Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (99)
Raspunsuri - Pagina 17
Antoanela23 spune:
part 2
, acum despre vacanta.
A debutat cam naspa pt ca in ziua in care am plecat era greva la aeroport, ne-au transferat la alt aeroport unde am asteptat 9 ore pana sa plecam si inca o ora in avion dupa ce ne-am imbarcat. Asa ca am ajuns la doua noaptea in camera de hotel, copiii si-au dat peste cap mesele si somnul iar noi am fost asa de obositi ca ne-a luat vreo trei zile sa ne revenim. Dupa inca vreo doua zile s-a imbolnavit Victor, a facut febra, initial am crezut ca e insolatie dar pana la urma probabil a fost o infectie cu ceva. A fost prima data cand efectiv l-am pazit o noapte intreaga, am facut juma- juma cu sotul, ii masuram temp din 10 in 10 minute ca-i crestea febra f repede si mult chiar si sub tratament. A trebuit sa-l tinem in prosoape ude, a fost cam greu pt el, mititelul. Am chemat si un doctor sa-l vada ( era cabinet medical in hotel) si ne-a prescris sa-i dam antibiotic de spectru larg ca sa fim siguri ca prevenim orice complicatie. Dupa aprox 3 zile a putut sa mearga iar la plaja si in apa. Nici sotul nu a stat minunat cu sanatatea, deja tusea cand am plecat si cand a venit dr pt Victor l-a consultat si pe el si i-a gasit o bronsita care si acum il mai chinuie, desi ia tot felul de medicamente. Cam astea au fost partile negative.
Partile bune au fost ca totusi am fost la mare, vremea a fost buna, hotelul ne-a placut, era direct la plaja, din camera vedeam si piscina si plaja; apartamentul de la hotel era ok, la inceput ne-au cazat intr-unul cam mic, nu incapea patul de copil in dormitor , le-am zis si a doua zi ni l-au schimbat cu unul un pic mai mare; mancarea era buna si foarte variata si metoda asta cu bufetul e f buna cand esti cu copiii, ca nu trebuie sa astepti pana-ti aduc ei mancarea. Sonia manca borcanele in camera inainte sa mergem noi la masa, iar apoi cat eram la masa trebuia sa molfaie si ea ceva, paine, paste, legume iar preferatele erau pepenele galben si rosu. Plaja si apa erau f misto, in schimb noi nu reuseam sa ajungem devreme pe plaja, pana echipam si dadeam cu creme ambii copii, faceam bagajele si ne puneam in miscare se facea ora 11. Dar a fost ok, cremele si palariutele i-au protejat f bine, poate prea bine ca nu-s deloc bronzati. M-am mirat ca erau multe familii care stateau toata ziua la plaja sau la piscina desi la pranz era f cald, nu stiu cum rezistau si nu toti copiii aveau palariute si costume protectoare pe ei.
Una peste alta a fost bine, nu se poate spune ca ne-am odihnit, dar nici acasa nu ne-am fi odihnit. Am nimerit intr-un loc si hotel adaptate pt copii si chiar daca era plin de lume si turism de masa, nu ne-a deranjat.
Cand pun pozele o sa va anunt, pana atunci pupaturi si weekend placut la strumfarie,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si www.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank"> Victor (8 octombrie 2005)
Poze noi
Sonia la Un An!
karligutza spune:
Anto sa va fie de bine vacanta! Bine ai revenit pe forum. Lasa ca Sonia tace cat tace, dar si cand o incepe (mai ales ca il are pe fratiorul ei aproape).... ![]()
mamii nu e cazul sa mergeti la spital? stiu ca si baietelului nasei mele i s-a spart buza odata, si au ajuns la spital!
Bafta multa! of! 
karligutza
sunt mamica Adelutei 
karligutza spune:
oaana multa rabadare ti-as mai ura, dar te cred ca ai ajuns la capatul rabdarii.... succes cu intarcarea! 
Anto acum am citit al doilea mesaj... mama ce de peripetii... si cu Victor, of
....
nu ma mai lasa Adeluta sa scriu... se intinde si imi plesneste tastatura... ii e foame, plec sa ii dau papica!
karligutza
sunt mamica Adelutei 
mamii spune:
karliguta ...acum doarme alex si vad ca s -a inchis putin dar e umflata..i s-a spart buza de jos ..in partea exterioara este crapata ca o ramurica(adik nu ii lipsesc bucatzi din piele) pe o portiune de 1,5 cm...pe dinauntru nu reushesc sa vad ca nu ma lasa dar banuiesc ca are si acolo o taieturica pentru ca avea gurita plina de sange si pe afara si pe dinauntru).L-am dat cu apa oxigenata pe dinafara...apoi cu multa apa rece baga singur boticu si apoi iar cu apa oxigenata acu a adormit caci era treaz de la 6 juma..am sa vad cum se prezinta dupa ce se trezeste imi cam tremura genunchii ca sa fiu sincera
Mami de Alexandru din 13.07.07
Pov. nasterii
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">poze cu noi
karligutza spune:
esti departe de primul punct spitalicesc? e posibil sa fie nevoie de 1-2 copci.. cusaturi.. au, ce urat suna, dar daca il va incomoda la mancat? nu stiu ce sa te sfatuiesc mai departe, dar daca e rana deschisa, intr-o zona atat de activa... ma indoiesc ca se va inchide usor fara "ajutor"... mi se face si mie pielea de gaina cand ma gandesc, dar nu tie ca il ai aproape si-l vezi... somn usor si vindecator ![]()
karligutza
sunt mamica Adelutei 
Timi07 spune:
mamii scuza-ma ca n-am vazut cand m-ai intrebat. Am pus ceapa taiata,putina boia dulce,cartofi,morcov,piept de pui,un pic de ulei de masline si apa la fiert la foc mic si gata. Bunica-mea facea ceva de genul www.budapest.com/recipes/Chicken-Paprikas-with-galuska.htm" target="_blank">asta dar galustele le punea la fiert in supa si gata. LA Soph o sa-i fac probabil fara galuste si cu totul fiert, fara ceapa calita.
Pupici lui Alex, eu cred ca lesinam de-l vedeam asa lovit.
Oana eu ti-am zis ca am vazut pozele. Ce nu ti-am zis (sufar de lene) e ca Aaron seamana mai mult cu tine decat Iosua. Iar Iosua e un Mick Hucknall in varianta super dulce.
Anto si Sophie redecoreaza apartamentul si la fel ne incurajam si noi ca e o faza care va trece (ce nu-i trebe arunca pe jos). Imi pare rau ca vacanta n-a fost cap coada perfecta dar cred ca si voi sunteti ca noi disperati dupa soare, cu toate ca aveti cateva zile in plus de soare pe an fata de noi.![]()
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
mychydutza spune:
oaana, multumesc pt sustinere. sa stii ca si eu tot singura eram(si sunt) acasa toata ziua. la tine e mai greu ca sunt 2. eu am iestit foarte mult afara cu el, cate 2-3 ore diineata si tot atat seara. daca as fi stat cu el in asa m-ar fi molfait ca pe suzeta. acum cu intarcatul am avut noroc cu soacramea (nu credeam ca o sa zic vreodata asta) pt ca l-a scos ea afara si l-a si adormit de pranz.
noi suntem in a treia zi de intarcare: andrei a adormit aseara pe la 10.30 singurel, dupa ce l-am leganat vreo 15 minute in brate. a dormit pana la 5 dupa care a dormit iar pana la 8. a fost mult mai usor decat mi-am imaginat, multumesc lui Dzeu.
eu tot cam betonata sunt la san dar sper sa trec cu bine....pupici
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
oaana spune:
TIMI
,nu ma suparam nici daca nu-mi spuneai.Eu ma uit la toate pozele,citesc tot in fiecare zi,si as vrea sa raspund pentru toate mamicile,dar nu am timp,in timp ce scriu ma uit si dupa copii prin casa,sa nu faca pozne,cand dorm fac si eu ce pot mai repede,seara cand vine sotul diferite treburi si apoi cad franta.Si indradevar Aaron seamana perfect cu mine,pe cand Iosua a inceput sa capete altfel de trasaturi.
Mama Adelei
.Ce i-ai dat sa pape?
Mihaela,deci sunteti bine?a fost mai usor pentru ca a acceptat lapticul,eu incerc diverse variante,dar nu-mi iese nimic.![]()
Anto sa va fie de bine vacanta,se simte ca ti-a priit,chiar daca nu a fost totul perfect.
Violeta,ce mai faci?Imi cer scuze ca nu ti-am mai raspuns in legatura cu 'Violeta"Eu as fi dorit-o mult pe Primula,dar cred ca numai eu,pentru ca Iosua de cate ori are un plus nou,il analizeaza cateva minute si apoi sta aruncat,asa ca mai bine ii cumpar jocuri,puzzle-uri,chestii din astea cu care se joaca el.
Oana,mami celor doi nazdravani:
Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
oaana spune:
Scuze,am uitat.Mami pupam baietelul sa se vindece.Daca nu e lovit tare,nu te impacienta,copiii se vindeca mai repede decat credem noi.Si Aaron a avut buza de jos sparta un pic pe intrior,dar in cateva ore nu s-a mai vazut nimic.
Oana,mami celor doi nazdravani:
Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
karligutza spune:
oana azi dimineata a papat vreo 3 masline mamouth (roade pe langa sambure
), branza cu smantana, jumatate de banana si apa la greu... iar mai devreme inainte de nani, pui cu smantana facut de mine aseara (cu multe multe legume si cateva buchetele mici de conopida)... pentru diseara am in plan un pilaf tot cu legume. Ieri a mancat pentru prima data conopida, cruda! si eu la fel! tot prima data, conopida cruda! HABAR n-am avut ce buna e asa. Fiarta nu prea ma omor, dar murata sau in stare cruda, mai nou, e super aliment! as manca toata ziua! 
karligutza
sunt mamica Adelutei