grupa pregatitoare sau clasa zero

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Pai probl e ca mie imi convenea sa mearga la gradi (cu mancat si dormit) in 2012 cand va avea 6.3 si nu la scoala cu program pana la 12. Ori eu inteleg ca cei care au implinit 6 ani pana la 15 sept 2012 nu mai sunt tinuti de gradinite.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nu inteleg nimic.
concret, un copil care , de exemplu, in 2013 septembrie face 6 ani, merge la scoala in clasa 0 cu invatatoare?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Sabina, in lege nu se specifica unde va fi , ca locatie, grupa pregatitoare si daca vor invatatoarele sau educatoarele cele ce vor avea grija de copii. Probabil inca nu stiu nici ei (in scoli nu au spatiu) si asteapta sa vina cu norme metodologice in timp, in functie de ce le iese in ghioc.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Un vot pentru Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Da, Sabina. Gheo va merge la scoala de la 6 ani. Am intrebat si ultimul an de pregatitoare - la gradinita se pare ca va fi 2011-2012. In toamna lui 2012 vor incepe scoala doua serii - cei de 6 ani la pregatitoare/clasa 0 si cei de 7 anu in clasa 1 (care au facut pregatitoarea la gradinita). Toate astea daca nu schimba legea (orice e posibil) sau amana aplicarea ei din lipsa de locuri in scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Laura, Anya, multumesc frumos.
Nu ar fi o tragedie, in conditiile in care s-ar tine la scoala clasa zero, ar avea aceeasi invatatoare ca Sofia, ceea ce ne place f mult.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Adica sa inteleg ca fiu-meu, care in 2012 sept va avea 6.3 ani e obligat sa mearga la scoala in clasa 0. Gradinita nu-l mai tine?
Nu-mi convine, ca intentionam sa-l dau la 7.3...varza fac astia invatamantul .

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

In situatia asta sunt si eu , iar la gradi nimeni nu stie... acolo sunt doar 3 grupe: mica, mijlocie si mare(care-i totodata si pregatitoare). Asa ca, pentru a prinde pregatitoarea de la 6 ani si 3 luni, l-am inscris la grupa mica, sa mai copilareasca nitel... si uite... ca nu-mi ies socotelile. Pentru ca si eu tot la 7.3 ani vreau sa-l inscriu la scoala, in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Nu ar fi o tragedie, in conditiile in care s-ar tine la scoala clasa zero, ar avea aceeasi invatatoare ca Sofia, ceea ce ne place f mult.

Cum mi-am alaptat copiii

Asta n-ai de unde sa stii. Adica ce invatatoare. Deoarece vor intra 2 ani o data (cls I si cls 0) scoala trebuie sa mai angajeze invatatoare / educatoare. Unele invatatoare vor lua cls I, altele cls 0. Plus ca am inteles ca nu toate invatatoarele pot fi si educatoare si inca nu se stie daca la cls 0 vor fi educatoare sau invatatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sorana, depinde de scoli. La noi in scoala nu mai au sali de clasa disponibile, asa ca degeaba ar mai angaja invatatoare/educatoare ca nu ar avea unde sa le faca sala de clasa. Sunt atat de multe clase facute (8 /serie) incat copiii invata si in laboratoare, ateliere..vreau sa zic de cei mici. Spre exemplu, copilul meu anul asta, la clasa a 2-a invata in laboratorul de biologie (nu au clasa lor). Probabil va trebui sa imparta invatatoarele in anul acela in care incep deodata 2 generatii. Cele cu pile vor lua clasa 1 si celelalte clasa 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Cum mi-am alaptat copiii

Asta n-ai de unde sa stii. Adica ce invatatoare. Deoarece vor intra 2 ani o data (cls I si cls 0) scoala trebuie sa mai angajeze invatatoare / educatoare. Unele invatatoare vor lua cls I, altele cls 0. Plus ca am inteles ca nu toate invatatoarele pot fi si educatoare si inca nu se stie daca la cls 0 vor fi educatoare sau invatatoare.

Sorana si Monica (28.09.2002)

Corect...nu toate invatatoarele pot fi si educatoare. Mi s-ar parea normal sa existe invatatoare care sa predea doar la cls pregatitoare si invatatoare care sa preia copiii din cls I pana intr-a IV.

Edit: din cate am inteles la cls pregatitoare va preda un profesor pt invatatmantul primar (invatatoare care are a absolvit liceul pedagogic/colegiul pedagogic + facultate - dar nu orice facultate).

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Va intreb si eu , unde scrie in lege ca in 2012 ai posibilitatea de a inscrie copilul in clasa 0 sau in clasa I?
Eu inteleg ca din 2012 ciclul primar incepe obligatoriu cu clasa 0. Nu scrie nimic de faptul ca cei care au facut grupa pregatitoare la gradinita se pot inscrie in clasa I.
Deci ... eu deduc ca in 2012 nu se infiinteaza clasa I. Plus ca toate invatatoarele vor sa ia clasa 0 ... e vb de cum isi vor forma elevii, de viabilitatea posturilor, de siguranta catedrei pt 5 ani in loc de 4. Poate gresesc eu ... mai studiez ...
Noi in sept. 2012 vom avea 6 ,9 ani.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput