Cand credinta ucide

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Nelia, e plina istoria de mucenici: oameni- adulti care au murit in numele credintei lor; si azi exista colturi de lume unde crestinii sunt vinati si ucisi; undeva pe site-urile date de Hannen am vazut un clip despre o familie de crestini iranieni ucisi pentru ca au refuzat sa se converteasca;
daca noi n-am vazut, nu inseamna ca nu exista!

Exact asta sunt si acei copii mortzi, pentru religia lor- mucenici!
Religia lor spunea ca, daca fac tratamentul isi pierd sufletul.
Orice religie pune sufletul in fatza trupului.
Deci ori interzicetzi religiile, ori acceptatzi ca in numele lor se intampla de-astea (uitand ele, religiile, ca totul este de la Dumnezeu- si perfuzia si medicamentul si clonarea si reproducerea in vitro, si MINTE OMULUI; sau poate gandirea congnitiva vine de la pomul cunoasterii, deci de la diavol- deci noi acu' ar trebui sa lasam netul si sa ne mutam in pesteri, stand la putza-gloala?; pai si diavolul e tot de la Dumnezeu, ca Dumnezeu e Cel Supremul, Atoatecunoscatorul si Atoatecreatorul!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ham, pentru mine ateismul si comunismul/totalitarismul au multe similitutidini; sunt credincioasa dar inclin sa cred ca sunt o fiinta rationala (cu unele exceptii :-) si mai ales religia nu ma face sa-mi pierd umanismul; nu sunt de acord si n-as putea trai daca mi s-ar interzice credinta, Biserica, cartile sfinte, legatura cu Dumnezeu; nu vad de ce o crima, in loc sa fie pedepsita (sau mai bine prevenita) ar trebui sa duca la pedepsirea nu a criminalului ci a liberatii spirituale a unui grup larg de indivizi.

sunt insa pentru un stat laic care prin pirghiile sale are intr-o anumita masura un control asupra religiei, mai ales a fanatismului religios.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
citat din mesajul lui ham

Deci ori interzicetzi religiile, ori acceptatzi ca in numele lor se intampla de-astea
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

In final acolo se va ajunge, daca se mai intampla multe astfel de "minuni" in numele credintei.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Criss75

[quote]citat din mesajul lui ham

Deci ori interzicetzi religiile, ori acceptatzi ca in numele lor se intampla de-astea

<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

In final acolo se va ajunge, daca se mai intampla multe astfel de "minuni" in numele credintei.

Criss si Alex (11.05.2003)

Religiile au spus totdeauna acelasi lucru:

Salvarea sufletului este mai importanta decat salvarea trupului!

Ca pui la zid metodele contraceptive sau reproducerea in vitro ori ca-l arzi pe rug pe Giordano Bruno, toate fac parte din spiritul credintei, nu importa care...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

n'am apucat sa citesc tot subiectul, deci nu comentez nimic pentru moment.
uitati un articol care a aparut cu cateva minute in urma intr'un ziar local: http://www.clujeanul.ro/cluj/copiii-din-secta-vidrenilor-au-fost-luati-de-acasa-de-protectia-copilului-2851550

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Alexa Ioana

uitati un articol care a aparut cu cateva minute in urma intr'un ziar local: http://www.clujeanul.ro/cluj/copiii-din-secta-vidrenilor-au-fost-luati-de-acasa-de-protectia-copilului-2851550

mami de brotac rocker

Pe cand o sa ia copiii ortodocsilor fiindca se impartasesc cu aceeasi lingurita?
Unde este limita?
Ce vreau eu sa scriu este ca nu stiu raspunsul la intrebarea:

"Care legislatie este cea corecta, cea americana, care te lasa sa-ti pui in pericol viata ta si a propiilor copii in numele credintei (salvarea sufletului e mai importanta ca salvarea vietii) sau cea romaneasca care spune ca viata lumeasca este mai importanta ca salvarea sufletului?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa Ioana

mami de brotac rocker

si aici :http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/815326/Secta-Vidrenilor-isi-lasa-copiii-sa-moara/
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Articolele sunt scrise vadit partizan si spre sfarsitul lor realizezi de ce: sunt atacuri antisecte izolationiste (din titlu isi arata agresivitatea, titlu care nu prea are acoperire in articol: "Salbaticii din Apuseni: Secta Vidrenilor îsi lasa copiii sa moara") ce prezinta pozitia BOR fata de ele; cei cu putina imaginatie si care reusiti sa priviti povestea neutru, mereti la tara si vedeti cum traiesc copiii normali, adica sub limita saraciei; fix la fel, minus treaba cu asistenta medicala; clar articolele sunt rauvoitoare, scrise doar din parerile celor ce le-au exprimat negativ; nu le iau apararea dar ma zgarie la ochi pozitia BOR (si de fapt a majoritatii ortodoxilor) anti orice alte religii (vedeti ce scriu despre amishi, care mie mi se par super-OK):

„Sectanti cu creierele spalate“

Vorba unui comentator (cititi si comentariile):

"Darile catre biserica
de Doru Craiovan, marti, 5 august 2008 - 22:08

Bis. ortodoxa si catolica nu spala creierii celor saraci? Oamenii nu au ce minca dar trebuie sa dea bani popilor ptr toate inventiile lor, ptr orice miscare facuta. Am fost la o inmormintare in Bucuresti si nu stiu care preacuratu sau fericitu ( nu stiu cum il chema) a venit cu Porsche Cayenne!!! Nu incerc sa apar fanatismul dar mi-e scirba cind aud pe acesti grohaitori imbuibati vorbind."

Uitati si pozitia BOR fata de alte credinte (toate descrise de pe o pozitie agresiv-anti):

http://www.crestinortodox.ro/Patologiile_manipularii_sectare-213-17777.html

Ce declara primarul satului despre ei nu observa nimeni:

"Nu ridica probleme sociale, sunt foarte buni meseriasi în lemn si extrem de pasnici. Singurul lor pacat este ca nu accepta medicul", afirma Ionel Cobârzan, primarul comunei Maguri-Racatau: "Toti copiii lui badea Nicolae Vidreanu sunt inteligenti. Unul dintre ei a absolvit Politehnica, altul este profesor de matematica."

comentariu care rezuma situatia REALA de acolo!

Mi se rupe de ei, nu tin sa-i apar, nu sunt deacord cu optiunile lor de viata dar toata campania asta de presa este deranjanta, prezentand adevarul vadit partizan si agresiv-antisubiectii luati in vizor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Articolele sunt scrise vadit partizan si spre sfarsitul lor realizezi de ce: sunt atacuri antisecte izolationiste (din titlu isi arata agresivitatea, titlu care nu prea are acoperire in articol: "Salbaticii din Apuseni: Secta Vidrenilor îsi lasa copiii sa moara") ce prezinta pozitia BOR fata de ele; cei cu putina imaginatie si care reusiti sa priviti povestea neutru, mereti la tara si vedeti cum traiesc copiii normali, adica sub limita saraciei; fix la fel, minus treaba cu asistenta medicala; clar articolele sunt rauvoitoare, scrise doar din parerile celor ce le-au exprimat negativ; nu le iau apararea dar ma zgarie la ochi pozitia BOR (si de fapt a majoritatii ortodoxilor) anti orice alte religii (vedeti ce scriu despre amishi, care mie mi se par super-OK):„Sectanti cu creierele spalate“ Vorba unui comentator (cititi si comentariile):"Darile catre biserica
de Doru Craiovan, marti, 5 august 2008 - 22:08Bis. ortodoxa si catolica nu spala creierii celor saraci? Oamenii nu au ce minca dar trebuie sa dea bani popilor ptr toate inventiile lor, ptr orice miscare facuta. Am fost la o inmormintare in Bucuresti si nu stiu care preacuratu sau fericitu ( nu stiu cum il chema) a venit cu Porsche Cayenne!!! Nu incerc sa apar fanatismul dar mi-e scirba cind aud pe acesti grohaitori imbuibati vorbind."

Uitati si pozitia BOR fata de alte credinte (toate descrise de pe o pozitie agresiv-anti):http://www.crestinortodox.ro/Patologiile_manipularii_sectare-213-17777.htmlCe declara primarul satului despre ei nu observa nimeni:"Nu ridica probleme sociale, sunt foarte buni meseriasi în lemn si extrem de pasnici. Singurul lor pacat este ca nu accepta medicul", afirma Ionel Cobârzan, primarul comunei Maguri-Racatau: "Toti copiii lui badea Nicolae Vidreanu sunt inteligenti. Unul dintre ei a absolvit Politehnica, altul este profesor de matematica."comentariu care rezuma situatia REALA de acolo!Mi se rupe de ei, nu tin sa-i apar, nu sunt deacord cu optiunile lor de viata dar toata campania asta de presa este deranjanta, prezentand adevarul vadit partizan si agresiv-antisubiectii luati in vizor...
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

deci sa intelegem ca esti de acord cu lipsirea de asistenta medicala pe baza religioasa Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:

Ce vreau eu sa scriu este ca nu stiu raspunsul la intrebarea:

"Care legislatie este cea corecta, cea americana, care te lasa sa-ti pui in pericol viata ta si a propiilor copii in numele credintei (salvarea sufletului e mai importanta ca salvarea vietii) sau cea romaneasca care spune ca viata lumeasca este mai importanta ca salvarea sufletului?"

Credca trebuie un echilibru! Spitalul este clar pt tratarea trupului, iar biserica pt tratarea sufletului. Eu imi fac analizele ori de cate ori este nevoie, sau cel putin odata pe an(asta nu neglijez, clar), dar pt mine e f important unde voi merge dupa ce mor, adica ce se va intampla cu sufletul meu! Nu credca e f greu sa te ocupi si de suflet si de trup. Daca ar fi sa fac eu un clasament pt mine, ar fi locul 1 sufletul,locul 2 trupul! Repet nu pun viata mea a sotului, copiilor in pericol, ne facem analize, suntem pro tratament!:):)

Mergi la inceput