PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Pentru Toti vine o vreme cand Adevarul nu mai poate fi ascuns.
A sosit Vremea, da, Acuma este, cand Teoctist ii vede pe TOTI asa cum Sunt.

Chiar si pe cei care, mici fiind in Sufletul lor, ii pupau mana si in gand ii numarau zilele.....

Ma uit in zare si vad ca sunt deja multi care il judeca. L-au judecat si in Viata fiind, nimic nou sub Soare.

Dar pe Voi, bunilor si dreptilor, cine va Judeca ?
Ah, Voi sunteti fara pata, of course !

Credeti ca e mai usor sa judeci decat sa Iubesti si sa Ierti.
Aceasta e o iluzie pentru ca nu cunoasteti Iubirea. Dar poate chiar aceasta e judecata si pedeapsa voastra; sa aveti o viata asa cum o aveti.

Stiti care e Adevarul ?
Teoctist a aflat Mantuirea – Adevarat va spun, chiar daca multi nici nu intelegeti macar despre ce va vorbesc, preocupati sa mai luati o piatra sa aruncati, o mana de noroi sa manjiti.

Fiecare e liber sa faca ce vrea. Dar pentru fiecare ca veni Vremea Adevarului; ce chestie, nu-i asa ?

Multi spun in aceste zile “Dormi in pace !”, dar eu Indraznesc sa Strig:

“Teoctiste, Deschide-ti Aripile si Zbori spre Lumina !!!”

Pace tuturor !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

aaaw how cute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by DARAEL

Pentru Toti vine o vreme cand Adevarul nu mai poate fi ascuns.
A sosit Vremea, da, Acuma este, cand Teoctist ii vede pe TOTI asa cum Sunt.

Chiar si pe cei care, mici fiind in Sufletul lor, ii pupau mana si in gand ii numarau zilele.....

Ma uit in zare si vad ca sunt deja multi care il judeca. L-au judecat si in Viata fiind, nimic nou sub Soare.

Dar pe Voi, bunilor si dreptilor, cine va Judeca ?
Ah, Voi sunteti fara pata, of course !

Credeti ca e mai usor sa judeci decat sa Iubesti si sa Ierti.
Aceasta e o iluzie pentru ca nu cunoasteti Iubirea. Dar poate chiar aceasta e judecata si pedeapsa voastra; sa aveti o viata asa cum o aveti.

Stiti care e Adevarul ?
Teoctist a aflat Mantuirea – Adevarat va spun, chiar daca multi nici nu intelegeti macar despre ce va vorbesc, preocupati sa mai luati o piatra sa aruncati, o mana de noroi sa manjiti.

Fiecare e liber sa faca ce vrea. Dar pentru fiecare ca veni Vremea Adevarului; ce chestie, nu-i asa ?

Multi spun in aceste zile “Dormi in pace !”, dar eu Indraznesc sa Strig:

“Teoctiste, Deschide-ti Aripile si Zbori spre Lumina !!!”

Pace tuturor !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

aaaw how cute

Andrada !!! ma faci sa rid la asa un subiect pios...
J G, suna gol sa zic ca-mi pare rau de cele intimplate celor din familia ta...dar suparator e faptul ca oameni care n-au idee cum au stat lucrurile sau pe care nu-i intereseaza,sau care nici nu se obosesc sa afle gasesc totusi de cuviinta sa dea lectii de istorie,bune maniere,iertare si ...nemurirea sufletului.

emerald isle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by J G

Uite ca mie una mi se pare lipsa de bun simt sa aud cu acest "om supus greselii" este scuzat, admirat, vazut la dreapta lui God (asta cu certitudine) in timp ce strabunicii mei au crapat la canal, au fost jefuiti de avere iar fii lor repartizati la munca cinstita (un bunic licentiat in strainatate a ajuns mecanic de locomotiva, de exemplu).
Nu vi se pare?De ce sa astept "dreapta judecata" pentru acest om, turnator la securitate, jefuitor?J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

si care e legatura patriarhului cu asta?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Faptul ca a fost muuult mai pacatosi decit multi pacatosi si nu merita sanctificat pentru asta.

Dumnezeu sa-l ierte! Ca are ce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Faptul ca a fost muuult mai pacatosi decit multi pacatosi si nu merita sanctificat pentru asta.Dumnezeu sa-l ierte! Ca are ce!

cred ca asta numai Dumnezeu poate sa judece, nu cred ca putem spune noi care e mai pacatos decat altul.La Dumnezeu conteaza pocainta, nu pacatele.Poti fi si cel mai mare criminal, daca te pocaiesti Dumnezeu te iarta.Pana o sa cunoastem noi inima omului asa cum o cunoaste Dumnezeu mai bine tacem.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Poti fi si cel mai mare criminal, daca te pocaiesti Dumnezeu te iarta.

Absolut de acord cu tine, dar daca esti criminal, nu esti prea fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sint pacate pe care Dumnezeu nu le iarta. Stiti voi sigur-sigur ca iarta orice pacat, doar daca te caiesti? Doamne, bine ca nu stiu sau nu cred toti nenorocitii de pe lume asta, atunci sa vezi ce val de crime s-ar ridica! Ca doar s-or pocai dupa aia, nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Rugam doritorii sa deschida subiect la "Sufletul credintei" cu
"Sa ne rugam pt. Teoctist"
iar aici lumea sa poata purta un dialog.

Sa-L Odihneasca... ca are pentru ce, bine a spus cineva.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Adica pot sa comit cele mai mari crime si nenorociri toata viatza, iar pe patul morti sa spun" Upssss, sorry" si gata???? Ma iarta( indiferent cine...)? Din pacate, desi sunt credincioasa, cu partea asta nu sunt de acord.Eu cred ca nimic nu se iarta, totul se plateste(am studiat si alte religii, si cred ca notiunea de "karma", in sensul ca esti rezultatul actiunilor tare anterioare, mi se pare corecta).

Puteti sa-mi ziceti ce vreti, dar nu poti pune semnul egal intre un om care a dus o viatza - sa zic - normala, cu bune si rele, dar fara sa faca rau celor din jur, si un criminal."Pocait" sau nu.

Din pacate, chestia cu spoveditul si absolvitul de pacate e tratata destul de usor de multi..isi spun: am gresit, am zbarcit-o rau de tot, da ma duc la popa, ii spun, imi da sa fac X matanii si "se sterge".Nu, eu nu cred ca exista "delete"...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
La Dumnezeu conteaza pocainta, nu pacatele.Poti fi si cel mai mare criminal, daca te pocaiesti Dumnezeu te iarta.

Scuza-ma Irina, dar asta mi se pare o gandire extrem de periculoasa...Daca multi ar crede ca tine( nu zic ca tu ai face ceva...) si-ar "permite" sa faca orice, cu "pocaiala" finala de rigoare.Cum poti sa crezi/spui asa ceva????

Edit, ca m-am enervat: gandeste-te altfel: ca, Doamne fereste, vine un criminal si face un mare rau familiei tale..unul care gandeste tot asa...si, in inchisoare, se pocaieste si " e iertat". Deci, nu a contat pacatul, daca el s-a pocait, sincer, din tot sufletul lui.Pe tine te-ar incalzi pocaintza lui?

Scuze ca am dat un exemplu asa sumbru, dar parca prea gandim ingust...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput