Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (190)
Raspunsuri - Pagina 19
Roxana_G spune:
Revenim la Petrecere.
Sala conferinte Hotel Ibis de la Palatul Parlamentului
Nu cred ca vom gasi nici un loc de joaca care sa gazduiasca asemenea adunare si oricum vad ca se mai adauga inca persoane la lista. De aceea cred ca o astfel de sala este suficient de mare si spatioasa pentru cate persoane suntem. Asa au loc si cei mici sa misune, si cei mari sa alerge si parintii sa stea dupa ei. Nu mai sunt probleme cu alti copii inainte, nici cu curatenia.
Singura chestiune va fi legata de jucarii, dar eu cred ca poate fiecare sa ia o jucarie de acasa si asa cred ca ar fi prea multe, sau mai degraba eu as propune sa incepem cu tombola si asa o sa aiba jucarii berechet.
Ora
Sala va fi inchiriata intre 9-13. Cred ca am putea incepe party de la 10 sau 10.30, asa e timp suficient pentru tot.
Preturi
Inchiriatul salii costa 900 RON. Vom avea 2 posibile variante, inca nu am preturile finale:
- fie platim sala 900 RON si niste sucuri, apa, cafea si prajiturele gen cofee break;
- fie sala va fi gratuita insa luam de acolo mancare - sa fie ok si pentru noi si pentru copii - si ape si sucuri.
De indata ce avem sumele finale o sa vi le prezint si supunem iarasi la vot.
Tort
Niciuna din variantele de mai sus nu include tortul. Va rog sa imi sugerati o cofetarie preferata, si eventual un tip de tort. Ar fi bine sa facem 2 tipuri de tort? Unul cu cioco, unul cu frisca? In total cred ca ar fi bine sa avem cam 5-6 kg de tort pentru toata lumea, cu tot cu personalizare in total va fi in jur de 300 RON. De asemenea astept idei de personalizare.
Tombola
Participantii directi vin cu cadoul la petrecere, reamintesc valoarea cadoului 50 RON.
Cadourile trimise prin posta le voi primi eu, Yaia deja m-a anuntat , mai astept confirmari de la Alinus si Myral. Daca a ramas stabilit si la voi va trimit PM cu adresa mea. Carpatina si SabinaY, s-a rezolvat deja!
Lista actualizata participanti:
1. Roxana + tati + 1 copil mare
2. Sabina + 1 copil mare
3. Sim + tati
4. Tomasa + 1 copil mare
5. Bernix + tati
6. Teodora + tati
7. Ana + tati + 1 copil mare
8. Luy + tati
9. Annisia + tati
10 Mad
11 Prisi
12 Gabitz + tati + 1 copil mare
13 Cecilia
14 Betty + tati
15 Erina + tati
16 Bee + tati + 1 copil mare
17 Maria
18 Alina + 1 copil mare
19.Greyeras + tati
20 Pinacolada + tati + 1 copil mare
21 Andreea + tati
22 Papanash
23 Rnico
24 Bebeka + tati
25 Alina clau
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
papanash spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina pune-i Mozart:))) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
cine, cui ??????????????????
lu Ghighi ? i-am pus cand era mai mic si nu prea i-a placut, mi-ai dat o idee totusi sa vad daca s-a mai rafinat
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
Annisia spune:
Rox, de cat trebuie sa fie consumatia ca sa nu mai acoperim inchirierea salii? NU-i vorba de bani (ca suntem destui si suma se imparte), dar parca e mai ok sa iti iei ce vrei decat sa ne batem pe trei pateuri oferite de ei si sa mai dam si 9 bulioane pe sala. Voi ce ziceti?
Poate iei un pranz acolo sa vezi cum e mancarea la ei...
