Cand credinta ucide

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Irina, sa decida atunci cind e vorba de binele copilului da, dar impotriva lui nu! Una este sa decizi la ce scoala merge, cu ce se imbraca, ce maninca astazi si ce nu, dar alta este sa decizi viata sau moartea lui! L-ai nascut, e al tau, dar nu ai drept de viata si de moarte asupra lui! Desi e al tau, nu-ti aparinte, nici tie si nici nimanui din lumea astea, Dumnezeule, Irina, un copil nu e un cobai pe care sa faci tu experiente religioase sau de alta natura. Un adult bolnav poate muri daca nu vrea sa fie tratat, cu ceea ce a descoperit medicina pina la ora actuala (si acoli exista erori, dar merita sa incerci). Dar nu poti hotari pentru copilul tau aceeasi soarta. Esti dator, tocmai acestui Dumnezeu pe care il invoci, de a face orice pentru a-i salva viata (rugaciune, meditatie, tratament cu medicamente sau plante sau orice altceva, combinate, separate, cum vrei tu, vezi ca nu merge una, incerci alta... dar nu il lasi sa moara, stind la marginea patului si rugindu-te prosteste la un Dumnezeu de care poate si tu, in adincul sufletului tau, te indoiesti, pentru ca iti ia copilul, ar fi anormal sa simti altfe, oricit de indoctrinat ar fi - suferinta e suferinta si cea pentru pierderea copilului tau e cea mai grea din toate.

Refuz sa cred ca i-ai lasat trupul sa moara, salvindu-i sufletul dar in acelasi timp si tu, care ai savirsit o crima, ai sufletul la fel de salvat in imparatia Lui. Daca pina la acest punct imi pun intrebari despre existenta lui Dumnezeu, in cazul in care as afla sigur ca exista si considera un suflet curat cel care si-a lasat copilul sa moara, atunci sa ma ierte, dar mai bine nu exista!

www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui Porumbita

irina dc am vorbi de adulti as fi de acord cu tine...
dar vorbim de COPII... MINORI...pentru care parintii decid... ma scuzi, dar in cdt in care acei parinti refuza tratamentul si isi lasa copii sa moara din pct meu de vedere trebuie decazuti din drepturile parintesti!
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

mi se pare firesc ca parintele sa decida pentru copil pana la varsta cand acesta va fi responsabil. Personal nu agreez amestecul statului in treburile familiei. Mii de ani parintii si-au crescut copiii fara ca statul sa aiba dreptul sa se amestece, si brusc, cam in ultima suta de ani, statul a inceput sa decida ce e bine pentru copil si ce nu, de parca ar stii mai bine decat parintele.

Repet, personal nu as refuza tratamentul medical pentru copil, daca e dovedit ca are eficienta, dar cred ca dreptul altora de a o face trebuie respectat. Nu mi se pare normal sa obligi omul sa-si indoape copilul cu medicamente, sau cu vaccinuri, daca el nu vrea, indiferent de motivul refuzului- religios sau de alta natura.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Irina,statul intervine pentru a proteja drepturile copilului,drepturi pe care din pacate unii parinti le incalca in mod nesimtit.

De cand se naste,copilul este un cetatean,un om cu drepturi depline.Vorba ´´eu te-am facut eu te omor´´ este o dovada de incultura si prostie inaltatoare.
Ce s-ar intampla daca legea nu ar interveni in familiile care isi maltrateaza copii,ii bat,ii chinuie?

Statul nu considera ca ´´stie ce e mai bine pentru copil´´.Statul are grija ca integritatea copilului sa fie respectata.
Patintele,evident ca decide pt copil.Insa NU are dreptul de a decide viata sau moartea acestuia.

Trebuie sa intelegi ca parintii nu au dreptul in a decide daca copilul trebuie tratat la boala sau lasat sa moara.E dreptul copilului sa fie salvat,sau a se incerca salvarea lui.
Nu este normal sa iti indopi copilul cu medicamente,la fel cum nu este normal sa-ti lasi copilul sa moara cu zile in secolul XXI.

Iar daca nu le convine parintilor legea laica,ii poftesc sa se mute pe luna si sa inceapa existenta neoliticului din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui nelia

Irina, sa decida atunci cind e vorba de binele copilului da, dar impotriva lui nu! Una este sa decizi la ce scoala merge, cu ce se imbraca, ce maninca astazi si ce nu, dar alta este sa decizi viata sau moartea lui! L-ai nascut, e al tau, dar nu ai drept de viata si de moarte asupra lui! Desi e al tau, nu-ti aparinte, nici tie si nici nimanui din lumea astea, Dumnezeule, Irina, un copil nu e un cobai pe care sa faci tu experiente religioase sau de alta natura. Un adult bolnav poate muri daca nu vrea sa fie tratat, cu ceea ce a descoperit medicina pina la ora actuala (si acoli exista erori, dar merita sa incerci). Dar nu poti hotari pentru copilul tau aceeasi soarta. Esti dator, tocmai acestui Dumnezeu pe care il invoci, de a face orice pentru a-i salva viata (rugaciune, meditatie, tratament cu medicamente sau plante sau orice altceva, combinate, separate, cum vrei tu, vezi ca nu merge una, incerci alta... dar nu il lasi sa moara, stind la marginea patului si rugindu-te prosteste la un Dumnezeu de care poate si tu, in adincul sufletului tau, te indoiesti, pentru ca iti ia copilul, ar fi anormal sa simti altfe, oricit de indoctrinat ar fi - suferinta e suferinta si cea pentru pierderea copilului tau e cea mai grea din toate. Refuz sa cred ca i-ai lasat trupul sa moara, salvindu-i sufletul dar in acelasi timp si tu, care ai savirsit o crima, ai sufletul la fel de salvat in imparatia Lui. Daca pina la acest punct imi pun intrebari despre existenta lui Dumnezeu, in cazul in care as afla sigur ca exista si considera un suflet curat cel care si-a lasat copilul sa moara, atunci sa ma ierte, dar mai bine nu exista!www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

din punctul de vedere al omului care crede ca tratamentul medicamentos e de la Dumnezeu, si ajuta omul, desigur ca ideea de a sta doar sa te rogi, asteptand vindecarea copilului e un pacat de-a dreptul. Dar din punctul de vedere al omului care crede ca medicina e de la cel rau( presupun ca asa gandesc ei, altfel nu-mi explic refuzul tratamentului)singurul tratament acceptat e rugaciunea (asa am inteles din ce s-a spus). Acum, in ce mod ii demontezi omului credinta lui? cum poti tu, ca stat (ateu) sa il convingi ca dumnezeul lui nu exista, sau n-are putere? Am dreptul prin lege sa intervin in credinta religioasa a omului?deja intram intr-o zona periculoasa- pana unde permitem amestecul statului in viata particulara si in credintele dupa care isi conduce viata?
am blog

Mergi la inceput

Asta e o alta discutie, nu vreau sa intru in detalii. Abuzul pentru mine ar consta in atingerea drepturilor femeii! SInt niste drepturi atacate acolo, un barbat poate sa dispuna de mai multe femei, femeile si copiiu respectivi se supuneau unor reguli care le incalcau niste drepturi (la libertate, la decizii, nu e chiar asa de simplu). Dar cum spuneam, asta e o alta discutie...

Voiam doar sa spun ca ma indoiesc ca poligamia este caracteristica Islamului. Daca unii dintre adepti au vrut sa inteleaga asta e problea lor, dar Coranul nu spune acest lucru. De exemplu, stiu ca el spune (in traducere aproximativa, ca nu stiu exact cum suna):
1. Este permis ca un om sa se casatoreasca cu 2, 3 sau 4 femei dintre cele care ii plac, dar daca nu este drept fata de ele, atunci ia una singura dintre ele sau dintre sclavele pe care le detineti.
2. Mai departe, tot Coranul spune, adresindu-se omului: nu vei putea fi niciodata echitabil intre femeile tale, chiar daca vei fi grijuliu cu ele.
3. si mai departe... nu transforma niciodata sclavele tale in prostituate.

Citind aceste lucruri, eu, barbatul care ma cred mare si tare pentru ca societatea m-a investit cu aceasta maretie, pot decide ca am dreptul sa ma casatoresc cu cite femei vreau eu, sa am cite sclave vreau eu (sau amante, ma rog)... dar ca sa fac asta, va trebui sa ignor ceea ce scrie mai departe... Pentru ca eu nu cred ca un barbat poate sa multumeasca si sa fie drept macar fata de o femeie si nu va fi. Oricum, atunci cind o religie a acceptat poligamia ca nefiind un pacat sau un abuz, nu cred ca femeile au fost intrebate, sint religii care si astazi ingradesc drepturile femeilor in favoarea barbatilor, dar nu pentru ca credinta asa le cere, ci pentru ca cei care au facut regulile si aveau puterea, pe vremuri, erau barbati... Dupa ce tii sute de ani o femeie in ignoranta si o supui unui abuz continuu, e si normal sa considere resemnarea ca o normalitate.

www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Irina, nu are dreptul sa se amestece nimeni in viata si in credinta ta. A ta personala, chia daca iti afecteaza viata. Dar nici tu nu ai dreptul sa intervii in viata altucuiva, sa decizi daca moare sau traieste, chiar daca e copilul tau. Ai drept asupra ta, atit timp cit esti considerat intreg, la minte. Dar cum spuneam mai sus, aceste traditii, reguli fixate de ani si ani de zile, sint facute de oameni, nu de Dumnezeu. Arata-mi o singur pasaj, din orice carte religioasa vrei tu, care te indeamna sa-ti omori copilul. Da, poate considera boala de la Dumnezeu, poate sa considere amestecul medicinei cau un pacat, dar sigur, mai mult ca sigur, atunci cind vrei sa salvezi o viata, exista o singura fraza de care te poti folosi ca sa o faci. Cum ar fi iubeste-ti aproapele sau nu ucide sau multe si multe altele. Atunci cind o carte sfinta a fost scrisa sau revelata, s-a facut la nivelul a ceea ce exista atunci. Gindeste-te un pic, cica tratamentul medicamentos e impotriva lui Dumnezeu, asa spune religia mea, eu ma supun pentru ca cred. Care tratament medicamentos, astazi exista, dar pe vremuri, cind a fost scrisa cartea sfinta din care se inspira, nu. Sau daca exista, poate ca facea chiar rau, si de aceea a fost scris asa. Comunitatile religioase sint conduse de oameni destepti, cultivati, educati, mai mult decit media... cum poti tu, om al secolului XXI sa stai si sa accepti in continuare lucruri care nu mai corespund vremurilor si sa nu adaptezi aceste scrieri la vremurile actuale, sa faci bine oamenilor cu credinta, nu rau. Ori e prostie, ori reavointa... si inclin sa cred ca e ultima, pentru ca altfel cum i-ai mai putea struni, cum ai mai putea fi mai-marele peste ei... Nu exista interes de a schimba ceva. Una este sa nu maninci una si alta (si daca incepi sa studiezi, vei vedea ca poti da dreptate, ceva exista in aceste interziceri), alta este sa intezici anumite lucruri, cum sa se imbrace, cum sa se poarte... si cu totul si cu totul alta este sa interzici copilului sa traiasca!

Mergi la inceput

´´ Am dreptul prin lege sa intervin in credinta religioasa a omului?´´

Fara doar si poate! Atat timp cat omul traieste intr-un stat laic si atata timp cat se pune in pericol integritatea si drepturile laice ale copilului!

Repte,daca nu le convine,sa-si mute cuibul pe terenuri strict religioase fara legi laice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui ladyJ

[quote]citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui Porumbitairina dc am vorbi de adulti as fi de acord cu tine...
dar vorbim de COPII... MINORI...pentru care parintii decid... ma scuzi, dar in cdt in care acei parinti refuza tratamentul si isi lasa copii sa moara din pct meu de vedere trebuie decazuti din drepturile parintesti!
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">mi se pare firesc ca parintele sa decida pentru copil pana la varsta cand acesta va fi responsabil. Personal nu agreez amestecul statului in treburile familiei. Mii de ani parintii si-au crescut copiii fara ca statul sa aiba dreptul sa se amestece, si brusc, cam in ultima suta de ani, statul a inceput sa decida ce e bine pentru copil si ce nu, de parca ar stii mai bine decat parintele. Repet, personal nu as refuza tratamentul medical pentru copil, daca e dovedit ca are eficienta, dar cred ca dreptul altora de a o face trebuie respectat. Nu mi se pare normal sa obligi omul sa-si indoape copilul cu medicamente, sau cu vaccinuri, daca el nu vrea, indiferent de motivul refuzului- religios sau de alta natura. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Irina,statul intervine pentru a proteja drepturile copilului,drepturi pe care din pacate unii parinti le incalca in mod nesimtit.De cand se naste,copilul este un cetatean,un om cu drepturi depline.Vorba ´´eu te-am facut eu te omor´´ este o dovada de incultura si prostie inaltatoare.
Ce s-ar intampla daca legea nu ar interveni in familiile care isi maltrateaza copii,ii bat,ii chinuie?Statul nu considera ca ´´stie ce e mai bine pentru copil´´.Statul are grija ca integritatea copilului sa fie respectata.
Patintele,evident ca decide pt copil.Insa NU are dreptul de a decide viata sau moartea acestuia.
Trebuie sa intelegi ca parintii nu au dreptul in a decide daca copilul trebuie tratat la boala sau lasat sa moara.E dreptul copilului sa fie salvat,sau a se incerca salvarea lui.
Nu este normal sa iti indopi copilul cu medicamente,la fel cum nu este normal sa-ti lasi copilul sa moara cu zile in secolul XXI. Iar daca nu le convine parintilor legea laica,ii poftesc sa se mute pe luna si sa inceapa existenta neoliticului din nou.

evident ca parintele are drept sa decida(inca) avand in vedere ca legea nu sanctioneaza astfel de cazurisunt sigura ca parintii respectivi nu au vrut sa-si omoare copiii, ci moartea a survenit din cauza ca au respectat prevederile religiei lor(asa am inteles din ce s-a povestit). Presupun ca ei pot justifica refuzul tratamentului, de aceea nici legea nu-i sanctioneazaapoi gandeste-te cati copii mor fiindca parintii n-au bani sa acopere costurile unui tratament. In cazul asta pe cine arestam?cum apara statul "integritatea copilului" in acest caz?
ceea ce vreau sa spun e ca aceste cazuri nu sunt usor de judecat. In felul lor parintii respectivi au facut tot ceea ce constiinta le permitea sa faca pentru copiii lor. Ca eu consider asta o tampenie sau o crima e doar punctul de vedere al religiei mele (adica asa vede statul lucrurile). Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

[quote]citat din mesajul lui Porumbita

irina dc am vorbi de adulti as fi de acord cu tine...

mi se pare firesc ca parintele sa decida pentru copil pana la varsta cand acesta va fi responsabil. Personal nu agreez amestecul statului in treburile familiei. Mii de ani parintii si-au crescut copiii fara ca statul sa aiba dreptul sa se amestece, si brusc, cam in ultima suta de ani, statul a inceput sa decida ce e bine pentru copil si ce nu, de parca ar stii mai bine decat parintele.

Repet, personal nu as refuza tratamentul medical pentru copil, daca e dovedit ca are eficienta, dar cred ca dreptul altora de a o face trebuie respectat. Nu mi se pare normal sa obligi omul sa-si indoape copilul cu medicamente, sau cu vaccinuri, daca el nu vrea, indiferent de motivul refuzului- religios sau de alta natura.

am blog

adica e perfect ok ce au facut parintii aia ca in loc sa de-a medicamente copilului pentru diabet s-au gandit ca doar rugaciunea catre DD e suficienta...

ah, si nu agreezi amestecul statului... eu as vrea sa se amestece mai mult, mai ales cand sunt parinti care pe principiu eu te-am facut eu te omor snopesc copii in bataie..

Mergi la inceput

Irina, tu ce vrei sa demonstrezi de fapt? Bineinteles ca pot fi pedepsiti: neglijenta care a dus la moartea copiilor! Trebuie arestati, judecati, inchisi si sa-si satisfaca pedeapsa aici, pe Pamint, in statul in care traiesc, pentru trupul pe care l-au impiedicat sa traiasca. Trupul lor suporta pedeapsa, nu sufletul. Ce se intiimpla cu sufletul lor dupa ce trupul nu va mai fi, e fix problema lor! Trupurile acelor copii erau incredintati prin lege in grija lor, au fost investiti cu obligatia si dreptul de a le ingriji, nu au facut-o, trebuie pedepsiti. Si gata! Ce tot ne ascundem dupa degete pentru a scuza niste fapte care se vad si de pe luna ca sint criminale. Cind se intimpla aceste lucruri, parintii ar trebui sa-si accepte senin pedeapsa trupului, intru salvarea sufletului... Nu religia ii pedepseste, ci legile acestui pamint pe care isi tiriie trupurile si creierile indoctrinate!

Si inca ceva si cu asta inchei ca simt ca ma sufoc de furie: acei copiii au murit de diabet si infectie la ureche. Nu te supara pe mine, Irina, dar acestea nu sint lasate de la Dumnezeu, nu e cancer, nu e boala incurabila. Acestea apar din cauza imbolnavirilor, imbolnaviri care vin tot din cauza de neglijenta. Ca sa faci o otita e una (se poate trata si natural nu numai cu medicametnte), dar sa ajungi sa mori dintr-o asemenea infectie banala pina la coada, inseamna neglijenta si ii acuz pe acesti parinti de neglijenta. Cind neglijenta merge pina acolo incit moare copilul neglijat, ii acuz de crima! Si cu asta basta!

Saracu' om, era credincios, credea in Dumnezeu ma mult ca mine... da, i-a dat in cap vecinului si l-a omorit, dar nu-l putem acuza de crima si inchide pentru ca era bolnav psihic dar nu se trata pentru ca Religia lui il impiedica sa ia medicamente.

Mergi la inceput

Irina,ai si tu dreptate cu ceea ce spui( ca ei au respectat prevederile religiei lor),insa nu se poate ca in secolul nostru sa existe cazuri de acest gen,in care copiii devin victime ale unor credinte crude.

Uite,daca X merge acum si casapeste vreo 20 de oameni si spune ca ´´dumnezeul meu m-a trimis´´(el chiar avand aceasta credinta) ce i se intampla? Evident ca va fi inchis si supus tratamentelor psihiatrice,cu toata credinta lui cu tot.

Revolta mea si mai mare,atata timp cat statul nu intervine in problema descrisa de blackpanterro.

Mergi la inceput