Cand credinta ucide

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Irina,

in legatura cu secta aceea din Texas, e un cerc inchis, separat de lume acolo; in felul asta copii cresc, se casatoresc intre ei: verisori, poate chiar frati; eu si numai pentru atit as fi luat copii de acolo defintiv!
Cred ca statul laic trebuie sa pastreze o doza de control in viata oamenilor, cred o libertate absoluta a religiei duce la un moment dat la abuzuri;
aici in Canada franceza a fost o perioada cind Biserica Catolica a controlat totul: viata familiilor (barbati obligati de preot sa-si repudieze nevasta care refuza sa mai faca copii- dupa 10-12 cit era media pe familie); au existat numeroase cazuri de abuzuri fizice si chiar sexuale asupra copiilor; fetelor le era interzisa scolarizarea, etc;
cred ca in momentul cind o biserica sau alta are un control absolut de fapt individul trece de la un stapin la altul: ori un stat totalitar, ori o biserica totalitara; de aceea e corect un anume control al statului laic- vad eu.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Nelia, uite aici! nu cred deloc ca te-am inteles gresit!

quote:
citat din mesajul lui nelia

Toleranta inteleasa in mod gresit, de frica pierderii simpatiei, puterii... la fel ca si parintii care satisfac toate poftele copiilor lor (mai ales cei ocupati cu serviciul), pe motiv ca-l iubesc si nu vor sa-l ingradeasca, cind in realitate le e frica ca daca ar proceda altfel, ar fi respinsi, nu ar fi iubiti de catre copiii... sau si mai rau, li s-ar putea reprosa: pai, dupa ce ma vezi o ora pe zi, doua simbata si doua duminica, nu vrei sa-mi cumperi nici masina asta trasnet? Atunci ce fel de parinte mai esti?

Crima e crima si ar trebui aspru pedepsita indiferent de locul, de persoanele si de conditiile in care a fost savirsita.

Edit off-topic: Am si eu o problema: cuvintul manipulator are doua forme la plural: manipulatori si manipulanti? De ce? Care e diferenta?

www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah, da, eu cred ca m-ai inteles destul de gresit. Nu ma refeream la cei care lucreaza pur si simplu, ar fi trebuit poate sa spun preocupati de cariera mai mult decit de copii... sau nu stiu cum ar fi trebuit sa spun ca sa sune onorabil. Dar indiferent cum spunea, daca lucram probabil ca nu ar mai fi sarit in ochi, dar pentru ca sint o mama casnica, suna aiurea sa spun orice legat de servici, de mame care lucreaza, cine, tocmai eu sa spun ca sint parinti preocupati mai mult de faceri si de bani, decit de copiii lor si incearca sa suplineasca absenta lor de acasa prin a da copilului tot ce-i doreste inimiora, ca sa nu-l frustreze. La asta ma refeream, toleranta inteleasa in mod gresit, si statul face la fel din motive electorale sau altele... Nu e cazul sa spun ca nu cred ca vreunul din noi de aici face parte dintre parintii respectivi, pentru ca daca ar fi asa, nu cred ca am fi stat de vorba pe un site despre copii... ci eventual pe unul despre afaceri. Dar repet, daca lucram, probabil ca se intelegea ce vreau sa spun, dar daca nu o fac totul e interpretat si legat de vechi discutii... Si acum, brusc, imi dau seama ca am obosit sa ma tot justific atit... pentru orice spun, mai ales din acest punct de vedere.

Si la urma urmei ce caut aici, ce sper sa conving? Pentru mine e clar ca acei oameni au savirsit o crima si trebuie pedepsiti, pentru altii nu e asa de clar... oricum nu mai schimba nimeni nimic, pentru ca ei sint morti... si ei si altii.

www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Nelia, daca ai fi lucrat probabil nu ai fi facut o astfel de afirmatie (care oricum era cam oftopic)! simplu!

Mergi la inceput

Asa e Ana... fiecare intelege ce vrea din ce am scris. Tu ai inteles asta, altcineva poate intelege altceva... Oricum, am de ales, ori nu mai scriu deloc pe forum unde toti parintii lucreaza, ori imi aleg cu grija cuvintele, avind grija sa nu-mi exprim cumva o parere contra... M-am exprimat gresit, imi cer scuze daca s-a inteles altceva, trebuia sa spun ca acei parinti care se dedica muncii mai mult decit familiei... dar probabil ca nu exista nici din acestia, si bat cimpii tocmai pentru ca eu nu lucrez si doar imi imaginez ca exista asa ceva.

Mergi la inceput

Nelia, pe bune! aici sunt toate tipurile de useri: care au ales sa fie parinti sau care nu/ care au ales sa fie credinciosi si care nu/ care au ales (sau au fost nevoiti) sa lucreze si care nu lucreaza (indiferent de motiv, ca motive pot fi destule)
problema e ca e obositor sa-i tot judecam si dam de exemplu mereu pe ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Aici deja a ajuns sa fie o "neverending story", si se pot scrie zeci de pagini invartindu-ne in jurul cozii. Ideea e ca niciun parinte iubitor si intreg la minte nu se uita la copilul lui cum moare, fara sa faca ceva, fara sa-l duca la doctor si sa-l trateze.
Ma intreb cat de incuiat, redus, indobitocit poate fi cineva care refuza orice tratament si crede ca numai rugaciunea ii salveaza copilul.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui nelia

Irina, nu am spus ca are dreptul sa ucida copilul in burta, ci doar ca cu o lege impotriva avortului nu rezolvi problema sarcinilor nedorite. Ca o asemenea problema nu se rezolva printr-o lege generala, data si aplicata in toate cazurile la fel, pentru ca nu sint toate cazurile la fel... Dai legea si crezi ca ai rezolvat si in realitate ajungi la situatii de genul acesta, cind copiii sint nascuti si se abuza de ei, pentru ca cineva crede ca daca i-a nascut au drept si asupra vietii lor. Daca nu consideri ca au drept de viata asupra lor, atunci cum poti sa-i intelegi si sa fii de acord ca daca religia le interzice acest lucru, atunci au avut dreptul sa faca acest lucru si culmea, nu trebuie sa intervina statul ca sa-i pedeapseasca, pentru ca ar incala nu stiu ce libertate religioasa (care, aceea de a ucide?)? Daca ai fi zis ca dincolo de toate religiile si credintele din lume, parintii respectivi nu aveau dreptul sa mearga pina acolo incit sa refuze dreptul la viata copiilor lor, nu ti-a fi spus nimic. Dar tu nu ai zis asta, ai zis ca tu nu ai face asa si ca credinta ta nu te lasa, dar ii intelegi pe ei de ce au facut daca religia lor cere (cu alte cuvinte, slava Domnului ca esti intr-o religie care nu-ti cere, dar daca ai fi in una care ti-ar cere acest lucru, ai face la fel, pentru ca esti credincioasa... scuze daca am inteles altceva). Dar cind se intimpla asemenea atrocitati, si vin oameni, asa ca tine si ca altii, de alte credinte, care nu cred asta si nici nu cred ca ar fi in stare sa faca asta sau statul care se impiedica de nu stiu ce libertati religioase incalcate, uitind ca vorbim de doi copii morti din cauza parintilor lor si nu pedepseste crima si spun: da, dar... mai departe nici n-ar trebui sa ma intereseze. Pentru mine, dincolo de toate, ramin doar acei copii, astia si altii, asa cum spunea si Ana, abuzati din alte motive, care sufera si mor, iar parintii isi duc viata in continuare, multumiti ca au facut lucrurile asa cum trebuie. E si normal sa ma revolte, sint mama si sint om!

Nelia, noi nu stim amanunte despre cazurile respective ca sa spunem ca acolo s-a petrecut o crima. De obicei asta hotarasc niste tribunale, se face o ancheta in prealabil, etc.. Eu ma gandesc ca legea respectiva din America contine niste prevederi care apara pe cei nevinovati de abuzuri, si deasemenea stabileste exact ce e abuz si ce nu.Referitor la tratamentul medical stiu ca el poate fi refuzat- nu cunosc exact conditiile, dar probabil daca tu consideri ca e inutil sau chiar daunator ai acest drept. De exemplu, stiu ca martorii lui Iehova, care refuza transfuziile de sange, aduc si niste argumente medicale, pe langa cele religioase.Deci si in aceste cazuri este posibil ca parintii sa fi adus niste argumente suficient de solide, incat refuzul lor nu a incalcat legea, chiar daca micutii au murit. Acuma "Skeptical Inquirer" nu mi se pare o sursa asa de buna de informatii in aceste cazuri, fiindca in dorinta lor de a critica tot ce e "nestiintific" pot fi subiectivi .
De fapt vad ca insusi initiatorul topicului spune ca in 45 de state din USA este legal sa refuzi tratamentul unui copil(deci nu neaparat din motive religioase).Desigur, pentru tine libertatile religioase nu sunt importante si nu conteaza daca sunt incalcate sau nu, dar pentru mine, ca si credincios, reprezinta un subiect sensibil.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Nu am judecat pe nimeni, Ana! Decit am condamnat o crima! pentru ca asta este, indiferent din ce motive au fost facute!

Si asa este cum spui: aici sint tot felul de useri, dar daca eu cred ca toleranta statului e ca cea a parintilor care lipsesc foarte mult de acasa (nu cei care au un servici ca toata lumea, ci la plecari indelungate, la zile intregi in care copilul e educat si iubit doar prin telefon... si apoi i se tolereaza mult lucruri, asa cum face statul cu tolerarea religiilor pina la crima... de ce nu as avea voie sa-mi exprim parerea!?!

Nu e crima, dar sint doi morti... am citit si eu stirea, si nu e singura citita in ultimul an...

Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu parerile mele. Va las cuvintul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui ladyJDaca ma iau dupa judecata ta, orice idiot poate infiinta o secta in numele careia sa comita diverse crime.Fara sa i se intample nimic,ca de.., statul nu ar trebui sa intervina in credinta omului
pai nu e judecata mea, asa e legea in SUA cand statul roman a elaborat legea cultelor, care nu permite asocierea religioasa decat daca ai un numar de nu stiu cati membri, si mai impune si alte conditii ca sa fi recunoscut de stat si sa iti poti practica credinta,in plus se pedepseste prozelitismul, etc., o gramada au sarit in sus cum ca "statul roman incalca libertatea religioasa"
daca ma intrebi pe mine, as vrea sa fie recunoscuti doar ortodocsii, si cine nu are credinta Bisericii sa fie in afara legii na, asa e bine? sunt sigura ca o astfel de lege nu ti-ar conveni, ca si tu vrei sa-ti practici in liniste (ne)credinta ta. Deci cum vreau eu nu e bine, cum e in SUA nu e bine, care e solutia ta? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput