Condica Salajencelor (52)
Raspunsuri - Pagina 4
olim spune:
salutare
alex are rubeola dimineata a avut 39.7 febra
, am fost la urgenta la 6, apoi la pediatru la 10, asta e
in rest ne pregatim de wek,
va pupam pe toate
oti da s-a prabusit si e dezastru, asta e viata
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
dianaiulie2009 spune:
Olim , multa sanatate la micutzul Alex si multi pupici !
Imi pare rau de catastrofa din Madrid !
Mihaela , cum stai cu oala ? Pe unde veti petrece week-ul ?
Otilia , ce-ai facut azi k esti lipsa pe aici , inafara de barfa de la cafelutza !
" Carpe diem ! "
silvana_salajan spune:
Olim, multa sanatate micutului Alex! Lasa ca trece!
Adriana, azi am fost pana in oras, apoi cand am venit acasa mi-a luat o ora sa im revin... e f. f. cald afara. Am fost pana la plafar si cam atat.Altceva in afara de faptul ca am mancat deja cu Andrei o jumate de lebenita, nu am facut nik.
Va
si va doresc un we racoros!!
mihaela_s spune:
adriana, inca sunt la scoala, abia dupamasa voi pune oala in functiune...
In we nu stiu inca, la noi ploua si sunt vreo 18-20 de grade, nu stiu insa cum va fi in we, nu am avut timp de planificat nimic, va fi totul ad-hoc
. Poate vopsim geamurile de la living, facem curat si stam acasuca...si pe la cumparaturi...
Voi?
olim, sanatate lui Alex, trece repede rubeola, in 3-4 zile, nu e grav.
otilia, tot la umbra? ![]()
Va pup, un we fain va doresc!
vorbe de copil...
Hobby
olim spune:
fetelor multumim
bey despre ce oala vorbiti voi.
oti o reteta de praji cu mere rapida ai
sarumana
olim spune:
daca se poate sa fie de post, adica foi fara unsoare, pot fii oua, lapte, margar![]()
silvana_salajan spune:
Praji ce am prestat-o ieri.Se face un aluat fraged din: 500g faina+ 3 galbenusuri+ 100 g zahar pudra+ un praf de sare+ 250 margarina sau unt+ 2 linguri de smantana(cant de smantana e ajustabila, in functie de cat iese de tare aluatul. pui o lingura si numai daca mai trebuie mai pui. Se poate in functie de faina sa iti ia mai multa smantana) Se rupe in 2, si se intinde prima foaie (pun la prima foaie mai mult de jumatate din aluat) Se pune pe fundul unei tavi si se pudreaza cu gris de grau, imbracand si marginile tavii pana la jumatate.Separat cureti merele le razi fie la robot fie pe razatoare, le storci de suc cu mana, (deci nu cu robotul, sa mai ramana zeama in ele), pui zahar si scortisoara dupa gust si 3-4 linguri de gris. Se pune amestecul asta de mar peste prima foaie, se pune cea de-a doua foaie peste mere, se inteapa cu o furculita si se da la cuptor la foc iute. Cand s-a rumenit, e gata! Pofta mare! Ioi ce pofta mi-ai facut iar!
Da nu mai am mere sa mai fac, ca norocul. ![]()
mihaela_s spune:
Noa pana am iesit eu de la scoala s-a facut vreme faina, soare si caldutz...dar la temperatura tot vreo 20 de grade sunt...aici e gata vara deja de vreo 2 saptamani. Asta e! Vine toamna lunga si placuta si apoi iarna se intinde pana in martie...
Si mi-am adus aminte ca maine avem fest aici cu vecinii, intindem un cort mare afara(din acela de soare/ploaie...) si fiecare duce mancare, mancam si povestim. Io nu stiu cat oi putea povesti, dar sper sa mananc ceva bunatati
. Facute de mine
. Chiar nu stiu ce sa fac...ceva idei daca aveti?
Azi am mai pus tzara la cale cu mama, vine sora mea in noiembrie in Europa, merge la Madrid la o prietena din copilarie, apoi merge la Zalau, la Bucuresti ca trebuie sa-si schimbe viza si pe urma vin in Copenhaga, Stockholm, vin o saptamana la noi, chiar de zilele lui Ovi si ale Dianei, apoi merg in Oslo si merge si mama in NY cu sora-mea de sarbatori, an nou...poate sta vreo 2-3 luni acolo. Tare ma bucur ca o vad in sfarsit pe sisterul meu...mi-e asa de dor de ea!
hai
la voi!
vorbe de copil...
Hobby
silvana_salajan spune:
Miha mananca suedezii vinete cu maioneza?
Auzi hai sa iti dau o reteta faina si usoara: ficat de pui, condimentat, invelit intr-o felie de slanina sau bacon daca numa de asta aveti si intapat cu o scobitoare. Apoi la cuptor pana e rumen. E???In rest? De ce nu faceti frigarui? Piept de pui alternat cu ceapa, ardei, mar... Super, super!Nu mai am idei.Ma mai gandesc. Poate faci tu ceva in oala minune... ai dibuit-o pana la urma?Aici sunt peste 33 grade afara... Dar cica din cauza umiditatii se simt cam ca si 45-50.... Ce spui? Efectiv curge apa pe tine.Of dar parca nu as vrea sa vina toamna... Stiu ca e frig si sunt ploi... Naspa de tot.
olim spune:
oti sarumana de reteta, amu cobor la bucatarie si ma apuc de ea, ca s-o trezit alex, si pot sa lucru linistita, ca sta cu colegu
iti trimit si tie o bucata daca vrei
miha chiar te creds ca ti dor de sora ta, eu numa deo saptamana nu am vazut-o, si mi dor deja, da amu poate veni mai des la noi dupa ce incepe faculta, ca o sa fie mai lejera de program.
va pup sima duc sa ma apuc de treaba,mai viu![]()