Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)
Raspunsuri - Pagina 14
laura_oana spune:
mesaj de la edy...s-a cerut sa "chie edy acoloo" (sa scrie si el la tastaura )apasa pe tastaura si zice " atu buton, atu buton"
uuuunnjuuuuuu ggggfghffffc ol;l;;lyyyy6666666666de
nu va suparati....![]()
pana ieri daca nu putea sa faca ceva zicea " a pot" de azi am observat ca zice " nu pot" sau "nu poote edy".vine la mine cu jucarii si mi le intinde si zice"nu ganta" (nu canta) sa o fac sa cante.![]()
pe el il cheama "edy ceanu" " edy urziceanu" si are 1-2 ani sau unu mate( unu jumate)
e "baiat mic"(cand e certat) si 'baiat male'( cand vrea sa urce singur scarile) repeta tot si ce nu ar trebui "kulu matii"
si alte cele dar ne fiind bagat in seama nu le mai repeta.
face kk la olitza de mult acu se si cere ( chiar si cand ii vine sa faca partz zice tot caca si tre sa fug dupa "ulitaaa"(olitza)) dimineatza( sau cand ii vine) cere singur olitza" mama kk ulitaaaaa" si incepe sa se agite pana vin eu cu olitza.
se preface ca citeste ( apasa cu degetul pe revista si zice AA BE)
Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007
Nu trebuie sa fii mama perfecta! Trebuie doar sa fii cea mai buna mama pentru copilul tau!
BiancaM spune:
Dupa ce am citit aici, gata, declar, sunt geloasa!!!! MAi Laura, tu ai un omulet cu care te intelegi de minune. Trimite-l la mine sa o invete si pe Amalia sa vorbeasca. A mea nu vrea si pace. Toata ziua imi umbla gura si o pun sa zica dupa mine, dar nu vrea. Sper sa-si dea drumul si ea la vorbit, ca la umblat nu o intrece nimeni. A inceput sa urce la topogan nu pe trepte, ca pana acum ci pe scari de alea cum avea bunica la pod,ca si calea ferata. Mai nou a inceput sa topaie, isi ia avant si sare. A, si ce ne-a distrat pe noi...ne uitam intr-o seara la un serial de ala gen Seinfeld, de rad aia in fundal. Noi eram seriosi nu ne distrau fazele, dar ea era atenta si numa o auzeam cand radeau aia, ha ha ha. Ne-am cocosat de ras. A, si ii zic 'pisicuta pis pis pis....' eu incep cu pisicuta, si ea imi continua cu pis pis pis, dar numai cand vrea ea.
Carmen, sa stii ca si Amalia, de cand ne-am mutat a invatat de la copii sa zica no, si sa arunce cu nisip in copii si mai nou sa impinga daca vrea sa treaca pe langa unul si nu are loc. Degeaba ii spun eu ca nu are voie, ca nu e frumos, ca o duc acasa si altele...ea asta vede la ceilalti si asta face si ea...
Stefanya, lasa-i timp Carlutului, si noi am patit la fel cu Amalia cu spalatul pe cap si cu baia. A mea stat nespalata pe cap si 2 saptamani. Am zis ca decat sa se sperie de apa definitiv, o las in pace cu capul si o spalam asa incet pe corp si gata. Acum nu o pot scoate din apa. Si nici la spalat pe cap nu mai riposteaza.
Cam atat pe ziua de azi...Pupam...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
martutza spune:
buna seara
noroc cu pateul lui Elpower
ca ma apuca iar 12 noaptea nedormita si maine
cu capul pe birou
am atatea chipuri frumoase si haioase in minte din multitudinea de poze vazute ca nu stiu pe cine sa nominalizez ca sa nu uit...asa ca va dau un big kiss la toti fara numar si fara nume sa nu se supere nimeni.
