Mitropoliul Corneanu
Raspunsuri - Pagina 18
hannen spune:
Ham,ai dreptate,cartile sfinte pot fi interpretabile in unele privinte,insa in una singura nu cred.
Din moment ce Biblia nici macar nu mentioneaza ceea ce cred crestinii astazi despre Isus ,nu vad de ce ar interpreta asa,Isus fiul,Isus dumnezeu intrupat...
Stiu sigur ca poti argumenta asa cum frumos ai facut-o pina acum,despre cine,cum si cind a hotarit divinitatea lui !
Eu iti apreciez punctul de vedere.Nu e de ici de colo ca un om recunoaste "greselile" sau "neajunsurile" din religia lui.Ceea ce il nemultumeste.Dimpotriva,este de apreciat.
Dar dupa cum vezi,degeaba argumentezi documentat istoric ,cu baza(sau cu spate) esti luat la misto,ti se cara pumni virtuali dupa ceafa ca sa taci naibii din gura ca cine stie din ce "cult sinistru" faci parte...
Acum ca se afla ca esti ortodox trebuie sa-ti primesti o lectie de "indreptare" duhovniceasca!Trimite niste PM-uri!
Nu pot sa ma exprim in leg. cu evreii,dar stiu ca la musulmani,barbatul e capul familiei,asa cum a fost rinduit de Dumnezeu.El nu este Dumnezeul familiei,femeia si barbatul sunt absolut egali in datorii si drepturi ,raspund egal la judecata ,numai ca barbatul are o responsabilitate putin mai mare decit a femeii.El este dator cu intretinerea familiei,de aici poate ca are si un cuvint in plus de zis,teoretic,insa toate deciziile se iau in familie.Barbatul nu da doar ordine iar femeia asculta orbeste.
Pe intelesul tuturor,suntem oameni normali (cu mici exceptii,of course ca doar nu se poate padure fara uscaturi)
Eu ma gindesc cu tristete ca noi avem atit de multe lucruri in comun si atit de putine care ne despart!Ma refer la religiile noastre!
Daca toata lumea ar putea discuta ca tine,Lady,Criss ,ce dialog interesant am putea avea.
Dar nu,imediat se gasesc ofensati care sa te acuze de ginduri ascunse,rautate,ura,hulitor...
Niciodata nu se raspunde la argument cu argument,ci cu reprosuri.
Inevitabil apare cineva care sa ceara inchiderea topicului pt. ca a vazut prea mult noroi.Unde?
Habar nu am!
b.nica,de curiozitate cauta prin arhiva sa gasesti discutii care se te linisteasca cu privinta la atacarea crestinismului.
Ai idee cite fete musulmane au fost pe forum??ei ,acum mai sunt de le innumeri pe degetele de la o mina ,asta din cauza motivelor pe care ti le-a zis dodo.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
ham spune:
B.nica, nu parinti, dar bunicul dinspre tata da, a fost preot (ca si tatal si bunicul lui) si am fost educat in spirit ortodox. Oricum, asta nu-i important, decat in sensul ca asa am citit Biblia si mi s-a vorbit despre credinta, scripturi, etc
Despre ciobanestii romanesti (nu exista rasa ciobanesc romanesc ci exista 3 rase, ciobanesc romanesc Carpatin, Mioritic si de Bucovina, vezi cele 3 imagini: http://www.ciobanesc.ro ), poti intreba la A.Ch.R.: http://www.ach.ro/contact.htm
ladyJ spune:
Ham,da-mi voie te rog...ca rad de una singura si nu ma pot abtine.
Iti dai seama ce confuzie ai creat.
Puteai sa spui ca esti evreu,musulman,protestant,budist,chiar si ateu si sa scrii ce ai scris.Dar spunanad ca esti ortodox,ba chiar dintr-o familie de preoti,cu prieteni calugari,ai creat o situatie fara precedent.
Atat de mare a fost socul incat s-a trecut la rase de ciobanesti
Maine se va discuta despre pedigree.
hannen spune:
Lady,jur ca asta am vrut sa zic si eu ,dar m-am abtinut!
Mey,da` n`aveti somn?La mine-i dimineata,am intirziat sa duc cupiii la gradi din cauza voastra!
Ma duuuuc si daca va mai gasesc,norocul meu!
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
Lady,jur ca asta am vrut sa zic si eu ,dar m-am abtinut!
Mey,da` n`aveti somn?La mine-i dimineata,am intirziat sa duc cupiii la gradi din cauza voastra!
Ma duuuuc si daca va mai gasesc,norocul meu!
cred ca a fost pe buzele(degetele) multor useri
Gata,ma duc la somn
ham spune:
quote:Ai uitat la enumerare gnostic si agnostic, in functie de discutie.
citat din mesajul lui ladyJ
Ham,da-mi voie te rog...ca rad de una singura si nu ma pot abtine.
Iti dai seama ce confuzie ai creat.
Puteai sa spui ca esti evreu, musulman, protestant, budist, chiar si ateu si sa scrii ce ai scris. Dar spunand ca esti ortodox, ba chiar dintr-o familie de preoti, cu prieteni calugari, ai creat o situatie fara precedent.
....
Cum am scris mai sus, abordez mai mult ortodoxia/crestinismul fiindca asta ma doare, plus ca mi se pare neelegant sa critic religia altuia, atata timp cat nu am treaba cu ea (am facut in urma ceva afirmatii despre agresivitatea propavaduitoare a neo-protestantilor, dar asta fiindca chiar fusesem agresat in particulerul meu de "fratiori").
"Crede si nu cerceta" mi se pare mi se pare o jignire adusa Creatorului ce nu m-o dotat cu creierul meu din cap numai ca sa am ceva in chestia ce ma ajuta sa nu-mi ploo-n gat!
hannen spune:
Ham,aici martorii lui yehova sunt de o insistenta si o agresivitate ...
am mai povestit cindva pe forum.Sotul meu si o amica au o rabdare ,stau la povesti,dar eu cind vad ca nu asculta nimic,nu primesc nimic,se feresc de parca le-ai da carbuni incinsi in mina daca le oferi altceva decit cartile lor,ma apuca pandaliile .
De la o vreme si amica mea s-a cam saturat,o viziteaza saptaminal,plus telefoane de ore intregi...deja nu mai poate.
Sotul meu a intilnit un batrinel care a inceput sa tipe la el "ce carti,n-am eu nevoie de cartile voastre(de religie,informatii asa de cultura generala) ,eu am citit 60 de carti,stiu tot ce este de stiut si normal ca am dreptate..." si-a tinut-o asa pina al meu rizind i-a facut papuci.
Criss75 spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Musulmanii,catolicii,budistii,evreii,cel putin de cand frecventez acest forum,sunt lasati in pace.
Se vede ca n-ai citit niciunul din subiectele lui Hannen.
Criss si Alex (11.05.2003)
ham spune:
Uite ca nu numai Mitropolitul Corneanu sau mirenii au o problema fata de ce-a ajuns biserica ortodoxa in zi de azi; si la rusi sunt voci revoltate:
Biserica Rusa amenintata de schisma
-- Un episcop ultraconservator si sustinator al monarhiei, exclus din Biserica Ortodoxa rusa, a aruncat o anatema impotriva patriarhului Moscovei si al tuturor rusilor, Aleksei al II-lea, acuzandu-l de "erezie".
Episcopul de Ciukotca, Diomede, a fost excomunicat in iunie de un conciliu episcopal, dupa ce a criticat modul de viata, prea opulent in opinia sa, al preotilor ortodocsi si a cerut bisericii sa rupa legaturile cu statul, informeaza Mediafax. Intr-un comunicat lansat joi, cu ocazia aniversarii a 90 de ani de la executia tarului Nicolae al II-lea de catre bolsevici, episcopul Diomede a reprosat Bisericii Ortodoxe ca nu mai recunoaste "superioritatea puterii absolute ortodoxe" asupra altor sisteme politice. "Pentru a proteja Biserica Ortodoxa lansez o anatema impotriva ereticilor, a patriarhului Aleksei al II-lea" si a altor oficiali de rang inalt ai bisericii, a spus episcopul, cerand preotilor din regiune sa nu se mai supuna acestei ierarhii. Revolta episcopului de Ciukotca a provocat ingrijorare referitor la o schisma in cadrul Bisericii Ortodoxe ruse. Diomede a criticat tentativele de dialog intre ortodocsi si catolici. (D.E.)
http://www.ziua.net/display.php?data=2008-07-19&id=240423
nelia spune:
Dar cu mine ce-ati avut, de stau aici,in vacanta, cind e soare afara, sa citesc 18 pagini cu speranta ca imi dau seama pina la ultima pagina despre se s-a discutat. O spuneti atunci: pai cine te-a pus? Nimeni! Curiozitatea! Fie si ca sa aflu de unde a primit Denizel avertismentul...
Acum, ca am citit tot, primul gind e ... Si al doilea e pentru moderatorul care i-a dat avertisment lui Denizel. Nu spun ca nu-l merita, a suna urit ce a spus, dar e sigur ca a citit tot subiectul? Pentru ca eu, ca parte total neutra (desi ortodoxa prin botez, impartasesc parerile jignitoare conform careia daca exista Dumnezeu trebuie sa fie unul, desi bisericile sint multe! E mic Universul si sufletul nostru si pentru UNUL!), mi-a venit de cel putin 5 ori sa scot carnetul!
Ca membru al acestui forum, deci cu toate drepturile depline, atrag atentia moderatorului ca ori amendeaza toate cucoanele sau papusile sau ce-or mai fi ele pe acolo, ori scoate frumusel avertismentul lui Denizel (a nu se intelege ca o apar pe ea, ca nici n-o cunosc si nu stiu ce a mai scris, la fel cum nu le cunosc nici pe celelalte)... Ca altfel ma supar rau si vorbesc serios! (Si? Nimic! Ziceam si eu asa... dar la modul serios pentru moderatorul in cauza, adeca ii contest decizia! Si nu ca Denizel nu ar fi meritat, ci pentru ca nu s-a impartit meritul in mod egal la toate meritoasele!).
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU