Condica Salajencelor (52)
CONDICA SALAJENCELORMAMICI CU
1 BB Elutaf
- mami de
for2nity
- mami de
diplodocus

- mami de
claudiasabou
- mami de
silvana_salajan

- mami de
si
giulia_71
- mami de
mihaela_specht
- mami de
olim
- mami de
felicity05
- mami de
MAMICI
cu 2 BB-ici
mihaela_s
- mami de 
anacezara
- mami de 
carmenardelean
- mami de
si
bimilit
- mami de
si
In asteptarea lui
BlueEyes
piticutz
mikiriki
DarkBendis
Maria
Prietene
aileene
Raspunsuri
mihaela_s spune:
"neatza! Multzam de cafea, io am baut 2 pana acum...
Dadui gata prima zi de scoala, am primit programa si imi vine sa
la ce ma asteapta...huh! Acu' is acasa, fac ceva de mancare si apoi merg dupa Silvia...cam atat!
la noi tot racoare, azi sunt 14 grade...
Maine incepe si Diana scoala, abia asteapta. Gata, la noi se duse vacanta, inapoi in Franta
.
vorbe de copil...
Hobby
silvana_salajan spune:
Cum incepe Diana maine scoala???Dar ce structura are acolo anul scolar???? Hai ca m-ai facut curioasa...Si eu am avut de dimi oaspeti, o matusa de la tara, s-a dus mai inainte, asa ca numai pana la magazin si inapoi m-oi duce, oi face o ciorba de dovleac, si gata!Si maine e o zi!!!!Aseara am vb cu Cami, e ok, are mult de lucru a zis sa va spun ca va
pe toate!
mihaela_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvana_salajan Cum incepe Diana maine scoala??? Dar ce structura are acolo anul scolar???? Hai ca m-ai facut curioasa... |
Anul scolar aici incepe in saptamana 34, nu are o data fixa (aici timpul curge in saptamani), au o saptamana vacanta-saptamana 43, se numeste vacanta de toamna si apoi pana in 19 dec. iar scoala cand se termina semestrul. Pe selestrul urmator nu stiu inca programul, il vom primi inainte de vacanta de Craciun, dar in principiu scoala incepe prin 6 ian, au o vacanta de primavara, nu mai stiu in ce saptamana, una de Paste(tot o saptamana) si se termina in jur de 10 iunie, ca anul acesta. Dar am mai pove eu despre scoala, iar numarul de saptamni e acelasi ca in Ro din cate imi amintesc...am mai comparat noi...
Pupam si noi pe Cami, poate se indura sa ne mai scrie cateva randuri...
vorbe de copil...
Hobby
silvana_salajan spune:
Miha tot nu imi ies cele 4 sapt care le face Diana in plus... Inseamna ca are cu 4 sapt mai multa vacanta ca si pe aici (in timpul anului)...
si noapte buuuna!!!!
silvana_salajan spune:
Buna dimi!!!! Poftiti la cafea!Adrianaaaaaaaaaaa!!! Hai la o barfa!Giulia????Mikiriki, nu mai zici nika???
tata gasca!
mihaela_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvana_salajan Miha tot nu imi ies cele 4 sapt care le face Diana in plus... Inseamna ca are cu 4 sapt mai multa vacanta ca si pe aici (in timpul anului)... si noapte buuuna!!!! |
Otilia, uite www.gotland.se/imcms/31784" target="_blank">aici de pe site-ul scolii unde e Diana, programa lor, vad ca e afisat pe tot anul. Nu e greu, dar iti traduc eu pe scurt:
-pentru elevi:
Semestrul de toamna incepe in 19 august si se termina in 19 decembrie.
Semestrul de primavara incepe in 7 ianuarie si se termina in 12 iunie.
Numarul total de zile de scoala pentru elevi este de 178.
Vacantele:
20/10-24/10 "saptamana 43"
23/2-27/2 Vacanta de sport
6/4-9/4 Vacanta de Paste
22/5-zi libera
In afara de acestea vor mai fi inca 5 zile libere stabilite de rector.
(la astea mai pune vacantele de Craciun si de vara)
-pentru profesori:
Semestrul de toamna: 12 august - 19 decembrie
Semestrul de primavara: 7 ianuarie - 17 iunie
Zile pentru pregatire/planificare:
12/8-18/8, (5 zile)
20/10-22/10 "saptamana 43", (3 zile)
15/6-17/6, (3 zile)
In afara de astea se mai adauga inca 5 zile stabilite de rector.
Summa: 16 zile
Numarul de zile lucratoare pentru profesori: 194.
Noa cum am socotit eu, sunt 17 saptamani de scoala in sem.1 si 20 in sem.2...daca mai scazi si cele 5 zile pe care le va stabili rectorul, in care copiii au liber, pentru ca profesorii au "cerc pedagogic", sunt 36 de saptamani de scoala. In Ro sunt mai multe?
Pupici, eu am intrat in "pita", e mult mai greu ca anul trecut...am avut zile pline...
O saptamana faina mai departe!
vorbe de copil...
Hobby
silvana_salajan spune:
Nu Miha, atatea sunt si in Ro. Sunt 36-37 chiar si 38 saptamani de scoala. Insa pare-se ca acolo la voi sunt mai echilibrate. Adica le da posibilitate elevilor sa mai respire din cand in cand. Aici odata intrati in "pita" e vai de ei. Dupa 2 luni de scoala neantrerupta (mai ales cei din clasa a V-a) sunt rupti. Degeaba e vacanta de vara mai lunga cu aproape o luna. Hmmm, se pare ca mai avem de invatat la capitolul organizare.
tate salajencele. (chiar si cele cu absente nemotivate)![]()