critic decizia nimanui. Dar eu am trait o data plecarea la serviciu cand copilul meu era mic, mult prea mic, si e mic si la 6 luni, si la 1 an, e mic oricum... Si nu mai vreau sa repet figura. Copilul e mic si la 7 ani, cand pleaca la scoala cu un ghizdan mai mare ca el....
Cat ma doare ca nu am avut intotdeauna 20 de minute libere, macar seara, sa stau cu copilul meu pe jos in camera la ea, si sa ne jucam cu un trenulet...
Gata. Cred ca am fost destul de incoerenta, ca tot alerg prin casa si mai scriu cate ceva...
Anca mami de Eliza si Erika
ana_a spune:
Cami, succes maine la interviu!
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari ![]()
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ
M&M spune:
Hmmmm..cred ca pana la urma tot un an voi sta si eu acasa.Desi stiu ca bebe e cel mai important pentru mine acum, uneori ma mai apuca si pe mine piticii!!!...
Camy, bafta multa maine!!! 
Capri, multumesc!!! Am vazut si eu pozele cu Ilinca..tot pletoasa e!!!
Boti, ce sexy erai in rochita de la botez!!!
Si Garga a crescut asa mult si are niste ochi atat de expresivi!!!
Dr_Anca, am vazut pozici cu Sara!!! Mai, dar eu devin invidioasa...bebelina ta e asa haioasa cu parisorul asa mare!!!
Sursu, ce poza pusesi cu Tudor in baita!!!![]()
Tiberica...
Karina cea scumpica!!! Nasa KArinei este sora ta??? Mie mi se pare ca semanati ...
Dara_d?
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
a.cicel spune:
Sun MULTI ANI FERICITI IMPREUNA ALATTURI DE MINUNEA VOASTRA MICA.
Mada e n-am curaj sa ies singura cu fetele nici in parc, care e viz-a-viz de blocul meu, da' sa merg la posta sau prin magazine... ai toata admiratia mea.
camy mult succes maine.
Ana_a sambata sigur ajungem la Bistrita. defapt o sa mergem in Bistrita bargaului. Dar tot prin Bistrita trecem. poate ne vedem. O sa ajungem pe la 11 jumate, 12.
Ankalaura mare dreptate mai ai. Eu nu am trecut prin asemenea experiente, dar cunosco persoana care a fost nevoita sa mearga la munca cand bb avea 7 luni si mi-a povestit ce greu i-a fost.
Andreea
Denisa Ioana 29.06.2008 si
Bianca Maria 30.07.2006
POZE
Caprioara spune:
Camy, bafta multa la interviu! Ti-ai schimbat nr de tel?
Ankule, iti impartasesc punctul de vedere
. Muuult adevar este in vorbele tale. Si nu esti incoerenta deloc.
Cristina, pai Sursu cu poza aia ma convinse si pe mine s-o accept de cuscra
, cica e reprezentativa. A stiut sa-si vanda marfa si am apreciat
.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
M&M spune:
Anka, foarte frumos si foarte adevarat ce zici .
Adevarul e, ca foarte multe prietene , care sunt mamici, au ras cand le-am zis ca vreau sa ma intorc la serviciu dupa 3 luni...MI-au zis sa ma gandesc bine inainte!!!...Nici eu nu vreau sa pierd primul dintisor al lui bebe, primul pas...
Capri, 

sa va fie de bine incuscreala!!!
Ileanna, bebe e foarte influentat de starea ta...Uite, ca nu mai stiu unde gasisem un articol despre cat de bine te poate simti un bebe, dar foarte important e sa fii calma si astfel sa ii transmiti si lui starea ta!! CU suzeta nu ai incercat atunci cand plange?? EU ii pun suzeta si sta cumintel....Mai riposteaza uneori, dar intr-un final ne lasam batuti!!!
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
ladymina77 spune:
Mama mea ce ritm aveti la scris,fantastic.
Daca nu ne-a dorit nimeni aici ca n-avem pile
,ne-am gasit ginerica azi in parc,frumos tare si mai e si nascut intr-o zi cu noi.Deecii n-am ramas de caruta si de maine ne plimbam brat la brat de carucior:)
Boti ,faine poze sa-ti traiasca micuta crestina.
Sun,LA MULTI ANI FERICITI ALATURI DE SOTUL TAU SI MICUTA THEA!
Fug sa intind cateva rufe si revin.
Aaa si sunt intru totul de acord cu Anka referitor la intoarcerea la serviciu.Mi-e drag sa stau cu ei acasa cu toate ca am stat si cu Bogdan si uneori mai rabufneam ca faceam acelasi lucru zilnic dar cand il vedeam cat e de cuminte si sanatos imi trecea nervul.
Cami,succes pe maine si sa-mi dai si mie nr.nou daca l-ai schimbat.
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
Caprioara spune:
Cristina, io stau 1 an siguuur. Dar ma bate gandul chiar mai mult...
Sursu, unde esti??? Ne-ai sedus cu poza aia si dupe ai disparut si ne-ai lasat balta? Te-ai razgandit
?
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
Tecky spune:
Anna Ralucai i-au fost recoltati 95,3 ml de sange.
SUN LA MULTI ANI !pt cei 3 ani de casatorie si distractie placuta!
Cristina initial am vrut sa stau acasa 6 luni dar m-am gandit mai bine si voi sta cel putin un an pt ca vreau sa prind cele mai frumoase,importante si emotionante momente din viata fetitei mele si anume:primele cuvinte (in special cuvantul "mama"
),primii pasi,primele cazaturi.Sunt momente ce odata pierdute nu mai pot fi recuperate,parerea mea.
Ankalaura ce program bine organizat are Erika,felicitari.Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste statul acasa cu copiii pana la 2 ani.
Ileana din pacate si eu patesc ca si tine:Raluca este foarte cuminte cand sta cu mama mea sau cu sotul meu.![]()
Camy iti urez sa ai BAFTA maine la interviu.
Diarux si Bujo asteptam poze cu voi si cu flacaii vostri.
Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA
serbanica spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=127006&REPLY_ID=4143472