Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)
Raspunsuri - Pagina 11
gabi78 spune:
LA MULTI ANI, Mihael@! Sa fii sanatoasa si voioasa!
Eu am oleaca de vesti proaste. Tudor are Giardia. Si nici proba de digestie nu e foarte buna. Vedem maine cum iese sumarul de urina si sambata megrgem din nou la Bucuresti unde ne asteapta si rezultatele la sange. Sper sa nu fie din rau in mai rau.
Sanate tuturor piticilor bolnaviori!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
ane2200 spune:
Mihaela
Sa ai parte numai de bucurii in viata!
Raul a inceput sa manance - sper sa nu-l deochi!
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
iuliana_2007 spune:
Buna mamici,
Am mai venit si noi pe aici ca nu prea am mai avut timp.
Cum va spuneam ne-am mutat in Constanta in ziua aia si ne este tare bine aici.Printesei mele ii place la nebunie aici,merge in fiecare zi in parc,la apica cum spune ea adica pe malul marii,ii place foarte mult sa vada apica ma(adica apa mare).Vreau sa va spun ca nici macar nu ii pomeneste pe bunici,i-am aratat poze cu ei si nu are nici o treaba,stie cine sunt dar nu reactioneaza ca si cum ar dori sa ii vada.
Bineanteles ca au fost multe discutii pe tema placarii noastre,i-a spus bunica sotului meu ca il conduc,ca il tin sub papus,ca sunt haina si asa mai departe.Si sotul meu i-a taiat-o scurt:"bine cum zici matale,nu te contrazic dar mai bine rea decat proasta,nu v-ati gasit voi fraiera,eu cred ca a inghitit destul de la voi,ma miram cat o sa mai duca." Au jelit de parca ziceai ca moare va spun sincer.Suntem de 2 saptamani aici si nu au intrebat o data ce face maya,sa ma sune si mai si spuneau ca nu pot sa stea fara ea dar defapt totul era de fatada sa vada lumea ce bunici extraordinari sunt ei.
Nu ma mai intereseaza persoana lor,sunt niste oameni foarte haini,eu nu am vazut atata rautate nicaieri,sotul meu este copilul lor,daca ar putea sa aiba motiv sa il jigneasca sau sa zica ceva ar facea non stop.
Ne este atat de bine,acum pretuiesc si mai familia si tin la statul singuri,nu mai vreau sa stau nici macar o zi la nimeni,nu mai aveam intimitate acolo deloc.V-am facut capul calendar.
Acum sa va spun si despre Maya:
-nu face la olita,am pus-o a facut de 2 ori pipi dar caca nu vrea.Stie sa zica ca face caca sau pipi dar nu vrea la olita.
-problema cu mancatul la biberon o avem si noi,mananca si singura,cand ii dau sa manance ceva trebuie sa aiba neaparat si ea o lingurita ca altfel nu am nici o sansa sa ii dau eu ceva,se manjeste toata dar nu ma supar curat dupa ea.
-are o placere deosebita sa arunce toate jucariile prin casa daca i le strang incepe"au,au" ca sa i le las asa si daca nu incepe sa planga.
-Ii place sa se dea coco adica in leagan,avem unul de camera.
-acum cantam 'nani puiu mama' sau avion cucotor' adica cu motor si alte cantece pe care nu le inteleg zice si catelus cu parul cret dar pe limba ei.
-stie cum o cheama,cum ma cheama pe mine 'iui' iar tati este tati si atat.
-stie multe cuvinte pe care le pronunta clar,intelege tot ce ii spui,daca ii zic ceva ce nu ii convine imi zice:'de ce?' sau 'aolio'(aoleu),stie toate partile corpului
-stie sa numere doar pana la 4 adica:una,doi,tei,pa.
Este foarte dornica sa stea cu copii,sa se joace,nu suporta statul in casa,cand ii vine de plecat se suie in carucior si imi zice'mami papa,bram,bram'si atunci trebuie deja sa ma imbrac ca altfel incepe scandalul.
Are 5 mese pe zi,cateodata 5,mananca cam 300 de g la o masa,cateodat mai putin,dimineata ii dau iaurt simplu sau cu branza amestecat ori cu fructe,pe le 10,11 mananca un milk-shake(300 g)-preferatul ei cu un fruct,zeama de la jumatate de portocala sau o mandarina,lamaie,ii pun branzica dau 2-3 masuri de biscuiti rasi si lapte si iese foarte bun.La pranz adica pe la 13 ii dau supa in biberon dar crema nu doar zeama ca altfel nu vrea sa o cinsume,mai fac ciorba de vacuta,perisoare si dupa ce se trezeste dupa masa de pranz mananca mancare gatita si alte surplusuri legume fierte,ii plac sticsurile,bea suc de fructe si ce ma mai gandesc sa ii dau si seara inainete de culcare nu vrea sa manance decat lapte cu cereale,nu vrea sa vada altceva.Nu stiu daca mananca bine,ea tot slabuta este,adevarul este ca are energie foarte multa,nu stiu ce sa zic.
m-am lungit cam mult cu scrisul si sper ca nu v-am plictisit.
stefaniya spune:
Mihael@ - La multi ani! sa fii sanatoasa,fericita,o fetita sanatoase si desteapta si tot ce mai vrei tu!
Sanatate copilasilor bolnaviori!
Elianne - sanatate si refacere prietenei si sorei.
Kitty - chiar daca mai tarziu,La multi ani sotului si sa va traiasca! Am citit mesajul de atunci,si ce pot sa spun,foaret frumos si amuzant (partea cu cumparatul lucrurilor cu doua nr mai mici )
Roxanici - ti-am vazut sotul pe net,de fapt pe site-ul companiei la care lucreaza.Se descurca in franceza,nu gluma
Am descoperit site-ul pt ca am o prietena care luceraza la compania respectiva.
Nu stiu ce se intampla dar si la Carl la camin de o saptamana tto lipsesc copilasi bolnavi si cu stari de voma,exact cum spuneti si voi.tare mi-e teama sa nu se molipseasca si Carl cu ceva.
Si Carl e cam prost dispus sa zic asa,tot se chinuie niste dinti sa iasa.A avut si perioada urata de dupa vaccin cu toate cele 3 boli aparute de-odata,dar au fost intr-o forma usoara.Asa ca vaccinul si-a facut treaba.
In rest se chinuie sa vorbeasca dar nu prea ii iese.Nu reuseste sa faca propozitii dar incearca sa repete.
Spune mai nou, Matia de la Mathilda, Laua - Laura, Mila - Mirela . Nunu sau nusu la nas , aia la øre=ureche
Uneori se joaca foarte mult cuminte dar alteori e numai dupa mine.Am cumparat o placuta cu diferite forme de animale,9 la numar si la inceput l-am ajutat,acum o face singur.Si pt ca deja o stie pe derost o face intr-un timp foarte scurt.Se pare ca are memorie vizuala buna.Daca ii spun sa-mi arate leul,maimuta pe carte nu o face,dar dupa ce am vazut cu placuta se pare ca retine el ceva.
Am o intrebare,m-am pus sa-l tund putin la varfuri si am facut-o eu pt ca stiu si m-am gandit ca e mai bine,ma cunoaste...Am facut-o cand il spalam si a cazut par pe el si nu stiu ce a fost in mintea lui dar acum e foarte speriat.La baie doar il spal pe fata si dinti pt ca si asa a fost greu sa-l bag iar in baie.La spalat nu mai sta,l-am fortat pe corp dar nu pot si pe cap,il sperii prea mult.De o saptamana nu e spalat pe cap.Ce sa fac?
acum trebuie sa fug.
o zi buna!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
Kitty spune:
Stefaniya, eu cred ca nu are nimic daca nu e spalat copilul pe cap o saptamana, e mai important sa il ajuti sa isi invinga teama. Eu l-as baga in vana cu multe jucarii si l-as lasa sa se joace fara sa-l spal, de cateva ori. Apoi as incerca incetul cu incetul si spalatul.
Iuliana, ma bucur ca v-ati scuturat de sub jugul
familiei sotului tau. Stiu ce inseamna sa fi privit de parca nu faci nimic cum trebuie, parca esti tot timpul de vina pt tot ce se intampla. Si cel mai grozav e ca sotul e de partea ta. De fapt asta e important, nu ceea ce cred si fac ei!
Din pacate , vad ca valul de frig si primele zile de toamna au venit cu o gramada de bolnaviori. Multa sanatate si nervi de fier mamicilor!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
stefimic spune:
MIHAEL@
Sa fii sanatoasa, sa ai noroc, sa fii iubita si sa te bucuri de puiuta ta.
cata mami de STEFAN(9.03.2007)
carmen94 spune:
Mihael@,.............,,LA MULTI ANI!''sa fi fericita multi ani de acum inainte alaturi de familia ta
carmenefr.................si noi am scos hainutele de toamna,dar la noi nu mai e cale de intors la cele de vara.cand vine frigul.....vine si gata.daca mai da putin soare e ok,dar tot bate vantul rece.
florin-a.............pupici la veverita si insanatosire grabnica.eu nu stiu ce sa-ti raspund caci pe aici nu se dau antibiotice la copii si nici nu prea am avut probleme de sanatate cu darius.aici Tylenol-ul e la putere ptr.copii.
tzuna.................sanatate multa si recuperare rapida verisoarei tale!
dar ce se intampla mai fetelor cu atatea probleme de sarcini?!?!?!
Kitty..........................mey,dar chiar ca esti harnicuta ca o furnicuta!
eu pe bune daca pot sa fac mai multe lucruri o data.adica daca stiu ca am de facut de haleala,pai in ziua aia numai mancare fac,las spalatul pe alta data(chiar daca spala masina),in alta zi spal(ca mancare am facut)in alta zi mai dau un mop ....si tot asa....am incercat sa spal si sa fac manacare in aceeasi zi si s-a ales praful de mancare ...asa ca nu mai fac eu pe gospodina intruchipata si le fac eu in ritmul meu.
iuliana_2007.........................nu ne-ai plictisit si nici nu ne-ai facut capul calendar
.ma bucur ca sunteti bine si mai linistiti.
stefaniya................eu zic sa ai rabdare ca ii trece lui teama.inainte il clateam pe darius pe cap cu dusul,nu cu presiune mare la apa,ii placea si se juca si el .dupa un timp nici nu mai vroia sa vada dusul.cum intra in cada se uita sa vada daca atarna dusul sau e pus sus in perete,daca nu era sus,imi arata sa-l pun acolo.acum umplu galetusa lui cu apa si il clatesc pe cap.ii distrag atentia bineinteles,ba cand el se joaca concentrat cu jucariile in apa,ba cand il vad ca ridica capul sa se uite sa vada unde-i dusul....
probabil ca bondarul tau se gandeste ca daca il speli pe cap iar ii cade parul si se sperie.incearca sa-l uzi pe perisor putin cate putin cu apa si vezi cum reactioneaza.dar tu cum de ai reusit sa stea la tuns,ca eu m-am cam chinuit cu darius(e adevarat ca eu am bagat direct masina sa-l tund cat mai scurt ca era vara si transpira mult,mai ales cand doarme)
eu vroiam sa va intreb cum mai e la voi cu schimbatul pampersului noaptea ca la mine e de groaza.ii pun pampers nou la 9 cand se culca,pe la 11 ma duc sa-l verific,il schimb in timp ce el doarme ca deja pampersul e plin.la 1 alta tura de schimbat,pe la 3 inca una,apoi la 6 alta.de cate ori il schimb e pampersul plin si greu de ziceti ca nu l-am schimbat cu zilele.ca sa nu va mai spun ca de multe ori fiind plin si darius doarme ca broasca cred ca preseaza pampersul si e ud pana in gat.
ziua consumam cam 4 dar peste noapte ma sperie ca il umple asa mult si des.sa aibe vreo problema?
de imbracat il imbrac mai grosut noaptea ca nu sta invelit si m-am gandit ca poate il i-a frigul si face asa des,dar tot degeaba.
Multa sanatate la bolnaviori!si sa treaca mai repede virozele astea ca daca am luat-o de acum cu ele.....ce ne mai asteapta la iarna?
lilidana spune:
Stefaniya,si David s-a speriat de ceva,nu stiu ce,probabil Karina "l-a aranjat",ca mai fac ei baie,cateodata,impreuna.
Asa ca nu sta decat in picioare si abia ma apropii de capul lui.
Pana la urma il spalam cumva,dar e greu...incercam sa-i distragem atentia,ii facem toate mofturile...
Carmen 94 si noi il schimbam pe David noaptea,cel putin o data,ca altfel se uda tot.Dar si asa mai avem surpriza neplacuta ca trebuie sa-i schimbam hainele.E tare neplacut,dar n-am ce face.Nici u mai stiu de cand n-am dormit o noapte intreaga,asa ca toata ziua sunt ametita
...
N-am noutati prea bune.David e cu viroza,cred ca de la daycare a luat,o zi l-am tinut acasa,dar de luni suntem din nou "scolari".Ii curge nasul,tuseste,are o ureche rosie,asa ca am ajuns la antibiotic
.Am vrut sa ocolesc varianta,dar mi-a fost frica de otita.
Sanatate tuturor piticilor si pupici mamicilor.
martutza spune:
Buna dimineata
Sunt obosita dar fericita ca am puiul cu mine.
Am fost la mare,vreme buna,plaja aproape goala,fara manele...ce mai ...boierie.Copilul cuminte si ascultator dar fff curat ..daca atingea nisipul cu picioarele trebuia sa ii suflu intre degetele sa-l curat..pana la urma a calcat pe nisip si chiar sa asezat si in fundulet.In apa doar in brate iar pe mal max 10 sec ca erau valuri si simtea ca-i fuge nisipul de sub picioare si se speria.Sa indragostit de pescarusii care mancau biscuiti de la noi si pe care ii fugarea dupa ce mancau sa-i prinda.
Vorbeste si repeta aproape tot ce aude.Mor de dragul lui.Asta seara in parc o mamica a spus la revedere"si ii raspunde fimiu suav "vedeie" el care spunea doar pa
.E prietenos si dragut, alintat si din ce in ce mai curajos cu scarile,cu toboganul pe care sa da singur si cu strainii de care numai fuge sa se piteasca sub fusta masii ci ii studiaza si le vorbeste.Cam atat deocamdata.Progresele zilele viitoare...Sa nu uit a inceput sa aibe fitze la imbracaminte si incaltaminte iar pe mine ma cauta zilnic sa se asigure ca mi-am pus "cecel"(cercel) si imi alege haine cand iesim afara numai colorate,nimic negru.E topit dupa tasu si il santajeaza zilnic sa il faca "avioane" chiar si pe strada.
Sanatate puiutilor bolnavi si multa putere gravidutelor care au pierdut sarcina sa depaseasca acest moment trist.
La multi ani cu intarziere celor care au avut aniversari de pe 7 sept pana azi.Sa va dea Domnu tot ce doriti si sanatate cu carul.
Incerc sa pun poze de la mare dar vb Magdalenei...dau la manivela de 2 ore sa incarce.
Ca tot sunt vesti rele...avem si noi una...Victor are Giardia.Dr zice ca poate din apa sau legume insuficient spalate...soacra mea nu-i fierbea lui fimiu bibele ca "nu avea timp" d-na pensioanara si banuiesc ca de la apa de acolo ca nici nu stergea bibele si le lasa cu picuri in ele...alta cauza nu gasesc ca fructele si legumle stiu ca i le spala bine si le decojea.
Rein sa nu uit cauta pe google "giardia" ai sa vezi ca diareea si gazele sunt simptome de giardia,inapetenta si slabitul de asemenei..de aceea ma necajeam eu ca dadea parturi puturoase si facea de 3ori/zi moale.In plus nu a mai luat in greutate de 2 luni.
Acum facem tratament toti 3 cu Zentel 6 zile cate 5 ml fimiu si noi cu Fasygin.Apoi 10 zile tinctura de propolis cate 10 pic in 1 lingurita de apa.Totul pe stomacul gol.Speram sa scapam si la urmatoarea proba sa fie bine.
Stefanyia cred ca are dreptate Carmen94..lasa-l cateva zile sa se joace in apa...fara sa il sapunesti...si se va reobisnui.Si fimiu ne-a facut figura asta cand era la Ploiesti si zicea "aish"..probabil soacra mea ii dadea apa mai calda decat noi si nu ii placea.Dar si-a revenit si acum il scoatem din baie cu forta ca i se increteste pielea de atata stat in apa.
Eee..cam atat.
Ma bag la poze si filmulete ca le-am salvat la favorite si vreau sa ma binedispun cu picii vostrii.
Noapte buna si o zi frumoasa sa incepeti alaturi de cei dragi.
Va pupam cu dor.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor