Cand credinta ucide
Raspunsuri - Pagina 5
irina.c. spune:
quote:
citat din mesajul lui nelia
Irina, nu are dreptul sa se amestece nimeni in viata si in credinta ta. A ta personala, chia daca iti afecteaza viata. Dar nici tu nu ai dreptul sa intervii in viata altucuiva, sa decizi daca moare sau traieste, chiar daca e copilul tau. Ai drept asupra ta, atit timp cit esti considerat intreg, la minte. Dar cum spuneam mai sus, aceste traditii, reguli fixate de ani si ani de zile, sint facute de oameni, nu de Dumnezeu. Arata-mi o singur pasaj, din orice carte religioasa vrei tu, care te indeamna sa-ti omori copilul. Da, poate considera boala de la Dumnezeu, poate sa considere amestecul medicinei cau un pacat, dar sigur, mai mult ca sigur, atunci cind vrei sa salvezi o viata, exista o singura fraza de care te poti folosi ca sa o faci. Cum ar fi iubeste-ti aproapele sau nu ucide sau multe si multe altele. Atunci cind o carte sfinta a fost scrisa sau revelata, s-a facut la nivelul a ceea ce exista atunci. Gindeste-te un pic, cica tratamentul medicamentos e impotriva lui Dumnezeu, asa spune religia mea, eu ma supun pentru ca cred. Care tratament medicamentos, astazi exista, dar pe vremuri, cind a fost scrisa cartea sfinta din care se inspira, nu. Sau daca exista, poate ca facea chiar rau, si de aceea a fost scris asa. Comunitatile religioase sint conduse de oameni destepti, cultivati, educati, mai mult decit media... cum poti tu, om al secolului XXI sa stai si sa accepti in continuare lucruri care nu mai corespund vremurilor si sa nu adaptezi aceste scrieri la vremurile actuale, sa faci bine oamenilor cu credinta, nu rau. Ori e prostie, ori reavointa... si inclin sa cred ca e ultima, pentru ca altfel cum i-ai mai putea struni, cum ai mai putea fi mai-marele peste ei... Nu exista interes de a schimba ceva. Una este sa nu maninci una si alta (si daca incepi sa studiezi, vei vedea ca poti da dreptate, ceva exista in aceste interziceri), alta este sa intezici anumite lucruri, cum sa se imbrace, cum sa se poarte... si cu totul si cu totul alta este sa interzici copilului sa traiasca!www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
Nelia, eu sunt de acord cu tine, credinta mea ortodoxa ingaduie tratamentul oricarei boli, desigur combinat si cu mijloacele duhovnicesti specifice. Dar, dupa cum bine se vede, nu toata omenirea e ortodoxa.Din punctul meu de vedere un martor al lui Iehova greseste ca nu accepta transfuziile (religios vorbind) dar repet, e corect sa ii impun ceea ce consider eu bine?stiu ca in orice imprejurare ai dreptul sa refuzi un tratament (nu neparat pe motiv religios),pentru tine sau copiii tai, sau semnezi ca accepti riscurile, deci nici macar medicii nu garanteaza nimic.Presupun ca legile care nu sanctioneaza moartea acestor copii precizeaza si de ce o fac, si exista o justificare- probabil e ceva in legatura cu libertatea religioasa, dar si cu ideea asta ca nu poti vindeca omul cu de-a sila, daca el nu vrea. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
irina.c. spune:
quote:statul laic este alcatuit si sustinut financiar de oameni de diverse religii, si este obligat sa apere drepturile si libertatea acestora; de aceea e laic, si nu ortodox, catolic, evanghelic, islamic, budist sau mai stiu eu de care- fiindca nu trebuie sa faca diferente Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui ladyJ
´´ Am dreptul prin lege sa intervin in credinta religioasa a omului?´´
Fara doar si poate! Atat timp cat omul traieste intr-un stat laic si atata timp cat se pune in pericol integritatea si drepturile laice ale copilului!Repte,daca nu le convine,sa-si mute cuibul pe terenuri strict religioase fara legi laice.
am blog
miereamara spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.
[quote]citat din mesajul lui nelia
. Spuna Pantera ca a fost socata ca acelor copii li s-a permis sa se intoarca in familiile poligamice... Mie mi se pare normal, e prea tirziu sa se faca ceva (nu stiu ce virsta aveau, pentru cei foarte mici mai exista sperante, dar pentru cei peste 8-10 ani deja raul e facut). Legile ar trebui sa intervina cu mult timp inainte de infaptuirea abuzului, pentru ca odata infaptuit, vindecarea e foarte grea sau aproape imposibila si oricum nu se face departe de parinti.
www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
in functie de ce criterii se considera abuz cresterea unui copil intr-o familie poligama?pentru unii familia poligama e ceva normal(vezi religia islamica, de ex.)
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
IrinaC, daca e vorba de aceas secta poligamica din Texas, atunci intr-adevar acela a fost abuz.
Fetelor le era interzis accesul la educatie (stiau doar sa citeasca si sa scrie, unele...), interzis accesul la media si news,pedepsite corporal dc incalcau regulile, erau obligate sa se casatoreasca de la 13-14 ani cu barbati mult mai in varsta ca ele, care deja aveau alte 3-4 sotii, nu le era permis accesul la contraceptie, chiar dc doreau acest lucru. Rolul lor in acea "familie" era de prasila si la cratita. Nu cred ca mai trebuie sa mentionez ca nu aveau acces la ingrijire medicala....
Daca nici acesta nu este abuz asupra unor copii (de 1-2-13-14 ani) apoi atunci ce este? Cum definesti tu situatia de acolo?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
nelia spune:
Libertatea este actiunea de a fi liber sa fac ce vreau, atit cit nu ingradesc libertatea celui de linga mine! Ori acest parinti au ingradit libertatea copiilor lor de a trai!
www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.
[quote]citat din mesajul lui ladyJ
´´ Am dreptul prin lege sa intervin in credinta religioasa a omului?´´
Fara doar si poate! Atat timp cat omul traieste intr-un stat laic si atata timp cat se pune in pericol integritatea si drepturile laice ale copilului!
Repte,daca nu le convine,sa-si mute cuibul pe terenuri strict religioase fara legi laice.
statul laic este alcatuit si sustinut financiar de oameni de diverse religii, si este obligat sa apere drepturile si libertatea acestora; de aceea e laic, si nu ortodox, catolic, evanghelic, islamic, budist sau mai stiu eu de care- fiindca nu trebuie sa faca diferente
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Exact. Deci criminalii trebuie inchisi si pedepsiti,nu conteaza din ce religie fac parte.
irina.c. spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJ
Irina,ai si tu dreptate cu ceea ce spui( ca ei au respectat prevederile religiei lor),insa nu se poate ca in secolul nostru sa existe cazuri de acest gen,in care copiii devin victime ale unor credinte crude.Uite,daca X merge acum si casapeste vreo 20 de oameni si spune ca ´´dumnezeul meu m-a trimis´´(el chiar avand aceasta credinta) ce i se intampla? Evident ca va fi inchis si supus tratamentelor psihiatrice,cu toata credinta lui cu tot.Revolta mea si mai mare,atata timp cat statul nu intervine in problema descrisa de blackpanterro.
Probabil parintii respectivi pot justifica, prin prisma credintei lor, ca au incercat sa ofere copilului un tratament mai bun(rugaciunea), dar acesta n-a avut efectul scontat si copilul a murit. Acuma - cum demonstrezi ca tratamentul lor ar fi fost rau, ca multi copii mor desi iau tratament medical.Daca zici ca prin rugaciune nu se fac vindecari, posibil ca ei ar putea dovedi contrariul. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
miereamara spune:
Din pacate LadyJ, dreptul de "a-ti exercita liber religie" sau "Free exercise of religion" cu toate implicatiile care deriva de aici (inclusiv cea cu refuzul tratamenului medical) este garantat de First Amendment, nu poate fi schimbat nicicum si mi se pare aberant ca intr-o tara unde ti se poate lua copilul dc vecinul te paraste la Social Services ca te-a vazut dandu-i o palma, mi se pare aberant ca statul sa nu poata face nimic...in ceea ce priveste refuzul accesului la ingrijire medicala. Acest lucru nu este specificat expres in first amendment, dar a fost interpretat ca atare de legal courts.
Ce ma dezgusta pe mine si mai tare este faptul ca intotdeauna leaderii ( a se citi capii bisericii) nu respecta aceste restrictii. De exemplu in cazul sectei din Texas, membrilor le era interzis accesul la educatie, dar leader-ul avea studii superioare!!! si fusese operat pt nu stiu ce chestie la inima! asta in conditiile in care copilele de 13-14 ani nasteau acasa fara sa aiba langa ele nici macar o moasa.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
My baby
irina.c. spune:
quote:pai eu n-o definesc in nici un fel, ca nu cunosc cazul, am auzit ceva vag dar nu stiam exact despre ce este vorbadar daca e abuz dovedit, cum de statul a permis reintoarcerea copiilor in familiile respective?care a fost justificarea, presupun ca esti mai in tema ca mine Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui miereamara
[quote]citat din mesajul lui irina.c.
[quote]citat din mesajul lui nelia
. Spuna Pantera ca a fost socata ca acelor copii li s-a permis sa se intoarca in familiile poligamice... Mie mi se pare normal, e prea tirziu sa se faca ceva (nu stiu ce virsta aveau, pentru cei foarte mici mai exista sperante, dar pentru cei peste 8-10 ani deja raul e facut). Legile ar trebui sa intervina cu mult timp inainte de infaptuirea abuzului, pentru ca odata infaptuit, vindecarea e foarte grea sau aproape imposibila si oricum nu se face departe de parinti. www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
in functie de ce criterii se considera abuz cresterea unui copil intr-o familie poligama?pentru unii familia poligama e ceva normal(vezi religia islamica, de ex.) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">IrinaC, daca e vorba de aceas secta poligamica din Texas, atunci intr-adevar acela a fost abuz.
Fetelor le era interzis accesul la educatie (stiau doar sa citeasca si sa scrie, unele...), interzis accesul la media si news,pedepsite corporal dc incalcau regulile, erau obligate sa se casatoreasca de la 13-14 ani cu barbati mult mai in varsta ca ele, care deja aveau alte 3-4 sotii, nu le era permis accesul la contraceptie, chiar dc doreau acest lucru. Rolul lor in acea "familie" era de prasila si la cratita. Nu cred ca mai trebuie sa mentionez ca nu aveau acces la ingrijire medicala....
Daca nici acesta nu este abuz asupra unor copii (de 1-2-13-14 ani) apoi atunci ce este? Cum definesti tu situatia de acolo?“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
My baby
am blog
irina.c. spune:
quote:
citat din mesajul lui nelia
Libertatea este actiunea de a fi liber sa fac ce vreau, atit cit nu ingradesc libertatea celui de linga mine! Ori acest parinti au ingradit libertatea copiilor lor de a trai!www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
libertatea copiilor de a trai este ingradita si prin legea avorturilor, dar (mai) nimeni nu se scandalizeaza din cauza asta Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
miereamara spune:
Justificarea a fost faptul ca la raidul initial politistii nu au avut mandat pt luarea copiilor. S-au folosit de chichita asta. In plus nu toti copii s-au intors, cei care s-au intors (majoritatea de varste mai mici) sunt evaluati de social workers sau psihologi specializati in abuz. Daca se va dovedi ca acei copii sunt abuzati (si sunt) atunci vor fi luati din nou. Sa nu uitam ca acuzatia initiala a fost abuz sexual impotriva minorilor (fete de 13-14 ani obligate sa se casatoreasca si sa intretina relatii sexuale impotriva vointei lor).
Nu ai precizat tu ce parere ai despre acest lucru, este de acord cu maritisul la o varsta asa de frageda?
Martin Luther King Jr.
My baby