PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!
Raspunsuri - Pagina 6
conchita spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
a aparat-o cum a crezut mai bine, nu cred ca suntem noi in masura sa judecam
serios?! dar de cand ne-am pierdut, oare, valorile si creierul?
vorba Natasei, acum nu om avea dreptul sa comentam faptele unora ca Ceasca, Stalin, Hitler, doar ca sunt morti?! corect, de criminali numai de bine. cu acelasi rationament nu am avea dreptul nici sa laudam pe cineva, de exemplu un Sfant, daca nu am trait si noi viata de sfinenie; asta, btw de ce-am facut noi in timp ce darma Teoctist biserici.
rugaciunile se fac, pe DC, din cate am observat, la Sufletul credintei. topicul asta e pus la Generale ca o stire si mi s-a parut ca putem comenta cat dorim. sau unii au dreptul sa vorbeasca in numele tuturor ca Marilena sau, ca Saphir, daca ei gandesc intr-un fel trebuie sa ii jigneasca pe cei care gandesc altfel?
dar oripilati-va, dragelor, de mesajul lui Darael, mai degraba. atatea blasfemii pe mm patrat n-am mai vazut demult.
Natasa, asta ete lumea in care traim. sa nu dea xulescu sa gandesti cu creierul propriu sau sa iti exprimi un punct de vedere diferit, ca ai incurcat-o cu turma de caprioare. dispar si io in haosul meu de hiena, atunci, ca m-am plictisit sa raportez atacurile la persoana si sa-mi iau tot io avertismente ca am deranjat pisicutele din somnul ratiunii. Romania a avut Teoctistul pe care si l-a meritat.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
irina.c. spune:
quote:stii bine la ce m-am referit cand am zis sa nu judecam.Parintele patriarh Teoctist n-a fost nici Hitler, nici Stalin,nici Ceausescu.Comparand cu ce s-a intamplat cu Biserica Ortodoxa Rusa pe vremea comunistilor eu zic totusi ca am stat destul de bine.In ceea ce ma priveste nu pot sa-l judec pe par. Teoctist, fiindca nu e lucru simplu sa fii patriarh ortodox sub un regim ateu.Sunt multe lucruri de luat in considerare.Poate ca a acceptat daramarea catorva biserici, dar poate a salvat alte sute, si poate chiar vieti, n-avem de unde sti.Hai sa-l lasam sa se odihneasca in pace.Daca a gresit cu ceva si s-a cait, Dumnezeu l-a iertat, dar noi, care pacatuim judecand pe aproapele, si nu ne caim, nu vom fi iertati.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by conchitaquote:serios?! dar de cand ne-am pierdut, oare, valorile si creierul?
Originally posted by irina.c.
a aparat-o cum a crezut mai bine, nu cred ca suntem noi in masura sa judecam
vorba Natasei, acum nu om avea dreptul sa comentam faptele unora ca Ceasca, Stalin, Hitler, doar ca sunt morti?! corect, de criminali numai de bine. cu acelasi rationament nu am avea dreptul nici sa laudam pe cineva, de exemplu un Sfant, daca nu am trait si noi viata de sfinenie; asta, btw de ce-am facut noi in timp ce darma Teoctist biserici.rugaciunile se fac, pe DC, din cate am observat, la Sufletul credintei. topicul asta e pus la Generale ca o stire si mi s-a parut ca putem comenta cat dorim. sau unii au dreptul sa vorbeasca in numele tuturor ca Marilena sau, ca Saphir, daca ei gandesc intr-un fel trebuie sa ii jigneasca pe cei care gandesc altfel?dar oripilati-va, dragelor, de mesajul lui Darael, mai degraba. atatea blasfemii pe mm patrat n-am mai vazut demult.Natasa, asta ete lumea in care traim. sa nu dea xulescu sa gandesti cu creierul propriu sau sa iti exprimi un punct de vedere diferit, ca ai incurcat-o cu turma de caprioare. dispar si io in haosul meu de hiena, atunci, ca m-am plictisit sa raportez atacurile la persoana si sa-mi iau tot io avertismente ca am deranjat pisicutele din somnul ratiunii. Romania a avut Teoctistul pe care si l-a meritat. Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
si bb din burtica blogul meu
bagoiu spune:
Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri...
Caci nimeni dintre cei vii nu-i drept inaintea Ta...
Dumnezeu sa-l ierte!
valentinag spune:
Eu sunt mai interesata cum se alege un nou patriarh!Stie cineva?
Dumnezeu sa-l ierte!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
Rufus spune:
Personal nu am inteles ca topicul este deschis numai pentru parerile celor care l-au apreciat. Respect durerea (sau parerea de rau) a celor care-l regreta, dar eu nu amestec rangul bisericesc cu persoana. De ce sa nu judecam? Numai Dumnezeu nu poate fi judecat. Restul e trecator...
Oricum, ne spunem niste pareri. Atat.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Eu sunt mai interesata cum se alege un nou patriarh!Stie cineva?
Dumnezeu sa-l ierte!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
Cum adica "cum"? Dupa interesele politice, asa cum a fost si raposatul.
saphir spune:
Conchita, eu nu vorbesc in numele nimanui, doar in numele meu si de imi merit avertisment, il primesc...imi asum afirmatiile.
Ce spuneam eu era un "apel" la bun simt, daca aveti asa ceva , un apel la fel de dur adresat ca si vorbele voastre si speram sa lasati oamenii care il plang sa isi planga durerea si apoi dupa ce s-a racit, sa-l comentati si judecati voi, care le stiti pe toate.
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
Theiuta spune:
Cind a murit Adrian Pintea si s-a deschis subiectul, nimeni nu a avut nimic de comentat la adresa partilor mai putin luminoase din viata marelui artist. Si foarte bine a facut.
Despre Teoctist de ce sa ne apucam sa vorbim de rau la subiectul despre decesul sau? La inmormintari asa faceti? Va apucati si spuneti de fata cu lumea care il plinge pe decedat "da, dar stiti ca mie nu imi pare rau de loc, sunt aici doar din obligatie si de fapt era o jigodie de om, haideti sa va zic eu cite a facut, etc?"
Teoctist a fost mai presus de toate om si, deci, supus si greselilor.
Domnilor moderatori, va rog sa mutati subiectul la "Sufletul credintei" . Mai mult ca sigur, acolo ii este locul...
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
J G spune:
Uite ca mie una mi se pare lipsa de bun simt sa aud cu acest "om supus greselii" este scuzat, admirat, vazut la dreapta lui God (asta cu certitudine) in timp ce strabunicii mei au crapat la canal, au fost jefuiti de avere iar fii lor repartizati la munca cinstita (un bunic licentiat in strainatate a ajuns mecanic de locomotiva, de exemplu).
Nu vi se pare?
De ce sa astept "dreapta judecata" pentru acest om, turnator la securitate, jefuitor?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)