Donati 2% din impozit pentru cauza infertilitatii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Fetelor,

Eu am primit formularul de la serviciu si vreau sa il completez si sa donez pt asociatie. Dar nu am gasit-o pe site-ul 2%. Am cautat si dupa nume si dupa codul fiscal si nimic, aveti idee de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Pisi, pe site-ul 2% nu sunt toate ong-urile din Romania, ci doar cele care s-au inscris (am vrut sa inscriu eu "Ador Copiii", dar iti cereau copii ale statutului si alte hartzoage). Ia cu incredere datele de pe prima pagina.

Nu va luati dupa persoanele care zic ca donarea asta ar complica cu ceva contabilitatea firmei/institutiei voastre - trebuie doar sa completati rubrica respectiva din formular cu datele ong-ului, restul - cat anume inseamna 2% etc. - va fi calculat automat de catre sistem, acolo, la circa financiara, din suma pe care oricum o plateati deja.

Reiau aici datele, sa fie si pe pagina asta:

- daca aveti si alte surse de venit IN AFARA de salariu - se completeaza declaratia 200, la capitolul III se bifeaza "Sustinerea unei entitati non-profit" si se completeaza datele corespunzatoare ONG-ului (denumire, cod de identificare, cont bancar).
- daca aveti ca sursa de venit NUMAI salariul - trebuie completata declaratia 230, cu aceleasi informatii ca mai sus.

Numele organizatiei: Asociatia Cuplurilor cu Probleme de Sterilitate Dorinta, Optimism, Rabdare=COPII - ADOR COPIII
Cod Fiscal: 16521676
Cont IBAN: RO64BRDE360SV15819163600

http://www.adorcopiii.cabanova.ro/

Incercati sa mobilizati si membri ai familiei si prieteni, va rog. Intrebati asa, la o cafea, la o intalnire, multi oameni nici nu stiu ca pot dona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

luci.eilm Faza cu adresele administatiilor fiscale e buna pentru localitatile resedinte de judet, pentru restul... trebuie sa mai scotocim.

Mergi la inceput

Pai, Marrina, din ce imi aduc eu aminte - sa ma corecteze cineva daca gresesc -, doar in resedintele de judet (si in fiecare sector al Bucurestiului) sunt administratii financiare, deci acolo trebuie trimise formularele cu declaratiile de venit, chiar daca locuiti in alte localitati ale judetului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Incerc sa mai aflu detalii si din alte surse si daca aflu ceva va mai scriu.

Asteptam doritoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

LucaLuca - La partea asta de hartogaraie nu ma pricep absolut deloc. Nu am depus inca declaratia de venit, nici macar nu am primit-o. Am completat doar o cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual, iar cel care le-a strans a spus ca se va ocupa de tot.
Sa inteleg ca daca nu am depus declaratia de venit, pot sa redirectionez inca fondurile?

Dariela - vreau si eu !

Mergi la inceput

Dariela, nu sunt persoana cea mai potrivita sa iti raspunda - nici eu nu ma pricep deloc la hartogaraie, reusesc cel mult sa fentez aparentzele.:)) Din ce inteleg eu de la tine, o persoana, probabil de la serviciul de contabilitate al firmei/institutiei unde lucrezi, v-a cerut opinia despre unde sa fie directionati cei 2% (sper ca macar v-a lasat libertatea sa alegeti*); stiu ca daca angajatul o singura sursa de venit (salariul), adesea declaratia de venituri este trimisa la adm. financiara direct de catre angajator. Sugestia mea: suna/contacteaza respectiva persoana si vezi daca mai e posibil sa iti schimbi optiunea (asta e problema ta, nu? ai optat pentru alt ong, iar acum vrei sa redirectionezi? caci nu am inteles foarte clar), daca formularele nu au fost trimise ar trebui sa fie foarte la indemana, pur si simplu o retranscriere a paginii respective.

* Sa va spun ce mi-au putut auzi urechile. Eu imi mobilizez amicii din tzara sa cotizeze, iar cineva care lucreaza in ProTV mi-a spus ca toti angajatii din Pro sunt obligati sa doneze catre Universitatea Media, apartinand aceluiasi trust - practic formularul e completat din oficiu cu datele acestui ong, ii doare la basca de eventualele optiuni civice ale respectivului salariat in privinta destinatiei banilor SAI (nu sunt banii firmei, ci ai angajatului, munciti!). Jenant!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Of, greu cu hartogaria asta... eu n-am primit niciun formular... oare daca il descarc de pe net si il trimit o fi valabil?

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Luca, nu vrei sa stii pe bune cate mij-mashuri din astea se fac!

pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

LucaLuca - Nu m-a obligat nimeni inca. Dar la 2 zile a venit cineva ca n-ar strica sa-i dam la Crucea Rosie sau catre inca vreo 2 ONG-uri.

Dariela - vreau si eu !

Mergi la inceput