Cirese de mai-iunie 2006 (70)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Bine v-am regasit... eu sunt intre 2 servicii, adica am renuntat la cel care ma "facea" disparuta aproape 12 ore de acasa, zilnic am mrs in Jilava, de luni incep un altul, in oras.
Alec e bine, nu va merge la gradi pana in primavara pentru ca nu vad beneficiile acestui demers. Deocamdata sta acasa cu bona si incep o terapie cu el ca sa-si dea drumul la vorba, ca de un an nu misca nimic, am adus psihologi acasa, am crezut la un moment dat ca este autist, s-au infirmat toate banuielile astea, se pare ca totusi a avut o trauma psihica care ii intarzie dezvoltarea. Mai exact, copilul asta refuza sa comunice verbal cu noi. Saptamana trecuta abia mi-am amintit ca in urma cu un an l-am dus la policlinica sa-i fac analizele de sange, nu i-au gasit vena si i-au luat sange din deget, operatie care a durat cel putin un sfert de ora, timp in care a urlat si s-a zbatut non-stop.
Altminteri e foarte vesel si jucaus, picteaza cu carioci peste tot, e pasionat de carti, ne arata personajele si ne pune sa-i zicem ce sunt, cel mai nasol e la animalele salbatice ca ne cere sa-i reproducem si sunetul pe care-l scoate animalul si nici pana acum nu am reusit sa imit hipopotamul
Arleena, eu o sa-l dau din toamna anului viitor(ca atunci incep inscrierile la gradi de stat) la o clasa cu metoda "step by step", pana atunci o sa-l duc la una particulara, am gasit una chiar langa Politehnica iar directoarea mi-e vecina. Asa cum am mai spus in primavara il voi duce prima data. Nu-mi place ce-am citit despre gradi aia la care merge Alex al tau. E firesc sa ai nemultumiri. Cand nu-ti place ceva, fa schimbare, in masura in care se poate. Eu am inceput cu serviciul, ala din primavara, unde lucram sub teroare. A fost mai bine, dar mi-am abandonat copilul in ultimele 3 luni. Insa nu am incetat sa caut si sa sper, si acum va fi mult mai bine, pentru mine si familia mea.
Adib , multa sanatate, si Ralucai si bunicului. Dupa perioade nasoale in care parca totul iti merge aiurea mai urmeaza si unele bune, ai sa vezi... sunt doar incercari carora trebuie si puteti sa le faceti fata. Cat despre doctori... no comment
Doroti, felicitari pentru noua sarcina! O fi mai greu cu unul decat cu doi sau trei, cine stie? Cei care au mai multi stiu, de pilda Adriana auzi, are timp sa stea si la calculator, asa ca, nu-ti face griji. Adriana, va salutam pe toti, adica pe tine si trio-ul tau
Adela, tine-o cu antitermice cele trei zile, nu ai incotro oricum... insanatosire rapida va dorim!
Cami, cum te descurci cu 2 papusele? Ce examen ai dat?

Pupici de razacios la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Salutare.Multumim de urari si incurajari.Am fost in cele din urma la doctor, se pare ca e o "angina virala"...asa s-a exprimat doctorul.Are ceva vezicule mici pe gat provocate de virus, in interiorul gatului, cam ceva de genul herpesului la exterior...dar la o scara mult mai mica. Asa ca am inceput tratament cu Aciclovir la 6 ore, antitermice si cam atat.Bine ca nu e cazul de antibiotice ca o luam pe ulei deja (eu cu psihicul ).Mergem asa o saptamana si speram sa scapam de toate.Apoi vreau sa incep ceva foarte serios pentru imunitate...ma documentez intre timp....

Multa sanatate la toata lumea si weekend linistit si calduros sa aveti.La noi sunt 22 de grade afara, azi numai in tricou am umblat.
Va pupam.

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

www.flickr.com/photos/13841405@N00/sets/72157607860891037/" target="_blank">Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Simona, n-am eu timp (din pacate) sa-ti spun in multe cuvinte, dar impresia mea e tare proasta despre gradi de care zici. Feciorii fratelui meu merg toti trei la camin de stat - au educatoare dragutze si le merge f bine - cei mici au inceput abia anul asta pt ca doar ce au ajuns la 3 ani.
Degeaba ii zice "particulara" - e doar "de impresie", important e sa nu aiba o educatoare agitata - si eu zic ca-i greseala fundamentala sa aiba educatoarea copilul (propriu) in grupa ei, cata vreme e asa eu n-am incredere in pedagogia ei, e o greseala prea mare, eu in locul ei l-as fi dat la orice alta grupa - in principal, in alta cladire mai ales - numai in grupa proprie nu.
Dar tu vei alege cum crezi tu pentru shmecherul tau care tare-i istet - apropo de ce zice el de educatoare

Adib, bafta cu medicii si un pusi la Raluca de la Paul

si restul livezii

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Adela, am inceput sa umblam la homeopat - am primit pt imunitate septilin - siropel copii si eu tablete. Eu am o imunitate tare scazuta - duipa nastere si cu alaptatul plus ca nu mai am splina de cativa ani. De cand iau septilinul am observat o ameliorare chiar buna - am ceva noduli care se inflameaza cand imi cade la pamant imunitatea, e un fel de "barometru" al organismului meu...

Poate gasiti si voi ceva metode mai blande eu sunt tare mare fan al homeopatiei avand in vedere ca am avut pb serioase pe care le-am rezolvat asa, homeopatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

In sfarsit am scapat de raceala, iar partea cea mai buna este ca Maria nu a racit. Mi-e tare dor de Elena care e la ai mei o perioada. Ne reunim la inceputul lui decembrie cand avem de facut vaccinul de 2 ani si jumatate.

Eu inca nu as reusi sa ma descurc singura cu fetele, numai pentru simplu motiv ca Maria nu doarme noaptea...iar Elena nu mai vrea sa doarma la pranz pentru ca vrea sa stea cu Maria. Eh, ne facem noi mari.

Adela bine ca ati descoperit problema si acum urmati un tratament care sper sa va scape de belele. Pentru imunitate fetelor mele le-am dat Immuno Baby (este un sirop pentru copii pe baza de plate) la indicatia medicului timp de o luna si jumatate Elenei 10ml/zi si Mariei 2 ml/zi.

Mergi la inceput

Arleena parerea mea este ca marea problema de la gradinita este educatoarea. Ea isi chinuie inutil proriul copil, dar si pe ceilalti copii. Intr-adevar copilul ei este gelos pe tot copiii din jur, dar sincer cred ca nici acasa nu o asculta. Daca instinctul iti spune ca Alex are mai mult de pierdut decat de castigat acolo, mai bine schimba gradinita. De multe ori in spatele numelui si a traditiei se ascund lucruri nu prea placute.

Noi am hotarat sa o dam pe Elena la stat din toamna viitoare...cand si Maria are deja un an si zic eu ca poate face fata mai bine virusilor pe care ii vom primi de la gradinita. Eu nu am incredere in gradinitele particulare am avut neplacuta ocazie sa aflu ca exista mult mai multe nereguli acolo decat la stat, in special in ce priveste alimentatia.

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

azi se pare ca a fost mai bine, a primit si cea mai mare inimioara rosie pt buna purtare, dupa ce am iesit la gradi am fost in parc...cand sa mergem spre casa am avut o supriza ff mare...mi-a zis ca vrea inapoi la gradi...so?!is cam confuza acum, nu stiu daca mai vreau sa se obisnuiasca cand eu as vrea sa-i caut alta gradi!?!!?

lacri succes in noul job!!saracutul alec...asa traumatizat sa fi fos t de la recoltarea aceea?dar nu comunica cu nimeni??cine il tinea atunci cand i-a luat sange?

oana merci, si eu ma gandeam ca nu e normal sa ai copilul in clasa ta....imi povestea mama azi ca fata nasilor lor zicea la toata lumea ca ar vrea sa moara invatatoarea ei...si cand o intreba lumea da cine e invatatoarea ei...raspunsul....MAMA....tot asa se comporta si nasa cu fie-sa, o certa, ii dadea note mici fata de restul copiilor...o sa vb cu ea luni si sa-i spun ce cred eu despre tot....
apropo de sptilin...vb azi cu ellaX si mi-a zis ca i-a si ea anei dar ca i-a ingalbenit dintisorii....eu ii dau imunorezistan junior.

cocutica cum suporta elena despartirea de voi?tu cred ca esti la ambele extreme...

de Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea

Mergi la inceput

Mai aveam eu ceva de scris dar am uitat...m-a intrerupt Maria.

Asa ca pupam ciresele si le dorim multa sanatate, joaca multa cu parintii in weekend.

Mergi la inceput

Simona, mersic de "tip-ul" cu septilinul - nashpa chestie, tb sa vb cu doctora E bine ca i-a placut la Alex, dar problemele cu educatoarea nu vor disparea chiar daca uneori vor fi si zile bune..... de acomodat se va acomoda si daca il muti, doar e putin timp petrecut aici, nu?

Cocutica, tare-i greu cu amandoi, noi avem noroc ca parintii sotului meu sunt aici, in vecini. Paul il iubeste grozav pe bunicu' - care-i topit si el si ii face toate nazurile - asa ca ne ajutam cu ei ff mult. Insa nu vreau sa-l las sa doarma acolo - chiar dc asta inseamna ca din 4 in 4 zile raman noaptea singurica cu ei (ca azi, de ex)
E un "film" destul de spookie sa-i culc singurica - nu-l povestesc sa nu speriu pe careva care inca n-are doi si vrea insa sunt tare dulci cum se iubesc, acuma deja comunica intre ei.
Asa ca trecem cumva de momentele in care amandoi au nevoie mare de mine deodata (gen kk la olita si in pampers deodata, desigur) si ma umplu de bucurie s-o vad pe Ana cum il soarbe din ochi pe Paul si pe Paul cum o pupa pe capsor la culcare (cam de 5-6 ori, sa fie sigur ca-i pupata bine...)

Lacri, Razacila - un pupic balos de la Ana poate il ademenim incoace...

Adriana, he-he... ia nu incerca sa pacalesti pe careva, doar nu ai primit "trio-ul" direct la varsta asta, ca atunci cand cei mari erau mititei numai simplu nu a fost, nu-i asa?
Da' ma bucur ca spui ca peste vreo 3 ani va fi mult mai usor - eu sunt tare naiva si sper ca va fi mult mai usor indata ce va incepe Ana sa "umble" - in patru labe sau de-a busilea, in fine, sa se poata deplasa si sa se joace cu Paul. Acuma, sa vedem ce-o fi... deja e mult mai bine decat acum 3 luni

la livada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Ma bucur c-a fost mai multa activitate zilele astea!

Simona,eu as fugi cat mai departe de acea gradi.....totusi daca nu ar mai veni baiatul educatoarei si cel mic poate m-as mai gandi.Cat platesti pe luna??Mie si sala de clasa mi se pare cam mica!

Lyly,ma bucur ca ai scris si ca sunteti bine!

Am scris dimineata un mesaj gigant pe are mi l-a rezolvat Erik

Oana,ce figura esti cu trio-ul !va fi mai bine cu trecera timpului dar.....cand o sa mearga in 4 labe o sa-i ia jucariile fratiorului si vor exista si momente mai neplacute,DAR e mult mai bine cu 2 copii chiar daca nu e usor intotdeauna,ai mei se joaca f frumos impreuna dar uneori mai au si de impartit,se cearta pe jucarii si atunci ma cam epuizeaza mai ales daca am si treaba.De multe ori stau si ma uit cum se joaca de-a magazinul sau de-a restaurantul ,sunt dulci rau in momentele astea.Si atunci uit ca s-au impins mai devreme,sau ca s-au certat pe jucarii.

Doroti si Viviana felicitari pt bb mic din burtic!La mine a fost 3 ani diferenta si pot sa va incurajez ca e buna diferenta,Rut deja se descurca singurica in parc,isi gasea prieteni,nu trebuia sa stau f mult dupa ea si era destul de intelegatoare,ea spuneasa ma ocup intai de bb apoi de ea,nu mi-a facut crize desi nici f usor nu a fost fara nici un ajutor si cu sot la servici si scoala,dar m-am descurcat singura.

Si ca sa vedeti in e tara minunata traim,acu 3 sapt mi-a facut Erik convulsii febrile,eram in parc si am fugit repede la o policlinica care era f aproape,am intrat in cabinetul unde mergem de obicei dar din pacate nu era doct lui, era doar asistenta de la adulti.O implor sa-i dea diazepam lui Erik pt ca asa se da dupa convulsii dar i frica sa se bage stiid ca am chemat salvarea.Salvarea intarzia,Erik era f agitat asa ca a umblat disperata in toata policlinica dupa doctori......dar niciunul nu a vrut sa vina.Dupa 3 tel la salvare se hotaraste totusi sa-i dea diazepam si cand era treaba expirata se hotaraste si neuroloaga sa vina cu diazepam-ul.La spital ii sparge 2 vene si a 3-a o gaseste dupa indelungi "sapari",dar hai sa zicem ca asta se poate intmpla,a fost ghinionul nostru.Il interneaza la o sectie e toxi unde era supercurat,supravegheat bine,apoi dupa 1 zi il duce intr-un salon cu 10 paturi unde gasesti toate bolile de la pneumonii la alergii,boli de inima......tot ce vrei.Ne-am internat doar cu rosu in gat de la care facuse pacatoasa de febra si dupa iesire a inceput sa tuseasca.....dar am scapat doar cu nurofen,sirop de patlagina si pin,aerius....acum mai tuseste putin dar e spre bine.
Asa ca adib......au mai patit-o si altii.

Camelia,din pacate iti spun ca dupa ce a facut o pneumonie e destul de predispus sa mai faca asa ca mare grija sa va feriti de umezeala,vant,vreme rece,urmarit f bine la doct bun cand raceste....daca gasesti ceva f bun de imunitate sa ne spui si noua.Eu i-am dat septilin toata iarna trecuta si a avut efect 0,a fost racit din septembre pana in ianuarie cu pauze de 2,3 zile apoi 4 pneumonii una dupa alta cu tot septilinul,acum am trecut pe bronchovaxom si astept sa vad rezultatele,am fost si la salina la sfarsitul lui august........dar sunt totusi la care le merge cu septilin.

pupici si sper sa scrie cat mai multe mamici sa mai stim ce fac ciresele.

Mergi la inceput