Micul Yanis creste mare
adimercedes spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Teoria aici e asa: acasa vorbesti limba ta materna cu bebele(romana). La gradinita vorbeste finlandeza. (impropriu spus, el nu vorbeste inca). Sub nicio forma eu nu trebuie sa vorbesc finlandeza cu el acasa (iarasi rezolvat, de vreme ce "eu nu vorbeste limba acesta finlandeza"). Daca cei 2 parinti aveau limbi materne diferite (nu e cazul la noi), intre ei puteau vorbi ce limba puteau (engleza), dar fiecare in parte trebuia sa vorbeasca bebelusului numai in limba materna a parintelui respectiv. Regula e ca limba locala se invata in scoala, gradinita etc., nu acasa. Bilingvismul e foarte promovat aici, mai ales ca ei au 2 limbi oficiale, finlandeza si suedeza. Engleza e vorbita de marea majoritate, doar cei batrani nu o vorbesc deloc, dar mari surprize si acolo, sa vezi babuta de 80 de ani ce-ti zice ceva in finlandeza pe strada si cand aude ca nu vorbesti limba, o da imediat pe engleza. Cred ca incep destul de devreme cu engleza in scoala. Acum bine zici ca e alegerea parintilor ce limbi invata copilul, dar eu cred ca acum, cat e mica Lisa, trebuie sa alegi o limba si sa o folosesti doar pe aia, altfel va folosi cuvinte din ambele limbi si va invata mai greu sa faca diferenta dintre cele 2 limbi. Solutia si mai buna pe care ti-o recomand e ca atunci cand esti doar tu cu ea sau doar tati cu ea, sa vorbiti engleza, de exemplu. Si cand sunteti toti 3, sa vorbiti romana exclusiv. Asa ea va sti clar cand se foloseste romana si cand engleza. Copii mai mari de aici stiu sigur: la scoala in finlandeza, acasa in romana. Lisa ar putea foarte bine invata: toti 3 - romana, doar in 2 - engleza. E doar o sugestie, poti ignora da o consideri aiurea. Si da, e nevoie de mare disciplina din partea adultilor, ei trebuie sa-si dea seama cand folosesc limba care nu trebuie si sa comute pe cea care trebuie in contextul respectiv. Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
Yaia, merci de idee. Asa ceva ma gandeam sa ii propun si sotului. Insa faza e ca noi 2 vorbim intre noi engleza numai in casa (cateodata). Afara e exclusiv engleza. Cand suntem cu prietenii doar (acasa la noi, la altii sau afara, indiferent) vorbim romaneste. Asa ca nu stiu exact ce solutie sa adopt ca sa nu o confuzez pe Lisa. Vreau sa fiu consecventa cu ea. Trebuie sa ma gandesc bine si sa fiu/fim disciplinati.
Pup gradinarul
.Apropos, ce ai mai facut cu geamurile alea deschise aiurea???
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Annisia spune:
Haide mai, ca ma luai cu altele si uitai super veste ce am sa va dau...
Si_bv va mai avea un BAIETEL!!!!!!!!! Este deja insarcinata in 17 saptamani (inca nu a scapat de greturi) si cica are o burtica destul de maricica. Se imparte intre statutul de mami si cel de gravi, de asta nu prea mai are timp de net. Raisa e o dulceata cu personalitate si acapareaza toata atentia frumoasei sale mamici. Simonelu iti doresc sarcina usoara in continuare si ma bucur enorm pentru tine, ca vei avea de acum o fetita si un baietel!!!!
O asteptam si pe Aniast cu vestea ca va mai avea o fetita!!!! (Desi eu presimt ca tu esti mama de baieti, ca si mine. Dar nu vreau sa cobesc, bre.) Sa ai si tu o sarcina usoara si lipsita de griji, sa ai inca un bebe sanatos si toate sa-ti mearga din plin!!!
Numai eu mai vreau doi baieti, sa traiesc toata viata inconjurata de barbati misto... Modesta lu mama!
Micul Yanis creste mare
adimercedes spune:
Fetelor, am trimis pe mailul comun un link catre cateva poze noi cu Lisa. DIn pacate, iar nu am reusit sa urc filme, mi-a dat IAR eroare
.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Annisia spune:
Yap, vin si io cu niscaiva pozici noi. Ca tot vorbeam de tipii misto din viata mea, iata-l pe primul mostenitor la tol festiv:
http://good-times.webshots.com/photo/2219999830101620375NHDxEU
Micul Yanis creste mare
Sabina spune:
alegeti mama torturile:))
http://www.cofetariaalice.ro/index.php?page=shop.browse&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=1
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Annisia spune:
Si apropo despre ce puteti pune pe tava motzatilor si turturicilor... Eu am pus: sare, piper, miere, aur, oglinda, parfum, stilou, stetoscop, aparat foto, telefon mobil, prezervativ, sticla de bautura, bani, carti de joc, foarfeca, Biblie ... si nu mai stiu. Uite aici:
http://good-times.webshots.com/photo/2583102710101620375oEigtn
Micul Yanis creste mare
devylla spune:
Wow ce zi plina am avut.Am dovedit si bebelina care acum doarme pe jumatate de pat dublu![]()
Yaia ceea ce ai scris tu este ideal,legat de limba materna.
Acum sa vad cat de mult ma pot tine de vorbit excusiv in romana.Ca japoneza sigur o va turui fara nici o grija.
Roxana nu stiam ca nu au voie carne de porc pana la 2 ani.Daca spui asa,poate este bine sa am mai multa grija.
Daca la voi sunt 15 grade...noi inca ne lafaim in 30 grade si asta inca mai tine prin octombrie.
Esti o draguta,deja te-ai ocupat de cadouri.
Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)