Cand credinta ucide

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Irina, in legatura cu secta aceea din Texas, e un cerc inchis, separat de lume acolo; in felul asta copii cresc, se casatoresc intre ei: verisori, poate chiar frati; eu si numai pentru atit as fi luat copii de acolo defintiv!
Cred ca statul laic trebuie sa pastreze o doza de control in viata oamenilor, cred o libertate absoluta a religiei duce la un moment dat la abuzuri;
aici in Canada franceza a fost o perioada cind Biserica Catolica a controlat totul: viata familiilor (barbati obligati de preot sa-si repudieze nevasta care refuza sa mai faca copii- dupa 10-12 cit era media pe familie); au existat numeroase cazuri de abuzuri fizice si chiar sexuale asupra copiilor; fetelor le era interzisa scolarizarea, etc;
cred ca in momentul cind o biserica sau alta are un control absolut de fapt individul trece de la un stapin la altul: ori un stat totalitar, ori o biserica totalitara; de aceea e corect un anume control al statului laic- vad eu.http://www.floriinro.ro/

sunt total de acord; intrebarea e pana unde trebuie sa mearga controlul statului- greu de stabilit; si asta fiindca "se lucreaza" cu credintele oamenilor, care nu sunt chestii masurabile, ca sa zic asa
adica in cazurile prezentate eu am oaresce indoieli ca e chiar asa cum zice "Skeptical Inquirer"- as prefera mai multe informatii
apoi se revine la problema tratamentului medical- inteleg ca in SUA e legal sa refuzi tratamentul, nu neaparat din motive religioase.M-ar interesa mai multe amanunte.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

am gasit cum e in Romania :Sectiunea a III-a
Consimtamantul
ART. 35
O interventie in domeniul sanatatii nu se poate efectua decat dupa ce persoana vizata sau reprezentantul legal al acestuia si-a dat consimtamantul in scris si in cunostinta de cauza. Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala,
asumandu-si in scris raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau, al opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.
ART. 36
Situatiile derogatorii stipulate in articolul precedent sunt: incapacitatea pacientului de a consimti; persoanele care sufera de o tulburare mintala; situatiile de urgenta; dorintele exprimate anterior.....
ART. 38
Consimtamantul pacientului sau al reprezentantului legal al acestuia dupa caz, nu este obligatoriu in urmatoarele situatii:
a) cand pacientul nu isi poate exprima vointa, dar este necesara o interventie medicala de urgenta;
b) in cazul in care furnizorii de servicii medicale considera ca interventia este in interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuza sa isi dea consimtamantul, asistentul medical este obligat sa anunte medicul curant/de garda (decizia fiind declinata unei comisii de arbitraj de specialitate); Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Irina,

n-am gasit exact legea din USA, dar din ce-am gugalit se pare ca e cum spune blackpanterro in legatura cu unii extremisti sectari ce-si condamna copii la moarte refuzind tratamentul:

http://www.religioustolerance.org/medical1.htm#free

http://www.cirp.org/library/ethics/AAP3/

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
citat din mesajul lui miereamara

[quote]citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui nelia

Libertatea este actiunea de a fi liber sa fac ce vreau, atit cit nu ingradesc libertatea celui de linga mine! Ori acest parinti au ingradit libertatea copiilor lor de a trai!

www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

libertatea copiilor de a trai este ingradita si prin legea avorturilor, dar (mai) nimeni nu se scandalizeaza din cauza asta

am blog

Ei nu?!!! Cum nu se scandalizeaza nimeni? Aici sunt adevarate miscari de forta in ceea ce priveste clinicile de avorturi! Mai ca sunt in stare sa arunce cu pietre in cladirile respective.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Miere, nu numai ca arunca cu pietre in clinici ci si incendierea lor si omorarea medicilor!
Uite aici
http://www.rickross.com/reference/a-abortion/a-abortion22.html

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui ladyJ

Daca ma iau dupa judecata ta, orice idiot poate infiinta o secta in numele careia sa comita diverse crime.Fara sa i se intample nimic,ca de.., statul nu ar trebui sa intervina in credinta omului

pai nu e judecata mea, asa e legea in SUA

cand statul roman a elaborat legea cultelor, care nu permite asocierea religioasa decat daca ai un numar de nu stiu cati membri, si mai impune si alte conditii ca sa fi recunoscut de stat si sa iti poti practica credinta,in plus se pedepseste prozelitismul, etc., o gramada au sarit in sus cum ca "statul roman incalca libertatea religioasa"

daca ma intrebi pe mine, as vrea sa fie recunoscuti doar ortodocsii, si cine nu are credinta Bisericii sa fie in afara legii na, asa e bine? sunt sigura ca o astfel de lege nu ti-ar conveni, ca si tu vrei sa-ti practici in liniste (ne)credinta ta. Deci cum vreau eu nu e bine, cum e in SUA nu e bine, care e solutia ta?

am blog

Mai Irina,noi ori vorbim doua limbi diferite ori vorbim doua limbi diferite

In primul rand, fiecare poate sa creada dupa cum doreste sa creada.
In al doilea rand, biserica sau credinta oricarui om ar trebui sa fie separata de stat.Astfel,poti sa crezi si in vaca Joiana daca vrei,atata timp cat nu incalci legile unui stat,atata timp cat credinta ta nu omoara pe nimeni,atata timp cat nu mor copii nevinovati din cauza credintei tale...have fun!

Refzi dreptul copilului de a fi salvat? Moare copilul? Inchisoare!Esti vinovat in fata legii,chiar daca in fata dumnezeului tau esti super cool.

Si Irina, credeam ca mai ai o urma de logica,totusi! Cea ce spui tu mai sus se potriveste de minune unui stat dictatorial religios, unde ´´laic´´ e un cuvant care nu exista,unde indoctrinarea e sinonim cu patologic.

Imi pare rau sincer ca nu ai bucuria sa traiesti intr-o Romanie in care cine nu crede in ortodoxism este in afara legii.Mai ca-mi vine sa plang de parere de rau
Io zic sa va strangeti toti astia cu dorinte marete care mai sunteti prin Romania si sa va mutati undeva in desert,punand bazele statului unic ortodox
Da neaparat sa-i luati si pe mitropoliti cu voi.Ca poate se indreapta aia care-s strambi,pana la judecata de apoi.

Tu ai chef de mistouri sau chiar nu intelegi cat este de grav ce se intampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, Ai sters ultima fraza, sint obligata sa sterg si eu ce am scris, dar iti trimit pe PM.

www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Pai Nelia asta e- eu n-am spus-o pina acum, cel putin nu pe forum; citesc in schimb opiniile tale despre parintii care lucreaza si mi se urca tensiunea, sincer! asa ca de acum o spun- pentru ca problemele de sanatate nerezolvate la timp sunt ireversibile-
pina una alta eu ramin fara terapii, si altii cu pareri de rau; nu mi se pare drept, si mai ales nu mi se pare drept sa fie judecati tocmai parintii care pun osul la treaba sa-si creasca copii!

p.s. te rog foarte frumos sa nu-mi raspunzi pe pm; stii ca data trecuta am renuntat eu la discutie pentru ca era interminabila, si tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui nelia

Irina, nu am spus ca are dreptul sa ucida copilul in burta, ci doar ca cu o lege impotriva avortului nu rezolvi problema sarcinilor nedorite. Ca o asemenea problema nu se rezolva printr-o lege generala, data si aplicata in toate cazurile la fel, pentru ca nu sint toate cazurile la fel... Dai legea si crezi ca ai rezolvat si in realitate ajungi la situatii de genul acesta, cind copiii sint nascuti si se abuza de ei, pentru ca cineva crede ca daca i-a nascut au drept si asupra vietii lor.

Daca nu consideri ca au drept de viata asupra lor, atunci cum poti sa-i intelegi si sa fii de acord ca daca religia le interzice acest lucru, atunci au avut dreptul sa faca acest lucru si culmea, nu trebuie sa intervina statul ca sa-i pedeapseasca, pentru ca ar incala nu stiu ce libertate religioasa (care, aceea de a ucide?)? Daca ai fi zis ca dincolo de toate religiile si credintele din lume, parintii respectivi nu aveau dreptul sa mearga pina acolo incit sa refuze dreptul la viata copiilor lor, nu ti-a fi spus nimic.

Dar tu nu ai zis asta, ai zis ca tu nu ai face asa si ca credinta ta nu te lasa, dar ii intelegi pe ei de ce au facut daca religia lor cere (cu alte cuvinte, slava Domnului ca esti intr-o religie care nu-ti cere, dar daca ai fi in una care ti-ar cere acest lucru, ai face la fel, pentru ca esti credincioasa... scuze daca am inteles altceva).

Dar cind se intimpla asemenea atrocitati, si vin oameni, asa ca tine si ca altii, de alte credinte, care nu cred asta si nici nu cred ca ar fi in stare sa faca asta sau statul care se impiedica de nu stiu ce libertati religioase incalcate, uitind ca vorbim de doi copii morti din cauza parintilor lor si nu pedepseste crima si spun: da, dar... mai departe nici n-ar trebui sa ma intereseze. Pentru mine, dincolo de toate, ramin doar acei copii, astia si altii, asa cum spunea si Ana, abuzati din alte motive, care sufera si mor, iar parintii isi duc viata in continuare, multumiti ca au facut lucrurile asa cum trebuie. E si normal sa ma revolte, sint mama si sint om!

Nelia, noi nu stim amanunte despre cazurile respective ca sa spunem ca acolo s-a petrecut o crima. De obicei asta hotarasc niste tribunale, se face o ancheta in prealabil, etc..

Eu ma gandesc ca legea respectiva din America contine niste prevederi care apara pe cei nevinovati de abuzuri, si deasemenea stabileste exact ce e abuz si ce nu.

Referitor la tratamentul medical stiu ca el poate fi refuzat- nu cunosc exact conditiile, dar probabil daca tu consideri ca e inutil sau chiar daunator ai acest drept. De exemplu, stiu ca martorii lui Iehova, care refuza transfuziile de sange, aduc si niste argumente medicale, pe langa cele religioase.

Deci si in aceste cazuri este posibil ca parintii sa fi adus niste argumente suficient de solide, incat refuzul lor nu a incalcat legea, chiar daca micutii au murit. Acuma "Skeptical Inquirer" nu mi se pare o sursa asa de buna de informatii in aceste cazuri, fiindca in dorinta lor de a critica tot ce e "nestiintific" pot fi subiectivi .
De fapt vad ca insusi initiatorul topicului spune ca in 45 de state din USA este legal sa refuzi tratamentul unui copil(deci nu neaparat din motive religioase).

Desigur, pentru tine libertatile religioase nu sunt importante si nu conteaza daca sunt incalcate sau nu, dar pentru mine, ca si credincios, reprezinta un subiect sensibil.

am blog

Ba Irina sa crezi ca Skeptical Inquirer e o sursa excelenta de informatii.Uite aici http://www.csicop.org/si/

Acum ca sunt toate de partea opusa religiei si tu nu vrei sa crezi ce spune acolo, treaba ta.
Ce am spus eu cu 45 de State care nu se implica in ce se discuta aici, am gasit pe net si am mentionat asta.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Irina,

n-am gasit exact legea din USA, dar din ce-am gugalit se pare ca e cum spune blackpanterro in legatura cu unii extremisti sectari ce-si condamna copii la moarte refuzind tratamentul:

http://www.religioustolerance.org/medical1.htm#free

http://www.cirp.org/library/ethics/AAP3/

AnaStroe nu exista o lege anume care sa specifice asa ceva in US si Canada, exista exceptii de la lege care stipuleaza ca parintele poate refuza ingrijirea medicala in favoarea rugaciunii si a altor practici religioase.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui ladyJ

[quote]citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui ladyJDaca ma iau dupa judecata ta, orice idiot poate infiinta o secta in numele careia sa comita diverse crime.Fara sa i se intample nimic,ca de.., statul nu ar trebui sa intervina in credinta omului<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">pai nu e judecata mea, asa e legea in SUA cand statul roman a elaborat legea cultelor, care nu permite asocierea religioasa decat daca ai un numar de nu stiu cati membri, si mai impune si alte conditii ca sa fi recunoscut de stat si sa iti poti practica credinta,in plus se pedepseste prozelitismul, etc., o gramada au sarit in sus cum ca "statul roman incalca libertatea religioasa"
daca ma intrebi pe mine, as vrea sa fie recunoscuti doar ortodocsii, si cine nu are credinta Bisericii sa fie in afara legii na, asa e bine? sunt sigura ca o astfel de lege nu ti-ar conveni, ca si tu vrei sa-ti practici in liniste (ne)credinta ta. Deci cum vreau eu nu e bine, cum e in SUA nu e bine, care e solutia ta? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">Mai Irina,noi ori vorbim doua limbi diferite ori vorbim doua limbi diferiteIn primul rand, fiecare poate sa creada dupa cum doreste sa creada.
In al doilea rand, biserica sau credinta oricarui om ar trebui sa fie separata de stat.Astfel,poti sa crezi si in vaca Joiana daca vrei,atata timp cat nu incalci legile unui stat,atata timp cat credinta ta nu omoara pe nimeni,atata timp cat nu mor copii nevinovati din cauza credintei tale...have fun!Refzi dreptul copilului de a fi salvat? Moare copilul? Inchisoare!Esti vinovat in fata legii,chiar daca in fata dumnezeului tau esti super cool.
Si Irina, credeam ca mai ai o urma de logica,totusi! Cea ce spui tu mai sus se potriveste de minune unui stat dictatorial religios, unde ´´laic´´ e un cuvant care nu exista,unde indoctrinarea e sinonim cu patologic.
Imi pare rau sincer ca nu ai bucuria sa traiesti intr-o Romanie in care cine nu crede in ortodoxism este in afara legii.Mai ca-mi vine sa plang de parere de rau
Io zic sa va strangeti toti astia cu dorinte marete care mai sunteti prin Romania si sa va mutati undeva in desert,punand bazele statului unic ortodox
Da neaparat sa-i luati si pe mitropoliti cu voi.Ca poate se indreapta aia care-s strambi,pana la judecata de apoi.Tu ai chef de mistouri sau chiar nu intelegi cat este de grav ce se intampla?

Lady, dupa aproape 4000 de mesaje pe acest forum, si 5 ani de cand sunt membru, am tras si eu o concluzie- ca discutiile de aici trebuie abordata cu calm, echilibru cat se poate, si din cand in cand cu umorNormal ca fiecare trebuie sa fie liber sa creada ce doreste sa creada, si ca biserica trebuie sa fie separata de stat, de asta am si zis ca pot intelege intr-un fel aceasta lege cu libertatea religioasa din SUA. Desigur, modul in care inteleg ei libertatea religioasa lasa loc unei multimi de ciudatei sa se manifeste, dar astea sunt riscurile pe care si le-au asumat. oricum, citind linkul dat de Ana vad ca exista posibilitatea de a interveni
"in the case of life-threatening medical conditions, the courts and Child Protective Services have occasionally intruded, and ordered treatment of a child against the wishes of its parent(s)." Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput