PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Am zis ca nu ma bag, dar pentru ca s-a ajuns la dialog, nu ma pot abtine. O fac numai pentru ca mi-au placut postarile Victoriei.
Vic, , si eu vad la fel lucrurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Victoria

Adica pot sa comit cele mai mari crime si nenorociri toata viatza, iar pe patul morti sa spun" Upssss, sorry" si gata???? Ma iarta( indiferent cine...)? Din pacate, desi sunt credincioasa, cu partea asta nu sunt de acord.Eu cred ca nimic nu se iarta, totul se plateste(am studiat si alte religii, si cred ca notiunea de "karma", in sensul ca esti rezultatul actiunilor tare anterioare, mi se pare corecta).Puteti sa-mi ziceti ce vreti, dar nu poti pune semnul egal intre un om care a dus o viatza - sa zic - normala, cu bune si rele, dar fara sa faca rau celor din jur, si un criminal."Pocait" sau nu.Din pacate, chestia cu spoveditul si absolvitul de pacate e tratata destul de usor de multi..isi spun: am gresit, am zbarcit-o rau de tot, da ma duc la popa, ii spun, imi da sa fac X matanii si "se sterge".Nu, eu nu cred ca exista "delete"...V“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

daca o spui cu adevarat, din inima, da , totul ti se iarta.Un criminal care si-a regretat pacatele poate merge in rai, si un mincinos(de exemplu), care nu se caieste se poate duce in iad.
E alegerea ta sa crezi ca nimic nu se iarta, mie mi-e de-ajuns ce zice Hristos Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutele, ce spune Irina despre pocainta si pacate e esenta religiei crestine. Platitul datoriilor catre societate e problema justitiei lumesti.
PF Teoctist a cam avut epoleti sub sutana. Isi mai aminteste cineva momentul demisiei lui Teoctist in dec 89 si aparitia sa la tv romana libera?
Dar de morti numai de bine, Dumnezeu sa-l ierte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Victoria

quote:
Originally posted by irina.c.
La Dumnezeu conteaza pocainta, nu pacatele.Poti fi si cel mai mare criminal, daca te pocaiesti Dumnezeu te iarta.

Scuza-ma Irina, dar asta mi se pare o gandire extrem de periculoasa...Daca multi ar crede ca tine( nu zic ca tu ai face ceva...) si-ar "permite" sa faca orice, cu "pocaiala" finala de rigoare.Cum poti sa crezi/spui asa ceva????Edit, ca m-am enervat: gandeste-te altfel: ca, Doamne fereste, vine un criminal si face un mare rau familiei tale..unul care gandeste tot asa...si, in inchisoare, se pocaieste si " e iertat". Deci, nu a contat pacatul, daca el s-a pocait, sincer, din tot sufletul lui.Pe tine te-ar incalzi pocaintza lui?Scuze ca am dat un exemplu asa sumbru, dar parca prea gandim ingust...
V“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Victoria, nu e asa.In primul rand,omul care pacatuieste cu voia, dupa ce L-a cunoscut pe Hristos, poate sa ajunga mai rau ca inainte.Pocainta reala inseamna si fapte in consecinta.Degeaba zici "imi pare rau" daca dupa aceea o iei in mod voit de la capat.Pocainta implica si lupta ulterioara cu pacatul.Dar in sfarsit, cred ca ne indepartam foarte mult de la subiect.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

IrinaC, nu mi-ai raspuns la intrebare...aia cu/despre familiat ta si criminalul pocait....

A, deci daca eu o mint pe mama( si nu ma pocaiesc) ca ma duc la biblioteca, si eu ma duc la discoteca, ajung in iad....Dar daca ala omoara oamenui nevinovati sau face alte nenorociri toata viatza, si la batranetze se "pocaieste" e bun,ajunge in Rai...???????????????

In ce ma priveste, sper din tot sufletul sa nu ma intalnesc cu raufacatori cu aceleasi convingeri ca ale tale!

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
daca o spui cu adevarat, din inima, da , totul ti se iarta.Un criminal care si-a regretat pacatele poate merge in rai, si un mincinos(de exemplu), care nu se caieste se poate duce in iad.
E alegerea ta sa crezi ca nimic nu se iarta, mie mi-e de-ajuns ce zice Hristos

irina.c, ce spui tu aici este 100% o pledoarie intru iertarea pacatului criminalilor care au ucis peste 3000 de oameni cand au intrat in turnurile gemene! Si credinta lor era sincera, din inima ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Irina, cu ce crezi ca incalzeste pocainta unui criminal pe cel ce a pierdut persoana iubita?
Si inca ceva, ni se spune ca a zis Hristos, dar de unde stim ca asa a fost? Ca vorbele sunt interpretate de oameni si de multe ori sunt si in functie de ...interese. Poate ca nu e tocmai exemplul cel mai potrivit, dar, uite, iti dau un exemplu: vezi un film la televizor, a doua zi il auzi comentat in multe feluri, de te intrebi ce film ai vazut tu, ca parca nu e acelasi!!! Nu ti s-a intamplat niciodata?
Eu nu cred ca totul se iarta...si nu cred tot ce spun preotii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Cred ca am dat rau in off-topic....daca sunteti de acord, as ruga un moderator sa fac un split in genul"pacatul si pocaintza" sau cum considerati de cuviintza.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ba da, totul se iarta.
la modul teoretic nu ma incalzeste cu nimica pocainta criminalului, insa mie mi se pare ca as fi MULT mai castigata daca l-as ierta.
e bineinteles aproape de domeniul fantasticului asa ceva, dar scoaterea urii din suflet ar trebui sa fie nazuinta oricarui om.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

quote:
...dar de unde stim ca asa a fost?

Crede si nu cerceta...

Mergi la inceput