daca dati click pe numele lui Victor de la semnatura va duce la albumele de poze.Acolo vedeti pozele din august de la Ploiesti si albumul cu poze de la mare pe care il descarc in 2 rate
..ca luni nu mi-a descarcat decat 14 din 62..ca 300 erau toate ![]()
Vocabularul lui Victor: mami,mama si mai nou mamuu
; tata sau tachi;mamaie sau mamamee,tataie sau tatusu;Nana (Ianna verisoara);Alec (Alex vecinu);Sofi (SOfia vara sa)soshie (roshie);babu(banana);Cheche (e Cornel);cusu (catel)care face ham-ham;titiu (masina) care face vuum;moco(motocicleta) face brum-brum;totete(sosete);samba (sandale);papuc;bee (bere);apa,api sau apu;stea;dai (da-mi);pa;na (ia);vedeie (la revedere);am-am (mancarea);baie;dush;le (leul) care rage pana il apuca tusea
;baii (banii);tanti;nene;bebe;hai si haide;stis (sticks);suze=gagica lui cu care sa reimprietenit cand au iesit maselele;bis sau bisis (biscuite);NU;taie (tare);aish (arsh);fo sau foc;cloua (ploua);poaia (ploaia);afaia (afara);ata (alta);asta;aia;pi-pis (pisica);cuca (curca)derde (verde);alb;ambe sau danbe (galben);titis (vrabiuta);gu-gu e gugustiucul; tash (taci) le spune la toti cainii care latra; gaca (gata)cand se satura de papa sau apa; cecel (cercel); a mia (a mea) daca ii ia cineva masinuta; bei (adica beau sau mi-e sete)atunci cand il intreb daca vrae sa bea apa asta e raspunsul. Vaca face muuu;maimuta a-a-a si se bate pe burta;calu face clo-cla;puiu face piu; cioara face cra-cra cu un r infundat; greierul face chi-chi; musca face bzz-bzz.
Singura propozitie in public la Selgros cu banii in mana "tantii..baii" si acasa "mami hai dush".Nu e ca Edy sau Iarina dar are vocabular domne'.. .chiar daca are zile cand nu zice mai nimci si zile cand meliteaza de l-as manca cu fulgi cu tot.![]()
Uneori vorbeste mult si gesticuleaza si nu inteleg tot dar e clar ceva fff interesant ca trebuie sa il ascult si sa zic "da mami? sigur?ia mai spune-mi..." desi nu inteleg o iota dar il incurajez...poate il ajuta si chiar de nu-l ajut atot trebuie sa ma prefac atenta ca altfel daca nu dialogam se nerveaza si ma trage de maneca si zice "eee-eee" ..adica "tu nu ma asculti?"
E foarte atent la tot ce-l inconjoara si imi arata chestii care il surprind cum ar fi reflexia lustrei in geam,fuga norilor sau umbrele noastre pe pereti...iar mie imi place la nebunie sa ii explic fiecare fenomen.
De curat nu e f curat, adica isi punea si el nisip in cap la Ploiesti cand avea o groapa de nisip;probabil la mare la speriat intinderea de nisip,marea nesfarsita si nu avea curaj.Asa cum e si cu cainii..de aia maricei se teme in schimb la puiuti se da sa ii mangaie iar pe matza de la soacra mea a zapacit ala cat epalme i atras in semn de alint si mare dragoste
.
Nu-i place sa-l ploua in schimb la baie isi pune dushul pe moaca, pe spate si pe cap fara sa zic nimic.
In seara asta ne-am certat.A bagat fata in apa si sa spereriat putin si a facut ochii mari. A vazut ca nu ma sperii si ca i-am zis "ce faci mami scufundari?" si baga fata cu nas cu tot si o scotea razand...toate bune si frumoase pana a inceput sa bea apa din copaie. I-am zis sa inceteze si musiu cere tampu (sampon).Fraiera de mine ii pune in palma cu gand ca da pe la putza cum face de obicei...da de unde...direct in gura a bagat degetul..degeaba zic eu "Nu" ca el sugea sampon dupa deget...noroc ca era o picatura.A mai cerut si nu i-am dat pe degetel asa ca DL Goe se ridica revoltat din copaie sa iasa si striga nervos "gaca".Si m-am suparat pe el ca e nescultator asa ca la culcat tasu in seara asta.
Sa nu uit ..e tare sclifosit.Cum ma vede seara ca intru pe usa se arunca in bratele mele si se preface ca plange, scoate niste sunete gen "heeee-heee" si eu trebuie sa-l intreb cine l-a suparat si sa-l pupacesc.Intre timp scot cate o maneca de la haina si il mut pe bratul celalalt ca nu am voie sa-l dau jos pana nu ajungem la cuburi si la lego sa construim si sa repet culorile pana pune sotul masa.Apoi imi prezint arestul de jucarii dup acare se suie pe tricicleta si trebuie sa dam ture in sufragerie pana declara Domnu "gacaa".
E o minune cum sunt si ai vostrii si sper sa nu uit aceste momente cand am va necaji,sper sa nu-l bat si sa pot sa-l fac sa inteleaga de vorba buna....sper...dar timpul imi va demonstra ca "speranta moare ultima" ![]()
Acu gacaa...ma duc sa gust pateul ca l-am dat putin la rece si apoi nani ca sa imputit circulatia in oras si azi am intarziat l amunca asa ca de maine ma trezesc la 6
.
Noapte buna.
PS ..Beiii sunt zuza rau.Acu ma uitai in lista si am vazut ca a fost ziua lui ROxygeo si a lui Laina. Cu intarziere.LA MULTI ANI FETELOR SARBATORITE IN SEPT.SA AVETI NUMAI BUCURII,SANATATE SI SA VA UITE NECAZURILE.LA MULTI ANI CU SANANTATE SI NOROC SI PENTRU NICKOL_F,TZONTZONEL,MONICA_B SI OCRAINIC.
Acu chiar fug ca mi-a anchilozat si spatele toata ziua la birou....baba ce sa fac si io...
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
martutza spune:
ma declar profund nemultumita de webshots 
la a 2 incercare doar 2 poae din 38
caut alt site mai buna
astept sugestii
pupici si vise placute
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
BiancaM spune:
Eu recomand Picasa.... Pozele se vad mari fara sa folosesti zoom. Asta imi place cel mai mult. Si se incarca repede...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
tzuna spune:
Buna!
Azi chiar ne ducem prima zi la gradi. se trezeste Maria acusi, ii dau sa pape si fugim. Stam pana pe la 12. Azi stau si eu cu ea deci ar trebui sa fie bine.
LAURA_OANA- ma bucur ca va descurcati bine cu cresa. Si felicitari puiului mic pentru cate spune. Cuvinte zice si maria f multe dar propozitii nu.
IUNITA- Mai zi-ne cate ceva de Iarina. Cred ca e domnisoara mare.
ALIONUSCHA- ma bucur ca mai treci si pe la noi.
madybulancea spune:
heeeloooo...am ajuns pe pag 2...unde sunteti???
tzuna succes la gradi si te asteptam cu vesti!!!
da da da si eu sunt invidioasa pe laura,cum ma sa vb atata???felicitari...cred ca e misto rau!!!
alionushca sa mai treci pe aici mai des!
marta si eu iti recomand picasa...iti faci cont,apoi descarci programul si prin program le pui pe web...usor si repede!!!
razvi ieri s-a fript la manuta...a pus mana pe fier,cu masa-mare langa el tot a reusit,cu toate k stie fff bine ca fierul e uuuufff!!!!o sa vedeti o paza pe aici http://picasaweb.google.com/madybulancea/Septembrie#5247660963728498850
carmen94 si fiu-miu mai reactioneaza asa...o data m-a enervat atat de tareeee incat i-am dat doua la fund,dar lui nu i-a pasa,asa ca l-am pus in carucior si gata acasa,a inteles ca sunt suparat pe el..o ora nu am vb deloc cu el si o ora a stat asa cuminte!!!o sa le treaca lor perioada asta dak ii atentionam ca nu e bine!!!
gata ma duc sa imi incalzesc picioarele k e friiigg!!!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
laura_oana spune:
buna
offfff...pupam Razvanelu` sa treaca buba 
venim si noi cu vesti rele: azi edy nu a fost la cresa , am fost cu el la Dr. are rinofaringita si traheita ( asa am descifrat de pe retata) deci luni si marti stam acasa sa terminam tratamentul, nu vreau sa il duc la cresa bolnav sa imbolnaveasca si pe altii... atata vreme cat poate sa stea cu mine acasa.asa ca luam siropuri , vit C si puf-puf-uri in nas.o placere pt el medicamentele.si daca tot am fost l-am cantarit :12 kg, inaltime 88 cm si nu prea e capos 47 cm.
dar e inalt pt varsta lui si dr a zis ca e multumita de cum arata, vorbeste si reactioneaza la intrebari.a zis ca e mai avansat decat alti copii de varsta lui si i-am zis de placerea lui de a zice NU la orice ...m-a incurajat a zis ca ii va trece pe la varsta de 4 ANI!!!
si ca nu am altceva de facut decat sa am rabdare cu el!
deocamdata atat mai revin putin mai traziu...acum doarme si sa strang putin debandada asta de jucarii imprastiate prin TOATA casa.
Madybulancea e misto ca vb si ne intelegem cu el dar cateodata as vrea sa taca macar 5 minute ...ca ne face capul toaca!![]()
Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007
Nu trebuie sa fii mama perfecta! Trebuie doar sa fii cea mai buna mama pentru copilul tau!
radcarmen spune:
Venim si noi cu vesti proaspete. Vlad are varicela. Dupa ce ca nu i-a trecut viroza a dat in varicela. Asa ca inca 2 sapt stam acasa. Deci a fost 3 zile la cresa si sta o luna acasa. Misto, nu?
Asta e, nu avem ce face.
Imi pare rau ca mai sunt bolnaviori si le uram insanatosire grabnica si usoara!
Laura, m-a dat pe spate Edy al tau cel vorbaret!
Rozi, cum se mai simte veve?
Imi pare rau de mamicile care au probleme cu baita la copilasi, dar speram sa se rezolve cu rabdare si fara fortare ca apoi se sperie. Vlad nu are probleme de astea, apa sa fie ca in rest se baga cu totul in ea. Mai nou se pune pe burta in vana si se face ca inoata
. Da din maini si din picioare. Ca sa il limpezesc pe cap fara sa ii intre apa in ochi, l-am invatat sa se lase pe spate cu capul in palma mea si acuma adora sa stea asa. Cum ma prinde cu mana la capul lui cum vrea sa stea pe spate in apa.
Nu avem progrese lingvistice, doar prostii, nervi si catarari. Dar o sa vina si vremea vorbitului si pe la noi. Deocamdata suntem in grupa cu copilasi care la 18 luni nu zic 10 cuvinte
.
Marta, si Vlad baga fata in apa si chiar linge apa cateodata. Face demult chestia asta, deja s-a dezvatat si face alte prostioare.
Mady imi pare rau ca a facut "buba" Razvan. [pup sa treaca repede. Eu demult nu mai calc cu el in preajma ptr ca mi-e frica de accidente. Asa ca mai bine lipsa
. Calc doar cand e cineva sa stea cu el.
Tzuna succes la gradi si cat mai putine viroze spre deloc.
Marta si eu iti recomand picasa ptr poze.
Pupici si weekend fain!
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
carmen94 spune:
laura_oana.......................se pare ca-i place la gradi!s-a acomodat repede bondarul tau!Edy,multumim de mesaj,sa ne mai scri,da?ca nu ne suparam
BiancaM...............nici darius nu se omoara cu vorbitul.nu stie sa zica cum fac animalele,nici avionul(stie doar cum face masina).partile corpului......il intreb eu unde-i nasul?ochi,gura......si el imi arata cu degetul,dar nu le spune.....mai nou de vreo 2 zile zice da(da-mi)cand vrea ceva.in rest in limba lui.....
martutza............hehehe...sa fie curat?!?!?!darius de multe ori cand il aduceam din parc avea nisip si in pampers.si stai ca nu mai vrem sa purtam bavetica cand papam.dupa ce se aseaza in scaun ii spun''acum punem bavetica,,el da din cap ca nu,eu imi incerc norocul,,dar uite ea te-a asteptat sa vi de la joaca sa papi cu ea si acum plange ca o lasam singura acolo....el da incontinuare din cap,si-a pus tati servetel la gat ca la restaurant...nu l-a tentat,i-am zis o data ca daca nu pune bavetica nu mananca....s-a dat linistit jos si s-a dus in camera la el.a manancat mai tarziu cu tati,dar tot fara bav.si sa ne vezi cum aratam si noi si bucataria......
tzuna.................te asteptam cu primele impresii de gradi
madybulancea.................pupam manuta lui Razvi sa treaca bubita.darius se duce la usa cuptorului sau mai nou la calorifer(ca l-am bagat in priza.e frig si aici )dupa ce il butoneaza bine,pune mana,vede ca e cald,zice ,,îîîî,,smoircait dar tot nu se lasa.
radcarmen.................uf!mititelul.da din una in alta.
fie-miu inca doarme,eu ma pun acus de facut o mancarica si poate o sa dam o tura in parc ca e soare si nu bate vantul.