Condica Salajencelor (52)
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela_s spune:
adriana, supapa o pun intotdeauna pe pozitia inchis, am citit instructiunile si de aceea sunt ingrijorata, ca scrie si acolo ca nu ar trebui sa iasa abur...doar in cazul in care e presiune prea mare in capac...dar la mine a iesit de la inceput miros de mancare...oare nu stiu eu sa pun bine capacul cu inel? Cred ca v-am mai intrebat de asta, eu doar pun inelul de plastic, si apoi imping capacul la locul lui, cu surubelul acela in afara. In instructiuni scrie ca trebuie invartit in sens invers acelor de ceas(dupa ce il fixezi), pana se aude un click, dar eu invart si degeaba. De aici si nelamurirea mea...cand speli capacul cu inel, cum procedezi la reasezarea lui?
vorbe de copil...
Hobby
dianaiulie2009 spune:
Pfuai cce m-am enervat ... pe cand am scris un ditamai mesajul .. surpriza mi-a disparut totul de pe ecran ...
Mihaela , incearca sa deschizi si sa inchizi capacul atunci cand iea aburi , daca nu e presurizata oala . Am patit si eu o data si de fapt nu am inchis pana in capat capacul . Cand tii capacul in mana , partea din capac care are cuiul si unde scrie open/close trebuie sa fie in partea ta stanga . Cand pui capacul pe oala trebuie sa-l potrivesti un pic intr-o parte , ceva de genul orei 10 si 20 , apoi invarti in spate , adica inspre tine pana ajungi la ora 9 si un sfert . Cand invarti , daca te uiti pe lateral unde e acel cui despre care iti vorbeam vei observa cum iese in afara si apoi intra la loc in momentul in acre oala e inchisa .
Astept sa-mi scri daca mai ies aburi k m-ai facut curioasa . Incearca faza cu deschisul si inchisul capacului cand ies aburi si apoi asteapta sa vezi daca nu se ridica supapa din capac si sa numai iasa aburi .
" Carpe diem ! "
dianaiulie2009 spune:
Scriu mai multe mesaje sa nu-mi dispara iar totul de pe ecran .
Te mai poti verifica cu supapa din capac , care la inceput cand inca nu e sub presiune oala trebuie sa fie lasat jos , iar dupa ce se face presurizarea se ridica si inchide supapa , pe unde , de fapt iti ieseau tie aburii . Dar de inchis se inchide in momentul in care e capacul inchis la maxim . Cu 7 sisteme de siguranta ai vazut ce desteapta e .... te atentioneaza k ceva nu e in regula si te pune pe ganduri ... sper sa rezolvi problema daca nu o sun pe distribuitoare si o intreb despre ce poate fi vorba .
Bafta la gatit !
" Carpe diem ! "
olim spune:
salutare gasca
ma mai tineti minte![]()
noi acasa, ieri am sarbatorit 3 ani de la nunta, dar cu accidentul din madrid nu prea am avut chef de nimic
va pupam pe toate si va dorim o seara superba
ioana in ce parte a spaniei esti![]()
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
mihaela_s spune:
adriana, multumesc de sfaturi! Asa am inchis si eu capacul de fiecare data, dar daca prima si a doua oara parca...s-a blocat supapa si s-a inchis, capacul s-a inchis imediat...in urmatoarele dati capacul nu s-a mai inchis decat tarziu, dupa ce au inceput sa iasa aburii, iar supapa nu s-a mai inchis...
Hai ca mai incerc maine o mancare si am sa fiu mai atenta cum fac cu capacul, sa se blocheze mai repede. Daca tot asa va merge am sa iti scriu...
otilia, ce dulceata/sirop/zacusca/vinete/muraturi ai mai pus azi?
Sau ai stat la umbra la racoare?
olim, bine ati ajuns cu bine acasa, daca acolo va simtiti asa...nu stiu...
Multi ani fericiti inainte! 
vorbe de copil...
Hobby
silvana_salajan spune:
Miha draga aici la 3 zeci si ceva de grade nu iti arde numai de mancat inghetata...Asa ca azi numai o supa de taietei si o praji cu mere... Ca am primit ieri un plasoi de mere scuturate si nu ar fi rezistat pana in we ca erau lovite... Asa ca prestat si mancat... Mai sunt 3 bucati dintr-o tava... Da am avut si musafiri nu am mancat-o singuri
Cat despre muraturi/zacuste si alea, alea, mi-am propus sa nu fac nika anul asta. Singura chestie pe care o sa o fac va fi ketchup-ul. (fetele stiu de ce
) Cred ca voi face 2-3 portii ca tare bine a trecut.Noa cam atat despre mine, Olim ma bucur sa aud ca sunteti bine, am auzit la stiri, s-a prabusit un avion???Va
pe toate si va doresc noapte buuuna!
dianaiulie2009 spune:
Otilia , mersi de cafelutza !
Acum am mai scapat si eu de teancul de hartii de pe masa . Cand termin serviciul merg sa cumpar hainutze pentru BB care il botezam maine .
Din cauza k mi cam nashpa comp. de acasa voi intra mai rar asa k va urez un week-end minunat !
" Carpe diem ! "