grupa pregatitoare sau clasa zero

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anya asta cu salile de clasa .. chiar sunt curioasa cum vor rezolva. Nu numai ca intra cls. 0 dar intra si cls IX-a. Deci 2 generatii in plus in aceeasi scoala.
La noi de ex este o sala de sport foarte mica (cat o sala de clasa). Deja fac sport 2 clase odata ceea ce este ... irespirabil. Cand vor mai avea inca 2 generatii ce vor face?

Gabitaco ... nu stiu ce sa zic. Totusi un copil de peste 7 ani, care a facut deja grupa pregatitoare (cls 0) in gradinita va fi obligat sa o repete la scoala? Plus ca practic nu va exista o generatie. Adica cei care ar trebui sa fie cls I in 2012 ... la un moment dat nu se va tine examen de capacitate, examen de bac, etc. Pare aberant ...
Iar din punctul de vedere al invatatoarei mi se pare tot aia daca ia cls 0 sau cls I. Posturie de principiu raman, vor fi 5 ani in loc de 4 in ciclul primar, oricum o dai mai trebuie angajata o serie de invatatoare (fie acum cu cls 0+1, fie peste cativa ani cand, daca e cum zici tu, nu va exista cls a IV-a, asa cum in 2012 nu va exista cls 1).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai Gh nu intra in 2012, cand va fi nebunia cu 1 si 0 deodata, ci in 2013, taman cand termina invatatoarea Sofiei cu seria lor.
si io oricum o sa am pile la ea

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cei care au apucat sa faca grupa pregatitoare la gradinita nu or sa fie inscrisi si la cls 0, intra in cls I. Din toamna nu se vor mai forma grupe pregatitoare la gradinita...se intra la cls 0. Cei care au facut anul asta grupa preg la gradinita, in toamna intra in cls I.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pai Gh nu intra in 2012, cand va fi nebunia cu 1 si 0 deodata, ci in 2013, taman cand termina invatatoarea Sofiei cu seria lor.
si io oricum o sa am pile la ea

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Super atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu de anul acesta. Am intrebat si la gradinita si la scoala si pana acum nu s-a hotarat nici-o schimbare. Parea lor e ca e prea din scurt. Probabil se va aplica din 2012 si in toamna asta va fi ultima serie de pregatitoare la gradinita.

Cat despre clasa a 9-a, va folosi aceleasi sali de clasa cu clasa 0, doar ca in tura de dupamiaza, asa ca practic le trebuie doar un rand de clase. La fel si cu aglomeratia in sala de sport si laboratoare. Probabil ca vor diminua numarul de clase de a 1-a si a 5-a si vor face loc pt clasele 0 si 9, asta la scolile care deja sunt la capacitate maxima ocupate. In cazul lor nu e nevoie de personal nou angajat, numarul de copii si clase fiind acelasi (adica maxim admis cf spatiului). In cazul scolilor in care nu e atinsa capacitatea maxima, evident ca ar trebui angajati invatatori/profesori sau pt profesori marirea numarului de ore, vre-o titularizare etc. Toate astea nu cred ca pot fi facute intr-o luna-doua, astfel incat sa fie posibila si inscrierea copiilor la pregatitoare la scoala (dosar, fise...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nu de anul acesta. Am intrebat si la gradinita si la scoala si pana acum nu s-a hotarat nici-o schimbare. Parea lor e ca e prea din scurt. Probabil se va aplica din 2012 si in toamna asta va fi ultima serie de pregatitoare la gradinita.

Cat despre clasa a 9-a, va folosi aceleasi sali de clasa cu clasa 0, doar ca in tura de dupamiaza, asa ca practic le trebuie doar un rand de clase. La fel si cu aglomeratia in sala de sport si laboratoare. Probabil ca vor diminua numarul de clase de a 1-a si a 5-a si vor face loc pt clasele 0 si 9, asta la scolile care deja sunt la capacitate maxima ocupate. In cazul lor nu e nevoie de personal nou angajat, numarul de copii si clase fiind acelasi (adica maxim admis cf spatiului). In cazul scolilor in care nu e atinsa capacitatea maxima, evident ca ar trebui angajati invatatori/profesori sau pt profesori marirea numarului de ore, vre-o titularizare etc. Toate astea nu cred ca pot fi facute intr-o luna-doua, astfel incat sa fie posibila si inscrierea copiilor la pregatitoare la scoala (dosar, fise...)

Anya

Pana sa intre clasa a noua in scoli mai sunt 4 ani. Asa ca viitoarele clase 0 vor intra momentan in locul generatiilor ce termina a opta.
Dupa 4 ani se vor regla clasa 0 intra in locul celor ce pleaca la liceu si tot asa.
Singurul an cu o generatie noua ( in plus ) va fi in 2012 cand vor fi in paralel si clasa o si clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

... lamuriti-ma si pe mine...UNDE SCRIE IN LEGE ca in 2012 se vor forma clase pregatitoare si clasa I la scoala si ca cei care au facut grupa pregatitoare la gradinita intra direct in cls. I.
Fetita mea in sept. 2011 incepe grupa pregatitoare la gradinita. In sept 2012 va intra la scoala in clasa pregatitoare, la 6,9 ani , desi eu as fi vrut la scoala.
In lege scrie ca incepand cu anul 2012 ciclul primar, obligatoriu, cuprinde clasa pregatitoare si clasele I- IV.
De unde stiti voi ca se fac si clase I , ca invatatoarele stiu ca vor prelua clasa pregatitoare.
Ca unii copii vor avea 7 ani la cls. pregatitoare ... treaba lor. Parintii, stiind de noua lege aleg ce sa faca... sa dea copilul mai devreme sau mai tarziu la gradinita sau la scoala.
Oricum cred ca cei care au copii care fac in ian- martie 6 ani, stiind de noua lege, vor da in sept. copii la scoala. Oricum nimic nu e clar.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Stim de la scoli/gradinite.
Ai rabdare sa apara normele si se va lamuri situatia.
Va fi obligatoriu sa se faca in acel an de tranzitie ambele clase ca sa se uniformizeze varsta scolara.
Atat timp cat au amanat pentru 2012 obligativitatea pregatitoarei gradinitele in toamna INCA vor avea grupa pregatitoare.
Pe cale de consecinta in anul scolar 2012 vor fi copii absolventi de pregatiotare care vor intra la scoala in clasa I .
Nu poti obliga un copil de 7 ani jumatate ce a facut grupa pregatitoare sa o repete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitaco

... lamuriti-ma si pe mine...UNDE SCRIE IN LEGE ca in 2012 se vor forma clase pregatitoare si clasa I la scoala si ca cei care au facut grupa pregatitoare la gradinita intra direct in cls. I.

Dar nici nu scrie nicaieri in lege ca se va incepe numai cu clasa 0, obligatoriu, pt toti, indiferent de varsta.

Este logic si fetele au explicat mai sus ca in anul 2012 sa fie si clasa 0 si clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Plus ca, daca s-ar face doar grupa pregatitoare la scoala, inseamna ca va fi un an fara clasa 1, anul urmator nu vor exista copii in clasa a 2-a si peste niste ani va exista anul in care nu se va da Bac .

Mergi la inceput