Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

lilidana.....................insanatosire grabnica!eu zic ca daca ti-a recomandat nenea doctorul antibioticul mai bine da-i,decat vb.ta sa ajungeti la altele.

martutza.................hai,ca astept pozele!!!

madybulancea....................cu placere!daca stiu sa raspund la vreo problema o fac,daca nu mai bine tac decat sa dau sfaturi aiurea.am avut ceva timp asa ca am dat si eu o cautare......va pupam!

Mihael@...............Stefania ta a dat atacul la paharele cu visinata,al meu a trecut direct la sticla de bere

tzuna..................merci de raspuns.uite vezi,la noi e invers.ziua il schimb rar ca nu prea face,iar noaptea il schimb mai des.lichide bea destule si poate le elimina noaptea si mai rar ziua.oricum m-am mai linistit putin cititnd raspunsuriel voastre.ma gandeam sa nu aiba ceva la vezica sau rinichi....tinem pumnii sa fie bine ptr. Mariuca la gradi.

Mihaelaaa................david e un scump!!!si ce frumos bea el apica din pahar!!!!darius duce paharul la gura dintr-o data si ii vine apa pe fata,in nas,se uda tot si apoi plange ca el nu mai are nimic in pahar.nici cu paiul nu stie inca sa bea.dar nici nu se lasa. se chinuie de zor
mey,si ce haios e aici

stefaniya.................lasa-i timp si se va acomada el iar cu baita.
de schimbat pe darius nu prea ma chinui ca dupa 9 cand adoarme el eu trec la facut putina ordine,pachet ptr.tati la servici,apoi mai fac dus si ma apuca ora 2 noaptea

fug ca s-a trezit bebe
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

auzi la Carmen, cica "s-a trezit bebe" ...pai bine, domnisorul Darius mai este bebe? daca te aude, ai incurcat-o

Multumesc inca o data pentru urari.

Kitty, neaparat s-o filmezi pe Giulia, e fenomenala cu alaptatul!

Martutza, pai stefi se ia de mana cu victor...nu-i place nisipul deloc, statea langa cutia cu nisip si se uita la copii cum se joaca si cand se plicitisea se juca si ea putin cu o lopatica, dar stand in afara cutiei, sa nu cumva sa-i intre la degetele...cred ca la mare ar fi fost exasperata (si exasperanta)

Stefania, cred ca o sa-i treaca cu timpul, spala-l mai rar si cat mai rapid, cand chiar este necesar ...poate i-ar prinde bine sa te vada pe tine cum te speli.

Mihaelaaa, David e un frumos! ce-mi place cum bea apa din cadita cu cine seamana asa blond?

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

helloooooooooooooooooo!

hai, trezirea!

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Salut ! Eu sunt treaza de la 7. Am mers la scoala scoala. am urlat de ma ustura in gat si acum m-as baga nitel in scutece dar am zis sa va salut intai si sa va incurajez pe cele cu picii bolnaviori

Saptamana asta nu am avut timp de facut mai nimic, pt ca dupa amiaza raman singura cu Catalina si trebuie sa stau numai cu ochii dupa ea.

Ieri am fost cu ea la un medic , pt ca mi se parea ca haraie si am vrut sa ma asigur ca nu e nimic grav. Se pare ca nu e nimic , ne-a zis sa luam doar ambroxol si atat. Ce m-a mirat a fost ca m-a intrebat cate cuvinte spune. Si i-am zis ca nu multe :mama, tata, baba, tati si in rest numai lalaieli. Ea mi-a spus ca la un an si jumatate ar trebui sa spuna min 10 cuvinte. De unde sa le scot eu??Daca Catalina nu are niciun gand de vorbit. Daca ii e sete cauta canita cu pai si mi-o aduce sa o desfac , dar nu zice apa pur si simplu nu vrea. De culcat nu se culca decat cu suzeta, cum sa o scot?? oare sa o tai cate putin???

Gata merg la pijamale, cat mai e liniste .

Anaalina , mami de Catalina Teodorahttp://community.webshots.com/user/anaalina(30.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

buna fetele, vad ca astazi sunt in numar redus.
ati iesit afara?
a ieist soarele si este mai placut, desi am vazut la tv ca se face si mai frig.
ce mai fac bolnaviorii?sunt ok?
MIHAELAAce puiut frumos este DAVID.
am vazut ca stie sa bea din pahar,si ce scumpic este cand scoate capul de sub protectia carutului de ploaie.
STEFANYA si noi am patit la fel cu baita, dar noi am fost de vina pt ca i-am pus apa mai calda si s-a speriat, cred ca avea9 luni, si de atunci noi nu am mai facut baie in cadita, ci numai la dus.
eu zic sa-l lasi sa se obisnuiasca iarasi cu apa si sa se joace, si in momentul in care vezi ca este binedispus incearca incet(eu ii tin capul aplecat pe spate si asa i-l spal, sa nu intre apa).
dar oricum sunt convinsa ca o sa reusiti voi.
legat de iubire piciului meu lucrurile stau in felul urmator:ne place cu mami oriunde, suntem dependenti de mami(ceea ce mie nu i-mi place dar daca l-am crescut numai eu), cu tati ne place doar daca ne jucam, daca incearca sa-i faca ceva , gen schimbat, mancat trebuie sa apelam la mami pt ca nu vrea.
cu tati suntem bucurosi atunci cand vine de la serviciu, cand ne plimba cu masina si ne lasa la volan, dar au si ei momentele lor de iubit.
cam atat momentan, poate reusesc sa culc ouiul.
am o intrebare poate i-mi raspunde cineva.
STEFI are viroza respiratorie si dr ne-a dat cefaclor, mucosolvan junior, ophtameson-n, si nurofen.
cele care ati mai dat mucosolvanul trebuie dat pana termini sticla?

cata mami de STEFAN(9.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

M-am trezit eu

Acum doarme Ilinca - iar eu lenevesc putin.

Nu stiu ce sa scriu - incep asa:

Nu vrem la olita, nu a stat nici macar 5 sec pe ea, avem deja doua fara folos.
De vreo doua saptamini e ffff capricioasa - mai mult in brate, se trezeste devreme -la 6,30 7 sii miriita toata ziua. Vrea doar cu mine peste tot - inainte mama mea o adormea seara - acum doar eu, baie tot eu, - si mai nou peste tot de mina, alearga tot cu mine de mina. Nu pot sa dispar o secunda din ,,cimpul ei viziual,,.

da sa zic si ceva de bine - adora cartile si pantofii oricui, mai mult cei cu toc - chiar si 10 cm - merge deja foarte bine cu ei(am si colectie de poze in pantofi)Abia acum am inceput sa repetam tot ce auzim.

Mincam bine(imi vin toate gindurile una peste alta - dar vreau sa scriu si eu mesaj)- far TV, jucarii sau alte siretlicuri- cind nu mai vrea zice - niu niu - si gata incheiem mincare indiferent de moment.

Nu-i place s-o spal pe cap - avem o saptamina de cind umblam nespalata. Dus sau baita - doar daca vrea ea - poatea sa se culce si fara baie seara, daca vrea striga Du, du(adica dus)

Adora papusile si nu pune mina pe cuburi(imi pare rau)

Noaptea dormim bine, dar ne trezim devreme, seara nani - la 9 de buna voie - le spune la toti ,,pa-pa,, - adica voi cum vreti eu merg cu mamai(cum fara ea) sa fac nani.

De la 1an si 4 - avem 16 ditni(adica pina ce tot pachetul) - si din acest motiv cind e miriita sau face scandal aiurea nu pot da vina pe dinti, mai nou dau vina(sa ma linistesc pe ,, criza de 2 ani,,)

E unica cretoasa in tot parcul - si toti spun ca e baietel

Ca sa incep cumva si eu un mesaj - am scris cam incilcit, dar am scris.

Mai citesc din urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Tinind cont ca suntem in plin sezon de raceli si tot pachetul am citit ceva util cred eu (poate):

Antitermicele sub forma de supozitor actioneaza mai greu decit siropurile, de aceea cind temperatura este mare(normal dupa8,5) se da sirop. daca seara inaninte de som - ,,simtiti,, ca peste noapte temperatura cretse - punem un supozitor - efectul lui e mai indelungat.

Trebuie abligatoriu de respectat intervalul de 4 ore pentru paracetamol si 6 pentru nurofen(ibuptofen). Insa daca de ex. iam dat paracetamol si vedem ca in 1ora 2 nu este efect sau chiar creste - ii putem da linistit nurofen(si invers).

Sotul mi-a adus din Kiev cartea medicului care il ador(stiti voi - cu care tot timpul va bat la cap) - pai dacartea este dedicata exclusiv - bolilo cailor respiratorii - vreo 700 pagini , m-am pus pe frunzarit - acum e sezonul.Cum gaesc ceva util - bag un mesaj.

Sa mai zic ceva - nu stiu ce ia spus sotului Ilincai si cum de a inteles ea - dar de doua zile dupa ce mamninca isi spala dintii vreo juma de ora - ieri si-a spalat de 4 ori, azi - pina acum doar de doua.

Edit: fetelor cer scuze pentru greseli - am f multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

Mihael@......................de asta se uita fie-miu urat la mine cand il mai strig bebe?!?!?!......deci e faza pe bune.....ii mai zic bebe si in ideea ca e un cuvant usor si poate reuseste si el sa-l zica.si se uita ciudat la mine si spune raspicat,,tata,,ca asta e cuvantul care-l pronunta el cel mai bine!!!!!

anaalina..................faza cu minimum 10 cuvinte a fost si la noi la controlul de 15 luni.acelasi lucru ne-a intrebat pediatrul.pe atunci el spunea maxim 3 cuvinte,,tata,,pa,,doi,,si acum e cam in acelasi stadiu numai ca nu mai zice pa!zice bye!bye!
ne-a intrebat pediatrul daca se uita la noi cand ii vorbim,daca se intoarce cand il strigam(am mai scris faza asta aici,dar nu mai caut acum ca nu stiu prin ce capitol am scris).....i-am raspuns ca da!reactioneaza.se gandea ca poate are probleme cu auzul si de asta nu a prins mai multe cuvinte,dar atata timp cat el da semne ca ne aude sa nu ne facem probleme.
acuma ce sa zic,,,,,si mie mi-ar place sa spuna mai multe cuvinte,dar daca nu poate sau nu vrea?!?!?!? nici nu-l fortez.......
noi mai avem o faza.zice un cuvant 2 sau 3 zile dupa care nu-l mai zice deloc.
de exemplu pe la 10 luni a zis de cateva ori mama.....acum tata e baza.
vreo 2 seri la rand mi-a zis ,,te tem,,adica ,,je t'aime,,....nu mai spune deloc cu toate ca eu ii spun asta mereu.
cand ii e foame face din buze,daca ii e sete se duce in bucatarie unde sta canita lui si se intinde sa o ia si il auzi numai cum zice ,,оооо,,
cand face asa taica-su se mai face ca nu pricepe ce vrea(cu toate ca stie ce vrea) si incepe si il intreaba vrei biscuiti?....el ii da cu ,,оооо,,vrei sa papi?fie-miu in continuare ,,ооо^,,si ii spune taica-su....,,spune ce vrei,ca tata nu intelege,,.....el ,,ооо ,,si ,,ооо,,

cand o vorbi...o vorbi!nici eu nu am ce sa-i fac ca de vorbit cu el vb. mereu.

stefimic.............sanatate lui Stefi!la intrebare chiar nu stiu sa-ti raspund

alionushca.....................pupam cretulina!mey,si ce concentrata e ea la pictat!

ieri nu am mai resusit sa intru.vroiam sa va spun ca darius marti seara a batut o fetita in parc

ne-am dus in parc.eram numai noi in parc.s-a jucat el pe acolo,ba la topogan,ba alerga,a gasit si o jucarie si s-a jucat cu ea si dupa un timp a aruncat-o unde i-a venit lui mai bine.intre timp a venit o mamica cu care ne cunoastem)cu fetita care are 2 ani si 4 luni.
a gasit fata lopetica si a luat-o.se plimba prin parc cu ea.darius se duce la ea ,arata spre jucarie si cum face el ''оооо,,...aia ii zicea..,,no,,no..dar pe un ton autoritar si ii arunca niste priviri de taioase.si il mai si impingea....nu tare,dar il impingea....darius dupa ea ,,оооо,,...........aia ...no..no....
acuma cum sa-i impac?ca nu era jucaria nici a lui darius,nici a ei.ii spun lui darius sa mergem la topogan si cand se plictiseste ea de jucarie se joaca el cu ea.dupa un timp fata o arunca,darius care trecea pe acolo a luat-o de jos si se juca cu ea in nisip.
vine fata si tipa la darius....no..no..si da sa-i ia jucaria..darius dupa ce ii arunca cu ceva nisip in ochi ii mai lipeste si una peste fata.fata zbiara ca din gura de sarpe,darius se uita speriat de tipetele ei la mine si pleaca sa se joace in alta parte....trece faza,ei se joaca in legea lor,umbla de mana prin parc,se mai haraie,mai alearga si cum se jucau ei acolo ea ii da una lui darius.darius nu zice nimic.maica-sa ii face teorie,o pune sa-i ceara iertare lui darius,ea...no si no.....se mai joaca ei cam vreo 20 min.si ii chemam sa plecam spre casa.ei vin langa noi,noi mai vorbim de ale noastre in timp ce strangeam catrafusele(apa,biscuiti,jucari,,)si darius isi da sapca jos din cap si o arunca.ea ii zice iar no..no..si incearca sa-l imbranceasca.si se pune darius si ii da niste palme cu amandoua mainile de ramane saraca blocata si iar incepe sa planga.eu la darius ca nu e frumos,ca de ce ai lovit-o....el iar se da la ea si ii mai da o serie de palme,aia urla si darius dadea.il iau pe darius,il tin de maini,el scapa,imi trage si mie una peste picioare si iar calare cu palmele pe fata.mai ,pana i-am despartit!!!!!
in drum spre casa mama ii zice fetei......nu mai plange,ca tu ai inceput.du-te si ia-l de mana pe darius si mergeti frumos amandoi
ce credeti,ca fie-miu a vrut? isi tragea mana si ii mai intorcea si spatele
si uite asa a avut loc prima cearta intre ei.
am vrut sa-l iau acasa dupa ce a lovit-o prima data,dar m-am gandit ca maine-poimaine vine iarna si tot o sa stam in casa.i-am explicat la locul faptei(doar noi 2)ce a gresit si ca nu trebuie sa mai faca si va spun sincer ca nici mie nu-mi pica bine cand il vedeam ca se tine dupa fata ca un catel plouat sa-i dea jucaria si ea nu vroia,dar nici nu se juca cu ea.
am vorbit bineinteles cu mama fetei.mi-am cerut scuze(ca darius cred ca nici daca ar sti sa-si ceara scuze nu ar face-o).mi-a zis sa stau linistita ca nu-i nici o problema ca stie ca si fata ei e artagoasa. de cand o duce la gradinita a invatat sa imbranceasca,sa ciupeasca,mai si musca.are plangeri de la gradi.
eu am afcut ce am putut si cum am crezut eu ca-i bine.
voi ce ati fi facut in locul meu?
hai,ca uite asa invatam ce avem de facut!

acum pe mine ma pune pe ganduri comportamentul lui,ca pana acum daca un copil ii spunea nu(sa nu ia o jucarie,sau sa nu strice ceva)pleca linistit si isi cauta de joaca in alta parte.acum daca ii spune vreun copil nu ,el incepe si le darama galetusa cu nisip,sau i-a jucaria si o arunca,mai ridica si mana si da,iar cu fetita s-a mai jucat pana acum(suntem vecine de bloc,au venit in vizita pe la noi si s-au jucat asa de frumos,iar cand vedea ca fata e mai autoritara si nu-l lasa sa faca ce vrea el,atunci darius pleca si o lasa in pace.
sper sa fi avut doar o zi mai naspa si el si de asta sa fi reactionat asa.

a! si zilele trecute......

alta nazbatie.......a bagat cheile de la masina veche in priza,ne-a chemat sa vedem si apoi batea din palme ca ,,bravo!bravo!
taica-su s-a innegrit cand a vazut.eu ce sa mai zic!!!
priza avea aparatori.cred ca s-a folosit de cheie si a zgarmat pana a reusit sa scoata capacul(eu ca sa-l scot trebuie sa folosesc ceva ascutit,nu pot sa le scot cu mana)m-o fi vazut pe mine facand chestia asta si hop si el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

buna feteleeee

revenim si noi la apel....daca ne mai tineti minte...

Stefanya si edy face de mult nazuri la spalat pe cap el s-a speriat de nu stiu ce ??!!! si 3 zile nici nu s-a apropiat de baie.asa ca am luat sotu din dotare l-am pus sa dezbrace copilu iar eu m-am bagat la balacit in cada si am inceput sa cant sa ma joc cu jucariile lui si sa ma spal pe cap! RAZAND! L-AM CHEMAT LA MINE a venit dar cum sa zic nu cu mare tragere de inima si incet incet l-am bagat langa mine in cada...am inceput sa ne spalam reciproc si incet incet pe cap.a plans s-a mai jucat dar cert e ca acum abia asteapt sa fie spalat sa fie in apa sa ude tot ...dar la spalat pe cap TOT TREBUIE SA PLANGA PUTIN! DE CE ? inca nu stiu!

de marti a inceput si edy cresa...

prima zi a plans pt ca plangeau toti copii... a cerut la masa "liguitza" sa pape singurel, in rest fara mari probleme
a 2 zi adica ieri nu a plans deloc, a mancat singur si NU A MAI VRUT SA PLECE ACASA..a plans ca el face" nani nani a gadi" ( la gradi sau gradinitza)
azi a 3 zi a ramans sa si doarma la cresa ...la fel fara plansete fara mofturi a dormit si in patut ( de lemn cu grilaj..asa sunt toate aici la cresa) el care nu mai doarme in patut de la 7 luni...probabil ca i-a vazut pe ceilalti copii ca dorm in patuturi i-a placut si lui.
ma bucur ca incepe sa se acomodeze la cresa si sper ca va fii si asa cumintel si de acum in colo.

azi vad ca stranuta...sper sa fie ceva trecator....e un frig si ploaie aici de nu iti vine sa scoti nici catelul afara sa faca pipi.

revin...imediat

Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007

Nu trebuie sa fii mama perfecta! Trebuie doar sa fii cea mai buna mama pentru copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

s-a trezit junioru` si ma chema...

deci

de vorbit nu pot sa scriu tot ce spune pt ca vb de toate, ne striga ne spune ce vrea.
de ex azi dimineata se trezeste si ma striga " mamiii, mamiii" eu eram langa el si ii zic " spune mami"...la care el " udat pataloniii edi" ma uit la el la pantaloni ...avea dreptate atat de mult pisu a facut peste noapte ca a dat pe dinafara si s-a udat pe pantalonii de pijama. daca vrea apa /ceai zice" mami/tati/buna/bunu pune apa/ceai" sau " macam(mancam) cane pui/ tzupa( supa).
batze mami( sa il iau in brate) sau " ute oata male mudalaa"( uite roata ( la o masina) mare murdara) era plina de namol.daca mai vede alta zice : ute ata oata maleee mudalaaa" uite alta roata mare murdara"

acum l-a suparat pe ta-su ( nu stiu cu ce ) si vine la mine si zice " tzupalat tati"( suparat tati)

si nu imi mai vin in minte acum ...dar leaga cuvintele, zice ce vrea . stie partile corpului si le zice pe nume, stie animalele , le zice pe nume si face ca ele.stie toti vecinii de pe scara si ii striga pe nume, la fel cu vecinii soacrei si ai parintilor mei.

si ...ma mai gandesc si mai scriu..ca am scris... ditamai romanu...

Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007

Nu trebuie sa fii mama perfecta! Trebuie doar sa fii cea mai buna mama pentru copilul tau!

Mergi la inceput