Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (192)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

kiki lady, pupam apasat si dorim insanatosire grabnica . da, olynth aromatherapy e foarte fain, dar ala e asa..pe post de decongestionant nazal, deci la tuse..nu prea cred ca are cu ce ajuta. pt tuse si respiratie noi am folosit clasicul sirop de patlagina, ala cu care am crescut si noi (gasesti in plafaruri sau prin naturiste) si extract de muguri de calin de la plantextrakt. asta ultimul face intr-adevar minuni, dar..e acel minunat siropel care are si alcool nush de care (am mai zis io de el cand a facut eric bronsiolita). deci..aici nu pot sa recomand, eventual discuta cu pediatrul lu' garga si vezi ce parere are...
aa.. eric avea 184 bpm cand am ajuns la urgenta...

am fost si noi la control dis de morning, uimitor dar nu a trebuit sa asteptam deloc, parca nu-mi venea a crede ca-ntr-un sf de ora am fost gata. mai bagam de maine o tura de 3 zile de azythromicin (..nu ma intrebati ce e pe romaneste, ca habar n-am), si cica apoi ar trebui sa fie totul ok. in gat e bine, nu are nimic, respiratia e buna, plamanii se aud bine, dar pt ca tusea expectoranta abia de ieri a inceput sa-si faca aparitia la motan, i-a prescris aceasta tura suplimentara de antibiotic (avand in vedere ca azi e ultima zi de amoxicilina), in ideea ca e posibila o recadere... pt tuse mi-a spus zambind si pe cel mai calm ton posibil ca nu se da absolut nimic , ca e foarte bine ca tuseste, ca tusea e productiva, pt ca inseamna ca se curata toate cele pe caile respiratorii...
si ca tot suntem cam toate la capitolul "suferinte", am si o veste relativ buna - prin nu stiu ce minune, au inceput sa se curete dintii motanului. si e culmea culmilor, fin'ca sincer vorbind, de cand am venit aici, nush daca am apucat sa-l spal pe dinti de doua ori..... da stiu, rusine mie, dar acuma stau si ma gandesc ce sa fac in continuare... ca vad ca-i merge mult mai bine nespalat :)))) si pe bune ca parca se vede imbunatatirea de pe o zi pe alta... oare au vreo legatura antibioticele??? sa fi schimbat ceva in flora lui bucala?? la ph???

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Ruxandra, Donia, ma bucur ca v-au placut pozele din Budapesta
Uite , Ruxandra, www.budapestinfo.hu/noc/pdf/bpguide_ro.pdf" target="_blank">aici un super ghid, complet, detaliat, cu toate obiectivele turistice posibile si imposibile. De aici selectezi tu ce ti-ar face placere sa vizitezi.
referitor la grijile tale, sper sa ai putere sa gasesti solutia buna pt. toti si daca vrei sa ne spui mai multe, ascultam, dar nu intru cu bocancii in viata ta...sunt sigura ca familia si cei apropiati tie iti sunt sprijin si sfatuitori de incredere.
Donia, da, impresionant monumentul dedicat evreilor, desi, spre rusinea mea, initial, nu cunosteam ce reprezinta, am simtit ca e ceva sumbru, nu stiu, iti taie respiratia, te trece asa un fior rece...Despre podul cu lanturi ce sa-ti spun??Stiu doar ca e cel mai vechi pod peste Dunare, de prin 1800 si ceva, distrus in al doilea Razboi Mondial si reconstruit ulerior. E luminat feeric, o plimbare de mana cu iubitul, noaptea, e tot ce-ti poti dori.

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

LA MULTI ANI DIA
LA MULTI ANI DEEA!

Dianocica,da inca mai adoarme tinand-ma de mana..Eu credeam ca pentru Ilinca pregatesi slingul.si chiar nu te doare spatele?Oricum ar sta..e o greutate in plus pt corpul tau,ma gandesc eu..

Mihaita e bine,ce sa zic..singura mea problema cu el e ca ii place sa dea lucruri pe jos..si e tare greu sa mai merg undeva cu el..prin magazine sau in casele altora, se repede la lucruri sa le rastoarne.
Nu am reusit inca sa il conving ca nu e bine ce face.
Totul a pronit de la o prietena cu care s-a amuzat teribil aruncand niste banuti pe jos...nici prin cap nu mi-a trecut ce va urma..

Aparat foto nu mai am(tot meritul lui e)...si tot astept sa am bani sa imi iau unul semiprofesionist de care imi doresc din facultate..inca astept :))

Sanatate inca o data bolnaviorilor!

minunea mea

Mergi la inceput

da, da, ca bine le zice a_deju, si eu am observat ca toate siropelele astea-s apa de ploaie, inclusiv patlagina, mugurii de pin si alte cele, pana nu-si face tusea norma, nu scapi de ea.dar nu e un sfat tocmai profesionist, asta am observat eu. Sau, stati, ca mi-am adus aminte, parca donia ne spunea ca siropelele astea pt. copii tocmai in ideea de a nu fi nocive micutilor, contin o cantitate atat de mica din respectiva substanta, necesara tratarii tusei, incat sunt absolut ineficiente. sau am visat??
a_deju, ma bucur ca e mai bine Eric! A avut pneumonie interstitiala, sau am visat si asta?? Tu cum te mai simti, ai terminat cele 6 plicuri de fervex??

David al meu

Mergi la inceput

Lavinia ce bine ca ne-ai mai povestit despre Mihaita!! Cu inimioara cum mai e??Ati mai fost la control sau nu e cazul, totul e in regula??

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

roxanica, diagnosticul lui eric a fost "pneumonie atipica". si apai chiar atipica a fost... cand am mers la urgenta, copilul nu avea absolut nimic in afara de febra (f mare.. 40.7...). i-au facut o radiografie, care a aratat o "chest infection in evolution", avea si gatul nitel rosu si amigdalele inflamate. tuse, mucalaii, raguseala si alte de-astea au aparut pe rand, dupa ce am reusit sa tinem febra sub control (adica de sambata incoace, cate una pe zi :)) ). iar in tot acest timp, per total, el a fost ok, acelasi ca de obicei (mai putin seara de la urgenta, cand era cam picat in freza..), programul a fost acelasi, a mancat, a beut.. ce sa zic :) doamne ajuta cu atipica :))) aaa..si nu am primit niciun fel de indicatie de a nu iesi afara, sau a nu face baie, sau a nu..nu mai stiu eu ce. liber la tot ce vrea el sa faca. iar de unde am cules-o..nu se stie nici asta.. din aer, de la joaca, ce mai conteaza, am bifat-o si pe asta pe lista :) oricum, dintre noi toti el a facut cel mai bine fata bolii, noi inca ne lingem ranile pe sub baricada :))) eu as fi extraordinar de bine acuma daca de ex nu as avea nas. care ma enerveaza la culme. cand e infundat, cand ma mananca si as stranuta in continuu, cand curge ca la robinet.. plus senzatia aia de apasare la sinusuri... mamaaa, imi vine sa-l tai :)))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

no, de azi back in business la birou. unde ma astepta un munte de probleme asa ca sunt plina de toate, numa' de timp sa va citesc nu...

zilele astea de acasa nu am apucat deloc deloc sa intru, marc e suparacios si marait si inca isi linge ranile dupa exeprienta cu branule si intravenoase si aerosoli. abia ieri am scapat de ele, continuam antibiotic oral si sirop pt tuse si pastile pt afte... a facut si afte saracul...

va multumesc mult de tot pt urarile de ziua lui ianis, care fuse duminica si cum fuse asa se duse. saracul, mare lucru n-am putut face ca asta micu era suferind rau. il serbam duminica ce vine cu copiii la un loc de joaca, asa isi doreste el.

si pt ca nu am apucat, zic acum cu intarziere sarbatoritilor si sarbatoritelor din ultimele zile... mamaana, yagmur, daphna, danutz, dia si deea. rau imi pare ca am ratat petrecerile... sanatate sa aveti si voi si cei dragi!!!

un mare si apasat tuturor!

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

a_deju, azitromicina sa cheama si la noi. si e unul dintre antibioticele mai noi (si mai eficiente) in farmacologie. poate imi da daphna peste mana daca gresesc.

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Da Roxanica, as vrea eu sa nu mai trebuiasca control...
Eu nu imi doresc sa stioe sa numere,sa citeasca sau sa socoteasca..vreau doar sa fie sanatos si fericit...
La sfarsitul lui octombrie vom merge iar la Tg.mures.Sper sa nu mai patim nimic si sa ii faca cateterismul de data asta.

Multumim de intrebare.:)

minunea mea

Mergi la inceput

kiki, n-am apucat sa citesc chiar tot ce vi s-a intamplat, ti-am scris pe mess de muci si siroape si aerosoli.
scuze ca n-am fost pe faza, chiar sunt in buda zilele astea...

Marc 1+ si Ianis 3+

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput