PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!
Raspunsuri - Pagina 16
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Elena
Pustnicul spunea ca inainte de a se retrage in sihastrie l-a cunoscut pe fostul patriarh, care era General de securitate inainte de revolutie si spunea ca nici dupa revolutie nu prea a renuntat la 'trese'.
Nu degeaba au fost trase 21 de lovituri de tun la funeralii.
Elena spune:
quote:
Eu ma indoiesc ca un adevarat pustnic, cu credinta in Dumnezeu ar vorbi de rau UN OM.
Asa ca da-mi voie sa ma indoiesc ca acel "pustnic" ar fi o persoana credibila.
Sa stii ca nici Domnul Iisus nu a avut deloc cuvinte de lauda pentru unii oameni; iti amintesc ca pe unii i-a numit "pui de naparci"; la fel si profeti si Apostoli (citeste in epistolele Apostolului Pavel), a caror credinta nu cred ca se poate pune la indoiala: au spus doar adevarul-chiar daca asta insemna 'ceva de rau'- despre cei care murdareau Numele Domnului prin faptele/cuvintele lor.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Marilena12 spune:
Un pustnic stie ce inseamna voturile monahale. Adica, ascultarea, saracia si castitatea. Altfel nu poate fi numit monah, nicum pustnic. Nici un pustnic real, nu ar vorbi asa despre ierarhul sau, nu i-ar permite nici juramantul monahal, nici ascultarea fata de staretul actual. Cat despre functia de general...este o aberatie. Daca ar fi fost asa, nu ar fi avut mainile legate de atatea ori, ar fi taiat si spanzurat la fel ca toti securistii, ba inca mult mai mult. Poate ne poti impartasi si cine anume este vestitul pustnic? Traieste in vreo manastire, sau unde? Sau este la fel de monah ca si cel care (chipurile), a facut marturisiri incendiare ziarului "Romania Libera"?
Uitati-va pe Antena 3, este acolo tot Artur Silvestri, nu stiu cat de credibil il considerati, dar mai este si Parintele Stan, pe care il cunosc, si din punctul meu de vedere este cu adevarat credibil in ce afirma acolo.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
conchita spune:
quote:
Originally posted by ilse
Criticism of the Church hierarchy stepped up after opposition to the National Salvation Front government crystallised. In April 1991, anti-Communist demonstrators, who became a regular feature in Bucharest, started chanting "Down with the Patriarch". They had been angered by a letter from Teoctist calling on priests, monks and laypeople to support the National Salvation Front actively and to gather donations on its behalf.
lasand la o parte faptul ca nu puteai deveni patriarh in '86 altfel decat facand pact cu necuratul comunist reprezentat de ceasca, cine l-a mai fortat dupa revolutie sa se bage iarasi in politica si iarasi de partea comunistilor, iarasi impotriva poporului roman?
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
quote:
Originally posted by ilse
De cand este Gelu Voican Voiculescu un personaj credibil??!!
si de cand avem nevoie de voicani ca sa ne dezvaluie evenimente la care am fost martori? faza cu 'retragerea' lui teoctist e cat se poate de adevarata, nu om suferi toti de amnezie acuma.
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Marilena12 spune:
Problema retragerii in sine nu a contestat-o nimeni, insa retragerea nu a fost "fuga" asa cum spunea articolul respectiv. Cred ca este o mare diferenta. Nu "am fost martori" niciunul dintre noi la fuga patriarhului, nici macar la retragerea in sine. Poti spune ca ai fost martor la ceea ce s-a considerat oportun a se face public, in nici un caz la motivele reale si la evenimentul in sine, asa cum s-a produs in realitate. Si crede-ma, stiu ce spun!
Pe de alta parte, Biserica este un organism important in stat, patriarhul, ca functie administrativa, este subordonat sefului statului, neputand sa ia decizii de importanta nationala fara a-l consulta pe acesta.
Articolul din care ai citat este o mare vrajeala, bazeaza-ti replicile pe surse mai credibile! Iti spun asta, pt ca informatiile continute in acel articol sunt eronate, intr-o masura destul de mare.
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by liris
s-a mai dus un securist.
Din cate stiu eu, nu a dovedit nimeni ca a fost securist. Aaaa, ca era foarte des deranjat si tras la raspundere, si luat la intrebari, si amenintat si fortat sa treaca sub tacere adevarate crime ale comunismului, si santajat, etc. asta cine stie, cunoaste!
Ai dreptate intr-o singura privinta: s-a dus, unul mai bun decat multi dintre noi. Toti ne ducem...azi, maine sau poimaine.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
... Si crede-ma, stiu ce spun! ...
Fain argument!
conchita spune:
quote:
Originally posted by liris
s-a mai dus un securist.
tocmai de aceea am si spus de la inceput Dumnezeu sa-l ierte, ca are pentru ce. mie mi-e imposibil sa venerez un om care a contribuit la cel mai inalt nivel la distrugerea poporului roman, la demolarea bisericilor si a Bisericii lui Dumnezeu. daca asta ma exclude din randul ortodocsilor, cum tocmai fusei judecata, numai Cel de Sus stie.