PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!
Raspunsuri - Pagina 9
cl spune:
quote:
Originally posted by joxyquote:
...dar de unde stim ca asa a fost?
Crede si nu cerceta...
asta n-o s-o pot face niciodata. cred ca Dumnezeu mi-a dat niste neuroni pentru a-i folosi...
Marilena12 spune:
Conchita, as avea rugamintea sa ma lasi in pace pe mine si posturile mele. Si...imi pare rau ca te-am inclus si pe tine intre ortodocsi, in exprimarea generala pe care am folosit-o. Am omis faptul ca exista printre ortodocsii pe care ii cunosc eu si ortodocsi ca tine.
Cat despre "crede si nu cerceta", acest indemn nu apare in nici un loc care ar avea vreo legatura cu credinta si biserica ortodoxa.
Am obosit sa tot aud chestia asta pusa de atatea ori pe seama bisericii ortodoxe sau a Scripturii.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
carmenus spune:
Sunt socata de cata rautate, ura, nestiinta si lipsa de respect dam dovada unii dintre noi!
Macar in fata Mortii sa invatam sa pastram tacerea. Destul ne balacarim in rest...Toti avem pareri, tragem concluzii si pronuntam sentinte in necunostinta de cauza, dupa ureche.
As fi curioasa sa stiu cati dintre cei care posteaza injurii intr-un moment ca acesta se duc duminica la Sfanta Liturghie, sau cati sunt ortodocsi sau macar cati cred in Dumnezeu? Ca de cei 7 ani de-acasa m-am lamurit...
Ma alatur celor care constientizeaza momentul si simt durerea unei asemenea pierderi si ma rog ca Bunul Dumnezeu sa-l aseze pe Patriarhul nostru aolo unde dreptii se odihnesc.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by carmenus
Sunt socata de cata rautate, ura, nestiinta si lipsa de respect dam dovada unii dintre noi!
Nu e vorba neaparat de rautate si nesimtire. Insa treebuie acceptate si parerile celor care nu vad in Patriarhul Teoctist un sfant. Pentru ca n-a fost un sfant.
Criss si Alex
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by joxy
"Crede si nu cerceta" este o zicala populara, nimeni nu a zis ca face parte din Biblie.
Da-mi voie sa te contrazic: multi pun aceasta zicala in seama Scripturii, preotilor sau bisericii in general, poate indusi in eroare de cei care o folosesc exclusiv in contextul unor discutii cu caracter religios.
Laina spune:
stiti de ce imi pare mie rau? ca ne gasim sa lovim intr-un trup neinsufletit...ne-am gasit victima perfecta, cel care nu poate sa mai raspunda. nu sunt cea mai mare fana a lui Teoctist, chiar nu-mi placea cine stie ce, insa a fost si el un om. Ca toti oamenii. poate mai bun decat unii, poate mai rau decat altii. Orice om trece in viata asta prin partea lui de chinuri si lovituri... macar in moarte ar trebui sa i se acorde dreptul de a se odihni si de a fi la oarecare adapost de ciomege si noroi.
Va rog. Fiecare are dreptul sa il aprobe sau nu, sa il admire sau nu. Dar haideti sa nu mai lovim in el, si nici unii in altii. Poate si noi vom avea partea noastra de injurii dupa ce vom fi plecat...haideti sa ne crutam unii pe altii de rautati inutile...
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
poze cu Antonia
cl spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
...
Am obosit sa tot aud aberatia asta pusa cu atata emfaza pe seama bisericii ortodoxe sau a Scripturii.
Marilena, te-as ruga sa fii mai atenta la exprimari. Nu ai de unde sa stii tu ce e in mintea celui cu care porti un dialog, cum ii este vorbirea, comportarea. Nu pune etichete asa de usor, te rog...
Ce-mi place cand incep sa se faca etichetari! Nu poti sa ai alta opinie ca se si incepe cu aruncarea lor... Si aici ma refer la : "rautate, ura, nestiinta, lipsa de respect..."! Wow!!!!
Llaura spune:
Laina, nu il injura nimeni pe Teodor robul lui Dumnezeu plecat la cele vesnice. Se discuta prestatia PF Teoctist, capul Bisericii Ortodoxe Romane, care, vrem nu vrem, este totusi o institutie, implicit supusa unor norme morale.
Pozitia lui Ioan Paul in biserica catolica le-a salvat pielea celor din sindicatul Solidaritatea in 1981. In 1987 dupa Brasov, PF Teoctist unde era si ce-a facut pt oitele din turma sa torturate de securisti?
Nicoleta spune:
Dumnezeu sa il odihneasca.
Ma intreb de ce ati asteptat sa moara ca sa il "rastigniti". Acum nici nu mai are "sansa" de a se "apara".
Nicoleta