Donati 2% din impozit pentru cauza infertilitatii

Donati 2% din impozit pentru cauza infertilitatii | Autor: LucaLuca

Link direct la acest mesaj

Intrucat in Romania este momentul completarii declaratiilor de venit, am hotarat sa fac un topic nou, bine ar fi sa primeasca un sticky de la moderatori, sa il vada cat mai multa lume. De asemenea, va rog sa popularizati initiativa si pe celelalte sectiuni/subforumuri, nu doar aici, la aspirante.

Dupa cum cei mai multi dintre noi stiu, cetatenii romani au posibilitatea sa doneze 2% din impozit catre o organizatie non-guvernamentala, la alegere. Pare usor superfluu, dar precizez totusi: este vorba de 2% din suma care oricum se plateste catre stat, nu de 2% suplimentari. Deci, nu pierdeti absolut nimic, castigati doar, pentru ca asa veti sti ce se va intampla cu macar 2% din impozitele voastre (responsabila ong-ului este forumista veche si de incredere, se va face o dare de seama publica privind fondurile intrate in cont si cheltuirea lor in cadrul campaniei de sensibilizare a autoritatilor privind problemele cuplurilor care trebuie sa recurga la reproducere asistata medical, campanie pe care am initiat-o aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117821&whichpage=1 )

Amanunte despre posibilitatea de a dona 2% din impozit catre un ong gasiti aici: www.doilasuta.ro

In principiu, procedura este urmatoarea:

- daca aveti si alte surse de venit IN AFARA de salariu - se completeaza declaratia 200, la capitolul III se bifeaza "Sustinerea unei entitati non-profit" si se completeaza datele corespunzatoare ONG-ului (denumire, cod de identificare, cont bancar).
- daca aveti ca sursa de venit NUMAI salariul - trebuie completata declaratia 230, cu aceleasi informatii ca mai sus.

Numele organizatiei: Asociatia Cuplurilor cu Probleme de Sterilitate Dorinta, Optimism, Rabdare=COPII - ADOR COPIII
Cod Fiscal: 16521676
Cont IBAN: RO64BRDE360SV15819163600

http://www.adorcopiii.cabanova.ro/

Cereti colegilor, prietenilor si celorlati membri ai familiilor voastre sa doneze pentru cauza cuplurilor cu probleme de fertilitate. Completarea acelor date in formular dureaza maximum 30 de secunde, cu banii rezultati se poate incepe o lupta cu indiferentza institutionala in acest domeniu.

Va multumim!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Cred ca este bine venit acest topic. Din pacate mie nu-mi merge link catre: www.doilasuta.ro. De unde din alta parte sa gasesc formularul 200. Chiar nu stiam unde sa donez anul asta cei 2% si mi se pare o propunere excelenta. Multumesc LucaLuca

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

La mine merge link-ul, mai incearca, eventual cu alt browser.

Sper sa nu spun o prostie, dar formularele ar trebui sa le primesti prin posta la domiciliu sau sa ti se ofere de catre serviciul contabilitate la job. Nu luati drept sigura informatia mea, rog sa confirme/infirme cineva care se pricepe in domeniu. Oricum, pe site formularele sunt aici: http://www.doilasuta.ro./doilasuta/Resurse.html

Redau de pe site, pentru cei care nu pot deschide:

Ce inseamna 2% pentru contribuabili

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

• Nu va costa nimic!
• Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.!
• Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
• Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
• Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Alegeti un domeniu si o organizatie catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs. Cititi sectiunile cum se alege organizatia si cum aleg o organizatie buna sau consultati baza de date. Daca doriti puteti raspunde uneia din cererile pe care probabil le veti primi sau despre care veti citi sau auzi.

• Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
• Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
• Alegeti organizatia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.!

Pasul 2. Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii:

• Numele organizatiei
• Codul de identificare fiscala (codul fiscal)
• Contul organizatiei in format IBAN

Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

daca aveti venituri din salarii:
• completati declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
• completati declaratia 200(punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2% sau.

Puteti descarca aici toate formularele!

Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!

Asta-i tot!

Pasul 4. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2007!

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Up-up-up!

Ce se intampla, nu va place ideea? Ma suspectati ca vreau sa va iau banii si sa plec in lume? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Nuuuuuuuu!...dar asteptam sa primim formularele!

Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Deocamdata pot doar sa votez subiectul, ca n-am formularele...

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandrab spune:

Salut

Formularul puteti sa il descarcati direct de pe site-ul Anaf, cu instructiuni de completare aici:
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_230_2008.pdf

ATENTIE: Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal , prin scrisoare recomandată.

Adresele postale ale agentiilor ANAF le gasiti aici:
http://anaf.mfinante.ro/
(deocamdata nu merge site-ul, cand va merge voi edita raspunsul pentru un link complet)

Asteptand un ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Luca, multumesc ca m-ai facut atenta la subiect
As dori totusi daca vede un moderator subiectul sa posteze daca-i ok initiativa. Nu ca nu ar fi din alt punct de vedere. Insa nu vreau sa facem vreo gafa cumva.
Pentru cine doreste sa sprijine ideea si demersurile ADORCOPIII ii invit sa trimita un mail pe adresa adorcopiii@yahoo.com si le voi returna formularele gata completate cu datele asociatiei, urmand doar datele personale sa fie puse in formular si semnatura.

pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Eu am directionat deja spre un alt ONG, dar tot la copilasi. Poate la anul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

quote:
Originally posted by Moniland

Eu am directionat deja spre un alt ONG, dar tot la copilasi.

doar ca info:
Asociatia Cuplurilor cu Probleme de Sterilitate Dorinta, Optimism, Rabdare=COPII - ADOR COPIII

pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput