Cirese de mai-iunie 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 18
abibrinza spune:
Adela, numai bine Andreiutului! Spitalele si bolile sunt groaznice.
Andreea, ce mai face Andrei?
Cami, ce ai facut la examen?
Numai bine,
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
CamiM spune:
Arabela nu stiu inca, dureaza cam 3 saptamani pana dau rezultatele.. abia astept..
Sper sa fie un scor ok.
Felicitari pentru vorbaret..
si Sofia scurteaza cuvintele: Sofia spune - Shiashia si Sabina a devenit - Abina![]()
Cocutica multa sanatate.
Adib refacere rapida Ralucai.
Ralucis superbe papusi..

Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
andruskandu spune:
Arabela, suntem bine, Andrei e la cresa. Ieri am lucrat, asa ca nu mi-am vazut puiul de 2 zile... sper ca nu mai are asa mucisori. Si mi-e un dor de el! De-abia astept sa merg sa-l iau. 
Adib, sanatate la puiuta Raluca!
Adriana, mie mi-e greu cu 1 singur, nu stiu ce-as face cu 3 nazdravani odata... Andrei e si cicalitor, vrea tot timpul sa te joci cu el, sa-i acorzi toata atentia.
Cocutica, bine c-a iesit semnatura. Pentru scris colorat, daca vrei, intri tot acolo, si scrii inaintea cuvantului culoarea, asa cum apare mai sus, scrii si dupa cuvant. Ca sa intelegi, da reply la un mesaj al meu si vezi cum e scris la mine.
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
doroti_5 spune:
Buna fetele.
Adib si noi am avut varicela, si e si mai bine, cu cit sunt mai mici cu atit mai bine trec de de aceste boli ale copilariei, insa a mea a devenit cam alintata dupa boala. Eu iam dat calmante, jumate de pastila pe noapte, incepind cu a treia noapte, asa mi s-a recomandat de medic, in primul rind ii ia mincarimea, in al doilea doarme, dupa doua nopti nedormite era si timpul. Sanatate la Raluca mica.
Camelia, ce imi era dor de voi, si bine ca s-a facut bine Andreiut, nu am stat in spital niciodata cu asta mica si sper sa nu o facem, ca la noi e mai prapad ca la voi.
Andreia uite ca si al tau Andreiut e bine, bravo.
Cocutica multa sanatate ca sa revina papusica mamei acasa.
Arabela, lasa ca invata el odata si odata numele, la mine nasu io is de mica Nuta, asa si a ramas, si e usor pentru ea, nici treaba nu are sa zica Elena, ea e Nuta si e fata lu taticu, da mama daca vrea poate sa-si faca alta, insa eu sun "mamica mea" la orce suparare, asa ca ne face parte dreapta.
Cami sper sa fie bune rezultatele la examen. Nuta are in grupa la gradi o fetita, care o cheama tot Sabina, si tot Abina ii zice.
Adriana, mai eu nu am cuvinte pentru tine, cum te descurci tu cu trei nazdravani, noi seara doi cu una si ni se pare ca deja cedam, nu stiu cu doi ce o sa fie, da sa-ti zic un secret, nu stiu ce e in burtica, dar daca o sa fie baietel o sa-l cheme Codrin Andrei, iata asa.
La noi e bine, tot cu greturi si pofte, dar sper ca nu o sa mai tina mult starea asta. Nuta e bine, merge la gradi si e superfericita.
Va pupam.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157601403631242/" target="_blank"> 8, www.flickr.com/photos/7297231@N05/1113189888/in/set-72157601434403497/" target="_blank"> 9, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157602687181824/?photo_deleted=1740457215" target="_blank"> 10
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
camelia.t spune:
Doroti din pacate nu suntem tocmai bine.De ieri noapte are febra si nu stiu de la ce.Deocamdata nu are nici un alt simptom asociat.Nici tuse, nici muci, nimic, nimic, doar febra care cedeaza la antitermice de tot, dar dupa 4-5 ore revine.Si o tinem tot asa de 2 zile, numai cu antitermice.Maine va fi a treia zi, asa ca daca tot asa va fi, mergem iara la doctor 

. Deja imi vine sa ma dau cu capu de pereti de atata medicament cat a luat.Nu mai vreau antibiotice nici sa le vad pe raft in farmacie!
Ma gandesc sa nu fie vreo boala din asta eruptiva....asa ca stam si asteptam acuma.
Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)
www.flickr.com/photos/13841405@N00/sets/72157607860891037/" target="_blank">Andrei
adib spune:
multumim pentru urari.
cred ca am sa inebunesc, daca n-am facut-o deja, fara sa observ.
dr pediatra a spus ca e clar varicela.
evolutia nu este de varicala, nici aspectul chiar intru-totul, deci am dus o alta dr acasa care spune ca e un stafilococ care cauzeaza eruptia de pe piele. asa ca miine face un exudat faringian.
si uite asa ajung la concluzia ca greutatile pe care le ai nu sint cauzate de copil ci in cea mai mare parte de ... alte persoane, dr neprofesionisti, ...
grav este ca nu mai stim ce are Raluca. daca nu e varicela si o face mai tirziu ne vom speria ca este a doua oara. acum probabil stam acasa degeaba. am alarmat cresa care a alarmat toti parintii. ....
poate pune cineva capat acestei stari.
sa spun toata povestea?
din 19 mai mami trebuia sa mearga la servici. am zis ca Raluca va sta cu bunicii. pe 20 mai bunicu se opera la stomac. deci ne trebuie cresa urgent. dupa operatie bunicul a fost diagnosticat cu cancer malign. face tratament. singura cresa pt Raluca a fost particulara. dezastru.
in august am fost la mare. de atunci la Raluca ii curge nasul. n-am stiut de ce. am ajuns la ORL. "-vai dar cum duceti copilul la cresa in starea asta? are o otita ...!!!". Raluca avea doar nasul infundat. am cumparat aparat de aerosoli. ne-am chinuit sa facem aerosoli. un alt ORL-ist a ris cind am mers la control.
acum "varicela".
sper ca e ultima problema.
altfel imi iau pusca.
numai bine va dorim.
camelia.t spune:
Adi ...sa-mi spui si mie cat costa....pusca!
Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)
www.flickr.com/photos/13841405@N00/sets/72157607860891037/" target="_blank">Andrei
adriana spune:
Adib, imi pare rau pentru "bunicu"
.. Sanatate multa..
Pentru Raluca vezi ca se poate face o analiza de sange, care indica daca a facut anticorpi pentru varicela, asa poate iti dai seama ce a avut.. Poate DianaR sa ne spuna daca e asa..
Imi pare rau de imbolnavirile astea, cresa si gradi sunt pacatoase dp asta dv.
Eu nu-s chiar asa superwoman cum vedeti, e mult mai usor cu 3 decat cu unul, mult mai usor si daca sunt mai maricei, mariceii
. Codrin ma ajuta mult, ii explica lui Olga .. si Olga ii explica Corneliei.. si eu stau la computer si dau sfaturi
...
Doroti, vai ce nume dragute
, bravo, pentru alegere.. Sa dea Domnul sa fie baietel, daca asa va doriti..
Adela, imi pare asa de rau de Andreiutu.. Nu merge si la voi cu analize de sange, ca sa vedeti ce are? Asta in ultima instanta, ca sa nu mai dai atatea antibiotice(eu nu prea sunt adepta analizelor de sange, dar la nevoie, decat sa dau antibio, le-as face
)
Arabela, Cornelia vorbeste tot amestecat, dar e lenesa, prefera sa arate cu degetul
.. Daca o rog sa repete ceva, o face, daca vede ca insist, nu mai face
.. Dar am trecut de sperietura, pentru ca se vede ca si-a dat drumul si mai ales, doarme noaptea.. ASta ma ingrijora cel mai mult.. Doamne ajuta sa fie bine in continuare.. Si apropo de vaccinuri, de cand am obs ca are intarziere la vorbit, nu i-am mai facut niciunul
, deci de aproape 1 an.. si nici nu prea o sa-i mai fac, doar daca o vad ca merge bine proportional cu varsta ei...
Fug la masa cu copii, pupici![]()
arleena spune:
camelia nasoala experienta cu andrei, sa dea DD sa nu mai aveti probleme asa niciodata.sanatate multa
adi nu vreau sa fiu in pielea ta, as da cu toti doctorii de pamant...si vb ta, sa nu ajungem la pusca......, ca va fi jale....mai stiu pe unu.... ,care numai ipotetic ,daca ar pati alex ceva din cauza altora le-ar lua gatul....sanatate bunicului si
sa ajute tratamentul.
cami tinem pumnii pt rezultate.....
virgi ce mai faceti voi?!?!?!azi ma tot gandeam la voi, si cum ne spuneai despre gradinita luanei....am niste dezamagiri cu privire la gradinita lui alex
, nu e deloc cum ma asteptam, si e gradi particulara, cea mai veche din cluj, deci cu "traditie", preturi marisoare.....DAR....sunt cam multe chestii acolo ce mie nu-mi convin....
nu stiu cum e in alte parti in tara chiar si in cluj, nu stiu nici care e diferenta intre gradi de stat si cea particulara dar concluzia este ca sunt dezamagita.....vreau sa-mi descarc aici naduful deci va fi un post lung....daca aveti chef sa cititi si sa-mi oferiti feedback ok, daca nu....ok si asa
fundatia de care apartine gradinita lui alex are cam in fiecare cartier al clujului sediu, plus ca are si o scoala cu clase pana in 8-a. pare asa de incredere.....dar sediul unde e alex inca e in constructie o aripa, e frumos ca e nou totul si "curat"....doar cu ghilimele ca defapt e cam praf, mno inteleg ca inca se lucreaza ....dar totusi....ar putea sterge pe jos mai des ca e doar parchet laminat, nu tu covoare care sa tina praful....la baie am observat ca toaletele nu sunt suficient de curate pt mine....in sala grupei lui alex sunt niste geamuri mari cu vedere sudica, ceea ce e ok, doar ca ma gandesc daca ar fi sa doarma acolo nu ar putea pt ca nu au perdele, nici macar de soare....si cateodata dimineata am observat ca si pe educatoare(care e defapt profesoara de engleza si nu-i place daca i se zice educatoare
)o deranjeaza soarele prea puternic....d'apoi pe bietii copii. in grupa sunt 10, relativ ok...cu varste de la 2 la 3 ani care stiu vorbi de la bine in sus, adica te poti intelege f bine cu ei si sunt capabili sa invete cantecele, poezi in engleza(asta fiind profilul gardinitei)....doar ca de o sapt a fost inscris un copilas de 1,5 ani care nu stie sa vb decat mama, tata....plange ala mic non stop....alex a fost o sapt jumate acasa fiind bolnav si marti cand l-am dus am stat cu el(evident ca a facut scandal si crize asa ca am zis ca stau cu el un pic in sala pana isi revine ca doar mai fusese 4 zile la gradi si alea nelegate). am stat de la 9 la 10 :15 cand alex a salutat pe toti si-a luat ghiozdanelul si a trebuit sa plecam.....in ora asta si un pic am cedat psihic....copilasul ala plangea non stop si stiga mami, tati..."educatoarea"statea cu el in brate si se chinuia printre tipetele astui mic sa lucreze cu ceilalti....va dati seama ce debandada.....in grupa cu alex e fiul educatoarei, care e cam neastamparat.....am observat ca educatoarea se comporta altfel cu el, fata de ceilalti...nu are rabdare cu el, si mai striga la el, il bruscheaza, il pedepseste, il ameninta cu bataia ca nu o asculta deloc, piciul ei ii tot loveste pe ceilalti, tot vrea sa iasa din sala....in fine, nu pare o atmosfera placuta si cred si eu ca alex nu vrea sa ramana acolo singur fara mine.....
au un program Helping hand, adica parintii pot sa vina sa stea un anumit interval sau toata ziua cu copii si educatoarea si daca vrea sa-i invete ceva pe copii sau doar sa ajute.....asa ca azi m-am dus la gradi cu alex....si de aici dezamagirea mea....le-am facut la copii o prezentare cu animale din padure si ce mananca ele, fond sonor de la Stelua
ceva cu forest...si niste cartonase cu animale prezentate.... toata prezentarea mea a fost cu copilul ala mic in brate care urla dupa mami, educatoare avea o discutie cu o mamica care o acuza ca nu se ocupa de fie-sa cand mananca la praz....noroc ca le-a placut la copii ca au mai vrut inca odata si a doua oara a stat educatoare cu ala mic....dar tot plangea saracutul...dupa cate am vazut eu ii iesea si o maseluta ca ii era umflata si rosie de numa gingia si se vedea un coltisor...imi era mila de el si ma gandeam ca eu nu as fi putut sa fac asta...nu l-am lasat niciodata acolo stiind ca plange...am stat acolo 2-10 min pana cand s=a potolit si nu mai plangea....abia apoi pot pleca....
pana la 12 a fost un calvar, educatoarea nu se putea concentra, fiu-so o tot enerva si urla la el, astialalti erau cam socati cand urla educatoarea.....eu am avut senzatia ca asta mic al ei e gelos ca mami nu e numai a lui ci si a celorlalti si normal ca protesta in felul lui....a sunat-o pe bunica lui ala mic pe la 10 dupa ce i-am zis ca mie ca parinte nu-mi convine situatia, ea tre sa stea tot dupa ala mic care oricum nu se potoleste, nu se poate ocupa de ceilalti....nasol rau chiar daca mai venea cate o ingrijitoare sa stea cu ala mic....abia la 12 a ajuns si bunica si nu m-am putut rabda sa=i spun ca isi bat joc de copilul lor dar si de cei din grupa. ala mic e de cresa nu de gradi, nu stie vb, nu poate invata nimic dar nici pe ceilalti nu=i lasa....imi pare rau dar mie ca parinte nu-mi convine situatia, s-a ofticat aia si a zis ca nu-l mai aduce....sper
.tot la 12 a venit bona dupa fiul educatoarei.....noi am mai stat o juma de ora dar va spun ca a fost o diferenta vizibila....educatoarea parea mai relaxata si a resuit sa se adune si sa mai lucreze cu copii, le-a spus scufita rosie in stil teatru de papusi cu manusi din alea cu personaje, au mai cantat....in fine, a fost ok, mi=a placut ca si alex a fost activ si f interesat....tot intreba de lup cum zice!??(credea ca e lupu din capra cu trei iezi si astepta sa cante lupu![]()
mno, am tot discutat cu sotul....nu stiu ce sa fac....sa-l mai las pe alex...poate totusi se obisnuieste???sau sa-i caut alte gradinita???e doar impresia mea oare treaba cu educatoarea si copilul ei???sa-i zic observatia mea in legatura cu comportamentul ei?alex imi zice acasa ca ii e frica de ea, ca e batrana(desi are 28 ani)ca stiga....plus ca nu au jucarii calumea, in cealalta grupa mica am intrat azi si pareau ca sunt mult mai multe jucarii si carti faine, educatoarea mai draguta, cocheta, aranjata si nu cu fata acra.....ce naiba sa fac???
am intrebat-o pe educatoare de jucarii si mi-a zis ca gradinita nu mai cumpara, multe sunt donatii de la Mc'donalds(va dati seama ca is naspeturi) eu ceva masinute, niste lego care eu nu am fost in stare sa le cladesc ca pareau din mai multe seturi si nu se potriveau.....ce am mai observat ca nu-i lasa sa se joace....cum scot jucariile le spune sa le adune....eu azi am incercat sa-i dau de inteles ca e ok sa se joace copii si sa le imprastie...le ziceam ok va jucati dar la sfarsit adunam totul....nu cred ca s-a prins....mno hai ca am scris mai mult decat o gramda si parca nu am descris totul....da-ti idei....povesti-mi cum e la gradinitele unde merg ciresele voastre....sunt eu prea pretentioasa???am prea mari asteptari???
si niste poze
prima zi de gradi http://www.flickr.com/photos/49551753@N00/2983408401/
pozele de la gradi http://www.flickr.com/photos/49551753@N00/?saved=1
va pun maine si niste filmulete de la gradi sa vedeti despre ce vorbesc
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea