Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (182)
Raspunsuri - Pagina 18
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina 'neata! o am pe tanti la curatenie, asa ca sunt in focuri. Trebuie sa ma ocup personal de toate petele de pe rufele din vacanta deocamdata vreau sa-i spun si eu Lisei sanatate, si sa confirm ca virozele respiratorii dau si scaune mai proaste. La Gh chiar a inceput viroza cu mucisori, apoi s-a deplasat digestiv. Rox, da, eu n-am voie cioco, , da Cristisoru lu Cecilia doarme noaptea mai bine, deci de ce sa n-aiba voie tzatza ziua? eu daca as fi slaba as avea voie cioco Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabinescule, multumesc pt urari si pt detalii. Cum ii ziceam si lui Rox, se pare ca am scapat de viroza.
Bun venit acasa. Chiar ma gandeam la tine zilele astea si tot am zis ca dau o strigare pe forum. Dar uite ca ai aparut si fara sa te strig eu :P
Imi pare rau ca ati avut probleme digestive. Si imi pare tare rau de faza cu Gheo. Nu pot intelege asa ceva - cum se poate rahitism??? Asta apare la mancat inadecvat si expunere insuficienta la soare. Intrebarea mea e: papa bine in afara de tzatza? Si cum mai mananca Gheo tzitzi? Cand ii dai, de cate ori pe zi, dupa/inainte de masa etc?
Sa stii ca e ok sa il tii la soare fara protectie solara dis de dimi, pana la 10:30-11. Nu pune crema daca il tii dimineata si scoate-l minim 30' la soare, zilnic daca poti sau macar tot a doua zi. Eu recunosc ca nu ajung la soare cu Lisa chiar zilnic, dar tot ma straduiesc sa o scot in parc din 2 in 2 zile. Si bagati peste gras, gen somon sau pastrav oceanic (e f similar cu somonul, doar ca eu il gasesc mai gustos si mai cremos), hering (e cel mai bogat in vit D dintre toti pestii!!!), macrou, ton, sardine (chiar si din conserva e ok, dar sa fie de calitate - eu am gasit ceva braziliene, fara sare si alte adaosuri, doar ca Lisa nu le mamanca, cred ca nu ii place gustul). Pestele e singura sursa naturala de vit D. Mai poti incerca sa ii dai cereale normale care sunt fortificate cu vitamine, dar aprotul e mai mic. Desi orice putin se aduna.
Acum e important tratamentul, poate ii si vine pofta de mancare si mai pune carnita
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Sabina spune:
da, Adi, nu i-am dat peste pana acuma...trebuie neaparat.
El de obicei mananca f f bine. legume, branza cu smantana si mamaliguta, carnita, ou, fructe de tot felul, avocado, iaurt....
dar Tzitzi vara asta a supt numai dimineata, seara si noaptea. Uneori noaptea din ora=n ora, alteori odata pe noapte.
Acu de cand cu boala a supt mult mai des, si sper sa-l tina tot asa. E vina mea ca nu i-am dat vitamina D.
Acu ce sa zic...am mai citit si rahitismul se pare ca se diagnosticheaza in urma unor analize f amanuntite, el are niste semne doar deocamdata.
Acuma mi-a adormit cu kk, si mor de curiozitate sa vad daca e tot mai moale, insa deocamdata il las sa odihneasca in propiile miresme![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
carpatina spune:
| citat din mesajul lui sim_stoian Na, ca am mancat si o juma de cioco tot rozandu-mi unghiile prin casa. |
Aveai ciocolata sub unghii? =====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
Felicitari dna compozitoare! 
Si acum ma intorc la treaba mea de la servicu.. de care, in safrsit, m-am apucat. Tot oki in oki papanasho... speram sa ma paraseasca.. dar se pare ca n-am io norocul asta. Eh, asta sa fie tot necazul.
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
slippers76 spune:

Vladimir de mami Aniast si Gabriel de mami Adrianaolimpia
Sa cresteti mari, sanatosi, destepti si nazdravani. Un pupic special pentru Vladi, sa aiba maaare grija de mamica lui si de viitorul fratior sau surioara.

Eu sunt intr-o scurta (foarte scurta)pauza la servici si incerc sa mai citesc cate ceva. Pup.
Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
slippers76 spune:
Sabina, uite ca acu' sunt fetele noastre gemene si la rochite, nu numai la fratiori![]()
Adimercedes, sa stii ca Miruna se strica la stomac la fiecare viroza. Invariabil, chiar si acum, mare fiind. Cu Vlad inca n-am avut probleme de genul asta, dar, dupa cum vezi, e mai mult decat posibil ca diareea sa fie tot de la viroza. Multumim pentru gandurile bune.
Gabitz, Sabina 
sper si eu sa fie bine pana la urma.
Apropos de spalat pe dinti, la noi cele cateva (recunosc cu rusine ca au fost doar cateva) mincercari au fost un fiasco total. Urla ca din gura de sarpe si inclesteaza dintii. Si am incercat fara pasta de dinti.
Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Sabina spune:
Vladi, la multi ani dragul nostru! sa cresti mare, sanatos si sa ai parte de tot ce mai bun in viata!
Andreea, tie felicitari pentru sarcina. E o veste minunata! O sa fii o mama extrem de fericita cu doi copilasi!
Mami Adriana, mai da-ne vesti despre gabriel.
la multi ani cu mult drag de la noi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
slippers76 spune:
Mariana, cum mai e Eliza?
Sim, tinem pumnii sa fie totul bine la gradi. Dragul de el... Tu esti inca acasa? Spuneai ca te intorci la birou de la 1.
Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Roxana_G spune:
Sabina,
cum asa daca e tanti la curatenie tot tu esti in focuri? Credeam ca numai eu muncesc desi e tanti la curatenie. Nu mai stiu exact care era discutia cu Cristi al Ceciliei, dar chestia cu cioco era cu bataie directa la tine.
M-a amuzat exemplul si m-am gandit ca aveai ceva nevoie de incurajare la un capitol care stiu ca te streseaza. Si ca sa nu ma opresc aici, nici daca ai fi slaba nu ar trebui sa mananci atata cioco ca s-ar duce naiba silueta pana la urma.
Sim,
ia sa vezi ce zboara cand s-o insura!
Adimercedes, sa stii ca usoara diaree apare si la eruptia dentara, probabil de la salivatia in exces. Lipsa poftei de mancare e si mai complicata, pot fi dintii, refacerea dupa viroza sau chiar o problema cu stomacelul. Sa stii ca Bubu refuza biberoanele, e un chin de ceva timp. Mai nou nici dimineata si nici seara nu mai bea mai mult de 150 ml. Restul meselor mananca normal si ar mai vrea. Cred ca e legat de gustul laptelui, ma gandeam sa il schimb si pe asta. 10 kg e foarte bine. Alex avea la un an 9 kg si 79 de cm. Si ai vazut cum este acum, zic eu chiar foarte bine. Nici la voi nu cred sa fie vreo problema cu calciul.
Sabina, ce a citit Sim? Eu stii ca nu prea mai citesc altceva, dar macar puteai sa imi spui. ![]()
Sim, azi am tot vrut sa te sun si ma gandeam sa nu deranjez.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui Sabina da, Adi, nu i-am dat peste pana acuma...trebuie neaparat. El de obicei mananca f f bine. legume, branza cu smantana si mamaliguta, carnita, ou, fructe de tot felul, avocado, iaurt.... dar Tzitzi vara asta a supt numai dimineata, seara si noaptea. Uneori noaptea din ora=n ora, alteori odata pe noapte. Acu de cand cu boala a supt mult mai des, si sper sa-l tina tot asa. E vina mea ca nu i-am dat vitamina D. Acu ce sa zic...am mai citit si rahitismul se pare ca se diagnosticheaza in urma unor analize f amanuntite, el are niste semne doar deocamdata. Acuma mi-a adormit cu kk, si mor de curiozitate sa vad daca e tot mai moale, insa deocamdata il las sa odihneasca in propiile miresme Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabina, nu il face vegetarian, mai...
O sa fie bine, o sa vezi. Asa cum ai zis si tu, trebuie analize pt un diagnostic clar. Altfel, e doar zis din buze. Dar mai bine sa actionezi acum decat sa stai sa vezi ce si cum.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii