Mitropoliul Corneanu
Raspunsuri - Pagina 17
Deianira spune:
B.nica, cine isi declara religia pe aici este automat etichetat (din ceea ce am observat eu pana acuma).
Daca ma intrebi ce religie am, am impresia ca e la fel ca si cum m-ai intreba ce culoare a pielii am si nu mi se pare potrivit .
Din cate stiu eu, topicul asta e pentru toata lumea, nu vad sa fie vreo optiune care sa-mi interzica sa postez pentru ca sunt agnostica.
Si uite, chiar asa agnostica cum sunt am scris la subiect si mi se pare interesant, mie mi s-a parut minunat gestul lui Corneanu si imi pare rau ca a declarat ca il regreta, pacat ca parerea asta pica prost unora, oricum apreciez diplomatia lor atunci cand exista .
Cat despre exces de zel, mi se pare ca mai multi useri sufera de "boala" asta si multi vor sa impuna ceea ce gandesc, foarte putini venind cu argumente solide.
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Lady J, stii vorba aceea ca fiecare pasare pe limba ei piere?
O stiu.Tu o intelegi?
b.nica spune:
In legatura cu sambata si cu Duminica nu cred ca trebuie sa ma lamureasca cineva,am citit Biblia si cred ca imi este suficient.
b.nica spune:
quote:
citat din mesajul lui Deianira
B.nica, cine isi declara religia pe aici este automat etichetat (din ceea ce am observat eu pana acuma).
Daca ma intrebi ce religie am, am impresia ca e la fel ca si cum m-ai intreba ce culoare a pielii am si nu mi se pare potrivit .
Din cate stiu eu, topicul asta e pentru toata lumea, nu vad sa fie vreo optiune care sa-mi interzica sa postez pentru ca sunt agnostica.
Si uite, chiar asa agnostica cum sunt am scris la subiect si mi se pare interesant, mie mi s-a parut minunat gestul lui Corneanu si imi pare rau ca a declarat ca il regreta, pacat ca parerea asta pica prost unora, oricum apreciez diplomatia lor atunci cand exista .
Cat despre exces de zel, mi se pare ca mai multi useri sufera de "boala" asta si multi vor sa impuna ceea ce gandesc, foarte putini venind cu argumente solide.
Asculta Deianira au fost martiri care au suferit chinuri inimaginabile si au murit pentru credinta lor.
Au fost martiri evrei,catolici,ortodocsi,musulmani,etc.
Cine nu isi declara credinta este ori un las, ori un fals credincios, dupa parerea mea!
hristina spune:
M-am abtinut din rasputeri sa nu raportez injuriile si jignirile aduse unor membri ai forumului care nu fac altceva decat sa-si apere credinta, "si nevoile, si neamul"...si care au devenit deranjante si sacaitoare pentru orice cititor de buna credinta...
Ma intreb totusi daca nu exista vreun moderator care sa citeasca si pe-aici si, minunandu-se de cata improscare cu noroi descopera,sa inchida topicul care si -a atins de mult timp scopul! Parol!
b.nica spune:
quote:
citat din mesajul lui hristina
M-am abtinut din rasputeri sa nu raportez injuriile si jignirile aduse unor membri ai forumului care nu fac altceva decat sa-si apere credinta, "si nevoile, si neamul"...si care au devenit deranjante si sacaitoare pentru orice cititor de buna credinta...
Ma intreb totusi daca nu exista vreun moderator care sa citeasca si pe-aici si, minunandu-se de cata improscare cu noroi descopera,sa inchida topicul care si -a atins de mult timp scopul! Parol!
Hristina nu poti sa dezvolti ce anume te-a deranjat?Ca sa raportezi la moderator ar trebui sa indici postarea pe care o consideri ca a incalcat regulamentul.
ham spune:
B.nica, am mai scris-o, sunt ortodox, din famile de preoti; printre primele carti citite a fost Biblia; daca-mi citesti postarile, nu fac referire doar la ortodoxie, nici macar doar la crestinism; pur si simplu constat o chestie evidenta- de unde toate religiile apar ca o necesitate in folosul maselor, repede ele devin unelte pentru exploatarea si manipularea celor credinciosi.
Am prieteni preoti si calugari ortodoxi, niste oameni de-o mare eruditie si finete, dar asta nu ma face sa nu vad marea masa a grobienilor ce folosesc credinta pentru un trai bun si imbogatire.
Scriu in primul rand despre ortodoxie fiindca sunt ortodox, dar pot sa-ti povestesc chestii similare, despre preoti catolici, predicatori neo-reformati, rabini sau muftii, vazute cu ochii mei sau aflate de la credinciosi ai acelor religii.
Am avut norocul sa traiesc mult timp intr-o zona unde este o larga paleta de subdiviziuni ale crestinismului, Valea Jiului, unde intalnesti ortodocsi ca noi dar si de rit vechi, catolici, luterani, calvinisti, evanghelisti, adventisti, iehovisti, penticostali.
Acum, fara sa fi cautat asta am contacte dese cu musulmani si evrei, si mi-am facut prieteni intre ei.
Vrei sa-ti scriu de bine despre o religie?
Am un cumnat secui si prin el am luat contact cu religia reformata, am cunoscut pastor femeie, am ascultat slujbe ( la o nunta si 2 botezuri) in care nu se recita texte invatate pe de rost ci se vorbeste din suflet despre Dumnezeu si oameni si unde sora-mea nu a fost condamnata o clipa fiindca era ortodoxa, ci s-a spus "E crestina ca si noi".
Am scris la topicul asta fiindca mi-a placut gestul lui Corneanu, am explicat cu cateva pagini in urma de ce.
Daca repet ce scrie-n Biblie si ce ma deranjeaza la religia mea inseamna ca improsc cu noroi?
Arata-mi unde mint, combate cele scrise de mine iar daca ai dreptate imi voi recunoaste gresala si necunoasterea.
Acuzele si stilul "ma dau lovit" cand nu ai argumente nu ma impresioneaza.
Scriu din suflet, imi pare rau ca multe din constari sunt amare si chiar cred ce scriu.
Si mai cred ceva- Bisericile sunt asa cum sunt si enoriasii.
In final iti citez un prieten catolic: "Bine bai, dar eu ce vina am?"
Deianira spune:
quote:
Asculta Deianira au fost martiri care au suferit chinuri inimaginabile si au murit pentru credinta lor.
Au fost martiri evrei,catolici,ortodocsi,musulmani,etc.
Cine nu isi declara credinta este ori un las, ori un fals credincios, dupa parerea mea!
Asculta, B.nica! Cam naspa exprimarea apropo...
Parerea mea e ca nu trebuie facute diferente intre oameni in functie de religie, sex, culoare, etc, asa ca nu vad de ce fiecare user care-si da cu parerea trebuie sa aiba atasata o eticheta cu religia. Oricum am spus ca sunt agnostica si pentru mine e important pe acest topic dialogul civilizat, indiferent daca cel cu care vorbesc e ateu sau musulman (sau alta religie bineinteles). Credeam ca se poate purta o discutie civilizata aici indiferent de ce religie are fiecare, dar se pare ca nu e asa. Vrem egalitate, dar nu pentru catei .
b.nica spune:
quote:
citat din mesajul lui ham
B.nica, am mai scris-o, sunt ortodox, din famile de preoti;
Ham iti multumesc ca mi-ai raspuns;cu tine personal,dialogul ar fi constructiv daca as afla modalitatea care sa ma ajute sa obtin un caine de rasa Ciobanesc Romanesc autentic;daca vrei sa-ti motivez dorinta mea si dubiile pe care le am la asemenea oferte, te rog sa ma contactezi pe PM.
In legatura cu postarile tale aici,afirmatia ta ca provini din parinti preoti ,scuza-ma, ma face sa fiu confuza.Daca poti sa-ti explici afirmatiile cred ca ai putea sa fi mai bine inteles aici.
dodo spune:
quote:
Cred ca m-am linistit deoarece acum gandesc altfel.Cred ca m-am lamurit si gandind la rece, incep sa privesc mai clar atacurile care apar pe subiecte postate (DE CELE MAI MULTE ORI?) de credincioase ortodoxe.
In primul rand se remarca agresiunile care vin cam de la aceiasi useri;acestia nu isi declara optiunea religioasa, ba chiar sar ca arsi daca se descopera(!!).
Este clar ca ortodoxismul este si va fi totdeauna atacat,pe toate caile,cu persoane mai mult sau mai putin abile.Dar ma intreb de ce?
Musulmanii,catolicii,budistii,evreii,cel putin de cand frecventez acest forum,sunt lasati in pace.
Hai mai fetelor sa nu-i lasam sa ne tulbure mintea cu injurii si sa le dejucam intentiile!
Irina, te rog sa nu pui la suflet rautatile care ti-au fost adresate,concentreza-te asupra convingerilor tale care ,cel putin pt. mine, sunt un reper.Eu nu ma consider o credincioasa ortodoxa vrednica si atitudinea ta ESTE PT. MINE UN REPER.
Esti tu juna pe DC...Daca ai sti tu ce pot unii dintre fratii/surorile tai/tale intru ortodoxie scrie despre alte religii/culte...Dar mai bine sa nu ne aducem aminte, nu facem decit sa inviem amintiri dureroase, cel putin pt. unii dintre useri care au renuntat sa mai deschida topicuri sau sa participe la topicuri legate de religie, eu sint unul dintre ei...