PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

quote:
Originally posted by ilse

[quote]Originally posted by Marilena12

Hai ca deja e hilar...daca n-ar fi mai grav, e de plans, adica unul care vorba conchitei ajunge in '86 la putere pe vremea lu ceasca-comunistul este cumva liberal, anarhist, capitalist sau cum? Nu taticu-ceausica i-a dat unda verde?? Nu inteleg rationamentul tau...si daca era impotriva comunistilor, de ce nu a ridicat masele impotriva lor, de ce nu s-a dus la daramarea bisericii Sfanta Vineri (asta o spun ca eram martora la eveniment, nu asa din citit pe net, asta ca nu ma acuzi ca scriu doar din "auzite") sa stea acolo rugandu-se alaturi de alti enoriasi impotriva buldozerelor...aaaaah, nu-i convenea sa fie bagat la racoare, torturat sau impuscat pentru dreptate...

Tuturor ne dadea Ceausica unda verde atunci. Pacat ca nu recunoastem. Cei care traiau aici, si aveau interesul sa traiasca sau poate aveau motivatia sa traiasca cereau unda verde pentru orice. Iar cei care erau impotriva curentului, mureau.
Daca este vinovat Teoctist ca nu s-a pus in fata buldozerelor si ca a considerat ca este nevoie de un patriarh viu si nu de unul mort, atunci suntem vinovati toti cei care plangem dupa bisericile demolate si dam cu noroi in altii ca nu au avut, domnule, bunul simt sa moara! Tu sau ai tai, ati stat in fata buldozerelor cand s-a demolat biserica Sf. Vineri? Sau era nevoie sa moara neaparat un preot? Il judeci pe Teoctist, dar tu ce ai facut atunci?

www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

de cite ori ma gindesc la Teoctist (sau la Iliescu, s.a.) imi vine in minte ca avem/am avut conducatorii pe care-i meritam
poate ca asa este, poate ca poporul roman a fost destul de compromis ca sa nu merite un conducator spiritual cum au avut polonezii de ex., si care ar fi facut intr-adevar ceva; prea ne-au spalat creierii, si intr-adevar avem nevoie de citeva generatii sa se schimbe ceva

azi am sunat-o pe mama la telefon, si ea, care a indurat extrem de multe din cauza unui regim nefericit ce i-a ucis tatal(la propriu), si care s-a nascut catolica, trecuta fortat la ortodoxie se uita la TV la inmormintarea Patriarhului, si m-a expediat repede....

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

Cei ce-l apara pe cel care-a tolerat Securitatea ar trebui sa invete sa-i tolereze si pe cei care n-au suportat-o.

Dar tu sau eu sau altii n-am tolerat Securitatea? Am luptat cumva impotriva ei?
Hai sa ridicam piatra ca e mai simplu.

Mergi la inceput

Din nou postari ale celor din afara tarii. Nu vreau sa sugerez nicidecum ca nu aveti dreptul la opinie, dar prin asta ii jigniti pe miile de romani care au participat astazi la inmormantare fara sa fie obligati si pe toti ortodocsii care cred in Dumnezeu si iubesc biserica.
Am spus-o si altadata, repet: "Sa nu scuipi in fantana din care ai baut." Din pacate va cam pute ce se intampla in biata noastra tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Chiar ca Romania are conducatorii care ii merita. Si in cazul lui teoctist la fel.M-am uitat la stiri in ce hal se calca lumea in picioare, ca niste huligani dupa un meci de fotbal fata in fata cu jandarmii.Ori plimbarile pe la moaste..isi rup hainele de pe ei, se imping, se ingramadesc..o generatie educata la cozile ceausiste..extrem de jenant!!! Circ dezgustator, o telenovela generala, tipete, isterii, cruci facute de chipurile crestini, in sensul "oh doamne fereste!!", fata de jandarmii care incearca sa-i potoleasca. de fapt facutul crucii asa, cu o mimica aparte.. ei stiti voi e ca un fel de injuratura a crestinilor cred.Pai Doamne feri de ar fi vreo Mecca pe la noi, s-ar omori toti intre ei..! Nu ar iesi nici unul viu.De Teoctist nu inteleg saracii de ei nimic, is prea isterizati total si complet, cu datul din coate in ale credineti!De fapt Teoctist nu are nici o vina in isteria asta, el saracu' si-a trait viata, si-a dat duhul la o onorabila virsta, cei din urma au nevoie de tot circul asta. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Ai dreptate, Vikinga, in Germania nu se intampla asa ceva. Toata lumea e cuminte, disciplinata, rece, nimeni nu iese din front. Totul pana la Oktoberfest, cand timp de 2 saptamani dau afara toate frustrarile, toata dementa si toate isteriile pe care are vrea sa le afiseze in restul anului, dar... nu se face.

Scuze, am deviat de la subiect. Sau poate nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by geut

Din nou postari ale celor din afara tarii. Nu vreau sa sugerez nicidecum ca nu aveti dreptul la opinie, dar prin asta ii jigniti pe miile de romani care au participat astazi la inmormantare fara sa fie obligati si pe toti ortodocsii care cred in Dumnezeu si iubesc biserica.
Am spus-o si altadata, repet: "Sa nu scuipi in fantana din care ai baut." Din pacate va cam pute ce se intampla in biata noastra tara.

Dupa cum spuneam, de capul bisericii ortodoxe romane nu am avut parere buna nici cind am locuit in Ro, si nu am ezitat sa mi-o afirm cu glas tare, si nu o data. Care e problema ta/voastra daca nu ne place de un om cu doua fetze?! E dreptul meu/nostru.

Iar placa asta cu "cei de afara nu aveti dreptul sa comentati" etc, este o placa atiiiiit de veche si de demodata.... Grow up, people, peste tot in lumea asta diaspora comenteaza si se implica in viata tarii in care s-a nascut. Dar cred ca numai la noi, la romani, este moda demodata de a crede ca "daca nu ai mincat salam cu soia" esti neavenit in astfel de discutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Adela99

zic si io ... cineva trebuia sa fie si Patriarh, nu?

trebuia?!

una, ca oricine ar fi fost, nu neaparat teoctist, n-ar fi putut ajunge acolo decat semnand pactul cu diavolul. a doua, revolutia din 89 a inceput in virtutea curajului tinerilor. de ce n-ar fi putut incepe, ma intreb, sub obladuirea Bisericii? sa nu legam politica de Biserica, asa-i, dar ce faci, ca simplu enorias, cand Biserica se umileste in fata politicului, ba mai mult, se face complice la crima?

eu am mai intrebat o data: hai ca pe vremea lui ceasca sa zicem ca nu putea misca in front (desi scrisoarea celor 6 si exemplul dizidentilor demonstreaza ca puteai sa incerci marea cu degetul), dar de ce l-a sustinut teoctist pe iliescu dupa 89????? l-a mai fortat cineva?! de luminat poporul nu a putut inainte de rev, ca mdeh. dar sa contribuie la intunericul mintilor si dupa rev., vezi sustinerea feseneului culminata cu duminica orbului- ei, bine, asta e strigator la cer!

pe teoctist nu l-a chemat poporul inapoi, ce dezinformare crasa. isi aminteste cineva sa se fi facut vreun referendum sa fie reinscaunat teoctist, ca io nu?

Geut, mai usor cu cenzura si cu ofensele, ca nu mai suntem pe vremuri sa stam smirna in fata activistului de partid. consulta dictionarul sa vezi sensul cuvantului "forum". sugestie valabila pentru toti cei care se oripileaza ca unii au "tupeul" sa discute liber despre orice.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Chiar ca Romania are conducatorii care ii merita. Si in cazul lui teoctist la fel.
M-am uitat la stiri in ce hal se calca lumea in picioare, ca niste huligani dupa un meci de fotbal fata in fata cu jandarmii.
Ori plimbarile pe la moaste..isi rup hainele de pe ei, se imping, se ingramadesc..o generatie educata la cozile ceausiste..extrem de jenant!!! Circ dezgustator, o telenovela generala, tipete, isterii, cruci facute de chipurile crestini, in sensul "oh doamne fereste!!", fata de jandarmii care incearca sa-i potoleasca. de fapt facutul crucii asa, cu o mimica aparte.. ei stiti voi e ca un fel de injuratura a crestinilor cred.

Pai Doamne feri de ar fi vreo Mecca pe la noi, s-ar omori toti intre ei..! Nu ar iesi nici unul viu.

De Teoctist nu inteleg saracii de ei nimic, is prea isterizati total si complet, cu datul din coate in ale credineti!

De fapt Teoctist nu are nici o vina in isteria asta, el saracu' si-a trait viata, si-a dat duhul la o onorabila virsta, cei din urma au nevoie de tot circul asta.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Dupa cumnfrumos spunea un preot la PROTV, poporul roman este un popor patimas, iubeste cu patima si lange cu patima.
E absurd sa judeci oamenii ca au vrut sa isi planga mortul lor si sa il conduca pe ultimul drum.
Iar despre nemti, nu pot sa zic decat

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by geut

wow, deci daca nu venerez un complice la genocid - fie el cap bisericesc - inseamna ca nu cred in Dumnezeu si in Biserica? sa rad sau sa abandonez discutia, oare? nu o abandonez, caci spontan ma simt onorata sa stau de vorba cu purtatoarea de cuvant a miilor de romani, delegata sa ne transmita de la fata locului ca s-au simtit jigniti de opiniile unor forumisti pe care nici nu le-au citit macar, ca erau ocupati sa se calce in picioare.

io nu inteleg ce imagine aveti voi despre Biserica neamului...amintirile mele de-acasa se leaga de preoti dedicati pana la sacrificiu turmei de credinciosi, Bisericii, lui Dumnezeu; parinti care si-au facut din servirea Bisericii misiune de apostoli si care nu au dus in ispita pe credinciosi comportandu-se indoielnic sau, mai rau, cum a facut teoctist, pactizand cu niste criminali la putere ca sa ocupe un scaun.

pe vremuri, intelectualii si modelele de urmat ale satului erau invatatorul, medicul si preotul! la ei se ducea tot poporul pentru vindecarea spiritului, trupului si sufletului. la cine se duce acum poporul ala roman pe care il jigniti sustinand ca l-a chemat inapoi pe teoctist? la preoti corupti pana in maduva oaselor, care slujesc mai degraba Satanei decat lui Dumnezeu in Biserica lui Dumnezeu?
cine i-a ocrotit pe preotii astia si cine a lasat Biserica de izbeliste sa ajunga in stadiul la care se afla acum?

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Eu nu vreau sa spun nimic despre nemti, insa mi-e rusine cand citesc astfel de opinii jignitoare la adresa poporului roman, mi-e rusine in locul cui poate afirma ca este roman si apoi, plecat printre straini sa arunce cu noroi in oamenii printre care a crescut,

"niste huligani dupa un meci de fotbal fata in fata cu jandarmii.
Ori plimbarile pe la moaste..isi rup hainele de pe ei, se imping, se ingramadesc..o generatie educata la cozile ceausiste..extrem de jenant!!! Circ dezgustator, o telenovela generala, tipete, isterii, cruci facute de chipurile crestini, in sensul "oh doamne fereste!!", fata de jandarmii care incearca sa-i potoleasca. de fapt facutul crucii asa, cu o mimica aparte.. ei stiti voi e ca un fel de injuratura a crestinilor cred.

Pai Doamne feri de ar fi vreo Mecca pe la noi, s-ar omori toti intre ei..! Nu ar iesi nici unul viu......prea isterizati total si complet, cu datul din coate in ale credineti".

Cat despre Mecca, cel mai aiurea exemplu, se omoara ei pe-acolo si ii mai omoara si pe altii, si nu sunt de nici o culoare romani sau crestini!

Tu judeci crucea pe care si-o face romanul? Cum poti tu sa judeci ce-i in sufletul omului? Daca este un om simplu, de la tara, inseamna ca este idiot, isteric si lipsit de spiritualitate?! Sau este mai bine si mai nobil sa nu ai nici o participare? Asta iti da dreptul sa-i cataloghezi pe cei care participa si ei asa cum simt si cum se pricep?
De ce, pentru ca tie ti se pare absurd sa vii cu trenul la 70 de ani de la 600 km si sa te inghesui sa-ti iei ramas bun de la patriarhul bisericii pentru care te-ai rugat o viata, pe care l-ai ascultat cu placere cand predica, de la care ai primit rugaciuni si binecuvantari in timpul Sfintei Liturghii? Care probabil ti-a sfintit biserica sau manastirea din judetul unde locuiesti si pentru care simti nevoia sa te rogi ultima data?
Oamenii au prioritati diferite in viata, daca pe ale tale nu le judeca si nu le insulta nimeni, atunci abtine-te si tu sa arunci mizerii catre oamenii langa care ai stat la coada in timpuri ceausiste!

Da Siminaf, ai dreptate: "diaspora comenteaza si se implica in viata tarii in care s-a nascut". Stand printre straini, uitand de unde au plecat si aratand cu degetul spre cei care au ales sa ramana popor roman. De asemenea implicari si comentarii, ne lipsim cu placere!
Ne mai si miram ca ne arata strainii (care habar nu au)cu degetul ca suntem popor de tigani sau de securisti, etc.
Oare cati dintre cei stabiliti afara, care citesc pe aici sunt de acord cu ce a afirmat Vikinga mai sus, care dintre voi, diaspora, fac asemenea afirmatii in tarile unde s-au stabilit?
Tu aprobi, Siminaf? Tu ce crezi despre cei peste 20.000 de romani care s-au inghesuit la cozi la funeraliile patriarhului?
Sincer, m-as bucura sa aud o parere mai buna, dar...ramane de vazut.

www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput