Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (102)
Raspunsuri - Pagina 18
monicabo spune:
Neata!
Nico, dupa ce creste si bebe2, atunci o sa am o gramada de hainute de donat, si chiar vreau sa le dau unor oameni sarmani, care sa aprecieze gestul. Hianutele nu vor fi noi, majoritatea sunt purtate, nu sunt rupte, dar purtate...
O sa donez si carutul si mai multe chestii, doar ca ceva mai tarziu...
Kid, la fel, sa creasca si bebe 2, si donam hainutele.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
31+
Ana Maria
ghinetz spune:
saluty!
pentru cine doreste...
Vorbeati paginile trecute de Nurofen si..vin si eu cu niste intrebari, poate ma luminati si pe mine:
1. Dam Nurofen doar cand copilul are febra? Sau si pentru o viroza fara temperatura?
2. Medicul meu imi recomanda sa fac tratament cu Nurofen (asociat cu Panadol) timp de 5 zile, chiar daca nu mai are temperatura. E ciudat au ba?
Pentru imunizare noi o sa incepem tratamentul cu Imuno Grip Junior, dar dupa ce facem vaccinul, ca nu l-am facut inca, iar pe prospect la Imuno zice sa nu se administreze concomitent cu vaccinarea. Si un oscilo pe sapt. Pana acum suntem bine, fara muci. Avem si inhalatorul la indemana (na, ca imi scapa acum exact cum ii zice, ptiu!!!), si ACC.
Michy, concep acusi un PM pentru tine.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
jadi spune:
Multumim de cafea Oana! Eu stiu ca Nurofenul este antiinflamator si antitermic si combate febra la copii in caz de temperatura cauzata de raceala/gripa/eruptii dentare sau dupa vaccinari. Daca nu are copilul febra nu vad la ce foloseste. Stiu tot de la Alina ca e bun si cazuri de bronsite/bronsiolite pentru a scadea inflamatia mucoasei in afara medicamentelor steroidiane . Mai departe nu am idee, copilul meu nu are febra, probabil ca are mucoasa inflamata dar totusi parca nu i-as da Nurofen. Stiu de la Vlad ca la o raceala puternica cu temperatura imensa aproape de 40 de grade, i-am tot dat nurofen si alte antitermice de mi-a dat copilul intr-o letargie, privea in gol, nu mai manca. Ca si la oamenii mari, antitermicele date pe termen lung si in cantitati constante pot duce la marirea ficatului si de aici in alte minuni. Vlad avea analizele varza dupa aceasta raceala, transaminazele imense si dupa investigatii complete, inclusiv ecografii a abdomenului, nu prezenta ficatul marit dar l-am tinut sub observatie. Atunci am dat vina pe antitermice dar cred ca situatia a fost mult mai complexa.
Deni &
Vlad & Tudor
musso17 spune:
buna dimineata...in sfarsit am dormit amandoi 10 ore cu o pauza pe la 4 pentru medicament.ma declar fascinata de karvol,ii desfunda nasul...si mie,desi n-am nevoie
...si doarme foarte bine.
cu nurofenul:il folosesec ca antitermic iar acum doctora ni l-a dat ca antiinflamator,ca durata de folosire,auzisem ca nu mai mult de 3 zile si nu la intervale mai mici de 4 ore...
o zi buna va doresc.
monicabo spune:
Nurofenul stiu si eu ca este antitermic in primul rand.
Insa mi-a zis dr. ca in caz ca bebe face febra din cauza iesirii dintilor/maselelor, nurofenul are si rol de a calma aceste dureri. Insa eu i-am dat nurofen doar ca antitermic, deci doar cand a avut febra.
Dr. mi-a zis sa-i dau asociat cu panadolul (paracetamolul) cand febra trece de 38-38.2 - nurofen la 8 ore asociat cu panadol la 6 ore. eu asa i-am dat cand a avut febra mai mare. Si intre antitermicele astea, daca face pusee mari de febra, supozitor cu novocalmin. Dar astea se opresc deindata ce scade febra, nu se dau doar asa...
Eventual ramai pe nurofen daca e febra mica...cica nurofenul e mai slab si are efect mai lent.
Mie asa mi-a zis medicul, asa am si facut...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
31+
Ana Maria
ghinetz spune:
Multumesc de raspunsurile cu Nurofenul. Priceput. Eu nu il folosesc decat ca antitermic, dar, e drept, i-am dat lui Stefan si cate 5 zile, asa, alternand cu Panadolul, deci si dupa ce a trecut febra. De fiecare data insa (si mai ales daca a fost cazul de antibiotic - Claritomicina, ca la asta ceda amigdalita lui) ii dadeam si Liv52.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ioanaiub spune:
buna fetelor,
vreau sa va cer si voua parerea: as putea sa-i dau Marei branza famantata? e facuta de mine, am cumparat cas de oaie dintr-o sursa sigura si am facut eu branza in casa ... ieri am facut o mamaliga cu branza si Mara cum e pofticioasa ar fi mancat si ea
la fel m-am gandit sa-i dau telemea de vaca, cumparata direct de la producator, nu e sarata decat foarte putin ... oare pot sa-i dau?
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
oaana spune:
Ioanaiub,eu i-am dat lui Aaron si sunt fascinata ca papa,pt ca Iosua nu papa nici un lactat inafara de lapte dulce.Daca e din sursa sigura,nu vad de ce sa nu-i dai.
Oana,mami celor doi nazdravani:
Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
brazuca25 spune:
Hello fetele! Noi am fost azi la medic sa ne intepam pentru analize.
Nu a fost prea placut, dar era necesar pentru ca nu vreau sa continui tratamentul cu Fe daca nu mai are carente. Astept cu nerabdare sa vad ce iese. Am reusit sa intreb doctorita si despre intarcare pentru ca eu imi fac procese de constiinta ca din cauza asta fata nu mananca bine si nu prea ia in greutate. Mi-a spus ca nu e cazul sa o intarc, ca a luat in greutate chiar daca foarte putin, si ca pofta de mancare o sa se regleze pana la urma indiferent de tzitz. Sper sa fie asa, pentru ca nu as vrea sa o intarc deocamdata. Chestia e ca Deni este si un copil foaaaaarte vioi si atunci consuma multa energie pe langa faptul ca nu prea mananca. Plus ca daca seamana in partea lui tati (la 50kg ale lui) nu ar trebui sa ma mir ca nu ia fata in greutate.
Despre imunitate ne-a recomandat Septilin. Inca nu am luat ca am zis sa ma documentez putin, dar am vazut ca e de plante 100% si cred ca o sa ii iau. Vreau sa o pregatesc putin pentru perioada rece, plus ca e posibil sa o dau si la cresa daca o sa o primeasca.
Am auzit aseara la Tv ca vor vaccina in octombrie antigripal toti copiii. Oare o fi vreo problema daca facem si ROR si antigripal asa aproape unul de altul? Am inteles ca totusi ROR trebuie facut separat de alte vaccinuri.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
Luna1 spune:
Brazuca eu personal nu as face antigripal. Pai sistemul imunitar ce mai face daca ii vaccinam chair si pt gripa?
Parerea mea
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)