Donati 2% din impozit pentru cauza infertilitatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Daca am directionat aceasta suma catre o alta organizatie cat timp trebuie sa treaca pana pot solicita redirectionarea?

Dariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Dariela, daca ai depus deja oficial declaratia de venit, cred ca abia la anul poti directiona catre un alt ong (daca am inteles bine intrebarea ta). Mai, da' ce disciplinate sunteti, deadline-ul este pe 15 mai, doar io-s un animal care amana, depunand intotdeauna fix in ultima clipa? :))

Dariela, poate cineva din familia sau cercul tau de prieteni inca nu a completat formularul, intreaba-i, sunt multi care nici macar nu stiu ca se poate dona aceasta suma sau nu au o organizatie/cauza "de inima".

Oricum, voiam sa va zic ca sistemul romanesc este foarte bine facut, paradoxal nebirocratic - in Franta e complicat, poti sa donezi unui ONG, dar apoi: primesti chitanta, o depui in original la serviciul de impozite si apoi iti poti deduce din impozit 50% din suma donata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

E cineva care a donat sau are intentia sa doneze?

Daca da, sa mentioneze aici, ca sa tinem topicul sus, vizibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

LucaLuca - vad ca azi mi-a mers link-ul cu doilasuta.ro. Am descarcat si formularul 200 urmand sa-l buchitesc zilele astea cu veniturile obtinute pe 2007. In principiu m-am hotarat sa donez la ADOR COPIII, dar am o intrebare importanta: codul fiscal al ONG-ului nu are RO in fata? Adica asociatia nu e platitoare de TVA? Ca daca e platitoare de TVA eu stiam ca trebuie sa aiba RO in fata.
Ok, acum sunt in zilele de documentatie sa depun fisa. Va anunt cand am trims plicul.
Felicitari Luca pt.topic... si sanatate la bb-ici

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Eu intentionez sa donez. Dar mai am o intrebare. Vreau sa fac acelasi lucru si pentru sotul meu dar la firma la care lucreaza e contabila soacra mea care spune ca e prea complicat pentru contabil si firma (daca e o firma mica cum e asta) si ca sunt prea multe hartoage de facut daca sotul meu vrea sa redirectioneze cei 2%. Stie cineva sa ma lamureasca ce ar trebui sa faca contabilul firmei, eventual pe PM. Daca as sti concret poate as reusi sa o conving.

Alta intrebare. Ce suma completez in formularul 230 la "Sustinerea unei entitati nonprofit. Suma in lei"? Trebuie sa o iau/calculez din fisa fiscala pe 2007? In instructiunile de completare scrie ca se completeaza de catre contribuabil si ca " in situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica "Suma", caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii." Ma scuzati ne nepricepere dar pana acum m-am documentat doar la capitolul fertilitate.

A, si n-am aflat unde duc formularul completat impreuna cu o copie dupa fisa fiscala? La FISC in localitatea de domiciliu sau unde este sediul firmei la care lucrez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

1. Sotul tau trebuie sa completeze formularul cu pricina (200/230). Aceasta operatiune nu modifica cu nimic contabilitatea firmei. Administratia financiara va redirectiona 2% din impozitul datorat de el statului catre organizatia beneficiara.

2. Nu-ti fa probleme daca nu cunosti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale (pe baza fisei fiscale). Poti lasa casuta necompletata.

3. Formularul se trimite recomandat, prin posta, la administratia financiara de la domiciliul tau.

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Si cu formulare astea ce facem ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Fetelor, va admir spiritul de initiativa!
Eu anul asta am donat cei 2% unei organizatii pentru copii cu sindromul down. Off, sunt atatea cauze pentru care putem dona si asa putini bani..
Sunt insa multe persoane care pur si simplu din comoditate nu se deranjeaza sa completeze declaratia, pe principiul "oricum banii aia se duc" si e pacat.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

pisix, cum i-am zis si marrinei, formulare se trimit recomandat, la administratia financiara de care tii. adresele, din toata tara, aici: http://www.dreptonline.ro/institutii/adm_finante.php

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput