grupa pregatitoare sau clasa zero

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu sunt tare curioasa de unde vor face rost de clase. La gradinita noastra, sunt 2 grupe mijlocii la program lung, si una la program scurt(zic de astea, ca intr-una e si fata mea, deci generatia ei ma intereseaza). Deci, in medie vreo 80 de copii. Dupa o aritmetica simpla, la scoala va fi nevoie de vreo 3 sali, in conditiile in care in momentul de fata nu e nici una libera. Vorbesc de scoala din imediata apropiere a gradinitei, unde am baiatul. Ei?
Si tot n-am inteles de ce trebuie scosi din gradinite pentru aceasta grupa pregatitoare/clasa 0. De acord sa devina obligatorie, cu prezenta si notare, chiar, daca au chef. Dar de ce trebuie mutati? Si din cate stiu eu oricum e penurie de cadre didactice (care mai sunt imputinate si obligatoriu intre timp).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Eu sunt tare curioasa de unde vor face rost de clase. La gradinita noastra, sunt 2 grupe mijlocii la program lung, si una la program scurt(zic de astea, ca intr-una e si fata mea, deci generatia ei ma intereseaza). Deci, in medie vreo 80 de copii. Dupa o aritmetica simpla, la scoala va fi nevoie de vreo 3 sali, in conditiile in care in momentul de fata nu e nici una libera. Vorbesc de scoala din imediata apropiere a gradinitei, unde am baiatul. Ei?
Si tot n-am inteles de ce trebuie scosi din gradinite pentru aceasta grupa pregatitoare/clasa 0. De acord sa devina obligatorie, cu prezenta si notare, chiar, daca au chef. Dar de ce trebuie mutati? Si din cate stiu eu oricum e penurie de cadre didactice (care mai sunt imputinate si obligatoriu intre timp).

Tisina

Pentru Bucuresti, cel putin, zvonul este ca vor ramane la gradinita , obligatorii si notate tocmai deoarece nu prea sunt spatii in scoli.
Momentan insa e doar zvon.

Dar exista si un sambure de adevar deoarece legea a lasat portita deschisa neimpunand locatia ci doar obligativitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca fac grupa pregatitoare obligatorie cu notare si toata povestea vor aparea probleme in gradinite. De ce? In acest moment in afara de copiii care merg la o gradinta de stat sunt o serie de alti copii care merg la gradinite particulare (mai acreditate sau mai NU PREA), plus cei tinuti acasa. Gradinitele de stat vor fi obligate sa faca grupe pregatitoare astfel incat sa scolarizeze toti copiii care nu sunt la gradintele particulare acreditate, deci numarul grupelor de pregatitoare va creste. Sali noi de clasa nu exista, in concluzie nu se vor face grupe mici, deci copiii de 3 ani vor merge la particulara sau vor sta acasa. Ar mai fi o varianta sa creasca presiunea pe crese, care vor ramane cu o generatie in plus de copii de la 3 la 4 ani. Dar cresele au si asa prea putine locuri iar crese particulare nu prea sunt...In concluzie sunt prea multi copii pentru un sistem asa de destept

Vorbind serios, acum ar trebui facuta o statistica a numarului de copii pe varste si o evaluare a spatiilor de invatamant existente (nu numai sali de clasa ci si capacitatea salilor de sport, laboratoare...). Probabil ca in unele zone se poate face trecerea. Stiu si in Bucuresti scoli care au copii putini, sub posibilitatea spatiului existent. Probabil ca vor trebui construite scoli noi sau macar corpuri noi de cladire, dar pentru asta trebuie spatiu (teren), bani si evident o gandire unitara. Cladirile si spatiile sunt in administrarea primariei de sector, profesorii sunt platiti de Min Invatamantului. Ministerul gandeste, primaria plateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

daca clasa 0 devine obligatorie, cu catalog, frecventa, si tot restul, vor fi obligati sa-i primeasca in unitatea de care sunt arondati, scoala sau gradinita, cu program normal sau cu afterschool, dupa cum va fi spatiul.
dar vor fi obligati sa primeasca orice copil la program normal cel putin, daca indeplineste varsta petnru clasa 0.

probabil spera si ei ca pana in 2012 as rezolve problema in scoli, si daca nu, sa mai foloseasca si din gradinite.

eu nu vad insa o clasa 0 obligatorie, cu notare, in actualele clase de pregatitoare in care sunt si 40 de copii. si iarasi ajungem la eficacitate, spatiu, bataie de joc romaneasca...

si legat de gradinitele particulare, sunt sigura ca actualele scoli particulare abia asteapta sa mai aiba inca o serie...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Revin cu aceasta tema. Stie cineva unde se va face pina la urma clasa 0 (2012-2013), la scoala sau la gradinita?
Off ce nebunie, si cel mai mult ma supara faptul ca nu stiu in ce directie sa o apuc. Ele fac 6 ani in decmebrie, si nu prea as vrea sa le dau in clasa 1 de 6 ani si 9 luni; sunt micutze de statura si dupa cate am citit s-ar putea ca ghiozdanul sa fie mai mare decat ele.
In plus nu am vorbit la nici o scoala, de fapt acuma studiem variantele din acest domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si eu sunt foarte interesata de subiect. Stie cineva de unde putem afla amanunte?
Al meu va avea 6,3 ani in sept 2012 si daca am de ales vreau sa ramana in gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Noi vom avea 6 ani si...o saptamana. Curat ghinion! (si cand ma gandesc ca aveam DPN pe 14 sept...nu puteam s-o nasc si eu mai tarziu...).

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

danaionela eu zic ca e ok sa mearga la scoala la 6 ani si 9 luni..un an mai tarziu practic aproape de 8 ani( 7ani si 9 luni) e cam multisor pentru scoala..sunt copii mai micutzi de inaltime si altzii mai inalti..nu are importanta asta la scoala...
eu personal am mers la scoala clasa 1 de la 6 ani si 3 luni si am fost ok..nu-mi aduc aminte sa ma fi simtit altfel decat cei de 7 ani..copilul meu va avea anul viitor la 15 sept 5 ani si 11 luni dar va merge la pregatitoare grupa 0 la scoala..mi se pare aiurea sa-l dau la pregatitoare la 7 ani si practic clasa 1 la 8 ani..s-ar plictisi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Iubu multumesc pentru sfat. SI noi cochetam cu ideea sa le dam la scoala in clasa 1 la 6 ani si 9 luni, dar toata lumea incepind cu pediatru, directoarea gradinitei, educatoarele si terminand cu prietenii si restul neamului ne-au spus sa le mai lasam un an acasa. Cu toate ca sunt niste fetite foarte inteligente ( stiu deja sa adune, cu scaderea stam mai prost, cunosc literele, deja au inceput sa citeasca pe silabe cuvintele mai usoare) sa le mai lasam un an de libertate, mai ales ca ele sunt micutze. Ele au 1m si 04 cm, si in jur de 16 kg. Si daca ma uit la ele le vad ca psihic inca nu sunt pregatite pentru scoala. Nu au maturitatea specifica copilasilor de clasa 1. In plus, cred ca si mie imi convine mai mult cu gradinita. Ne este mai usor din punct de vedere al locatiei si mai ales a activitatilor. Mai avem putin timp sa ne gindim si o sa mai vorbim si cu educatoarea la prima sedinta sa vedem in ce directie sa o apucam.
Va multumesc mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Mai stie cineva cceva?
Mie azi dimineata imi spunea o mamica ac o vorbit pt fiica ei cu o invatatoare pentru clasa o la scoala si ca toata clasa ei era plina.
Probabil ca si la camin la noi, se ocupa toate locurile inainte de inscrierile oficiale

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput