Pepenasi de iulie-august 2008 (4)
Raspunsuri - Pagina 17
dyanira spune:
Adriana mi se pare anormal sa planga atat de mult cred ca de aia sunt asa agitata.Nu stiu daca are ceva fizic sau plange doar asa ca trebuie sa se acomodeze?
E rau daca il mai las si sa planga ca acum sunt singura acasa si nu prea pot sa il ridic.
Diana
39+ E chiar ultima suta de metri!!!!
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
AMR putin pana sa ne vedem minunea
Caprioara spune:
Dyanira, incearca sa alaptezi culcata in pat. Cumnata mea care a facut ceza asa facea. E pacat sa nu-l alaptezi, zau... Laptele de mama e cel mai bun. Si nu dispera, la inceput e mai greu, asa e, dar trece
. Te
si bafta.
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
monalac spune:
scriu in repezeala,ca azi sunt singura cu strumfii.bebe e f agitat,se cam fornaie,l am tinut aseara pana la 22 afara,de fapt,asa l tin de obicei,dar aseara a fost cam frig si l am imbracat cam subtire si dimineata i am scos niste balauri din nas...plus ca a si tusit de cateva ori,a papat cam prost,sper sa nu raceasca taman inainte de botez...
cu laptele e jale,cand ii dau lapticul isi baga mana in gura peste biberon,isi scoate sg biberonul din gura cu mana,ba si l impinge prea tare si se ineaca,plus ca rade tot timpul,nu stiu ce i s o parea lui atat de amuzant faptul ca ii dau laptic...de fapt,el rade intruna,cred ca si un deget daca ii arart,el rade,dar asa,cu gura pana la urechi,de mi vine sa l mananc.
am vazut pozele lui sun,am plans si eu putin citind comentariile...felicitari pt micuta crestina!
am apucat sa vad si pozele putosului raul,al oanei,care e un dulce!sper sa am tp sa ma uit si la ceilalti pepenasi.
eu ieri mi am facut curaj si m am spalat la buba,fetelor,sunt ingrozita cand ma uit in oglinda si vad ce am...
boticelina spune:
Dyanira eu alaptez numai culcata, altfel nu stiu/nu pot
. Pun bebelonul pe o pernuta lunga (50x70) ca sa fie ceva mai sus, nu direct pe pat, eu ma lungesc pe o parte si mufez puiul. Stateam in primele saptamani ore in sir cu ea asa. Si acum cand da cu nasul de pernutza ei ori o buseste somnul ori cauta tzitzi, e reflex deja...
Sun am vazut pozele cu minunea Thea, doamne cat sunteti de frumosi toyi trei (dar nici cu nasicile nu mi-e rusine). Totul mi-a placut, si marturiile si invitatia, ce mai, nu stiu cum te-ai putut concentra la toate detaliile 
DianaM la voi cum a iesit, nu ne arati si noua ceva pozici cu Andreiutul crestin?
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
dma2007 spune:
fetelor va pup!
LA MULTI ANI SARBATORITELOR de inceput de toamna!( scuze de intarziere)
eu nu prea am timp sa scriu, sunt singura cu fata si cu treburile , si cu apartamentul cel nou pe ultima suta, tot sper sa ne mutam, si pe deasupra am cam luat-o si razna ca simt ca nu sunt in stare de nimic, stau noaptea si plang.. sper sa-mi revin
am vazut poze!!!!!!!!!!super tari BB
sa va traiasca crestinii!
fetele cu botezul, o idee de meniu ceva? merci
M.A.
de minune ANDREEA MARIA (15.08.2008)http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
ariadnabr spune:
Ankalaura Multumim de aprecieri
si de bagatu' in seama 
Mai am de pus o tura de rufe si de facut baie si s-ar zice ca suntem cat de cat la zi...asta pana vine sonia acasa ca azi ploua
si nu iesim la joaca 
Dma mie imi suna a baby blues, ai grija de tine! 

Madalina, mami de Sonia si bebe Julia
Gini75 spune:
dma, chiar ma intrebam ce e cu tine. Stai linistita, ca toate se rezolva. Mariuca ta are nevoie de o mamica linistita. Ce mai face fetita ta?
Bobitamica, fetita ta ce mai face?
Marina, Sun, am vazut pozicile cu bebei. Foarte frumoase fetele voastre.
Sun, mai aurolacilor, are Thea niste nasici... Si zici ca a venit preotul de la Polizu, foarte frumos, si-a terminat botezul.
Multumesc frumos de urari. Irinuta a crescut mult, toata lumea mi-a spus asta. Da, tortul a fost in forma de bebelus, desi al meu sot zicea ca arata mai degraba a pisica
.
Va pup pe toate
Caprioara spune:
Marina, vazut si pozele cu pitica ta si prietenele ei!Clar pitica e cea mai frumoasa
.
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
lilys spune:
AnnaBaby si eu m-am apucat intr-o noapte sa descarc cantece de leagan ca plangea bebe de ma innebunea. Vreau sa spun ca el a urlat in continuare, iar pe mine m-a luat un sooooooomn de nu mai puteam. Pana la urma am adormit stand in fund cu bebe in brate si cu laptopul langa noi ![]()
Sughitul: eu ii picur un strop de lamaie pe limbuta si se opreste ca sa se strambe cat poate. Asa putin nici nu are cum sa ii ajunga in stomac. La inceput il lasam in pace dar sughita pana se enerva si incepea sa planga sau voma.
Gabriela82: eu am citit pe cutia cu lapte praf ca e valabila o luna de la deschidere. Am luat una la inceput cand nu stiam daca am lapte suficient si i-am dat lui bebe o singura data, deci trebuie sa
o arunc.
Dyanira se zice ca laptele de la san e cel mai bun pentru bebe. Daca ii dai formula se obisnuieste cu biberonul ca ii vine mai usor in gurita si se poate sa refuze sanul si ar fi pacat sa pierzi laptele. Incearca mai multe pozitii pana gasesti una sa iti placa. Bebele meu mananca si stand pe burta pe pieptul meu. La inceput il puneam asa sa se linisteasca, iar intr-o zi cum l-am ridicat pe piept ca plangea si aveam bluza ridicata, a gasit sanul si a inceput sa pape, si daca am vazut ca ii place i-am dat pace. Mai incearca.Iar cu plansul cica nu e bine ... dar daca nu se poate altfel. Al meu plangea de ne zapacea. Primele zile dupa ce am iesit din maternitate faceam cu schimbul: eu, sotul, soacra si cumnata. Nu tacea decat la san. Si bineinteles toata lumea ma stresa ca poate nu am lapte si e flamand. El bietul avea colici. Daca simti ca nu mai ai rabdare si iti vine sa il scuturi iesi un pic afara si calmeaza-te. Eu ieseam un minut in balcon ca sa nu il mai aud si respiram de doua ori, apoi o luam de la capat. La noi nu merge nici leganat, nici brate, acum nici la san nu tace intotdeauna. Normal ca auzeam si din balcon, dar parea plansul mai suportabil
Unii bebelusi plang mai mult. Razvan se invinetea si nu mai avea aer de la plans... dar uite ca au trecut 2 luni si am supravietuit. Acum daca doarme o jumate de zi ma stresez ca o fi bolnav de nu zice nimic ![]()
lilys spune:
Sa va povestesc ce am lucrat saptamana asta 
! Asadar: duminica ne ducem in vizita la socri si decidem sa ramanem peste noapte la ei. Bebe doarme luni linstit pana la 11, lucru ce ma cam nemultumea ca ma cam durea un san si voiam sa pape. Ma duc in baie sa fac un dus si vad ca am o pata mai rosie pe sanul dureros. Il masez un pic si pare cam intepenit. Ma cam stresez ca nu mi s-a mai intamplat asa ceva, fac un dus cat de fierbinte pot in zona respectiva si un pic de masaj, nu cumva sa se impietreasca sanul. Se trezeste bebe, ii dau sanul respectiv, suge cam 15 min, cand de obicei sta vreo ora, si adoarme. Intre timp, simt ca mi-e frig la picioare, dar nu ma duc dupa sosete ca sa nu il deranjez pe micut. In fine, adoarme el, ma duc si imi iau sosete. Mai stau 5 min si parca mi-e frig. Imi iau o bluza peste tricou, dar parca mi-e mai frig ca inainte. Mai iau o bluza. Vine sotul la masa si il pun sa imi faca masaj, ca ma durea spatele de frig. Si stau... si stau pana la 4 dupa masa cand vine soacra de la serviciu si ma expediaza la medic ca cia arat ca o fantoma. Drept e ca deloc nu ma simteam bine. Ma duc la medic, imi ia temperatura, si aveam 38,5. Simptome? nimic!! Ii spun de san, il palpeaza, imi verifica gatul, ma asculta la spate, nimic! Si ii vine ei ideea ca poate fi vreo infectie post partum. Si imi pica mie fisa ca am fost saptamana trecuta la controlul de 6 sapt, care de fapt a ajuns controlul de la 7,5 sapt ca doctorita era ocupata, si aveam o secretie galbuie pentru care mi-a dat sa iau Polyginax, dar din motive finaciare am amanat sa trec pe la farmacie. 

Nu am indraznit sa zic ca nu le-am luat si ii zic ca le-am luat doar incepand cu o zi inainte, fapt care o convinge si mai tare ca de acolo o fi 
Asa ca imi da niste pastile pe care sa le pot lau in timp ce alaptez si imi spune sa trec a doua zi pe la gine daca ma simt mai rau, si daca nu se imbunatateste sitatia sa ma duc inapoi la ea, sa nu stau acasa, iar joi ma asteapta la control si sa imi recolteze sange pt analize. Imi venea sa imi dau palme
Asa ca m-am aprovizionat cu medicamente, inclusiv ovulele de polyginax, am inghitit cu greu o farfurie de supa, am servit un ovul, medicamentele prescrise si i-am dat ignore lui bebe 3 ore, timp in care am dormit. M-am trezit ca noua,dar inca ma intreb ce oi fi avut?? Am continuat tratamentul si maine ma duc la medic. Inca mai am problema cu sanul. L-am masat, am tinut compresa cu apa calda, am incercat sa ma mulg,dar fara prea mare succes... sper sa nu se iveasca ceva complicatii. Nu e intarit rau, dar are o portiune de vreo 2 cm unde e mai tare si dureros. L-am tot pus pe bebe mai mult in partea asta, dar e un lenes si nu prea mananca zilele astea, desi inainte ma stresa din 2 in 2 ore
Sper sa fie bine pana la urma